Kaj mislite o tem???'Ste vedeli, da bi psi morali živeti 27 let?
Se vam kdaj zazdi, da so življenja naših kosmatincev krivi?no kratka? ?e bi obstajajalo nekaj, kar bi jim lahko podaljšalo in izboljšalo življenje - nekaj izklju?no v vaših rokah - ali ne bi storili vsega, da se to zares zgodi?
Se tudi vi ?udite, zakaj psi tako pogosto obolevajo?
Rak, artritis in brez števila drugih hudih, zahrbtnih bolezni... Psi hirajo, se prehitro starajo in vse prezgodaj umirajo. ?e je vaš kužek že bolan, si najbrž vsak dan zaželite ?arobno pali?ico, s katero bo mu izbrisali bole?ine ter mu povrnili zdravje in vitalnost.Hrana, ki ubija
Psi in ma?ke, ki jih redno hranijo z umetno industrijsko hrano - konzervami ali briketi - neizogibno postanejo žrtve cele vrste krutih in uni?ujo?ih bolezni. Njihovi lastniki jim lahko mo?no izboljšajo zdravje, ?e nemudoma preidejo na naravno prehrano, ki terja veliko glodanja in žve?enja (kot je za te živali naravno!) in je sestavljena predvsem iz nerazkosanega mesa (n. pr. celih surovih piš?ancev) ali vsaj iz surovih kosti raznih živali, ki se jih drži še nekoliko mesa.
Umetna hrana zastruplja kar na pet razli?nih na?inov:
1. Mehka konzervirana živalska hrana in briketi, katerih glavna sestavina so žita, živalim ne o?istijo zob. Prav nasprotno, takšna hrana se lepi na zobe in omogo?a bujen razrast bakterij v zobnem plaku. Telo proti bakterijskim napadalcem mobilizira svoj imunski sistem. Rezultat so vnete dlesni, zaudarjajo?a sapa in bakterije, ki krožijo po organizmu in s svojimi strupi slabijo in zastrupljajo celotno telo.1,2
2. Psi in ma?ke nimajo primernega prebavnega sistema in encimov, da bi lahko poskrbeli za sestavine žitaric in drugih rastlin, ne glede na to ali so te sestavine surove ali kuhane. Ko v tovarni pasje hrane ta žita prekuhavajo pri visokih temperaturah, se škrob, beljakovine in maš?obe denaturirajo in postanejo do take ali druga?ne mere toksi?ni.3 Umetna brozga je tudi polna barvil, konzervansov, vlažilcev in še kupa drugih umetnih kemi?nih aditivov; nobeden nima hranilne vrednosti, vsi pa so bolj ali manj škodljivi.4 Ko pridejo v ?revo, se absorbirajo v kri in prizadenejo razne telesne sisteme.
3. Slabo prebavljene žitne sestavine iz brozge, ki prispejo do debelega ?revesja le v napol predelanem stanju, so vzrok, da se tam razraste veliko število škodljivih bakterij. To zelo škodi ?revesni sluznici, saj je s strupi, ki jih te bakterije izlo?ajo, nenehno v stiku. Tudi te strupe kri zanese naprej, do drugih telesnih organov.5
4. Nekatere ob?utljivejše živali, recimo mladi?i, pokažejo znake slabega zdravja in slabega po?utja že v zelo kratkem ?asu uživanja te škodljive, umetne brozge. Številni mladi?i trpijo za driskavostjo in raznimi kožnimi težavami. Dolgoro?na izpostavljenost strupom, naštetim v to?kah 1., 2. in 3., pa okvari še druge organe. Bolni organi nato tudi sami proizvajajo ve? toksinov in odpadnih snovi, kot bi jih sicer, ter jih spuš?ajo v krvni obtok, kar še pospeši obstoje?e bolezni in okvare.6
5. Naše živali trpijo ve?inoma trpijo mol?e, saj ne znajo govoriti. Toda ko jih prizadenejo štiri vrste strupov, ki sem jih opisal, pozornim in skrbnim lastnikom že njihova telesna govorica pove, da potrebujejo pomo? veterinarja. Le redki veterinarji pa jim bodo rekli: "Prenehajte! Ne dajajte mu ve? te škodljive brozge!" Ve?ina veterinarjev žal ignorira kategorije 1, 2 in 3 ter se osredoto?i le na bolne organe iz to?ke 4. Zdravljenja se navadno lotijo z mo?nimi zdravili, ki toksi?no obremenitev živali še pove?ajo.'
Ve? na http://kuzki.povejnaprej.net/