Koder [Caniche,Poodle]

Gost · 441027

Manca

  • Gost
Odgovori #480 : 18 Januar 2009, 21:44:34
HVALA dafna  :)



aska

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 9.821
    • Točke: 43
  • AM Aska
Odgovori #481 : 18 Januar 2009, 22:21:14
Manca in Nera čestitke tudi za danes :)


mat xxl

  • *
    • Prispevkov: 171
    • Točke: 0
  • Pudlji so zakon !
Odgovori #482 : 18 Januar 2009, 23:15:33
Manca iz srca čestitke za oba dneva !!!   :o   Sem prav vesel tudi za  te ! Sem že mislil, da je bilo, kaj silno narobe, ko si tako hitro odšla, sicer sem pa spremljal tvoj nastop z leve strani od vhoda v ring, samo je bila tudi pri nas gužva.  8)

No naša Dolly pa se je tudi izkazala, saj celo ni ugriznila sodnika !  :o  Sicer jo je sodnik ocenil odlično, vendar je imel pripombe na njeno obnašanje, saj je bila prvič v ringu nenavajena, kako se mora obnašati in se ji je po vstopu v ring "zaskočila ročna zavora", tako, da so jo bremzajočo privlekli pred sodnika  >:(
Kasneje tudi stati ni hotela ravno, kot kip, temveč se je tudi malo razgledovala okoli, no na koncu je nekako le odtekla en krog, žal pa je bila konkurenca v razredu mladih, rjavega toya noro huda in že, ko smo ga videli, smo vedeli, da ni šans, ko sem pa še slišal, kako se vzgajajo razstavni psi takega tipa, res že neukemu osebku vidno, da gre za izredne primerke. Brez najmanjše napake na dlaki, dolžini dlake,...

Slišal sem, da taki psi navadno žal živijo v kovinskih boksih, cca 2 m2 (če imajo srečo in lastnik nima več top razstavnih psov morda tudi živijo v celem stanovanju), kjer imajo v delu boxa tudi prostor za stranišče in taki psi navadno nikoli ne vidijo zunanjega sveta, kaj šele, da bi se podili po travi, snegu,.... saj vse to umaže in poškoduje dlako. Praktično jih ločijo že v ranem otroštvu, saj mu lahko ostali poškodujejo ali populijo dlako, ali pa celo stopi v kake iztrebke, kar tudi poškoduje dlako. Taki psi so sicer sila lepi, kot bi jih nardil kipar, brez najmanjše napake, vendar nimajo nikakršne kondicijem, zato navadno dokaj zgodaj poginejo obenem pa imajo življenje, ki nikakor ni vredno nikakršne živali.   :'( ???   >:(   (Nikakor ne ciljam na kogar koli, saj naši psi, kolikor poznam vse na forumu nihče tako ne živi, moram pa povedati, da je bil še sam sodnik začuden nad tako prekrasnim primerkom, ki se verjetno ni nič igrali in si uničevali dlake v otroštvu.)

Naša Dolly, pač ni bila tak pes in zato so ji bratci v mladosti populili dlako po hrbtu, kar se je sicer lepo saniralo, vendar žal za sedaj ne more konkurirati psom vzgojenim na gornji način, kjer je imel enako star kuža v razredu mladih še enkrat daljšo dlako, kot naša Dolly  :'( in bil povsem primerljiv odraslim Toy pudljem.

Kasneje je sodnik v odmoru prišel osebno do nas in povdaril, da je naša Dolly telesno izredna in ima vse možnosti za nadaljnjo uspešno pot, saj telesno in oblikovno nima najmanjše napake, zato jo je tudi ocenil z oceno odlično, dlaka ji pač mora še zrasti, pred vsem pa je rekel, naj nujno naučimo in zdresiramo psičko, da se bo znala vzorno obnašati v ringu (da nam ne bo v sramoto :() !

Tako, da sem se že nekaj pogovarjal z šolo Švrk za male pasme, da bi čim prej organizirali individualno tako ring dresuro verjetno v kaki dvorani, na kateri bi 5 do 7 manjših psov skupaj podučili o vsem potrebnem na razstvah, za kar bi verjetno rabili niti ne veliko ur, samo nujno je, da bo več psov, ki se med seboj motijo, kot na razstavi. Torej če je še kak interesent naj me kontaktira na ZS.

Sicer se je nekako vse odvilo po mojih pričakovanjih, psičko bi tudi bolje zdresiral za razstavo, samo ni bilo možnosti, je zunaj sneg, nisem imel možnosti kje jo učiti, obenem pa roko na srce nisem niti vedel, da se kužke vodi z "davilico", ki mora biti pravilno nameščena, da drži glavo čim višje.

Za prvič vsekakor dober rezultat  :-[   Lep pozdrav vsem, upam, da ste obiskovalci kaj zapravljali po štantih, saj je bila izbira in tudi popusti izredna ! 



Manca

  • Gost
Odgovori #483 : 19 Januar 2009, 09:04:34
Mat xxl čestitke za prvo razstavo.  :) Škoda, da me takrat nisi "pocukal za rokav", ko sva šli z Nero iz ringa. Jaz sem res imela pol tekanje po halah, ker sem pomagala pri razstavljanju, ker so se nekateri psi prekrivali z vstopi v ringe. Vse se je končalo šele po 14 uri, takrat pa nisem več našla Ikalicon vzrediteljice. Sem pa na daleč videla Dolly  :-* :-* :-*, SRČEK na kvadrat  :-* :-*, ko je sedela na mizi ob ringu. Se lahko kdaj zmenimo za sprehod po Mostecu, ko bova z Nero tam okoli?
Kot si napisal za rjave...Nekateri vzreditelji živijo od tega in psi so za njih bolj kot ne stvari  :-X. Imajo jih veliko in se ne morejo posvečati vsakemu posebaj. Meni je veliko bolj všeč naš način, ko so naši pudeljčki prvo ljubljenči, razstave pa so zabava. Če izgubimo nam ne gre za "življenje". Ti vzreditelji pa morajo dobiti naslove, ker je to pač njihov kruh. Meni osebno se zdi, da je najbolje imeti 2 psa pri hiši, 3 pa je neka zgornja meja zame. Mislim, da se pri takem številu še lahko posvečaš vsakemu z vso ljubeznijo.
Jaz si zelo želim še enega pudeljčka upam, da bo lahko kmalu prišel  :)
Drugače pa sva bili včiraj z Nero po INFO TV, so snemali prispevek iz razstave, pa so me vprašali, koliko časa je potrebno urejanje za v ring  :)
Nera počasi zaključuje svojo razstavno kariero med odraslimi....
Mat xxl pridete v Celje na razstavo?
HVALA za čestitke Mat xxl   :)
Lp, Manca



spelamg

  • *
    • Prispevkov: 58
    • Točke: 0
Odgovori #484 : 19 Januar 2009, 14:48:05
Hojla, Mat xxl!

Čestitam k uspehu vaše Dolly! Dolly in naša Tajga, havanski bišon, sta bili sošolki v Švrku, se morda spomnite? Sicer sta bili v različnih "paralelkah", ker smo imeli malo drugačne termine, a vsaj občasno smo se srečevali tam na travniku - čakalnici... hehe  :) Videla sem jo na razstavi v nedeljo, ampak ne v ringu, ker sem imela ogromno dela s Tajgo. No, tudi nam je uspelo - skupaj z Vrtojbo in obema ljubljanskima razstavama ta vikend smo pridelali mladinski šampionat Slovenije! Ha!  :D  8) Tokrat smo imeli celo nekaj konkurence, ki nas je koštala naslova BOB...  :-\ Tako da absolutno pozdravljam vaš predlog za posebne ure v pasji šoli za urjenje za razstavo. Bom poklicala tudi jaz, morda več interesentov pomeni, da bo stvar uspela.

V upanju, da se še kaj srečamo, vas in vašo Dolly lepo pozdravljam!

Špela.



Manca

  • Gost
Odgovori #485 : 19 Januar 2009, 16:21:57
spelamg ste bili v razredu mladih psičke?



spelamg

  • *
    • Prispevkov: 58
    • Točke: 0
Odgovori #486 : 19 Januar 2009, 18:41:40
Pozdravljena, Manca!

Ja, Tajga je tekmovala v razredu Mladih, in to je bila zanjo zadnja šansa, da zbere dovolj nazivov za ta šampionat - konec meseca bo napolnila 18 mesecev starosti, kar pomeni, da bomo v bodoče morali zamenjati razred - Vmesni ali pa kar Odprti.

Čestitam za dosežene uspehe!




Manca

  • Gost
Odgovori #487 : 19 Januar 2009, 18:53:30
Čestitke za zaključen šampionat!! Potem sem prav mislila. Škoda, da se nismo videli, moj očim je namreč vaš kolega  :o. En dan pred razstavo smo se kontaktirali po sms-ih  :)
Hvala za čestitke  ;D
Lp, Manca



spelamg

  • *
    • Prispevkov: 58
    • Točke: 0
Odgovori #488 : 19 Januar 2009, 19:24:11
Ja, Manca, danes je pa res pravi spoznavni dan!  :D Točno, dan pred razstavo smo še "viseli" na sms-jih, potem pa je vsak po svoje divjal po razstavišču... Ampak vsaj na finalu SH v soboto sem vas gledala - prinašalec vas je res lepo ubogal. Moram reči, da mi je JH čista uganka, enkrat si moram res vzeti čas in pogledati, kaj točno to je. Imam namreč hčerko, čez tri tedne bo 10 let stara, ki bi mogoče TV lahko zamenjala za JH... Saj, glavno da so kratice, mogoče sploh ne bo opazila...  ::)

Čeprav pravite, da z Nero počasi zaključujeta njeno razstavno kariero, želim še mnogo uspehov, vsaj nekaj časa pa se na razstavah ne bomo mogli srečati, ker bo naša Tajga kmalu v obdobju gonitve, kar pomeni, da bo čisto nemogoča - obnašanje, dlaka, poslušnost... Ni za govorit. A mislim, da enkrat spomladi bomo lahko že nazaj. Če ne prej, se vidimo enkrat takrat!

LP!



Manca

  • Gost
Odgovori #489 : 19 Januar 2009, 19:41:31
Hvala  ;D, ja ta zlati prinašalec je najbolši na svetu  ;D
Hvala za želje. Enako želim vam, ko boste spet stopili v ring  :)
Torej se vidimo na kakšni razstavi, jaz bom še hodila, samo Nera se ne bo razstavljala.
Lp, Manca



mat xxl

  • *
    • Prispevkov: 171
    • Točke: 0
  • Pudlji so zakon !
Odgovori #490 : 19 Januar 2009, 21:12:49
Spelamg: upam, da bova kaj uredila glede ring dresure. Če ne bo drugače, bi se dogovorili in gremo sami (Tajga in Dolly) v učne ure.



spelamg

  • *
    • Prispevkov: 58
    • Točke: 0
Odgovori #491 : 20 Januar 2009, 08:51:54
Mat xxl, hvala za čestitke (na podforumu za havanske bišone)  :)

Predlagam, da se za dresuro več pomeniva po zasebnem mejlu (glej moj profil). Jaz sem takoj za, samo da se tale vreme malo osuši. Bomo poiskali kako jaso ali kaj podobnega, pa začnemo. Predvidoma danes bom poklicala še v Švrk, da se pozanimam, ali bodo kaj organizirali.

Smo na vezi.

Lp, Špela.



tyna

  • *
    • Prispevkov: 335
    • Točke: 0
Odgovori #492 : 20 Januar 2009, 23:44:12
vsem iskrene čestitke  :-* :-* :-*

sem toliko spraševala kje je "mat xxl" pa ni duha od njega takrat ko sem bila jaz tam, je pa res, da sem imela privat "gužvo", tako da sem se morala hitro speljati

ja spelamg za hčerko JH za mami pa SH (senior handling) tudi to obstaja, tako da veste  :P :P :P

še enkrat zelo mi je žal, da se razen z Manco nisem srečala še z ostalimi

LP Vladka



mat xxl

  • *
    • Prispevkov: 171
    • Točke: 0
  • Pudlji so zakon !
Odgovori #493 : 21 Januar 2009, 00:10:39
Če bi prav nick razumela Mat = Matjaž XXL se pa tako in tako ve, kaj pomeni, sigurno ne isto, kot bi bilo za našo Dolly gotovo S = small.

Ja skrival se nisem, samo ne bi pa bilo, da bi šel sam v ring veliki jaz in mala pudlica, pa še glede na obnašanje naše Dolly, bi me verjetno sodnik začetnika kar odslovil, tako pa, ko jo je peljala vzrediteljica z velikim renomejem (mimogrede njen beli Cvili je spet bil prvi v svojem razredu) pa se ji je sodnik le nasmejal, sicer pa če bi šel jaz bi imeli ljudje zabavo, enako, kot je dejansko bila pri Čivavah, en razstavni prostor naprej, kjer je bila ravno tako ena velika gospa , pa tista res silno mala Čivava, ki je že tako majhna, da misliš, da ji bo oči porinilo iz lobanje in sta bile res lep par  ;D   Saj sam se smejem tudi na svoj račun enako ! ::)   Sicer pa na CRO forumi imajo prav zanimivo rubriko nekako tako : moški i pudelj  ;D >:(

Je pa bilo kar nekaj razstavljalcev povsem poistovetenih z zunanjostjo z svojimi psmi in bi bilo prav zanimivo imeti kako rubriko človek in pes predvsem o tistih parih, ki se že po izgledu silno ujemajo !v 8)



Manca

  • Gost
Odgovori #494 : 21 Januar 2009, 09:11:44
Jaz imam pa eno super novičko  ;D Nera bo prvič babica  :o. Njena prečudovita rjava hčerkica JCH, BOG & BISS Winner- Chocholate kiss miss Jasenak pričakuje prvo leglo  ;D ;D ;D
Mat xxl za čivavice imaš pa prav ja, sem tudi jaz videla tisto gospo  :) Čeprav tako ali tako ni pravila, razstavlja lahko vsak, neglede na telesno konstitucijo. Sem videla tudi že zelo majhne ljudi, ki so razstavljali novofundlance  :)
Mat xxl boste razstavljali v Celju?
lp, Manca



mojcamisa

  • *
    • Prispevkov: 54
    • Točke: 0
Odgovori #495 : 21 Januar 2009, 10:42:04
Imam eno super novičko! V petek gremo z Mišo še po enega pudeljčka!!!! Komaj že čakamo!
Je rjav, srednji, kličejo ga pa Jozie. Star je že 4 mesece in pol, doma je pa na Madžarskem.
Fotke prilimam ko ga dobim!

Manca in Mat, mene je tudi impresionirala tista gospa s čivavami! Ful hecno za videt! Pa obema čestitke!

Verjetno bova šla tudi midva na razstavo v Celje. :) Miša bo šla pa navijat zraven!!!



mat xxl

  • *
    • Prispevkov: 171
    • Točke: 0
  • Pudlji so zakon !
Odgovori #496 : 21 Januar 2009, 12:03:00
Manca , kdaj točno pa je v Celju ?

Sicer mi naše sigurno ne bomo razstavljali, dokler je ne naučimo ring dresure in pa dlaka ji mora še malo narasti .

Pogledati pa morda pridemo.  Manca, koliko pa je stara tvoja Nera, obenem pa če prav razumem si ti enega tvojega mladička prodala psarni Jasenjak in ta bo imela rjave ?

Lp Matjaž



LUCY

  • *
    • Prispevkov: 684
    • Točke: 0
  • love_U_bill <3
Odgovori #497 : 21 Januar 2009, 13:59:31
mojcamisasuper :o :o(zavidam ti ::) :P ;))

P.S.prilimaj kakšno slikco,ko ga dobiš :P

LOVE TOKIO HOTEL!!!!
spletna stran: http://droptince.mojforum.si/droptince.html


Manca

  • Gost
Odgovori #498 : 21 Januar 2009, 14:52:10
Manca , kdaj točno pa je v Celju ?

Sicer mi naše sigurno ne bomo razstavljali, dokler je ne naučimo ring dresure in pa dlaka ji mora še malo narasti .

Pogledati pa morda pridemo.  Manca, koliko pa je stara tvoja Nera, obenem pa če prav razumem si ti enega tvojega mladička prodala psarni Jasenjak in ta bo imela rjave ?

Lp Matjaž

V celju je 22.2.
Nera je bila 12.12. stara 4 leta. Ja Čokolina bo imela prvo leglo. Parili pa so s črnim samcem tako, da so mladički lahko črne ali rjave barve  ;D Za ring dresuro se pa lahko kej zmenimo, ko bo malo lepše vreme??
Zdaj je tako obupno, da Nera sploh noče na travo, ker je tako mokro  ::)
Lp,Manca



mat xxl

  • *
    • Prispevkov: 171
    • Točke: 0
  • Pudlji so zakon !
Odgovori #499 : 21 Januar 2009, 15:27:54
Super, če boš za se nam še ena bišonka pridruži, ker ti to le obvladaš, jasno pa vse plačamo. Tudi naša Dolly v tem vremenu ni preveč rada zunaj nadomesti pa potem notri, ko ji mečemo ježka ( takega mehkega silikonskega) ali se pa igra z preštevilnimi igračami, najraje pa ima plišaste igračke in pa en res veliko blazino iz ovčje dlake, kot en valj, ki je skoraj večjam, kot ona, samo ko jo ukroti je pa res vesela.

Čudi pa me, kako tvoja tako zgodaj zaključuje razstavno kariero, sicer je res dosegla verjetno
že vse.   No upam, da, kot si napisala še kakega mladca nabaviš. da boš lahko še naprej razstavljala.  :D

Zanima pa me ali ima, kdo od vas male otroke in da je bil že prej pudelj v družini, ker moja stara Aja ( je že pokojna) je bila noro ljubosumna na otroke in jih je skoraj tako na prijazno napadala, češ čim dalj stran od moje gospodarice (ljubosumna je bila samo, če je otrok prišel do moje boljše polovice na mene pa niti ne) no Dolly je pa druga pesem, sicer ne vem za kaj a se zdi, da prav obožuje otroke, saj hoče do vsakega in to z takim veseljem, da se še sam čudim.

Ja tile naši Pudljčki so tako cort in karakterni, da ko se enkrat dobro okužiš in vzljubiš psa tako, kot pravi pesjaner, potem si težko brez njega, obenem so pa tako prilagodljivi, da se mi včasih dozdeva, da lastnika popolnoma "preberejo" in včasih nič ne rečem pa točno ve kaj in kako.



Manca

  • Gost
Odgovori #500 : 21 Januar 2009, 15:44:32
Ja ni problema, lastnico bišonke tudi poznam posredno. Ah daj no za prvič pa res ni treba, to je moje veselje ;) ;D
Oksi je prišel k nam, ko sem imela dve leti, brat pa 12. Mene ni toleriral pod nobenim pogojem, nisem se mu smela približat ga božati, nič. To je bilo do nekje 10 leta(mojih). Takrat je ugotovil, da sem del družine in da spadam zraven, tako da nima smisla, da me "napada".  Nato se je hitro vse spremenilo. Postala sem njegova najljubša družinska članica, kost sem mu lahko vzela le jaz... Z mlajšim bratom je bilo enako, nobene tolerance, ljubosumje nemogoče. Mami ga ni smela imeti v naročju, je že začel renčat :(. Ko je bil starejši se je malo umiril in vse je bilo uredu.
Tako da je čisto odvisno od psa do psa kako reagirajo na prisotnost otroka v družini. Nera je Oksijevo čisto nasprotje. Otroke naravnost obožuje, ko jih zagleda začne mahat z repom. Pa tudi ona tako kot Oksi živi od začetka z otroki. Oksi recimo tudi ni pustil, da se mu približajo otroci in ga božajo. Preprosto zanj niso obstajali :-\
Je bil pa super kuža, moj prvi pudeljček, kljub temu da sem bila na začetku njegov največji sovražnik, sem bila na koncu največja ljubezen njegovega pasjega srca  :'( :'(
Lp,Manca



Manca

  • Gost
Odgovori #501 : 21 Januar 2009, 15:46:46
Matjaž pozabila sem napisat, Nera bo zaključila razstave v odrasli dobi. Med veterani pa bo spet začela z razstavami ;) Z njo bom dosegla zelo veliko, navsezadnja ni bila kupljena kot razstavni pes...



mojcamisa

  • *
    • Prispevkov: 54
    • Točke: 0
Odgovori #502 : 21 Januar 2009, 15:47:31
Čau!
Jst bi se tudi prijavla za ring dresuro!!!!!
Mat, ful bi se rada srečala z vama z Doli, ker po fotkah sodeč sta si Miša in Doli dvojnici!!!
Tko, da Mat, maš najlepšega psa na forumu! :)
A ste vi vsi iz LJ (mislim na interesente za ring dresuro z Manco)?
Jst nisem ampak bi se vseeno lahko pripeljala.






Manca

  • Gost
Odgovori #503 : 21 Januar 2009, 15:51:42
Mojca super  ;D vešda lahko prideš  ;)
Ja mi smo vsi iz Ljubljane



tyna

  • *
    • Prispevkov: 335
    • Točke: 0
Odgovori #504 : 21 Januar 2009, 17:26:56
Jaz imam pa eno super novičko  ;D Nera bo prvič babica  :o. Njena prečudovita rjava hčerkica JCH, BOG & BISS Winner- Chocholate kiss miss Jasenak pričakuje prvo leglo  ;D ;D ;D

Manca a je Nera že imela mladičke  :o , se opravičujem, ker nisem vedela  :-[

LP Vladka

p.s. Matjaž razstavna je težka, ne veš a ocenjujejo tebe ali psa  :P :P :P



Manca

  • Gost
Odgovori #505 : 21 Januar 2009, 17:31:21
Ja Nera je imela 20.12.2006, 3 mladičke, 2 črna(F&M) in 1 rjavo (F)  :D



mat xxl

  • *
    • Prispevkov: 171
    • Točke: 0
  • Pudlji so zakon !
Odgovori #506 : 21 Januar 2009, 19:46:44
Mojcamisa   Hvala za komplimente čeprav vem, da so krepko pretirani. Bomo pa videli, ko ji zrase dlaka malo bolj, res pa, da ko sem jaz vašo videl, sem si rekel evo povsem enaka, kot Dolly , tudi vaša je najlepša !  Pa če močno premisliš vse to niti ni pomembno važno je, da je tebi všeč in pa da se dobro ujamše z svojo kužko !

Manca se že prav veselim teren bi lahko bil ob koseškem bajerju , kjer so travniki ali pa kje drugje, samo mora malo lepše in toplejše postati !
Sem že svoji boljši polovici povedal ( v bistvu kuharici od Dolly  :o) in se že noro veseli !

Manca, ali boste še kaj parili Nero, ker je res top lepotica, sem jo gledal v ringu, pa hodi kot pravi lipicanec tako ponosno in elegantno.

Imam pa občutek, ko spremljam vzrediteljico, pri kateri sem Dolly kupil oziroma Dolly je partizansko ime sicer pa je Dolce vita  :D da vsekakor v teh časih ni lahko prodati vrhunskih mladičev, ki uimajo ceno 1000 eur, sploh pa ko vidiš kake stroške imajo z razstavami in vsem in kako se razdajajo psom, potem pa kupcev enostavno ni oziroma pravi da jo kličejo taki, ki mislijo da se vrhunske pudlje kupi po 100 do 200 eur  >:(, čeprav tudi ona za tiste, ki niso popolnoma top 1a navadno kar lepo spusti ceno.   Skratka kake izkušnje kaj imate z prodajo mladičkov, ker, ko smo imeli mi doma mladičke nazadnje cca 8 let nazaj lahko rečem, da smo mi izbirali kupce seveda samo take, za katere vidiš, da bo kužku lepo tam.



Manca

  • Gost
Odgovori #507 : 21 Januar 2009, 20:07:27
Ja ta teren bi bil super, tam okoli je res veliko prostora, samo malo toplejše in suho vreme še potrebujemo :)
Ja Nera bo imela letos še enkrat mladičke, verjetno proti koncu leta. Vse je že dogovorjeno, ampak o tem bom več povedala, ko bo čas za to  :)
Vse kar si napisal glede cene je res. Tudi nas so klicali ljudje ki so ponujali po 100 €, nekateri še manj  :-\ V Slo se pudlje težko proda po ceni, ki si jo zadaš oz. po ceni, ki je vredna kvaliteti mladičev. Mislim, da je pasma veliko premalo cenjena. Čeprav se meni zdi, da kdor noče imeti psa z rodovnikom, ki je veterinarsko pregledan vzreja pa vodena prek KZS, naj raje vzame psa iz zavetišča. Veliko psov išče nove lastnike. Kdor pa želi imeti preverjeno kvaliteto pač mora odšteti določeno vsoto denarja. Ljudje pozabljajo da te stvari niso zastonj, vzreditelj pa mora nazaj dobiti vsaj za veterinarske storitve. Mi smo klicatelje, ki so ponujali takšne cene na hitro odslovili. Predvsem mi je bilo bolj kot za denar pomembno kam gre mladič, ali mu bo v novem domu lepo. Ampak tudi pod ceno ga vseeno nisem želela prodati. Tu gre tudi za princip. Glede na letošnjo recesijo pa ne vem kako bo, upam seveda na najboljše. Bomo videli imamo še dovolj časa  ;D
Hvala za pohvale o Neri, njeno gibanje je pa res super, zaenkat je to napisal še vsak sodnik :)
LP,Manca



tyna

  • *
    • Prispevkov: 335
    • Točke: 0
Odgovori #508 : 22 Januar 2009, 00:28:20
 Skratka kake izkušnje kaj imate z prodajo mladičkov, ker, ko smo imeli mi doma mladičke nazadnje cca 8 let nazaj lahko rečem, da smo mi izbirali kupce seveda samo take, za katere vidiš, da bo kužku lepo tam.

Jaz če sem iskrena ko smo imeli mladičke (sicer ne pudlje, in 4 leta nazaj) smo prav tako lahko izbirali bodoče "lastnike", ampak sem pa takrat rekla, da če bo po moje ne bi sploh več imela mladičke; ker jih najraje ne bi dala nikomur  :-[ , po drugi strani pa smo mi imeli še carski rez in so bili t.i. veterinarski stroški še malo višji, potem pa še vsa socializacija, kar se zelo pozna (saj vidim sama razliko med mladičem, ki je ostal doma in psičko ki smo jo kot mladiča kupili), da o stroških pravih vzrediteljev kar težko govoriš, vse te razstave (ne samo stroški prijave, ampak tudi potni stroški), pri pudljih še frizerji, pa dobra hrana, pa "milijon" drobnih stvari, ki če jih daš na "kup" sploh več niso poceni, na koncu je še najcenejši prispevek za rodovnike KZS  ;D

Se pa strinjam z Manco, da mladička raje ne dam komurkoli  :-[

Manca a "čokolado" ste imeli, a je ostala v Sloveniji  ???

Ja ta teren bi bil super, tam okoli je res veliko prostora, samo malo toplejše in suho vreme še potrebujemo :)

a boste še meni povedali, ko se boste dobili  :-[

Hvala za pohvale o Neri, njeno gibanje je pa res super, zaenkat je to napisal še vsak sodnik :)

po komu ima pa to - ata ali mama  :P :P :P

LP Vladka

p.s. čestike še enkrat :-* , sem kar ponosna ker smo v "žlahti"



Manca

  • Gost
Odgovori #509 : 22 Januar 2009, 08:57:00
tyna- bomo povedali, ko se bomo dobili  ;). Čokoladka je šla pa h Dragani. Nera je itak čisti oči, tako kot vsi njegovi mladički  :o, tako da  :D Hvala še enkrat za čestitke, ja v "žlahti" pa smo in to zelo ozki  ;D. "Naš" oči ima zelo močne gene, tako da mislim da res vsi podedujejo večinoma njega. Vsaj meni vsak, ki ga pozna reče "a ona je pa Scandalizerjeva"  :o
Lp,Manca