Bom kopirala svoje vprašanje še sem:
Gledam te sestavine pa mi ni jasno, zakaj je razlika, če pa gre za enako hrano:
Sestava: sveži piščanec (18 %), piščančja mesna moka (18 %), riž, koruza, pesina pulpa, piščančja mast, cela sušena jajca, kvas, ribja moka, piščančji hidrolizat, laneno seme, ribje olje, prebiotični fruktooligosaharidi, prebiotični manozni oligosaharidi, brusnice (500 mg/kg), izvleček juke, glukozamin, MSM,
hondroitin, nukleotidi.
in
Sestava: piščančja mesna moka (30 %), riž (19 %), koruza, piščančja mast, pesina pulpa, sveži piščanec (5 %), piščančji hidrolizat, ribja moka, kvas, cela sušena jajca, laneno seme, ribje olje, prebiotični fruktooligosaharidi, prebiotični manozni oligosaharidi, brusnice (500 mg/kg), glukozamin (370 mg/kg), MSM (370 mg/kg), hondroitin (260mg/kg), izvleček juke, nukleotidi.
Kaj je s tem svežim piščancem in mokami?
To ni enaka hrana, čeprav na prvi pogled morda deluje drugače, saj so sestavine drugačne, čeprav oboje temelji na piščančjem okusu. Sestavine so vedno podane v padajočem zaporedju, kar pomeni, da je prve sestavine največ v hrani.
Prva hrana je na bazi svežega piščanca kot prve sestavine, druga pa ima za glavno sestavino piščančjo moko. Razlika je v tem, da se pri kuhanju uporabi drugi tip sestavine. Piščančja moka je že predelan piščanec - zmlet in termično obdelan v moko, pri čemer Arden grange ne uporablja glav in nog. Sveži piščanec pa so kosi piščančjega mesa (kot jih dobiš pri mesarju). Običajno so hrane, ki so na bazi svežega mesa dražje, ker je potrebno toliko več sestavine, saj sveže meso vsebuje precej vlage in se količina pri kuhanju tako zmanjša. Pomemban je pa seveda poreklo in kvaliteta same sestavine, ne glede na to, ali gre za moko ali za svežo meso. Arden grange uporablja samo sestavine 1.kakovostnega razreda pri dobaviteljih, ki dobavljajo tudi surovine za prehrambeno industrijo za ljudi.
Tole pa je izvleček iz slovarčka sestavin od Arden grange:
"Piščanec (svež) – Svež piščanec je zelo okusen, dobro prebavljiv in odličen vir proteinov za mačke in pse. Ima zelo visoko biološko vrednost, kar pomeni, da se enostavno razgradi v sestavne aminokisline (gradnike proteinov), ki so potrebne za številne gradbene in metabolične funkcije telesa. Arden Grange uporablja le meso piščancev, ki jih redijo v Veliki Britaniji. Piščanci prihajajo iz hlevske, ne iz baterijske reje. Piščančje meso, ki ga uporabljamo, ne vsebuje rastnih hormonov.
Glej tudi piščanec (moka)
Piščančja moka – Tako kot svež piščanec, je tudi piščančja moka odličen vir proteinov. Piščančja moka Arden Grange je kakovostna in mlete piščančje ostanke združuje v fino moko, ki je bogata s kalcijem.
Glej tudi piščanec (svež)
Piščančja maščoba / olje – Arden Grange uporablja piščančje olje dobavitelja za človeško živilsko industrijo. Piščančje olje je lažje prebavljivo od cenejše goveje, ovčje, rastlinske in mešane masti, ki se pogosto uporabljajo v hrani za hišne ljubljenčke in je odličen vir energije. Piščančje olje ima visok in stalen delež esencialnih maščobnih kislin, ki so potrebne za zdravo kožo in dlako in je najkakovostnejši vir maščob za mačke in pse. Piščančjo maščobo in olje v izdelkih Arden Grange filtriramo, da odstranimo proteinske molekule, zato je hrana primerna tudi za mačke in pse z alergijo na piščanca (alergija na hrano je v resnici imunska reakcija na proteine).
Izvleček piščanca (=piščančji hidrolizat) – Izvleček piščanca je sestavina, ki ni najbolj cenjena, saj jo številne spletne strani in forumi opisujejo kot nepotrebno in nizkokakovostno. Kot pri vseh sestavinah, obstaja kakovosten in nekakovosten izvleček piščanca. Izvleček, ki ga uporabljamo v izdelkih Arden Grange, je kakovosten, nealergen (hidroliziran) in pridobljen iz piščanca (proteinov in maščobe). Poskrbi za dober okus in ga v postopku izdelave enakomerno premažemo po briketih. Pomemben je, ker zaradi njega žival uživa v hrani in tako dobi vsa potrebna hranila. "