Cane Corso Italiano [Italian Corso Dog]

ninci · 1462811

bonie

  • *
    • Prispevkov: 283
    • Točke: 3
Odgovori #180 : 23 Januar 2006, 14:23:38
Sem malo brskala po netu pa ne najdem nič pametnega :( Lahko poveš kaj več oz. prilimaš kakšen link??

Lp nina


Na kratko: v Italiji že od samega začetka bolj komercialne vzreje CC-jev obstaja razhajanje glede tega, kakšen bi CC v resnici moral biti. Eden od začetnikov recovery procesa CC-jev dr. Breber že od vsega začetka sprejetja prvega standarda CC opozarja, da je bila selekcija psov na začetku precej omejena na pse, ki niso pravilno reprezentirali videza in karakterja psov, ki so nekoč živeli na italijanskem podeželju. Tako so za osnovo standardu vzeli psa Basirja, ki je bojda edini v leglu imel predugriz (ostali mladiči naj bi imeli škarjast ugriz) in tudi sicer se je oblika njegove glave precej razlikovala od ostalih psov iz legla. To pa je nato vplivalo na to, da so ostali rejci v težnji po doseganju podobnega videza v pasmo mešali druge pasme, še posebej boxerja.
Tako se je v zadnjem času v Italiji oblikovala skupina zanesenjakov, ki ne želijo slediti temu trendu, ki ga diktira SACC, pač pa vzrejati staro, bolj originalno verzijo zgodnjih CC-jev in to tako po strukturi psa kot po delovnih sposobnostih. Psi po njihovem videnju naj bi imeli predvsem škarjast ugriz (pes s predugrizom ne more opravljati nekaterih lovskih in čuvajskih nalog...), nekoliko daljši gobec, manj strogi stop, ni omejen v velikosti in lahko je vseh barv (tudi bele). Zelo velik poudarek pa dajejo tudi na delovne sposobnosti CC-jev. Tako staro oz. kot pravijo originalno različico CC-jev imenujejo Corso Ortognato. V Kanadi pa se je nek klub v navezi s CICO in dr. Breberjem odločil tudi uradno registrirati tak kao star tip CC-jev in to počno pod imenom Corso Pugliese. Ker je pa ta klub v privatni lasti, jim nekateri očitajo, da samo hočejo svoje prevelike CC-je z predolgimi gobci registrirati kot drugo, novo pasmo, ki je trenutno ne priznava še nobena druga država... CICO sam pa se zaenkrat še ni odločil tudi v Italiji registrirati nove pasme ali odločneje nastopiti proti SACC, oni svoje pse še vedno vzrejajo pod imenom CC- vsaj takšne imajo ti psi rodovnike. V Italiji pa nasploh na razstavah občasno zmaguje tako en kot tudi drug tip CC-jev... Sta pač dve struji tudi med sodniki.
Kam pa vse to pelje, pa je vprašanje. Meni osebno je bolj všeč tak tip CC-jev kot je trenutno po standardu, ampak veliko psov v Italiji pa ima danes že celo prekratke gobce in odločno preveč predugriza... In če gledaš slike CC-jev izpred nekaj desetletij, je očitno da današnji CC-ji niso več podobni tem psom...



bonie

  • *
    • Prispevkov: 283
    • Točke: 3
Odgovori #181 : 23 Januar 2006, 15:07:56
Ravnokar sem hotela na netu poiskati stran Michele Bocci, njegovi psi namreč še vedno delajo na ranču tako kot včasih. No, hotela sem poiskati njegovo stran, ker je tam včasih bilo kar nekaj video posnetkov dela CC-jev z živino. In kaj sem našla: namesto njegove strani sem našla njegov oglas za mladiče pod imenom Cane Corso Pugliese... No, ni ravno njegov oglas, ker so psi očitno vzgojeni v psarni Cesara Vetrugno, ampak so psi iz njegove linije...

http://www.annuncigratuiti.it/detalle.aspx?idAnuncio=4506603&Tipo=4

Mogoče bomo pa res počasi dobili dve pasmi... Za pasmo, ki bi naj letos postala dokončno priznana vsekakor ni najboljše, da ima tako različne linije...

Pa še nekaj, ko sem zdaj malo gledala te pse, ki jih v Italiji vzrejajo pod imenom Corsto Ortognato oz. Corso Pugliese so mi zelo všeč, za razliko od Kanadskih, ki res zgledajo kot preveliki CC-ji s predolgimi gobci. Ti italijanski niti nimajo tako dolgih gobcev, tako na oko bi rekla, da imajo kar po standardu... Pa ne zdijo se mi ničkaj večji, pa tudi pretirano niso nabiti (mišičasti) in nimajo bokserskih glav, kot prenekateri današnji CC-ji.



ninci

  • Odvisnik št.1
  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 12.814
    • Točke: 24
  • Cloto
Odgovori #182 : 23 Januar 2006, 21:45:09
Ok čakaj. Tole je stran CICO, organizacija o kateri govoriš, da se zavzema za vse barve itd. http://www.ci-co.it/primapagina.htm
Ampak dejansko gre potem za dve pasmi.
Po FCI-ju je pasma priznana taka kot je, lahko pa kakšna druga organizacija prizna neko Corso Pugliese, ki ima bojda v sebi Corsa ampak to dejanjsko ni Corso, vsaj ne v taki obliki, kot ga mi poznamo.
Kar se tiče zmag na razstavah.. standard je točno določen, določeni koti, stop, širina gobca, ugriz, ... kakšne so sodniške kuhinje vemo vsi, no vsi tisti, ki smo bili kdaj na razstavi pa čeprav samo navijači. Zmaga tisti, ki ima več vez in poznanstev pa čeprav ima nestandardnega psa, pa seveda... zmagujejo kupiranci kaj pa drugega ::)

O Corso Pugliese sem našla eno zanimivo primerjavo z CC-ji.
Kot AST in APBT, nekoč eno, vsaka organizacija priznava svoje, danes sta dve različni pasmi.

Lp nina







ninci

  • Odvisnik št.1
  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 12.814
    • Točke: 24
  • Cloto
Odgovori #183 : 23 Januar 2006, 22:14:26
Tole pa je razvoj Corsa http://www.ilcontadodelmolise.com/english/linea_picciottoforter.htm, tu najdete Basirja, ki ga omenja bonie v prejšnjih sporočilih.

Lp nina



bonie

  • *
    • Prispevkov: 283
    • Točke: 3
Odgovori #184 : 24 Januar 2006, 12:40:18
Ampak dejansko gre potem za dve pasmi.
Po FCI-ju je pasma priznana taka kot je, lahko pa kakšna druga organizacija prizna neko Corso Pugliese, ki ima bojda v sebi Corsa ampak to dejanjsko ni Corso, vsaj ne v taki obliki, kot ga mi poznamo.

Meni se zadeva ne zdi tako preprosta. Standardi se lahko spreminjajo. Standard CC-ja se je enkrat že spremenil in sicer je leta 2003 star standard nadomestil ta, ki velja še danes. Letos julija bo pasma postala dokončno priznana in na tiho se tako pričakuje tudi prenova standarda, mogoče že letos konec leta oz. drugo leto.
Glede na dejstvo, da je CICO uradno dejal, da se oni ne zavzemajo za registracijo nove pasme, pač pa vzrejajo s psmi, ki imajo rodovnik CC, bi jaz rekla, da si bodo prizadevali predvsem vplivati na prenovo CC-standarda... In kolikor vem imajo npr. glede pravilnosti ugriza CC-ja izdelanih precej študij, ki dokazujejo, da CC glede na njegovo uporabo v preteklosti, ni mogel imeti predugriza, imajo pa tudi kar ogromen foto arhiv, s katerim to tudi dokazujejo. Izraz glave psa pri psu z predugrizom ali škarjastim ugrizom je namreč drugačen in predvsem viden že navzven.
Uspešnost registracije kanadskih Corso Pugliese pa je tudi vprašljiva... Čeprav ti pa zgledajo res kot čisto druga pasma.

+1



bonie

  • *
    • Prispevkov: 283
    • Točke: 3
Odgovori #185 : 24 Januar 2006, 13:23:31
Na tej strani pa najdete sliko Basirja in njegovih staršev, Dauno in Tipsi:
http://www.cane-corso.it/Default_DOCCanistorici.htm

Poglejte kakšen gobec ima Tipsi...

Sicer pa sta Dauno in Tipsi imela 18 mladičev, med katerimi so najbolj znani Basir, Bulan in Babak (psica). Poleg njih pa so se skotili še:Picciut,Bezzerilo, Alke, Abak, Mirak... Tukaj pa najdete slike in primerjajte sami Basirja in ostale mladiče iz legla:
http://groups.msn.com/IlCaneCORSO/documentivari.msnw?action=get_message&mview=0&ID_Message=14372&LastModified=4675542662097424285

Še en zanimiv link o procesu priznanja pasme in napakah v standardu, ki so kot trdi avtor nastale celo zavestno v želji po diferenciranju pasme od ostalih italijanskih pasem, predvsem neapeljskega mastifa, z ciljem čimprejšnjega uradnega priznanja pasem:
http://www.canecorsoitaliano.com/storia_e.htm

Kolikor vem je prejšnji standard dovoljeval škarjast ugriz, v novem standardu pa so Italijani izrecno prepovedali škarjast ugriz predvsem zaradi tega, ker škarjast ugriz zahteva tudi ameriški CC standard, Italijani pa so želeli narediti značilno razliko med ameriškimi in italijanskimi CC-ji.



ninci

  • Odvisnik št.1
  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 12.814
    • Točke: 24
  • Cloto
Odgovori #186 : 24 Januar 2006, 17:19:53
Ok in če se standard spremeni v taki obliki kot to opisuješ ti in dovolijo škarjast ugiz, kaj se zgodi z predgrizavimi psi?? Ki so zdaj po standardu? Vzrejati z njimi ne bodo mogli, razstave tudi odpadejo bo torej večina Corsov in to tudi tistih dobrih, postala kavč pes??
Nemogoče... vsaj zame.

Lp nina



bonie

  • *
    • Prispevkov: 283
    • Točke: 3
Odgovori #187 : 25 Januar 2006, 10:12:42
Po mojem CICO ni toliko močen, da bi dosegel, da se standard čisto spremeni, pač pa lahko dosežejo, da bo dovoljen tako predugriz kot škarjast ugriz.

Kolikor se mi zdi (mislim pa, da se ne motim), italijani tako ne rabijo delati vzrejnega pregleda, na razstavah pa že zdaj občasno zmaga tudi kašen pes s škarjastim ugrizom...

Znano je namreč, da se pri CC pojavlja nekaj kar precej različnih krvnih linij. Psi iz Dyrium linije npr. imajo zelo velike, močne glave, z zelo močnim predugrizom (velikokrat že res prevelikim, moja Bonie npr. je za moje pojme že na meji uporabnosti njenih zob, čeprav je še v standardu...), prav tako imajo močno telo, tako da so po standardu velikokrat preveliki in pretežki. Psi iz Paolettijeve linije pa imajo npr. manjše glave, daljše gobce in velikokrat škarjast ugriz ali enakomeren ugriz (ne vem, kako se temu točno reče, ko so spodnji in zgornji zobi pri ugrizu srečajo), so pa tudi manjši. Pa še kar nekaj točno specifičnih linij obstaja in med italijanskimi šampioni so psi iz vseh teh linij... In to je ravno problem, da po 10 letih od priznanja pasme še ni nekega enotnega tipa... Pa karaktererji psov v posameznih linijah naj bi tudi bili precej različni.

Sama že nekaj časa študiram te krvne linije, ker zdaj že bolj vem, kaj bi rada od moje prihodnje psice, ki bo sigurno prišla k nam domov v prihodnjih letih, in moram reči, da več kot veš o teh linijah, manj ti je jasno, kako lahko vsi psi zmagujejo, ko so si pa tako različni... Pa manj ko veš o teh razprtijah v Italiji, boljše je...




mefisto

  • *
    • Prispevkov: 139
    • Točke: 4
  • Neapeljski mastifi CARSO DEL DOLAR
Odgovori #188 : 25 Januar 2006, 10:44:56
 :) Bonnie!
Citiraj
več kot veš o teh linijah, manj ti je jasno, kako lahko vsi psi zmagujejo, ko so si pa tako različni... Pa manj ko veš o teh razprtijah v Italiji, boljše je...
Tule pa sva nekje na istem tudi pri moji pasmi. Se glede na različno literaturo in nekatere iste  linke na katere se sklicuješ ti in jaz na svoji strani, sprašujem, kaj je bilo v resnici prej corso, mastino ali nekaj tretjega ?


bonie

  • *
    • Prispevkov: 283
    • Točke: 3
Odgovori #189 : 27 Januar 2006, 14:40:55
:) Bonnie!Tule pa sva nekje na istem tudi pri moji pasmi. Se glede na različno literaturo in nekatere iste  linke na katere se sklicuješ ti in jaz na svoji strani, sprašujem, kaj je bilo v resnici prej corso, mastino ali nekaj tretjega ?
:) :) :)
Ja, nekateri trdijo, da sta CC in mastino naslednika rimskega molosa, nekateri, da je mastino naslednik CC-ja ... Potem pa si vsak izbere varianto, ki mu najbolj paše, glede na to kaj skuša dokazati...
Ampak CC, takšen kot ga danes SACC preferira, sigurno ni bil ... Če pa primerjaš tisti sliki CC Klavsa in enega mastina nekje na www.cane-corso.it, pa ostaneš kar brez besed...

Še en zanimiv tekst o tem, kakšen naj bi bil tradicionalni corso: http://www.cane-corso.it/storianotizieimportanti.htm

Pa še ena zanimiva razsiskava med starejšimi ljudmi iz južnega italijanskega podeželja, starimi nad 60 let. Pokazali so jim slike različnih tipov psov in jih spraševali, kateri pes je Cane Corso, kot so jih imeli videvali včasih, in pa zakaj ostali psi niso CC... http://www.cane-corso.it/storianotizieimportanti.htm
Rezultati so ful zanimivi... V glavnem splošna ugotovitev, ki jo tudi poznavalci ves čas poudarjajo, je, da ima danes CC predvsem preveliko glavo. Da je že res, da mora imeti CC veliko in močno glavo, samo danes imajo nekateri psi že preveliko...

Pa še zanimivo mnenje o CC-jih od Leoni družine (CC-je uporabljajo na njihovi farmi že od nekdaj in kot pravijo psov niso nikdar mešali z drugimi...)  http://www.cane-corso.it/storianotizieimportanti.htm





S1b

  • *
    • Prispevkov: 1.216
    • Točke: 2
Odgovori #190 : 27 Januar 2006, 14:44:03
ej bonie bi lahko malo prevedla  :), ne zna vsak italjanščine  :)... posebej me zanima kaj so rekli starci nad 60 let o corsih na slikah.... hvala in lp

http://siberius.moj-album.com/
veter piha skozi tunel z hitrostjo 100 km/h, polž plazi skozi isti tunel z hitrostjo v=1,00002km/h. koliko palačink lahko natlačimo slonu v rit če vemo da čungalunga stane 10 tolarjev ?


S1b

  • *
    • Prispevkov: 1.216
    • Točke: 2
Odgovori #191 : 27 Januar 2006, 14:46:10
uuu oprosti, sm opazu da je angleška verzija od spodej tako da ni treba prevajat  ;D

http://siberius.moj-album.com/
veter piha skozi tunel z hitrostjo 100 km/h, polž plazi skozi isti tunel z hitrostjo v=1,00002km/h. koliko palačink lahko natlačimo slonu v rit če vemo da čungalunga stane 10 tolarjev ?


ninci

  • Odvisnik št.1
  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 12.814
    • Točke: 24
  • Cloto
Odgovori #192 : 12 Marec 2006, 09:35:47
Vsi ste se potuhnili neznano kam :(, tako da moram malo osvežit temo. Casius kako kaj "mali"? Imaš kakšno novo sliko??

Drugače pa malo za dušico ;D Repati in ušesasti ;D

Še ena.


Lp




maja01

  • zverinica ;-)
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 1.735
    • Točke: 32
Odgovori #193 : 12 Marec 2006, 10:28:42
ej, Nina, kako pa napreduje TVOJ bodoci Corso? V kaksni fazi si? Se isces in sprasujes, isces za tako bolj konkretno, ...?
(firbec) m.

-- You become responsible, forever, for what you have tamed. --


ninci

  • Odvisnik št.1
  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 12.814
    • Točke: 24
  • Cloto
Odgovori #194 : 12 Marec 2006, 10:37:57
ej, Nina, kako pa napreduje TVOJ bodoci Corso? V kaksni fazi si? Se isces in sprasujes, isces za tako bolj konkretno, ...?
(firbec) m.

Hmm moj corso je v fazi iščem, sprašujem in študiram rodovnike. Težko verjamem, da bo kaj takega pri meni prej kot v enem letu, tako da imam še čas... Trenutno sem v kontaktu vzrediteljem, ki ve kakšen tip psa (karakterno) iščem  in ker je inštruktor šolanja bi mu tudi pri izbiri psa zase zaupala. Bo enkrat poleti paril z samcem, ki mi je vizuelno všeč... bomo videli kaj bo iz tistega legla... to je pomoje moje najbolj "dosegljivo" leglo, torej enkrat jeseni... če 8).. mogoče pa me kje kaj preseneti :P ;D

Lp nina



maja01

  • zverinica ;-)
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 1.735
    • Točke: 32
Odgovori #195 : 12 Marec 2006, 10:46:52
aha, potem le ni tako grozno dalec. fino.
m.

-- You become responsible, forever, for what you have tamed. --


ninci

  • Odvisnik št.1
  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 12.814
    • Točke: 24
  • Cloto
Odgovori #196 : 12 Marec 2006, 10:52:02
aha, potem le ni tako grozno dalec. fino.
m.

 ;D ;D Mja... kakor vzameš ;) sicer pa sploh ne vem, kaj vse še bo do jeseni tako da..pustimo se presenetiti. Največji problem bom itak imela z izbiro barve, ker so mi čezdalje bolj všeč Fawn in Formentino barve, ... ::) ;D

Pa še en lep kupiranček ;) Maikol lastik psarna Del Orte (Poljska).

Lp nina






*yure*

  • VaLy & YuRe
  • *
    • Prispevkov: 1.545
    • Točke: 5
Odgovori #197 : 12 Marec 2006, 16:46:24
Vsi ste se potuhnili neznano kam :(, tako da moram malo osvežit temo. Casius kako kaj "mali"? Imaš kakšno novo sliko??

Drugače pa malo za dušico ;D Repati in ušesasti ;D

Še ena.


Lp



Ja res :(.

No corsi na slikah so taki  :-* :-*(cukri)
Tak je bil Kingi, ko smo ga dobili al pa še manjši ::)...

lp Jure


ninci

  • Odvisnik št.1
  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 12.814
    • Točke: 24
  • Cloto
Odgovori #198 : 06 April 2006, 16:19:20
Zanimiva nizozemska statistika, sploh če pogledamo displazijo. HD-E :o :'(  :(
http://www.canecorsoclub.nl/nieuwe_pagina_3.htm

Lp nina



ninci

  • Odvisnik št.1
  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 12.814
    • Točke: 24
  • Cloto
Odgovori #199 : 17 April 2006, 21:17:35
Čisto ste zaspali vsi corsarji :'( :-\
Pa vseeno malo za popestritev mislim, da psarna Ettore še ni bila omenjena imajo pa kar vsaj meni osebno zanimiv pristop in dobre pse  8) http://www.ettoreskennel.com/en/en_main.htm

Ena lepa repata grafitna psička.

Lp nina




nerka

  • *
    • Prispevkov: 15
    • Točke: 0
  • NERO kjerkoli si vrni se!!!
Odgovori #200 : 17 April 2006, 21:25:02
najlepši so mešančki, bol si prikupni od čistokrvnih ;) ;) ;)

NERI,bil si sonček (i hate dog killers)


ninci

  • Odvisnik št.1
  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 12.814
    • Točke: 24
  • Cloto
Odgovori #201 : 17 April 2006, 21:28:00
najlepši so mešančki, bol si prikupni od čistokrvnih ;) ;) ;)

Nikjer nisem rekla, da mešančki niso prikupni. Je pa tole pač pasma, ki si jo želim  ;)

Lp nina



Šapa

  • *
    • Prispevkov: 1.659
    • Točke: 2
Odgovori #202 : 17 April 2006, 21:30:32
ninci kako pa je s kolki pri corsotih? vidim namreč, da imajo v tej psarni od katere si dala link, psi zelo slabe kolke (C,D)  :-\



nerka

  • *
    • Prispevkov: 15
    • Točke: 0
  • NERO kjerkoli si vrni se!!!
Odgovori #203 : 17 April 2006, 21:31:32
lep pes sam doge so baje napadalne, no čist odvisno od posameznega psa  :)men je ušeč nemška doga sam par deset cm bi mogla bit manjša, k je skor tok velka ko jz ;D ;D ;D ;D ;D

NERI,bil si sonček (i hate dog killers)


ninci

  • Odvisnik št.1
  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 12.814
    • Točke: 24
  • Cloto
Odgovori #204 : 17 April 2006, 21:39:56
ninci kako pa je s kolki pri corsotih? vidim namreč, da imajo v tej psarni od katere si dala link, psi zelo slabe kolke (C,D) :-\

Ja kolki so dokaj velik problem. Nekateri sploh ne slikajo, v državah kjer to za vzrejno ni potrebno,večinoma vzhodne države (Poljska češka), ..
Na drugi strani italijani recimo tudi ne potrebujejo pa imajo skoraj vsi psi slikane vsaj kolke če ne tudi komolcev, je pa tam veliko težje priti zraven ::) Me mika tudi kakšna francija pa skandinavci sploh, ker mi ni treba razlagati  zakaj nočem kupiranega psa ::) ;D

Dva posta nazaj sem dala tudi nizozemsko statistiko recimo, ki je porazna, se res človek vpraša če sploh lahko dobiš corsota z HD-A.

Aja še to omenjena je bila tudi Simona Tanzarella na začetku te teme. Meni se je zdel kontakt z njo veliko bolj prijeten kot je recimo omenil Spike. Tako da... tudi italijani in veliki vzreditelji ne grizejo  ::) ;D

lep pes sam doge so baje napadalne, no čist odvisno od posameznega psa  :)men je ušeč nemška doga sam par deset cm bi mogla bit manjša, k je skor tok velka ko jz ;D ;D ;D ;D ;D

Cane corso ni doga ::) ampak mastif ;).






TIM

  • *
    • Prispevkov: 112
    • Točke: 1
Odgovori #205 : 17 April 2006, 21:54:11
Je pa tole pač pasma, ki si jo želim ;)
Nina 1A izbira meni je tudi ta pasma zelo zelo všeč! ;)



Neyka

  • Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 4.034
    • Točke: 26
  • Neon say: BU
Odgovori #206 : 17 April 2006, 21:54:21
In od kje tebi da so doge napadalne  ??? Misliim, da point tega foruma tut poučiti ljudi o t.i. zabluzenih izjavah kot je recimo izjava nevarna pasma ki je v realnem svetu ni...

Ninci...tale psarna...ful majo lepe pse  :o :-* ampak kolki so res malo porazni  :-\ Nevem kako folk nima toliko pameti da če že slikajo takega psa ne izločijo iz vzreje  :-\

telo medveda omiljeno gibčnostjo tjulnja; vesele in iskrive oči delfina ter srce, ki je bilo tako mehko, tako zvesto in tako polno ljubezni, kot je bilo lahko le srce novofundlandca!

http://myneon.webs.com
http://neyka-neon.moj-album.com


irenchy

  • irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
    • Prispevkov: 2.265
    • Točke: 20
Odgovori #207 : 17 April 2006, 22:04:07
Kaj pa kaj King...izginil je ko kafra mislim lastniki ;).

drugače pa zelo lepi psi na linku.

In od kje tebi da so doge napadalne ??? Misliim, da point tega foruma tut poučiti ljudi o t.i. zabluzenih izjavah kot je recimo izjava nevarna pasma ki je v realnem svetu ni...
mislim, da nerka misli še o kosti v glavi :-\

lp

DOGS ARE NOT OUR WHOLE LIFE, BUT THEY MAKE OUR LIVES WHOLE!
Roger Caras


TIM

  • *
    • Prispevkov: 112
    • Točke: 1
Odgovori #208 : 17 April 2006, 22:05:08
lep pes sam doge so baje napadalne
Zdaj komaj sem videl to izjavo! Kot je Neyka že rekla, nevarnih pasem ni!!! :-X Pa ne vem zakaj toliko ljudi meni, da so doge nevarne??



ninci

  • Odvisnik št.1
  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 12.814
    • Točke: 24
  • Cloto
Odgovori #209 : 17 April 2006, 22:09:13
Ninci...tale psarna...ful majo lepe pse  :o :-* ampak kolki so res malo porazni  :-\ Nevem kako folk nima toliko pameti da če že slikajo takega psa ne izločijo iz vzreje  :-\

Saj z temi z slabimi kolki ne parijo vsaj kolikor sem jaz gledala. Do sedaj imajo na strani podatke  Lilly Hd B x In Futuro Piaggio Hd A  in kombinacija Molossus Legend´s Fiora Hd C x  Nuccio del Morgan Hd A. Torej parijo v takih mejah kot so dovoljene tudi pri nas HD - A z HD- C. Več pa upam, da bom lahko povedala ko od njih (če) dobim kakšen odgovor.

Nina 1A izbira meni je tudi ta pasma zelo zelo všeč! ;)
Hvala ;D Saj opažam, da je kar veliko ljudem všeč ;D


mislim, da nerka misli še o kosti v glavi :-\

Pa še o marsičem drugem :-X

Lp nina