Pasji poligon!

Podeželan · 15001

Podeželan

  • *
    • Prispevkov: 13
    • Točke: 0
: 24 November 2007, 20:35:36
Pozdravljeni pesjani, pardon, ljubitelji psov!

Zadeva je sledeča. Psi, so v redu, edino kar je, počasi me začenja nervirati njih število.
ker je verjetnost da je kdorkoli od vas moj sosed, se ne bom znašal nad vami in poskušal biti zadirčen, tečen, nadležen.
vas naprošam le to, da kot relativno močna "pasja organizacija" poskušate vplivati na vse lastnike psov da bi ravnali bolj odgovorno.

da preidem k problemu.
torej, samo število psov me ne moti, moti pa me, da je vedno vse posrano okoli bajte, da mi psi odnašajo mačje posode (še prej seveda pospravijo ostanke-ene 5 posodic je že šlo)
pa v redu...če se userje nekje za bajto, naj bo, ampak da se gre v živalsko krmo....

nadalje, ljubitelji psov (no, večinoma kvazi ljubitelji) imajo en veeeelik problem, pravzaprav je majhen in to je njihova parcela. en idiot mi redno sprehaja psa po travniku in ga vzpodbuja k kopanju luken. in ko jaz njega vprašam kaj počne: "krte ven kopljeva" si misli kako dobro delo opravlja, pa sem mu lepo povedal, naj psa vodi kam drugam..super, še na drugem travniku imam luknje.
da pa sploh nebi začel o tem, kako velike probleme lahko dobim v štali zaradi enega pasjega iztrebka, ne pojavla se pogosto, jskriva v sebi pa velik potencial...(negativen)
in to opažam redno, da ljudje pse lepo vodijo po travnikih in njivah...

saj...malo mi je mar za škodo ki jo naredijo na travniku, sem pa že nekajkrat moral švasat kolo od obračalnika nazaj zaradi tisith luken.



mja....ne razburjam se na vas, ampak na ljudi ki pač ne mislijo..NIČ. Vas le pozivam da vzpodbudite te bebce da bi začeli misliti (trend sprehajanja psov po tujih travnikih je v porastu, če pa tudi komu na tem forumu ni jasno, smo v kapitalizmu in osebna lastnina obstaja, travnika je glih tako kot avto ZASEBNA last). samo okol povejte da se to NE DELA.

lepo pozdravleni.



deteljica

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 4.353
    • Točke: 35
Odgovori #1 : 24 November 2007, 21:43:37
Pozdravljen veliki kapitalist s ha svoje zemlje.
Torej:
 nepobiranje drekov gre meni, ki imam veliko psov še bolj na živce  kot tebi, ker v vsakem tujem nepobranem dreku vidim razlog zaradi katerag bodo mene grdo gledali.
Lukenj po travnikih ne kopljem.
Da ne bom več nikoli hodila po kakšnem travniku pa žal ne morem obljubit, ker nimam svojega.
Da vlada kapitalizem žal ni moja krivda, se pa z njim ne strinjam. Tud se ne strinjam s polivanjem hektolitrov gnojnice po vodovarstvenih območjih in s tem,da se del mojih davkov namenja za vaše subvencije, pa kaj, to nikogar ne briga.
Torej tudi jaz se razburjam samo nad bebci in sistemom.


Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!


Podeželan

  • *
    • Prispevkov: 13
    • Točke: 0
Odgovori #2 : 25 November 2007, 00:35:23
 :o

v to, kako bogati smo kmetje, se sploh ne bom spuščal ker....je preveč smešno kako imajo ostali velike oči in kako ogromni se jim slišijo zneski ko jih zaslišijo. če človek uporablja glavo, vidi da država ne počne drugega kot vrti denar.
ti resno misliš da so cene mesa, mleka in ostalih kmetijskih proizvodov, da se človeku sploh splača pomisliti o tem da bi kmetoval? vi ste pa ja nori.
sej...če bi ukinli subvencije, istočasno pa dvignil cene mesa mleka in ostalih proizvodov primarnega sektroja, bi tako in tako opazili samo dvig cen...
pa dovolj o tem, že tako sem preveč napisal.

o tem kater sistem je bolši pa ravno tako..oh, škoda besedi. že to da se upate napisati da ste nezadovolni, je dokaz dobrega sistema-takšnega ki deluje.
jaz se tudi ne strinjam z cestno prometnimi zakoni, pa jih moram upoštevati-če ne sledi kazen, tako da, prosim ne s tako bednimi izgovori in kvazi argumenti. če bi pa raje videli anarhijo, pa najbolje da se izpišete iz tega foruma, veste tu je vsaj 1 šef...tega pa v anarhiji ni.

tudi sam sem proti intenzivnemu kmetijstvu, je pa vtikanje v vodenje posla ( v tem primeru kmetije) precej bolj zapleteno, in na višji ravni, kot pa da kolege, ki imajo pse, opozoriš na to, da naj ne vodijo psov na travnike ki niso pokošeni, naj jih ne vodijo tja srat, naj jim ne pustijo kopat luknje. skratka, učiti "pasjega bontona", deteljica, to pa jaz naprošam vas.
(mogoče bi moral že v prvi objavi napisati takole jasno...vidim da je nekaterim oblačno)



zoe

  • Moderator
  • *****
    • Prispevkov: 6.645
    • Točke: 25
Odgovori #3 : 25 November 2007, 12:47:19
Se pravi so problemi naslednji:
- sprehajanje psov po nepokošenih travnikih
- nepobiranje drekov
- kopanje lukenj
- to, da psi jedo mačjo hrano

Glede sprehajanja po travnikih me zanima, če so problem samo nepokošeni travniki ali vsi?
Je treba pobirati dreke vedno in na vseh njivah ter travnikih? S čim povzročajo škodo?

To me res zanima, ker sem do sedaj dreke pobirala samo v naselju, ker sem mislila (oz. še vedno mislim), da drek na travniku ali njivi povzroči manj škode kot pa plastična vrečka z drekom v smeteh.

lp

"Get over your hill and see what you find there, with grace in your heart and flowers in your hair"


Nika

  • *
    • Prispevkov: 2.826
    • Točke: 4
  • Buda
Odgovori #4 : 25 November 2007, 13:37:51
Če se ne motim, so predvsem prašiči zbirčni in jim ne paše drek v njihovem koritu. Ironično  :D

Jaz ko stopim iz našega dvorišča, praktično ne morem nikamor, kjer ni privat zemljišče. Levo travniki, naravnost gozd, desno naselje, zadaj pa njive. In se lahko sprehajam cel dan, pa ne bom prišla na ne-kmetijsko zemljišče. Po njivah ne skačem, na travnikih in v gozdu sem pa kar precej. Drekov ne pobiram, ker me nihče nikoli ni skurcal. Z okoliškimi kmeti smo bili vedno v dobrih odnosih, ker se nihče na nikogar ne kurči. Dovoz imamo svinjski vsak pol leta, ker iz traktorskim gum dol drek pada, kar se posledično pozna na naših avtih, ko drek gor meče. Ja ga pa opereš ane  :) Glede na to, da smo v "osrčju" kmetov, nam gnojnica smrdi iz približno 3 strani, polivajo jo približno 10-100m od naše hiše. Se razburjamo? Ne, ker živimo na kmetih  ;D


Se res sprehajam po pokošenih travnikih, čeprav se nikol ni nihče bunil zarad manjše potlačitve, miške pa iščemo sam na našem ograjenem prostoru :)


Hrano za mačke umaknite na kakšno višje mesto, lastnikom psom povejte, da bodo naslednjič oni plačali škodo na obračalniku (fotodokumentacija pa to), psi bodo pa verjetno še naprej srali po travnikih.



Podeželan

  • *
    • Prispevkov: 13
    • Točke: 0
Odgovori #5 : 25 November 2007, 14:12:33
Živjo!
to, da psi jedo mačjo hrano ni problem, tako in tako se pri nas fotra še ene 5 sosedovih mačk :)
odnašajo posodice.

ne držite me za besedo, ker nisem 100% prepričan v to, mislim pa, da obstaja kar precejšna verjetnost prenosa zajedavcev preko izrebkov, nenazadnje, če se ps userje direktno v zgrabek katerega se kasneje posilera, pride do živine zares svež drek. da pa je to škodljivo, je pa ja jasno.

Nika, čemu potem to pišete, če vas ne moti?

kakorkoli že, sami veste, da takšne stvari ne gredo na lep način, še manj pa po "uradnem".
da je kolo odtrgalo pri obračalniku..je lahko pač bila tam luknja, pač ne gre. na lep način...smo poizkusili, pa je do neke mere uspelo.

namen mojega pisanja je predvsem v tem, da se takšno početje nebi kar širilo, kar v zadnjem času se.
saj osebno nimam tako velikih težav, sem pa bil en dan nekej pri domžalah in lepo videl kako vsaj 10 lastnikov goni svoje pse po travniku.

še tako, nika, prašiči so ene bolj čistih živali, no čistih ne, higieničnih pa tako da ni ironično.



T.M.T

  • njufi rulz
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 3.690
    • Točke: 25
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #6 : 25 November 2007, 14:26:56
Podeželan se mi je kar zdelo,da imate doma kmetijo.

Paji iztrebki so res problem...tudi pri nas smo že imeli zdravljenje krave zaradi tega :(.Zoe žal se kmetje s tabo ne bodo strinjali...jaz če se le da se trduim da pokakat se greva v gozd,lulava pa kjerkoli.Sice rpa na lastni parceli lahko počnem kar hočem.

Travniki...ja.Lepo prosiš,da ne hoditi po nekošeni travi.In začuda ne hodijo...palice mečejo vanje,da kuža prinese :o.Ampak krutost ne pozna meja,kmetje smo še vedno zveri,ki ne pustimo da nam tuji psi serjejo po travnikih,mendrajo travo ti pa potem tam dušo spustiš da nakrmiš domače živali.Pri na sje tako,da grem soseda vprašat če lahko jaham čez njegov teren (pa je zima,pa je sneg pa se nič nikjer ne pozna) pa še nisem doživela da bi mi kdaj kdo rekel ne.Lepa beseda lepo mesto najde...

Podeželan čim manj takšnih in drugačnih problemov ti želim

Prijatelji so tisti,ki ravnajo z nami,kot da smo najdragocenejši.Najbližji so nam,najbolj razumejo kaj nam pomeni življenje.Do nas čutijo tisto,kar čutimo sami.Z nami so povezani v zmagoslavju in nesreči.Premagujejo uroke naše osamljenosti.

Lp,Tjaša - http://tjasa-ron.moj-album.com/


zoe

  • Moderator
  • *****
    • Prispevkov: 6.645
    • Točke: 25
Odgovori #7 : 25 November 2007, 14:50:49
Saj zato pa vprašam ane, ker ne vem kako je s tem ;) Če so problem zajedalci v dreku, s strani mojega psa ni problema, ker je redno razglistena. V visoki travi pa tudi ne kaka :)

"Get over your hill and see what you find there, with grace in your heart and flowers in your hair"


Podeželan

  • *
    • Prispevkov: 13
    • Točke: 0
Odgovori #8 : 25 November 2007, 16:32:26
Saj zato pa vprašam ane, ker ne vem kako je s tem ;) Če so problem zajedalci v dreku, s strani mojega psa ni problema, ker je redno razglistena. V visoki travi pa tudi ne kaka :)

spet, ne vem točno kateri zajedalci bi bili itd.
so pa določeni, ki se pri neki živalski vrsti sploh ne vedejo kot zajedalci, se pravi ne povzročajo škode, jih pa ta žival vseeno lahko prenaša. tako da tak "izgovor" je daleč od legitimnega.

in pa še enkrat da povem.
na tem forumu sem prepričan da je večina uporabnikov odgovornih lastnikov psov, ki pa imajo oz imate, stike tudi z drugimi, potencialno manj "odgovornimi".

vseeno pa nekaterim tu ni jasno, da je razlog, zakaj nekdo nekomu ne pusti vodenje psa po zemljišču preprost in popolnoma zadosten. KER JE NJEGOVO. ne vem zakaj bi se JAZ moral zgovarjati zakaj nekomu ne dovolim hoditi in voditi psa po mojem zemljišču?
ste kdaj v štacuni vprašali trgovko zakaj neke robe ne smete kar odnesti?
seveda večino govorim zgol hipotetično.

TMT, hvala ker me vsaj ti razumeš.
saj zares velikih težav nimam, človeku pa pač dvigne pritisk to neprizadeto vodenje psov vse povprek.



Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #9 : 25 November 2007, 16:40:55
Spoštovani kmet, čeprav smo v kapitalizmu, so poti še vedno javne. Dokler so sprehajalci na njih, se kar lepo sprijaznite z njimi. Tudi velikanska večina drekov ostane v metrskem pasu ob poti, kjer trava tako ali tako ni primerna za krmo. Po nepokošeni travi ali po njivah se pa ne hodi, ne glede na družbeni sistem.
Pravite, da vam psi žrejo mačjo hrano. Ja kaj jo pa puščate na dosegu? če pridejo do nje psi, potem pridejo tudi podgane, te vam pa lahko naredijo več škode kot potepuški psi (rahlo dvomom, da bi vam posode in hrano odnašali psi od sprehajalcev.)


Podeželan

  • *
    • Prispevkov: 13
    • Točke: 0
Odgovori #10 : 25 November 2007, 17:11:00
Spoštovani kmet, čeprav smo v kapitalizmu, so poti še vedno javne.

in meni se čudno zdi ko objavljajo izsledke raziskav, ki kažejo na to, da je le nekaj odstotkov ljudi f/$ncionalno pismenih....
ne vem kdo je tu sploh omenjal poti, razen tebe seveda.
Pravite, da vam psi žrejo mačjo hrano. Ja kaj jo pa puščate na dosegu? če pridejo do nje psi, potem pridejo tudi podgane, te vam pa lahko naredijo več škode kot potepuški psi (rahlo dvomom, da bi vam posode in hrano odnašali psi od sprehajalcev.)

briga me za hrano...posodce odnašajo, sploh je pa to tako rekoč le moj problem, je le eden od dejavnikov, ki me je vzpodbudil k temu, da tu gori napišem to kar sem. pa spet...pismenost....


ne vem pa zakaj imate pravico pustiti psa da serje v eno metrskem pasu? in zakaj bi bila ta trava neprimerna za krmo? no, je res, če vsi razmišljajo tako kot vi, potem nedvomno je. ...škoda besedi



mayča

  • *
    • Prispevkov: 526
    • Točke: 0
  • Brigitka in Nelči-Belči
Odgovori #11 : 25 November 2007, 18:23:09
Živjo!

ammm, malo bi se dotaknila tele teme...Podeželan, prosila bi te, če bi lahko povedal kakšno rešitev glede opravljanja potreb? Bi bilo dovolj, če se kakec pobere?
Imate kakšen predlog, kje bi si lahko psi vsaj malček pretegnili svoje tace in telo (ker npr. vsak dan ni ravno priporočljivo hodit na trening agilityja)?

Rešitev bi lahko bila s strani občine, države, zagrajeni pasji parki, samo nevem koliko je dejansko verjetnosti za realizacijo tega?


Hvala in čim manj nadaljnih problemov!



andreja

  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 7.101
    • Točke: 28
  • vedno z mano
Odgovori #12 : 25 November 2007, 18:37:11
Kakšen tak park nebi bil slab! :)

http://blueberry.moj-album.com/

http://www.youtube.com/watch?v=CbKsgaXQy2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P


*LuNa*

  • *
    • Prispevkov: 806
    • Točke: 10
Odgovori #13 : 25 November 2007, 19:38:57
Mi tudi živimo v podeželskem okolju, zato razumem kmete, da se pritožujejo. En folk res nič ne razmišlja in s psom divja direktno po visoki travi, pšenici ... , psom pustijo, da kopljejo na njivi, na sredi travnika .... žal učinkovitega načina, kako to preprečiti ne znam. To v glavnem delajo lastniki, ki o "kmetovanju" ne vedo praktično nič in se za druge ne zanimajo.

Po drugi strani grejo pa tudi meni na živce kmečki psi. Zakaj? Sami smo obkroženi s kmetijami in seveda je tu še vedno prisotna mentaliteta, da morajo psi prosto letati okoli. In tako ti kmečki psi svoje kakce puščajo na našem vrtu in to ograjenem (ker pridejo težit moji psici), se zaganjajo v vsakega mimoidočega, ki gre po cesti, nadlegujejo sprehajalce na sprehodih ... tu je pa druga plat. Jaz sem sicer še vedno fer in psici ne pustim, da bi divjala po nepokošenem travniku, vendar če se pa lahko psi teh kmetov poserjejo direktno pred mojimi vrati, me prav malo briga, če moja psica svoj kupček pusti na njihovem travniku. Pa preden me napadete lahko v olajšavo povem, da moja psica itak ne mara kakat na travnikih ampak se vedno zavleče v kakšno grmovje (jo mora nekaj pikat v rit  :P). Pa da ne govorim o tem, da se mi je lani enkrat ena lastnica psa, ki se non stop potepa, veselo razlagala, kako so ob travniku in njivah nasuli polžin in so nekateri psi tudi umrli, ker so ga pojedli. Očitno se ne zaveda, da bi se to lahko zgodilo tudi njenemu psu.

Psarna Lunca's - vzreja labradorcev
http://luncas.vovk.si


Podeželan

  • *
    • Prispevkov: 13
    • Točke: 0
Odgovori #14 : 25 November 2007, 20:16:30
za začetek urejena igrišča za otroke, kaj pravite? :o

hjah, ne vem, se tudi dosti ne ukvarjam z razmišljanjem v tej smeri. nimam jaz psa, se pravi problema.

če pa ste tako predani psu, se pa na lokalni ravni združite, vsak prispeva nekaj € ki se jih da nekemu lastniku zemljišča ki bi potem to zemljišče namenil vašim psom. gotovo bi takšna raba zemljišča navrgla več € kot pa drugačna, in verjetno bi bil vsak pripravljen. ne vem pa zakaj bi morala država skrbeti za luksuzne ljublenčke državljanov? naj prosim za refund terarija za mojo kačo  (ki je seveda nimam, samo primerjam)



mayča

  • *
    • Prispevkov: 526
    • Točke: 0
  • Brigitka in Nelči-Belči
Odgovori #15 : 25 November 2007, 22:05:18
Torej, rešitev, ki jo predlagate, je da se vsi znebimo ljubljenčkov, ki "škodujejo" ljudem? Oprosti, kljub temu, da naj bi ljudje predstavljali najbolj razvito živo bitje, se mi zdi, da se večina tega sploh ne zaveda in si ne zasluži t.i. naziva najbolj razvita živalska vrsta.

Če ste dobili možnost živet kot ljudje na Zemlji, kjer živijo tudi druge živali (nekatere so bile mnogo let že pred nami), potem se MORAMO obnašat spoštljivo do njih in moramo živeti v sožitju z njimi ( in če je to na tak način, da se nekaj davkoplačevalskega denarja nameni za vzdrževanje nekaj arov travnika zanje, je že to nekaj ). Nikakor nismo dolžni jih izrinjat na rob nevemčesa, ker so vendarle prisotni v našem vsakdanu (tako ali drugače).

Ja, se mi zdi, da gre marsikateri denar države za strašno nepomembne stvari (npr. milijonske kampanje, referendumi, itd.)



Podeželan

  • *
    • Prispevkov: 13
    • Točke: 0
Odgovori #16 : 25 November 2007, 22:30:28
kje sem napisal da se mora kdorkoli znebiti česarkoli? ali pa da si kdo ne zasluži prostora pod tem soncem? lepo prosim, citirajte naslednjič.

rešitev ki sem jo predlagal, si lahko še enkrat preberete, zgleda da ne razumete, da napišem preprosto.
lastniki psov se združit ne lokalni ravni, plačajte imetniku parcele najemnino, to je to.

žal, kar vi govorite je kot bi se nekdo odločil recimo kmetovati, kupil kravo potem pa pri vsakem sosedu odkosil eno nakladalko mrve. ko bi se pa končno en sosed pritožil, bi pa začel sanjati da bi morala država poskrbeti za to njegovo kravo.
primerjava sicer ni najbol na mestu, ker je krava za kmeta vir denarja, proizvodno sredstvo, pes pa to ni.
tako pač je.




Urška

  • *
    • Prispevkov: 2.619
    • Točke: 10
Odgovori #17 : 25 November 2007, 22:49:51
Nekako ne vidim problema v kupčkih na pokošenih travnikih, ker kmetje brez problema stresajo vsebino greznic (ne le gnojnic) po travnikih.


Podeželan

  • *
    • Prispevkov: 13
    • Točke: 0
Odgovori #18 : 25 November 2007, 23:06:18
Nekako ne vidim problema v kupčkih na pokošenih travnikih, ker kmetje brez problema stresajo vsebino greznic (ne le gnojnic) po travnikih.

če je pa tako, pa jaz tudi ne vidim problema če se vam userjem pred prag, saj boste tako in tako pospravili

zmenjeno?



Urška

  • *
    • Prispevkov: 2.619
    • Točke: 10
Odgovori #19 : 26 November 2007, 00:22:06
Boš imel malce problemov (moj pes namreč slabo prenaša neotesance na domačem dvorišču).

Torej vsebina greznic (wc-jev in vsega ostalega) blagodejno vpliva na zdravje hlevskih živali, nevarni so samo pasji kakci? Zanimiva teorija  ::)  Če stresaš vsebino lastne greznice na travnik potem ne vidim razloga za sranje pred mojim pragom (greš pač kar direktno na travnik, pa še vožnji traktorja se izogneš in s tem prihraniš nekaj goriva). Sicer pa to sranje voham v vsakem primeru. Če je pred mojim pragom ali na tvojem travniku ni neke velike razlike.

Aja, pa v tvojo vednost, predno se razpočiš - imamo kar nekaj travnikov in vse kar prosim ljudi je, da ne hodijo s psi po visoki travi. Pasji kakci na njih me pa ne motijo.


Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #20 : 26 November 2007, 12:06:44
Hm, ob vsem dreku in mrhovini (tisti ki sprehajamo pse marsikaj najdemo) ki jo stresate po vaših travnikih, so najhujši problem pasji dreki? Halo! Mogoče pa nočete nikogar na svoji zemljici, ker se bojite, da bi preveč našli? Moje psice so recimo odkrile ogromno kmečkih grehov. Recimo: ostanke od črnih zakolov goveda (BSE?) skritih po grmovju, trupla mladih mačkov in celo zaščitenih ujed zmešana med gnoj in raztrošena po travniku (ti že niso crknili naravne smrti), plitvo zakopano mrhovino od perutnine (ptičja gripa) in ovac (praskavec) - crkovino, ki so se jo kmetje tako znebili, da ne bi imeli težav z veterinarsko inšpekcijo...No seveda, našli so tudi veliko ostankov divjedi, verjetno divjega odstrela - psi ne znajo žrtve tako lepo odreti in odnesti samo mesa, čreva i tace pa pustiti) Ampak tega res ne gre naprtiti samo kmetom.

Ob tonah strupov, s katerimi nam svinjate pitno vodo (ali pa so ostanke pesticidov zamešali v vodo meščani, da bi jezili kmete mogoče) vas najbolj bolijo pasji dreki...Aja, kdo je pa še do nedavnega (mogoče še zdaj) krmil živino s kurjimi dreki?

Sem prebrala, da vas ne moti če vam psi požrejo mačjo hrano. Pa bi vas moralo. Kjer leži nastavljena hrana, tam se pojavijo porabniki - v boljšem primeru si kar sami sami privabljate pasje klateže, v najslabšem pa podgane, ki se vam ob obilici hrane lepo zaredijo. in prenašajo še kaj več kot psi. Odraslim podganam pa tudi krdelo napol potepuških mačk (ki tudi serjejo na vaši zemljici in tudi prenašajo bolezni - več kot psi) ni kos. Torej: lepo pospravite okrog bajte, mačke hranite na mestih, kamor psi ne morejo in toliko, kolikor sproti pojedo (ostalo sproti pospravite) pa boste imeli manj težav s potepuškimi psi.

In kaj je takega v pasjih drekih (da se razumemo - ne trdim, da jih ni treba pobirati) da je za živino tako zelo nevarno? Kolikor je meni znano samo nekatere vrste trakulj. Ki jih imajo predvsem klateški psi in tisti vaški reveži, ki jih niti proti steklini ne peljejo cepit (ob cepljenju vsi psi obvezno dobijo tudi sredstvo proti parazitom). Ampak takih tudi na sprehode ne vodijo.  Dreki dobro vzdrževanih psov, ki žrejo tovarniško ali kuhano hrano in so redno razbolhani in razglistani so samo nemarni, ne pa tudi nevarni. Aja, kolikokrat letno pa razbolhate in razglistate svoje mačke?


Podeželan

  • *
    • Prispevkov: 13
    • Točke: 0
Odgovori #21 : 26 November 2007, 12:10:19
mislim da ni govora o tem kako težko je kaj izvedljivo, ampak kaj se sme in kaj se ne sme.

s tem, ko pišete kaj se poliva po travnikih, pa ne dokazujete moje zmote, ampak svojo nevednost.
ste SLUČAJNO, kdaj opazovali kdaj se vozi gnojnica?
jaz, osebno še nisem videl kmeta ki bi vozil gnojnico sredi poletja. sem pa že velikokrat videl psa, ki serje v zgrabek mrve.



TYASHY

  • *
    • Prispevkov: 2.173
    • Točke: 2
Odgovori #22 : 26 November 2007, 12:16:01
OJ!
Mene pa samo zanima zakaj se sedaj tako vtikaš v to? Ne vem zakaj pes ne bi smel teči  po travi  ??? A ti imaš avto? Predvidevam da. In se voziš in onesnažuješ zrak(ga vsi, ki se vozimo) pa NIHČE NIKOLI ni prišel na kakšen avto forum kaj se mi gremo, da se vozimo z avtomobili in onesnažujemo zrak!  :)
Malo je off topic ampak sem morala napisati
LP,Tjaša



Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #23 : 26 November 2007, 12:20:26
A sem rekla da vozite poleti? No saj si nočete osmoditi trave, ali pač? Od zgodnje  jeseni do pozne pomaldi pa veselo vozite (ali je dovoljeno ali ne ne vem, vem pa kaj vidim in kaj voham).
To, da nekdo pusti psa, da se poserje v mrvo in potem tega niti ne pospravi je seveda skrajno nesramno. Ampak po pravici povedano - to počnejo samo najbolj brezobzirni, Na našem koncu so že začeli počasi izumirati (k sreči)


T.M.T

  • njufi rulz
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 3.690
    • Točke: 25
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #24 : 26 November 2007, 12:25:29
OJ!
Mene pa samo zanima zakaj se sedaj tako vtikaš v to? Ne vem zakaj pes ne bi smel teči  po travi  ???

Mogoče zato,ker je lastnik parcele,ki je NJEGOVA,ki jo je pošteno plačal...Tjashy...si predstavljaš da nekdo pride na tovje dvorišče/vrt in ti začne "srat",mendrat sveže zasajeno travo?Samo prašam...

Prijatelji so tisti,ki ravnajo z nami,kot da smo najdragocenejši.Najbližji so nam,najbolj razumejo kaj nam pomeni življenje.Do nas čutijo tisto,kar čutimo sami.Z nami so povezani v zmagoslavju in nesreči.Premagujejo uroke naše osamljenosti.

Lp,Tjaša - http://tjasa-ron.moj-album.com/


Podeželan

  • *
    • Prispevkov: 13
    • Točke: 0
Odgovori #25 : 26 November 2007, 12:51:34
Mogoče zato,ker je lastnik parcele,ki je NJEGOVA,ki jo je pošteno plačal...Tjashy...si predstavljaš da nekdo pride na tovje dvorišče/vrt in ti začne "srat",mendrat sveže zasajeno travo?Samo prašam...

eee, točno tako,vsa nadalnja razprava je brezpredmetna.


tiste obtožbe od prej ki so letele vse povprek na vse kmete...

črnega zakola ni bilo nikoli, edino v komunizmu, kar se je dogajalo 10 let nazaj ni bil črni zakol, pač, zakol doma je bil dovoljen. dandanes pa črnega zakola SKORAJ ne more bit, tveganje je preveliko, namreč, vsaka žival je označena in ne more izginit pa pika, če ne želiš psa peljati k veterinarju uspavati, rečeš da se je potepel, zadeva rešena, za kravo pa...ja... črnega zakola ni, no..mooogoooče kakšen promil, več 100% ne.

zaščitena ujed zamešana v gnoj?!?! kje ste pa to staknil.

ptičja gripa je tako grozeča samo zaradi f/$jenih medijev ki delajo takšne zdrahe, in ne vem zakaj bi crkjena kura bila avtomatsko gostiteljica ptičje gripe, še manj pa kako bi ta kura ogrožala vaše zdravje tudi ČE bi bila nosilka ptičje gripe-se ne prenaša po zraku.

glede na te naštete stvari in ostale, katerih nisem dolžan zagovarjati še manj pa se mi zdi smotrno, glede na to o čem je govora v tej temi, bi rekel da se zelo čudne zadeve dogajajo v vašem okolišu.
kurji drek se pa fotra pitancem v farmah, česar je v sloveniji pa bore malo.


zakaj hudiča vsi tako radi obračate zadeve nazaj proti meni, in se zgovarjate na neke 3. zadeve?!?!? res ne razumete? še enkrat preberite prve 3-4 objave predno SPLOH KARKOLI še pišete, ker pišete zares same bedarije in nevmesne zadeve. bolno...



SG

  • *
    • Prispevkov: 478
    • Točke: 3
Odgovori #26 : 26 November 2007, 13:16:00
Joj Podeželan, ti pa res kvasiš neumnosti!!! >:(

Predlagam ti, da z visoko ograjo (min 2. metra + elektrika) zagradiš vse svoje travnike, gozdove..., da "naši" psi ne bodo srali po tvoji zemlji.
A ko boš ponovno gnojil (gnojnica, greznica, gnoj) da bo smrdelo vsepovprek in z umazanim (blatnim) traktorjem vozil po glavnih cestah, se raje skrij...



Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #27 : 26 November 2007, 13:23:33
no takole. Prehoda po svojem zemljišču po poteh - meni se zdi normalno, da se hodi po poti, ne kar počez po njivi ali travniku - (zaenkrat še) ne morete prepovedati nikomur. Tako kot ti nihče ne more prepovedati vstop v trgovino, lahko se sprehajaš gor in dol kolikor te je volja, dokler ne delaš škode in dokler ne odnašaš ven stvari mimo blagajne. Od sprehajalcev - le zakaj imam občutek, da ne gre kar za ene sprehajalce, ampak da imate težave vedno z enimi in istimi, po vsej verjetnosti kar s sosedi - seveda lahko zahtevate, da se obnašajo kot se spodobi. Kamor sodi tudi to, da se pobira dreke in da se ne pusti psom kopati lukenj.

Zakaj pa jaz ne bi smela napisati, kaj sem videla, če tudi vi mečete vse sprehajalce v en koš? Ostanke goveda (čreva in glave) sem našla večkrat, res pa je, da ne zadnje dve ali tri leta. pač pa največ v času, ko je bila panika zaradi BSE največja. Da bi me odvržena kurja trupla ogrožala se ne bojim, pač pa so se očitno bali kmetje, saj so se tudi kurja trupla pojavljala največ takrat, ko se je širil strah pred gripo (torej - kmetu poginejo kure(ne ena ali dve), če bi se trupelc znebil po običajni poti bi imel hude sitnosti, pa se jih losa kar tako na hitro.  Enako velja za ovce ( najdene le dvakrat resnici na ljubo).  V gnoju je bilo, kar je bilo, mačke (teh je bilo veliko) in ujede (dve) tja niso zlezle same.

Nisem rekla, da vi enako svinjarite, ampak navsezadnje tudi vsi sprehajalci ne svinjarijo kar povprek.


petrca

  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 3.170
    • Točke: 21
  • BC Buffy in Gia & muca Suki
Odgovori #28 : 26 November 2007, 13:31:18
Kaj pa mačji iztrebki? Res da jih mačke zakopljejo, a vseeno.


Felina

  • *
    • Prispevkov: 1.539
    • Točke: 3
Odgovori #29 : 26 November 2007, 13:32:55
Ok, mene pa resnično nekaj zanima in nočem provocirat......se zavedam, da je lastnina privatna in da mogoče ni vsak najbolj srečen, da se mu hodi po njej, ampak po drugi starni, pa mi je prav grozno, da če bo šlo tako dalje, da bomo lahko še samo po cestah in pločnikih hodli (tudi ljudje in ne samo psi). Jaz recimo full rada pohajkujem po naravi, po gozdovih in robovih travnikov.....kakao dolgo še?  ???

Me pa zanima sledeče:
- kaj ko je pokošeno in pozimi ni problema, da se malo natečemo po travnikih...jaz se vedno izogibam nepokošenim travnikom, ko pa trava ni visoka, pa ga pičimo po njem. To je tudi problem....?

Aja, pa glede sranja na prag in dvorišče...mi živimo blizu bara v mestu in kljub ograji okoli hiše, smo imeli že velikokrat posrano in pokozlano dvorišče, ker imamo tako fajn živo mejo in se sredi noči lahko pijanci skrijejo........pa niso pobrali za sabo, medtem ko veliko lastnikov psov, sploh če jih opozoriš, zakaj je smotrno dreke pobirat(če nisi kmet, recimo ne poznaš teh problemov), bo to naredila.

Lp

Sreča se skriva v shih-tzujih. :)