Danes mi je hudo

Ula82 · 4481

Ula82

  • *
    • Prispevkov: 20
    • Točke: 1
: 22 Oktober 2007, 20:44:53
Meni je danes ful hudo!Zakaj?Zato, ker hočejo drugi, da dam stran bitje, ki ga imam najrajši na svetu,mojo Niniko. Od nekdaj sem hotela met spa, ker so mi vzeli Rončija, ko sem bla stara 4 leta. Mama ga je prinesla, malo kepico, kraškega ovčarja. A, ko je bil še vedno mali, so mi rekli, da gre drugam živet, v planine in sem cel dan sedela z njim pod mizo in jokala. Po dolgih letih, zdaj imam 25 let mi končno uspe prepričat babico, da prineseva iz zavetišča domov belo kepico. Ta kepica je zrasla v pravo mrcino, lepotičko Nino. Vse lepo in prav, so problemi, ki smo jih do zdaj vse lepo rešili, tudi vlečenje s posebno oprsnico. A jaz hodim v službo in sem devet ur dnevno v službi. Takrat skrbi za Nino babica. Jo ima zelo rada, a včasih se Nina do nje obnaša precej ignorantsko, in jo ne uboga kot mene in mojega fanta. En mesec je bla babica odsotna na morju, takrat sem delala manj, a mala je bila sama 6 ur. In potem je ko je bla babica že iz morja jo je vstavila ena histerična baba iz hiše, češ da je bolna, da mora počivat in, da sliši kako Nina laja in cvili. Od takrat naprej je noče puščat same in jo pelje povsod s sabo. Tudi, ko gre v shopping v Spar naprimer jo pusti v avtu, pravi, da itak spi in da ni problema. Ampak fora je v tem, da se potem pes odvadi biti sam. Danes pa je znorela, ker je tečna, prehlajena, češ, da ji je Nina strgala vrečko, ko je šla iz trgovine,so ji padle vse stvari ven, potem je pa še skočila nanjo, češ, da je vlekla. Pa sem ji rekla zakaj ne da oprsnice, ampak, ne njej se je mudilo. Potem jo je babica privezala pred trgovino in se je drla ko nora, to ma pa od malega, tudi v šoli je bla najglasnejša, ko smo delalai, to vajo. Danes je bakica rekla, da ne more več in naj najdemo dobre ljudi. Že celo popoldne se jokam, še fant se je jokal. Ni vse vedno tako črno z babico, mata zelo lepe dneve tudi, ko se nič  ne pritoži, dostikrat jo crkla. Ne vem kaj nej storim, na svoje ne morem, ker nimam pogojev, poleg tega mi je pa mal težko pustit psa devet ur samega v stanovanju. KO nisem v službi zanjo skrbim jaz.  Ob misli na to, da bi jo oddala, pa mi rata totalno slabo in mislim, da nebi tega prenesla. :( :'(

Pomagajte prosim!!!!



Chiba

  • *
    • Prispevkov: 854
    • Točke: 0
Odgovori #1 : 22 Oktober 2007, 21:26:02
Jaz ti svetujem, da psico navadiš na boks in naj tam preživi tistih 8-9 ur ko tebe ni doma. Babica naj jo pa pusti pri miru. Pes je konec koncev tvoj, in slej ko prej bi s starim človekom prišlo do take situacije. Vsak pes je sposoben počakati toliko časa sam saj so prilagodljivi potem pa maksimalno izkoristita čas, ko prideš domov.

CANIS CARNIUM - vzreja staffordshire bull terrierjev
http://www.carniumsbt.com/


sibila

  • *
    • Prispevkov: 2.006
    • Točke: 0
  • still more white...
Odgovori #2 : 22 Oktober 2007, 21:47:42
Ne se preveč sekirat...Verjetno je pač babica danes bolj slabe volje in ji je malo prekipelo.Pojdi do nje,se ji potoži kako rada imaš psa in če nima ravno kamnitega srca se bo že omehčala.Drugače pa jo res poskušaj navadit,da ostaja sama,če bo šlo.Ali pa jo pelji h komu v varstvo,če koga takega poznaš.Čeprav se bo po moje vse uredilo,saj se je verjetno že tudi babica navezala na Nino in jo ima rada.Ko sem jaz še živela doma,se je moja mama tudi vsake toliko spravila na mene,da mora moja kuža od doma,ker je bilo polno dlak in jaz nisem dovolj čistila za njo.Pa ni mislila resno,čeprav priznam da sem bila kriva in je bilo to res :-[.Lepo objemi babico in se malo pomeni z njo...po mojih izkušnjah lepa beseda vedno pomaga. :)



malena3

  • Gost
Odgovori #3 : 22 Oktober 2007, 23:10:07
Ula, tudi jaz ti predlagam boxs, oziroma ne vem, nisem razbrala, da bi imeli psa pred hišo v pesjaku pa ni mogoče?

Pes je čisto lahko sam tudi 10 ur, nekateri bodo lahko preživeli s svojim psom 24 ur na dan, pa ne bodo imeli psa, ki bo crkljiv, ubogljiv, navezan na lastnika in ne vem kaj še vse. Pes ceni vsako minuto, ki mu jo nameniš, če je le dobro predstavljena, kar pomeni, da moraš biti v tistem času ko si z psom zanj zanimiv.

Ne me narobe razumeti, ampak se mi zdi, da psičko preveč vozite sem in tja, preveč je v stanovanju in ima premalo svojega časa, ki ga mora imeti vsaka žival.
In vrjamem, da je v šoli, ko ste delali vajo, da ste jo privezali za drevo cvilila, ampak mislim da ni pointa samo v temu, pes je navajen, da ima non stop ob sebi družbo in niti praktično sposoben biti sam s sabo in se sam zaposliti.

Za primer ti lahko dam svojo mrcino, tudi jaz delam, in ko je sam doma, sam s seboj, se zelo dobro znajde, vsak dan kaj novega pogrunta in mislim da veliko bolj ceni tisti čas, ko ve, da bom prišla iz službe in da bova skupaj. Tudi če je v kaki pasji družbi mu je potem z mano fino in fajn.

Mislim da se tudi sama zelo bojiš, da bi bila psička malo sama....kakšne pasme pa sploh je?



deteljica

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 4.353
    • Točke: 35
Odgovori #4 : 23 Oktober 2007, 08:48:48
Se strinjam. Nobene potrebe ni,d ajo babica vozi naokoli. Puščaj  jo v svoji sobi, al pa še bolje postavi zunaj boks , če imaš možnost.
Težave so nastopile, ker ste psa razvadili.
Za primer,če si babica premisli in bi jo le kdaj peljala ven- ne kar naprej in ne v trgovino npr raj ekrajši sprehodek po njenih sposobnostih, pa ji kupi halti !
Vsi moji psi so bili vedno sami, ko sem jaz v službi. Je pa res problem z razvajemim psom in tečnimi sosedi. Ampak verjemi mi,da če so sosedi tečni so pač tečni- nič jim ne bo nikoli prav v nobenem primeru. Očitno imajo preveč časa in zafurano svoje življenje, pa se bolje počutijo, če ga zagrenijo še drugim. Vaša odločitev je pa,če si ga pustite zagrenit.

Vsekaor dandanes domov, kjer bi ji lahko nudili vse , kar si je tvoja  razvajena pasja rit zamislila ni veliko. Zato si še vedno ti tista,ki ji lahko nudiš največ in se pač malo potrudi.

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!


Alba

  • *
    • Prispevkov: 4.255
    • Točke: 3
  • I like my dog better than I like most people.
Odgovori #5 : 23 Oktober 2007, 09:34:02
Sem prebrala iz drugih postov, da stanujete v bloku, tako da tudi jaz definitvno predlagam nakup boksa. Mogoče bo sprva šok za psa, ko bo sama dopoldan, ampak sčasoma se bo navadila.
Pri nas je dopoldan v pesjaku, in včasih se zgodi, da je nihče ne more peljati ven, ko sem v službi. Ampak ima polno igračk in se zamoti. Je pa popoldan čiso navdušena ko pridem domov, ker ve, da šibava na en zeloo doolg sprehod.

Psi so najbolj iskreni prijatelji :):):)

http://www.mojalbum.com/rink/


trigi

  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 2.357
    • Točke: 5
  • V eni roki nosim sonce, v drugi roki zlati smeh...
Odgovori #6 : 23 Oktober 2007, 10:36:22
Sem malo pobrskal ...
Tole je psička Nina:
http://nina.apno.eu/index.php?koda=vafelyjpvwjbyizwikeyzsxqbjltzw
Datum posnetka/objave je v desnem kotu spodaj

In če se ne motim je potomka psičke Bibe:
http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,11642.0.html

Lp, Črt



Ula82

  • *
    • Prispevkov: 20
    • Točke: 1
Odgovori #7 : 23 Oktober 2007, 11:03:16
Pozdravljeni!

Bi mogla bit na šihtu, pa so me domov poslali, ker sem malo prehlajena. Zdaj pridem domov, sem babici zjutraj zabičala naj pusti Nino samo doma, če kam gre. Pridem domov in nobenega doma. Spet je šla k zdravniku in jo pustila v avtu, tako sem jezna. Naj že pusti psa pri miru. Saj ko jo nekam pelje, jo tudi spusti na travo gresta malo naokoli. Ko je blo še topleje jo je vodila na Rožnik. Ko pride domov,  bom dala pridigo. Vem, da je pes razvajen. In pol se pritožuje kolk je dlak v avtu.  Bom se
pozanimala za boks v trgovini z živalmi.
Mi ona zelo veliko pomeni, razlog, da sem jo hotela, je ta, da itak obožujem živali, pa še z babico živim in sem res hotla imet nekoga, da mi bo dajal občutek domačnosti, ko pridem domov, da se me nekdo res iz srca razveseli. Babica cele večere presedi pred televizijo. Jaz pa sem sama, no ja ne več. :)
Glede tega kolko je pa nina zunaj je pa nekako takole. Zjutraj jo ob pol osmih peljem za pol urce na sprehod. Ko sem na šihtu jo babica pelje enkrat do dvakrat ven. Ko pridem iz šihta greva ven za pol ure, eno uro, včasih tudi več. A priznam, da zdaj ko je mraz bolj pol ure. Pol pa še pred spanjem tud za pol urce. Čez vikend pa naredimo v soboto in nedeljo, poleg osnove še tri urni sprehod v naravo. Se vam zdi to zadosti?Smo pa v bloku ja, žal, bi vse dala, da bi meli hišo.
Haltija ne rabimo, ker sem kupila oprsnico pri Ireni Šeruga in še vleče, a niti pol tolko ne kot je prej. To je moja Nina ja, so pravi linki, sem hotla slikco pripopat pa ne gre, češ, da je prevelika slika, je pa čisto normalna.

LP, Urška
 



skogkatt

  • *
    • Prispevkov: 694
    • Točke: 0
  • MyMy&Neli&Miyu
Odgovori #8 : 23 Oktober 2007, 13:15:09
Jaz ti svetujem, da psico navadiš na boks in naj tam preživi tistih 8-9 ur ko tebe ni doma. Babica naj jo pa pusti pri miru.

Enako bi ti jaz svetovala. In ker se starejšim ljudjem včasih ne da dopovedat... pač zaklepaj Nino v svojo sobo. Res pa je, da bo prvi teden kar naporen, mogoče ne bi bilo slabo da si takrat vzameš čas za "pre"vzgojo, mogoče celo dopust.
Vso srečo, vsekakor pa ne obupat, razen če si mnenja da nisi kos temu, da popolnoma sama skrbiš za psa.


Mel

  • *
    • Prispevkov: 312
    • Točke: 2
  • ...moj sonček...
Odgovori #9 : 31 Oktober 2007, 11:21:51
Sta se z babico zdaj pogovorili in ste rešili situacijo?

Kako je z boxom - že navajte Nino nanj?

Srce ima razum, ki ga razum ne pozna...
http://orix.moj-album.com/


Mel

  • *
    • Prispevkov: 312
    • Točke: 2
  • ...moj sonček...
Odgovori #10 : 31 Oktober 2007, 12:07:31
Glede na to, da sem zdajle glede na predložene linke videla, da je Nina posvojena v zavetišču Horjul, tukaj pa se omenja celo morebitno oddajo psičke, me zanima ali je Polona o tem obveščena - če se ne motim in mislim, da se ne, vas posvojitvena pogodba zavezuje, da je najprej Polona tista na katero se morate (!) obrniti, v kolikor razmišljate iskanju "dobrih ljudi" za Nino!

Srce ima razum, ki ga razum ne pozna...
http://orix.moj-album.com/


Ula82

  • *
    • Prispevkov: 20
    • Točke: 1
Odgovori #11 : 31 Oktober 2007, 22:03:31
Živjo!

Ne Polona ni še o ničemer obveščena in upam, tudi, da nikoli ne bo. Ker bom naredila vse kar je v moji moči, da Nina ostane naša. Vem, za pogodbo, kaj me zavezuje. Zaenkrat vse klapa. Res je, da babica še naredi kdaj napako in jo vzame s sabo, ko je nebi bilo treba, ko bi bla komot doma. A takoj prvi dan po tem babičinem izpadu sva jo pustile za tri ure doma, potem je bila še ene parkrat sama doma. Mislim, da za Nino lepo skrbim, razen pač tistih osem ur, ki ji moram oddelat in me ni doma.

Lp, Urška



malena3

  • Gost
Odgovori #12 : 01 November 2007, 00:38:30
Ula so ti že prej lepo napisali pri tebi je velik problem ker se non stop obremenjuješ ker puščaš pas samega doma medtem ko si ti v službi.
Mislim da so redki ki imajo psa in je pes z njimi 24 ur na dan in tudi to ni za moje pojme niti malo ok...vse lepo in prav ampak kot sem že rekla,pes potrebuje tudi svoj čas in začni delati tudi tako, da ji daj kako igračo, se skrij in opazuj kako se igra in mislim da boš presenečena, kako zna pes uživati sam z igračo in kako si zaposli misli....

poleg tega je treba začeti delati na sami vzgoji, da se ne cepeta in tuli, če se psa kam priveže...našega smo zelo crkljali,ko je bil bolan, pa ga danes lahko brez bojazni pustim pred trgovino in grem po stvari, ne da bi se bala, da bo kaka šipa počila od njegovega cvilenja, se drog utrgal ali da bo poskakal vsakega ki pride mimo...saj ima svoje dneve, ampak vseeno...in tudi ne boš vrjela, naš ima zelo rad ljudi, družbo, igre, ampak ima pa tudi kak dan, ko mu gre vse blazno na živce in je najrajši sam....tudi ljudje imamo take dneve in mislim da vaša niti ne ve kako stvari potekajo, kako je, če je sama, da mora preživeti sama s seboj nekaj časa....



Desobediencia

  • *
    • Prispevkov: 1.107
    • Točke: 2
Odgovori #13 : 01 November 2007, 08:14:28
Živjo!

Ne Polona ni še o ničemer obveščena in upam, tudi, da nikoli ne bo. Ker bom naredila vse kar je v moji moči, da Nina ostane naša. Vem, za pogodbo, kaj me zavezuje. Zaenkrat vse klapa. Res je, da babica še naredi kdaj napako in jo vzame s sabo, ko je nebi bilo treba, ko bi bla komot doma. A takoj prvi dan po tem babičinem izpadu sva jo pustile za tri ure doma, potem je bila še ene parkrat sama doma. Mislim, da za Nino lepo skrbim, razen pač tistih osem ur, ki ji moram oddelat in me ni doma.

Lp, Urška
Večina lastnikov psov je po toliko časa odsotna od doma :)

Dogo Argentino - El Mas Mejor

Nochi tlen onca no huelitli mo patlaz, xic cualmeztli mo mantica, moyolica, inic ti nemiz inahuac yeliztli.


Ula82

  • *
    • Prispevkov: 20
    • Točke: 1
Odgovori #14 : 01 November 2007, 17:37:48
Hvala za odgovore. Točno tako je kot si ti napisala malena. Predvsem je babica tista, ki ima to bojazen, pustiti psa samega doma. Ko je bila na morju, sem bila sama z Nino, takrat sem delala po šest ur in sem jo brez problema puščala samo doma. Nobena soseda mi ni pozvonila na vrata in se pritoževala. Pol jo je pa babica srečala eno histerijo in je rekla da je bolna in da pes cvili. Zdaj hočem babici dopovedat, da se pes navadi, tudi tega, da je sam. Delala bom na tem, da se bo naučila biti sama, da jo bom lahko privezala pred trgovino in mi ne bo histerije zganjala. Bom poročala kako nama gre.



Desobediencia

  • *
    • Prispevkov: 1.107
    • Točke: 2
Odgovori #15 : 01 November 2007, 18:38:41
Nečesa vseeno ne razumem, po eni strani bi jo babica na trenutke dala stran, po drugi pa se ji smili če je sama doma?

Dogo Argentino - El Mas Mejor

Nochi tlen onca no huelitli mo patlaz, xic cualmeztli mo mantica, moyolica, inic ti nemiz inahuac yeliztli.


Ula82

  • *
    • Prispevkov: 20
    • Točke: 1
Odgovori #16 : 01 November 2007, 20:34:15
Ja vem, da je dvolično samo fora je v tem, da je ona ena izmed tistih, ki meni, da je velik pes za v hišo, kjer imajo vrt. Meni, da bi se ji mogoče kje drugje bolje godilo, kjer bi jo spuščali na vrt. Kljub temu, da gre pri nas štirikrat na dan na sprehod in, da jaz mislim, da sploh ni nujno, da bi se ji bolje godilo, ampak lahko tudi slabše. Babica pravi, da če pustiš psa 8 ur zaprtega v stanovanju, da je to mučenje. Najprej bom poskušala babico v red spravit! Najbolj sem pa jezna na sosede v našem bloku. Ko motorji brnijo na vso moč pred blokom je vse v redu, tudi, če je to ob polnoči. Pa, če se otrok dere na ves glas tudi ne. Čim je pa pes v igri je pa cela panika!Veliko strarih bab me prav grdo gleda na hodniku, ampak jest se ne obremenjujem s tem, nič narobe ne delam. Pa ko bi pes res lajal. Zalaja pa mogoče enkrat na dan. Ponoči je mir. Prav briga me za njih. Samo babica je tako blesava, da se obremenjuje s takimi kravami, ki nimajo nič od lifea in se potem vtikajo v tuja življenja. >:(