Oprosti, ampak če govorimo o normalnem neobčutljivem psu, potem ni čisto nič narobe, če občasno pes poje tudi kakšne ostanke z mize, seveda nič slanega ali pekočega, kakšen natur zrezek ali pa goveja kost, kakšne ribe ali zelenjava... Povprečnemu laiku osebno svetujem, da če ima kuža za osnovo kvalitetne brikete, recimo 2/3 ali pa 3/4 briketov, ostalo pa ali surovo ali kuhano ali kaj iz kuhinje, potem ne more biti čisto nič narobe. Mislim da danes res res preveč kompliciramo. Da nebo kdo narobe razumel, jaz govorim za primer normalnega zdravega nealergičnega neobčutljivega psa.
Moji od mladega dobivajo skoz primerne količine ˝človeške˝ hrane in tako se tudi črevesje navadi prebavljati vse in ni razvajeno samo z briketi (veliko psov ki so na briketih in jim daš kaj drugega, dobijo drisko, ker enostavno črevesje ni navajeno prebavljati takih zadev).
poleg tega kar se tiče priboljškov, raje dam psu primerno človeško hrano v obliki priboljškov (sir, meso, ...) ali pa sušene živalske zadeve (uhlji, sapniki, ...) ter primerne kosti, kot pa pasje piškote ter palčke in podobne zadeve, kjer pa vem da je sama svinjarija not, nafilana z konzervansi in barvili...
Osebno se mi zdi zelo pomembno posebno pri odraščajočem psu, da se navadi telo tudi na druge zadeve - koščki sadja in zelenjave, kakšna sardelca ali tuna, kakšna skuta, ...edino paziti je treba pri malih psih, da se jim ne pusti da postanejo izbirčni oz da se najejo že z svežo hrano in potem brikete puščajo.