brikete katere znamke uporabljate?

gorac6 · 70558

Tejch

  • *
    • Prispevkov: 645
    • Točke: 0
Odgovori #240 : 02 December 2013, 16:36:34
Domača hrana je vsekakor boljša kot industrijska, ampak ne če hraniš samo piščanca in riž. Potem bolje, da daješ katerekoli brikete (razen če dodajaš zraven še en kup vitaminov in mineralov, da je vse uravnoteženo). Domača hrana te tudi lahko pride ceneje, če se znajdeš (klavnice, meso v akcijah, meso pred iztekom roka). Pa ne samo pri malem psu, tudi pri velikem, jaz npr. pridem veliko ceneje skozi z domačo (pa ne dobim sedaj skoraj nič stvari zastonj, razen kar nekaj kosti in jetra, večina kupim). Ima pa psica recimo, da posebne potrebe (preveč žit dela probleme, tudi zredi se hitro, ampak odkar kuham ne rabim pazit na nič, pa je shujšala, tudi kar hitro ji kaj naredi probleme z prebavo). Tudi ni tak težek bavbav pripravljat hrano za psa. Lahko se komot naučiš vse iz interneta, najdeš kake izkušene ljudi (zato so bolj primerne kake tuje strani), seveda je pa fajn, če nabaviš kako knjigo. Sicer pa ja, fajn je imet skrinjo (razen pri malem psu). Moja psica ima svojo zamrzovalno omaro, ki je skoraj vedno polna.



Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #241 : 02 December 2013, 19:03:05
 :) Pa elektrika za še eno veliko skrinjo tud nekaj pride, če jo plačuješ iz svojega žepa  ;) In tudi nakup skrinje ni zastonj. Pač jaz use vzamem v račun.  :P

Kaj pa vem. Mene še vedno pride ceneje briketirano, ne glede na preračun mali/veliki pes. Pravzaprav me hrana za male psice surova/kuhana pride dražje od žaklja briketov.  ;) Kupim velik paket pa je potem na porabnico cena simbolična  :D 100g/dan kvalitetnih briket, četudi iz dragega žaklja, zna nanest na nekaj okoli 10eur mesečno (ali manj, če dobro kupiš-akcija npr.). Pri čemer upoštevam dejstvo, da potem ne potrebujem nobenih dodatkov v prehrano. Velika psica pa tu nekje na okoli 30 eur. Če pa kupim tako kot običajno, kaj cenejšega...polovica manj. Tako poceni me kuhana pride samo, če veliko dobim zastonj ali eventuelno pridelam sama (no tam so pa drugi stroški vzdrževanja živine, kar spet ni zastonj). Ko enkrat vse plačuješ iz svojega žepa kaj hitro vidiš koliko na mesec gre za kaj.  :P

Se mi pa še vedno obnese kombinacija. Koliko se bo iz prakse pokazalo za ustrezno bom pa rekla - počakat. Pri enem mladem psu bit pameten, da ustreza je težko. Moj tastarejši pa za svojih skoraj 12 let izgleda na mešanem sistemu krepko bolj vitalen kot so prejšnji 12 letniki na kuhani/surovi. Tamlade pa mu pridno sledijo.  :)

Stvar posameznika kako se odloči. A ni od škode računico delat tko globalno. Ne samo kolk pride kila mesa. So tu še dodatki, pa stoški priprave/skladiščenja, čas porabljen, popolnost obroka...skratka nekoliko več od običajne ''pasje kuharice''.

Lep pozdrav,
Lunette &Co.


čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #242 : 02 December 2013, 19:32:13
Vrt rešuje, ma tudi ni čisto zastonj (seme, flanci, gnojila) ampak pozimi se pa kupuje eko in bio zelenjavo=drago in meso-odvisno kje imaš vire in še ti se konstantno dražijo. Jajca proste reje so tudi dražja (baterijske pa ne podpiram!),  skrinja spet žre elektriko- pa še kupit moreš dodatno (no js bi jo).
Mene pride dražje, če bi začela vse obroke kuhat. Večinoma z briketi pridem na 25eur mesečno.
Iiiin še knjige na to temo, ker pri nas jih ni za dobit. Brez znanja pa tudi ni fajn nekaj pripravljat.

Če bi pa pomje futrala-tist je pa drugo.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


Tejch

  • *
    • Prispevkov: 645
    • Točke: 0
Odgovori #243 : 02 December 2013, 19:52:53
Še enkrat, ne dajem pomij, futram domačo hrano, ki jo v celoti financiram sama (ok res da brez štroma in skrinje) pa me pride ceneje kot briketi. Oziroma me je dokler nisem začela dodajat glukozamina. Z briketi bi lahko prišla na ene 30€ na mesec? (če bi dajala bosch). Prej sem prišla z domačo na 20-25€, sedaj ko dodajam glukozamin pa, ja pride ene 30. Pa naj še povem tudi to, da psica na boschu ne bi mogla preživet tako fajn kot živi na domači hrani (preveč žit), ampak ja, če bi ji taka hrana pasala bi me tudi prišlo dražje.

Kaj psica je? Različno meso (klavnični odpadki svinjine in govedine (kar so večinoma kar lepi obrezki, ne pa samo drobovina, kar si nekateri predstavljajo pod klavnični odpadki) in tudi lepo meso - npr. celi piščanci, race, puran, ribe), je tudi žitarice (riž, ovseni kosmiči, polenta, proso, makaroni), zelenjavo pa sedaj tudi kopujem (večinoma kupim zamrznjeno, seveda tudi svežo). Kot dodatek dobi občasno tudi ribje olje. Jajc zaenkrat ne je, mlečnih izdelkov je tudi bolj malo, prav tako raznih priboljškov in žvečk. Na mesec poje tako nekje med 20 in 25 kg hrane (nakuhane). Pride pa 20-25€ (če ne štejem glukozamina). Je pa res da se ne špilam in kompliciram z bio mesom in zelenjavo. Pol valda, da te pride več  ::) . Ampak ja, še sama glih ne jem vsega bio, tudi briketi niso bio in navsezadnje psica prenaša tudi normalno hrano, ne rabi posebne bio hrane. Če bi bilo drugače, bi se špilala z bio hrano in bi me prišlo več. Bi dala brez problema več, mi ni težko, samo da je pes OK in da je zdrav. Sedaj, žal mi je, me ne pride več, ampak manj (ali pa smo tu nekje)  ::)



čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #244 : 02 December 2013, 20:19:42
Zmrznjene zelenjave se pri nas ne kupuje. Če se kaj zamrzne-se našo, tadomačo, pa tudi bore malo. Gre večinoma vse sproti v lonec.
Kupujemo pa tudi zase zgolj eko in bio ter gledamo poreklo. Da slučajno ni kaka Španija, ki je znana po enormnih količinah škropiv. Še največ zelenjave se pokupi na tržnicah od lokalnih kmetov in pa prekmurcev, štajercev. Skuta je pri nas na pasjem jedilniku in to fenomenalno dobra od enih kmetov dost blizu. Jogurt pa vsak dan par žlic, ker mi drugače noče čuvajeve mešanice jest.

Futram pretežno magnusson light 14kg za 54dni in imam (KONČNOOO) lintih psa z 32 kg.
Ja odpadke-no kaj pa celo jagnje, pa jelen ali srna? Piščance naši kupujejo tudi take proste reje (kmetija ima nek certifikat), niso ravno najbolj poceni.
Si to kar ješ-drži. In danes ko je vse prenasičeno z aditivi, konzervansi in škropivi, ko je luft ubibože. Se pri nas vsaj hrano kupuje tako, ki je pod nekimi reglci.

No konkretno mi povej znesek v EUR na dan, ki ga daš za dnevno mero obroka-pa sestavine lepo prosim ker me neizmerno zanima.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


zoe

  • Moderator
  • *****
    • Prispevkov: 6.645
    • Točke: 25
Odgovori #245 : 02 December 2013, 21:36:40
Mene tudi trenutno pride ceneje :)

Meso dobim za 0,7€ / kg, zraven dodam različne OH (med cenejšimi in najbolj hranljivimi so ovseni kosmiči po 1€ / kg, tisti oves, ki se prodaja za konje pa je po 0,3€ na kilo, ampak se še nisem dovolj pozanimala, če je ok tudi za pse), večina zelenjave pa pride iz babičinega vrta - sicer pa se dobi veliko zelenjave v trgovini za 1€ / kg. Skrinjo uporabljam isto kot jo imamo za nas, tako da stroška nabave in elektrike ravno ne morem šteti pod psa. Na dan poje 500-600 g kuhane hrane.

Če se začne pa računat še semena za zelenjavo, delo na vrtu in delo ob pripravi hrane (pa stroške elektrike za štedilnik in posode) pa so najbrž briketi, ki ti jih brezplačno dostavijo na dom res malce cenejši. Samo js se po brikete raje zapeljem v fizično trgovino, da še malo poklepetam z Nino ali Črtom in potem bi morala k tem stroškom prišteti še bencin, pa gume, vinjeto in avto nasploh ;D

Kombiniram pa z briketi, tako da 3-4x na teden je brikete, 3-4x pa kuhano, ker želim, da je njeno telo še vedno navajeno na brikete, ki pridejo prav pri potovanjih. Trenutno imam znamko Lupo, ker sem 5 kg dobila na tekmi, sicer pa Dog Lovers Gold.

Načeoma mi je vseeno kako drugi hranite svoje pse, tudi sama malo probavam kaj bi bilo najbolje, s tem sporočilom sem želela samo predstaviti stroške.

"Get over your hill and see what you find there, with grace in your heart and flowers in your hair"


nayaa17

  • Gost
Odgovori #246 : 02 December 2013, 22:29:15
kaj pa recimo- 2 obroka briket en obrok pa kuhan?



čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #247 : 02 December 2013, 22:52:16
Jaz trenutno dajem 1€ na dan. Pri Magnusson pa 0.88€ dnevno, bosch bi me pa 0.86€ dnevno prišel.
Jasno sem ne spadajo vitaminski dodatki. Tist je razred zase. :)

Jaz najbolj cvikam, da ne bi dobila uravnoteženo in da bi se pojavile težave (ali prebavne ali pa bi pridobila na teži), kar je strup za njene kolke in ramena!

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


Boo

  • *
    • Prispevkov: 400
    • Točke: 0
Odgovori #248 : 03 December 2013, 02:35:06
Mja, mene sigurno pride ceneje ce hranim brikete. Ce bi psa hranila surovo, bi me stalo priblizno 4-5€ na dan samo za meso, z briketi nekje okoli 3€, brez dodatkov. Zal.  :-\

kaj pa recimo- 2 obroka briket en obrok pa kuhan?

Tudi ce dajes dva obroka briketov in en kuhan obrok, mora biti ta se vedno uravnotezen in zadostovati potrebam psa.  ::) Pes iz riza in kuhanega piscanca (predvidevam da prsi?) ne dobi bohve kaj... :)




Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #249 : 03 December 2013, 09:27:17
Riž pa piščanc so čist super dieta za hitro saniranje driske...to je pa tud use ;) Nikakor dolgoročno uravnotežen in fajn obrok.
Drugač pa ja...če moji psici npr. dajem 300g Tasteofwild...mi vreča vredna oko 55eur zdrži 45 dni. Kar res znese 36eru/mesec. Namenoma sem v preračun izbrala dražjo verzijo hrane. Če ji dajem surovo pa mi poje za okoli 27 eur mesnih/klavničnih odpadkov, če jih dobim po 1 eur. Pa bodimo iskreni, da če ji ne želim futrat samo svinjine in eventuelno govedine (kar se v kalvnicah po 1eur dobiva najbolj pogosto) in ji želim dat še piščanca, divjačino, ovčetino...zna bit cena kar mal več od 1eru po kili (nimrod ni več tok poceni kot je bil).
In potem še dejmo zraven prištet omega maščobe (kapsule ali olje...nima veze...ni poceni) pa še eventuelno glukozamin, pa b kompleks... Ali v primeru dodajanja OH...zna pa razlika 36-27= 9eur hitro z dodatki noter pridet.
In ker pač rajši vzamem cenejšo hrano (ki ni nujno slabša in ne nujno pollllnnnaa žitaric) se zna ta cena hitro obrnat briketom v prid. Pa še ker kombiniram...je cena lahko ali povprečna oz. občutno nižja. Nismo zavezani k eni skrajnosti, pa je enkrat to, drugič ono ceneje in pokompenziraš. 8)

Ja nayaa lahko daješ psu malo mešano...samo potem boš zelo hitro tvegala, da ti pes postane izbirčen (sklepam tudi iz ostalih zapisov, da te psica zna fajn okol obračat in po svoje učit). Pa tu ni lih glavni problem. Problem je v tem, da mešano res pomeni Mešano. Torej tudi, ko kuhaš/daješ surovo kombiniraš čim več različnih stvari, po pasje pripravljenih seveda (ne nujno v enem obroku, ampak v nekem obdobju). Tu nastane glavni problem, ker osnova ni samo riž+meso. Izbirčen pes ti bo pa še to kmalu začel zavračat.
Najprej psa naučit (no predvsem sebe disciplinirat) da se poje tisto, kar se mu da. Ne tisto, kar se mu sprdne. Potem se pa lahko mirno hecaš s kombinacijami.
Moji npr. jejo lah cel tedn brikete pa bo vikend, ko imam čas kuhan. Potem lahko jim dajem cel teden kuhano/surovo, ker imam lih čas. In konec tedna ni noben problem pojest točno tistih briketov, ki jih dobijo. Pač jasno jim je, da se je tisto, kar se dobi. Navado je osvojila tud najbolj zbirčna neješča rita. Pa zato ni lih stradala.  ;)
Mešaš seveda v sklopu dovoljenih živil za psa. Če česa ne prenaša, pač ne daješ. Prav tako se ne greš kombinacij po sistemu ''svaštalice''. Da ne pridelaš za brez veze kakih želodčnih težav. Malo po pameti in predvsem znanju.

Lep pozdrav,
Lunette &Co.


nayaa17

  • Gost
Odgovori #250 : 03 December 2013, 11:52:38
ja malo sem se zagrabila, in imamo sedaj brikette ki jih z veseljem poje, če ne pač ji vzamem in naslednji obrok dobi iste.
aha torej se niti ne splača neki kombinirat če je pa v briketih vse potrebne stvari, torej bom malo mešala s konzervami :D



Tejch

  • *
    • Prispevkov: 645
    • Točke: 0
Odgovori #251 : 03 December 2013, 19:10:12
Hranim kuhano, psica je pri zadnjem tehtanju tehtala 43 kg, na dan poje cca 800g.

Ta teden sem ji skuhala: 2kg svinjskih smrčkov, goltancev, srca, obrezkov (vse po 0,75€/kg - 1.5€), 0,5 kg govejih jeter (sicer dobim zastonj, sem pa zasledila v mesnici po 0,50€/kg - torej 0,25€), 0,75kg papalin (2€/kg - 1,5€), cca. 1,5 kg riža (to je 400g surovega, 0,99/kg - 0,40€), 0,5 kg ovsenih kosmičev (0,2kg surovih, 0,90/kg = 0,18€), 0,7 kg zelenjave (sedaj je bilo še domače korenje (0,4kg) in domača jabolka (0,2kg) ter kupljen zamrznjen brokoli (0,1kg), če pretvorim v kupljeno - brokoli 2,7€/kg = 0,27€, korenje (surovo), 1€/kg = 0,40€, jabolka (surova) 1,5€/kg = 0,30€). Zraven dobi kot priboljške pofutrano še ene 2kg obrezkov (torej spet 1,5€) in tako nekje 1,5kg mesnatih kosti (sedaj trenutno so bile samo goveje za 0,50€, torej 0,75€).

Vse skupaj pride 7,05€, v kg je to nekje 8,75kg (kosti ne poje celih, nekje pol jih vržem stran). To ima za 11 dni, torej me pride 0,64€ na dan ali 0,80€ na kilo hrane.

Pa recimo, da rabim 3 take recepte na mesec, je potem to 21€. Sicer pride včasih kak € več (npr. dam namesto govejih kosti za vir kosti piščanca, purana ali raco, uporabim proso ali kak drugi dražji OH), lahko tudi kak € manj (če uporabim govedino), ampak ja, to vse varira, včasih je več, včasih manj.

Je pa res, da sedaj uporabljam tudi glukozamin (18€ za količino, ki zadostuje za 1,5 mesca) in me zato pride več (12€ na mesec), ampak ja, to bi dodajala tudi, če bi psica jedla brikete. Če v receptu ni rib dodam lososovo olje (Hunter, nazadnje sem dala cca. 10€ na flaško, je bila neka akcija, drži pa za vsaj 2 mesca, torej recimo 5€ na mesec). Torej ja, potem če ne bi dala rib in bi dala ribje olje bi me v zgornjem receptu prišlo 0,5€ več, torej 7,21€ na recept, še vedno bi pa bilo pod 25. Dobi še mogoče kak liter jogurta (1€) in kak liter mleka (0,50€) na mesec, tako, da lahko prištejte še to, ampak ne pride pa več kot 25€ na mesec. Tako da ja, še vedno se mi bolj splača kot briketi. Pa če bi že, se mi ne splača na račun zdravja psice.

Z surovo pa sem prišla še celo na malo nižjo ceno, ampak mi psica ni fajn funkcionirala na njej in smo zato menjali.

Se pa ful splača pogledat okoli po mesnicah in ribarnicah (jaz imam za govedino, svinjino, drobovino, tudi večino piščanca in nekaj rib), iskat akcije in takrat nabavit večje količine (to delam jaz pri raci, ribah, puranu in ribjem olju) in gledat za blagom pred iztečenim rokom (jaz velikokrat tako najdem zelo poceni piščanca - celega, bedra, prsi, tudi lepše kose svinjine in govedine).

Bi se dalo še ceneje, če bi kot ribe hranila samo lososove glave in repe, ki jih v ribarnici dobim za 1€, ampak tega dobi zelo malo, veliko raje kupim manjše ribe, ki mislim, da tudi niso gojene (losos je). Lahko tudi ne bi dajala raznih rac in puranov, bi bilo še ceneje. Pa če bi dajala samo ribe in nič ribjega olja (o tem sicer razmišljam). Pa da bi za kosti dajala samo goveje in svinjske in nič piščanca ter ostale perutnine. Pa da bi dajala samo tanajbolpoceni zelenjavo, pa tanajbolpoceni žita bi bilo še manj. Pa če bi dajala več govedine (o tem tudi razmišljam) ali pa celo samo govedino. Ampak ja, potem za zdravje psice ne bi naredila nič, pa šparam tudi glih ne na njej. Samo gledam malo na ceno, se znajdem, pa sma obe veseli.

Sicer pa se bo verjetno sedaj cena malo zvišala, ker je na tej količini te hrane kar lepo shujšala in bo treba začet dajat več. No, verjetno bi enako premosorazmerno bilo, če bi jo hranila z briketi.

Do raznih celih ovc in podobnega pa še zaenkrat nisem prišla. Če bi tukaj blizu kateri kaj imel bi že zdavnaj hranila tudi to. Enako divjačina - od nimroda še zaenkrat ne kopujem, pri lovcih pa se ne morem uštulit.



Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #252 : 03 December 2013, 20:07:52
Hja za zdravje psa v prvi vrsti.
Imam namreč od 4 psov:
1. operirano zarad genetske okvare - ne potrebuje dodatkov vsaj pri 5 letih še ne. Operacija odlično uspela, osnovna hrana (torej briketi, ki niso sam vrhunec ameriških lestvic  ;)) zadostujejo.
2. s slabo telesno zgradbo, ker je pripihanka vseh vetrov. Matra jo gibanje, ker je u 3PM slabo grajena. A ima kljub vsem zdravo okostje. Brez dodatkov. Zrasla na briketih.
3. ena pri 10 letih BP ...brez dodatkov. Vseskozi jedla mešano, a briketi so bili neka stalnica.
4. Senior v skoraj 12 letu, ki razen pridelanega osteoartritisa (10 let živel v pesjaku), ki se mu je pojavil lani...dobiva minimalno količino olja, občasno želatino (me pride cca 2,5 eur/mesec), občasno kak e-vitamin...ampak nikoli vse na enkrat...Torej v osnovi BP. Aja vse osnovne potrebe že zadovoljuje skoraj celo življenje na briketih (ki spet niso biser v očeh tistih, ki so prepričani da je pes volk).

In kot pravim imajo mešano prehrano. Včasih prav večinsko vse prej kot brikete. A so v njihovi prehrani precej večja stalnica, kot dodatki tega pa onega vira. Očitno odlično pokrivajo njihove prehranske potrebe.

Kar groza me pa je, ko se mladim psom daje toliko dodatkov ... na račun zdravja in uravnovešanja hrane. Ti šment...a potlej izbrana kombinacija ni lih najbolj popolna? Poleg tega se jim neverjetno hitro pojavlja tako pa ono šepanje, nihanje teže, driskanje... Kolk od tega je hrana kriva ne bom delala študij...ker že obstajajo. V katero kategorijo se kdo daje pa stvar odločitve. To, da se je ravno na račun pripravljene pasje hrane kvaliteta življenja psov ne samo dvignila, ampak tudi podaljšala za okoli 2leti in več...ma sploh ne razmišljam več za kaj se odločam.  :)

Lep pozdrav,
Lunette &Co.


Tejch

  • *
    • Prispevkov: 645
    • Točke: 0
Odgovori #253 : 03 December 2013, 20:32:47
Tako kot govoriš, vsak se odloča sam in daje kar se mu zdi najbol prav in kaj se je tudi najbolje obneslo.

Dodatki pri moji mladi psici? Ja, dajem glukozamin ker je šepala. Bom pa tudi končala z tem, ko ponucam tole pakungo, ki jo ima sedaj.
Zakaj je šepala tiste 2 ali 3 dni? Ne vem, lahko je kriva hrana (nepravilna rast), ja, lahko je kriva genetika (starši nimajo opravljenih testov), lahko je spet kriva poškodba, kar bi bilo tudi najbol logično. Ampak ja, ne jaz, ne ti, tega ne vema, tako, da sodit o tem je brezveze. Je pa zanimivo, da je ravno v obdobju največje rasti jedla največ briketov, če ti to kaj pove.
Nihanje teže? Ga ni, samo shujšat jo je včasih bilo res težko, sedaj je na tej hrani na enaki (oz. celo malo večji) količini hrane kot prej shujšala sama od sebe. Ampak niti ne vem koliko je na to vplivala hrana, ker se je zadnji mesec tudi gibala kar precej več.
Driskanje? Se dogaja veliko psom, ne moreš verjet, da tudi na briketih in mešani hrani, ki jo hraniš ti in ne samo na doma pripravljeni. Spet je lahko čisto ok povsod - na briketih, mešani ali domači. In ja, pri vsakem psu se nekaj časa loviš, da ugotoviš, kaj je bil pri njemu problem. Jaz sem sedaj mojo pogruntala in driske skorajda več ne poznamo (prav tako ostalih problemov žretja raznih neprimernih snovi). Je malo občutljiva, ampak spet ne veš zakaj, ali zaradi genetike, ali zaradi prehrane, kot jo je sedaj, ali zaradi neprimerne prehrane in nasploh oskrbe do 8. tedna (in bi rekla, da že napačne prehrane v maminem trebuhu).

Tako, da ja, forum ni za sojenje in potem prepričevanje v svoj prav kaj mojemu psu fali zaradi domače prehrane. Forum je namenjen v pisanje svojih izkušenj in mnenj, potem se pa bo vsak sam odločil kaj bo delal in zakaj.  ::)



Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #254 : 03 December 2013, 20:37:36
 Ja Tejch  ::) Se strinjam. Kaj več od mnenja tudi ni bilo napisano  ;) Če se pa ti ob tem počutiš osebno obravnavana oz. si se v zapislu slučajno našla...pa stvar lastne presoje. Tko da mirno lahko  ::) Nekako pišem splošno, ne ravno tebi namenjeno. Takrat te tudi naslavljam, če tako mislim.

Lep pozdrav,
Lunette &Co.


Panama

  • *
    • Prispevkov: 115
    • Točke: 0
  • Little Dreams come true...
Odgovori #255 : 12 Junij 2015, 10:17:20
Čeprav je že stara tema...
Arden Grange Puppy/Junior

Be My Sp´Icy Dream-Dreamy
www.mojalbum.com/panama


tanjajang

  • *
    • Prispevkov: 1
    • Točke: 0
Odgovori #256 : 10 September 2015, 15:35:53
Moj kuža že pol leta uživa brikete RONi. Pred tem so se pri njem pojavljale alergije in je imel pogosta vnetja ušes. Po priporočilu prijateljice pa sem nabavila hrano posebej namenjeno kužkom z alergijami RONi. Dlaka se je izboljšala, kuža se več ne praska. Pa tudi prebava se je popravila.
Če koga zanima si lahko več prebere na spletni strani www.roni.si
Jaz sem s to hrano zelo zadovoljna, moj kuža pa se po njej odlično počuti.  :D



GHT

  • Gost
Odgovori #257 : 10 September 2015, 19:28:28
Več let smo uporabljali hrano Bosch, pred tedni pa smo prešli na Biss 25. Izredno zadovoljni :)



črnuharček

  • *
    • Prispevkov: 42
    • Točke: 0
Odgovori #258 : 03 Marec 2016, 13:02:36
Arden Grange Large Breads