mene pa pri arden grange moti da vsebuje sveže meso...to pomeni da ga je v resnici pol manj kot piše, saj če to meso stisneš, vso vodo in to...voila in imamo namesto 24% samo 12% mesa!! ne pravim da je slaba hrana, samo tako malo za informacijo
lp
No, na tole temo sem pa že večkrat pisala, saj veliko ljudi posplošuje brez da bi se poglobilo v razloge za/proti, po zgornjem mnenju sodeč, pa tudi ne v celovito sestavo hrane Arden grange. Mimogrede prebrana informacija nekje na kakšnem forumu "tako samo za informacijo" brez da se človek poglobi v celotno sestavo in same sestavine, je popolnoma brezpredmetna in tudi nenavsezadnje zavaja. Če bi si natančno pogledala sestavo hrane na
http://www.ardengrange.si/product.html ali na
http://www.ardengrange.com/meat-sources.asp bi namreč videla, da je sveže meso povečini šele na 5. ali 6.mestu lestvice sestavin (1..mesto pomeni, da je največ te sestavine, običajno je tudi naveden % koliko). Le v nadražjih hranah je sveže meso na 1.mestu (prestige, premium, weaning puppy, puppy/junior, salmon), takoj 2.sestavina je mesna moka, tako da ni skrbi, da bi bil kuža prikrajšan.
Le zakaj so pa hrane, ki vsebujejo svežo meso dražje in jih kužki rajši jedo? Bom razložila v čem je razlika, pa sami presodite.
Govorim seveda o sestavinah Arden grange hrane. Sveže meso v primeru piščanca je meso okoli kosti - vendar
brez kosti , to so prsa, bedra in letance. To sveže meso je 1. kakovostnega razreda in primerno za človeško prehrano, ter v roku 24 ur predelano v brikete. Res je, da sveže meso vsebuje tekočino, ki se med termično obdelavo izgubi, vendar je vprašanje, če je res 50% kot navajaš (saj ste verjetno kdaj kuhali piščanca, pa veste, koliko tekočine se izgubi). Mesna moka pa je 2 x predelana iz različnih piščančjih delov (torej kosti z mesom in hrustancem,vendar brez glave, nog in perja).