Z velikim presenečenjem sem odkrila tole stran. Nisem vedela, da imamo sploh kakšno predstavnico v Sloveniji, kaj šele, da se načrtuje leglo. Zastavila bi vam še nekaj vprašanj, morda prav v zvezi z vašo psičko, oziroma z vašimi izkušnjami.
1) Mislite, da je Welsh Corgi Pembroke primeren za prvega psa? Ob predpostavki, da je lastnik aktiven, da teče, se sprehaja, kolesari, rola. In da je, recimo temu, stabilna oseba
.
2) Ali vi osebno puščate psičko kdaj samo doma? Kako kaj prenaša to, da je sama? Mladički vem, da so tako zgodba zase in da zahtevajo posebno nego, ampak kaj pa odrasli? Ker ob osemurnem delavniku pa recimo še +1h vožnje, me malo skrbi, da bi pes težko prenašal osamljenost. V družini pa nihče nima delovnega mesta, ki bi mu omogočal, da vzame kužka vzel s seboj. Znova predpostavljam, da ga pred službo pelješ vsaj na dolg sprehod, ali jogging.
3) Se boste morda udeležili še kakšne od razstav v tem letu, v Sloveniji? Vas lahko pridem malo pocukat in pozdravit vašo psičko? Že nekaj let nisem bila na razstavah, ampak kolikor se spomnim, imajo vzreditelji/lastniki psov zelo različen odnos do takšnih "radovednežev". Ampak videti karakter psa v živo, se mi zdi še vedno zelo pomembno.
Res iskreno hvala za morebiten odgovor.
Aja in za konec: zdi se mi, da je to najlepša, najbolj prikupna in najbolj zabavna pasma od vseh! In še predolge dlake nima
.
Huh da ne bo kdo napačnega vtisa dobil, problem ni puščanje dlake, samo za kakšno razčesavanje bi pa rabila še izkušnje
.