Neznosna porednost

Tisa20 · 2537

Tisa20

  • *
    • Prispevkov: 11
    • Točke: 0
: 28 Februar 2008, 22:00:07
Doma imam trenutno dva mucka:2 leti staro mačko in 8 mesecev strega mucka Tigra,ki je neverjetno živahen in poreden.Do sedaj smo doma imeli že 5 mačkov,ampak ta je najbolj hiperaktiven.Naj naštejem nekaj njegovih lumparij:
neprestano mi krade gumice za lase,ki jih včasih pozabim na mizi,omari...pa ne zleze le na mizo,tudi po omarah in na police v regalu,pri tem pa sklati vse mogoče.Zadnjič je skočil na 1,6 m visok hladilnik kjer je stala novoletna jelka in jo prekucnil dol.Seveda so se pri tem vsi okraski razbili... :( Enkrat je z mize sklatil moj mobitel,rože,ki stojijo vsepovsod po stanovanju,pa so itak že stokrat padle z omar zaradi njega.Ponoči in kadar grem od doma moram zaklenit vsa vrata,sicer jih odpre in v sobah potem naredi neznosno "štalo" >:((sklati vse mogoče,je piškote z mize,brska in prevrne smetnjak ter raznosi smeti po celem stanovanju in podobno)Zjutraj ko se nama z mami mudi neopazno smukne iz predsobe noter in se potem skriva,ker točno ve da bova obupali in ga nehali iskat potem pa bo cel dan imel vse stanovanje zase...ven pa sploh noče it,da bi se malo zletal,tudi če gre je namreč hitro nazaj ker mu sploh ni zanimivo.če ga ozmerjam,se takrat skrije,čez 5min pa spet stika..skratka,prava nadlogica je ampak vseeno groozno srčkan mačkonček.ima še kdo podobne izkušnje z muckom?



bolha

  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 994
    • Točke: 25
  • Če jih ne prepričaš, jih zmedi.

Taša

  • *
    • Prispevkov: 64
    • Točke: 0
Odgovori #2 : 02 Marec 2008, 13:42:50
Živjo Tisa!

Ja čisto nič kar pišeš mi ni na novo. Js mam mucka, ki bo kmalu star dve leti in je podobno. Vse naredi narobe. Rože so itak obupale in jih nimamo več (orhideje so padale iz okenskih polic kot po tekočem traku); na mizi ni možno imeti nobene vaze, nobenega okraska. Povsod ga je polno. Da ne omenjam božične jelke (december je bil kar naporen - za mene).
In ko naredi kaj narobe in ga okregam, me prvo ozmerja nazaj (godrnja) pol me pa ignorira in ko se obrnem okrog gre itak delat to naprej. On je glavn v stanovanju. Vsi so rekli, da bo tako živ samo dokler bo mlad in da se kasneje umiri - žal js ne mislim več tako.

No, očitno nas je več takšnih z zelo hiperaktivnimi mačkoni.

Sam, ko pa te luštno pogleda in zaprede v naročju - pozabiš na vse njegove lumparije in ga imaš rad!



janka

  • *
    • Prispevkov: 89
    • Točke: 0
  • Moja srčica Katarina
Odgovori #3 : 08 Marec 2008, 19:01:55
Mi imamo tudi enga tašnega(no se je malo umiril),kremplje si je brusil na naših nogah,vse zavese mi je scufal,tamala je dobila skor vsak teden drugo prasko,ko malo zrastejo se počasi vse umiri.Imam pa še eno 7 letno mrcino ki komandira vse po hiši nikoli nam ni prav.
Pri mačkih je itak tako da nas imajo za svoje služabnike.


Yo

  • *
    • Prispevkov: 1.920
    • Točke: 0
Odgovori #4 : 09 Marec 2008, 13:46:24
Tisa20, naj ti bo v tolažbo, da imaš doma popolnoma normalnega oz. povprečnega mačka. Jp, vse to počnejo tudi moji. Nekateri vse od tega, nekateri samo nekaj, drugi pa še marsikaj tretjega zraven. Vse to se namreč vzame v zakup že, ko se odločiš, da boš stanovanje delil z mačkom  :P


Tinchka

  • *
    • Prispevkov: 179
    • Točke: 0
  • naša Maci =)
Odgovori #5 : 09 Marec 2008, 14:02:13
Še naše izkušnje: imamo dobrih 5 mesecev staro muco, njene lumparije pa so (bile):
-roža je vsak dan letela s police, potem pa smo jo obesili pod strop in zdaj je mir
-razbila je že vse vaze in razne kipce ki so bili, zdaj ji ni ostalo več nič, tako da je tudi mir  ;D
-nekajkrat je ukradla rolico toaletnega papirja, jo razcefrala in tisti papir raznesla po celem stanovanju (tako kot je to včasih počel moj skakač) - zdaj rolico umaknemo na njej nedosegljivo mesto
-zgrizla je kabel od polnilca od telefona, kabel od interneta in že večkrat iztaknila anteno
-nas praskala in grizla po rokah, nogah, obrazu - zdej ima postrižene krempeljčke
-mogoče sem še kaj pozabila

Ampak meni ni panike, ker je itak tak naš srček in ji takoj vse odpustimo. Normalno  :)

Mačji žur! :)


Fitzgerald

  • *
    • Prispevkov: 331
    • Točke: 1
Odgovori #6 : 12 Marec 2008, 19:11:00
Imam občutek, da se niste prav nič pripravili ob prihodu mačke v vaš dom. Mačka NI poredna, ni hinavska, ni preračunljiva, ker preprosto nima take zavesti (kot človek). Je samo radovedna, nagajiva ...

Če se vama z mamo skrije, se ne skrije za to, da bi nagajal, ampak ker se preprosto rad skriva in mu je to fascinatno. Kar se ljudem zdi morda butasto ali brez veze, se mačkam zdi zanimivo, recimo skakanje v prazno škatlo, oprezanje iz kakega kota in potem "napad" na človeško nogo ... rože s vsemi listi in cvetovi mu predstavljajo igračo - kar poglej malo, kakšne igrače za mačke se najdejo na tržičlu: raznobarvne, z vsemi mogočimi izrastki, ropotuljicami, perjem ... Rože umaknite v drugi prostor (kamor mačka nima dostopa) ali pa se jih znebite.

Po opisu sodeč, bi lahko rekla, da opisuješ mojega Fickota  ;D On ima namreč tudi fetiš na gumice za lase in jih ravno tako sklati od vsepovsod, ji nosi v gobčku kot kak kuža, jaz mu jih pa mečem, da se podi za njo. Pa kaj, če jih "krade"? Kadar jo rabim in če nimam druge pri sebi, preprosto vzamem "njegovo". Pojdi v Muller pa si kupi set gumic za 2 evra. Jaz vsakih nekaj mesecev kupim nove, ker so ali prevec zgonjene (vržene v posodico z vodo), umazane ali pa pač zginejo. če ima veselje, pa naj.

Kot drugo - pospravite si vendar police, odstranite drobne malenkosti, zapestnice, vse take prčkarije zaprite v šatulje, škatlice in v omaro z njimi! Hrano pospravite z mize in pulta. Ne vem, na katerem mačjem forumu sem že brala, ampak je ena (morda je celo bila Yo, ne morem trdit) opisala razliko med 2 stanovanjema (v enem je vladal kaos, vse naloženo, v drugem so bile "mamljive" stvari umaknjene z dosega mačjih tačk). Tudi ob prihodu otroka je treba umaknit cel kup stvari. Na Kinder jajcih in podobnih igračkah piše, da niso primerne za otroke, mlajše od 3 let, ker lahko vdihnejo drobne delce - zakaj bi bila mačka kaj drugačna? Pač rada proba, kaj to je. Je radovedna.Mački tudi skačejo, tega jim ne moreš preprečit - niso kip, ki ga postaviš, kamor želiš, ampak živa bitja. Če že nimate časa in volje se z njo ubadat, ji vsaj omogite varno okolje, kjer bo sama sprostila odvečno energijo.

Tretja stvar: če kričiš na mačka ali ga ozmerjaš, nisi nič naredila. Mačka ne razume človeškega jezika in ji moraš stvari, za katere ne želiš, da počne, razložiti drugače. Ona razbere samo ton glasu in na tega se odzove (se skrije, se oglasi, jo je strah, te okrempa ipd.). Začni tako, da mačko odstraniš z mesta "incidenta" in ji reče "ne" ali pa "ne smeš". Seveda moraš biti vztrajna in potrpežljiva, čez noč se ne bo nič zgodilo.

In obenem se zavedaj, da je mačka pač žival, h kateri pristopaš na drugačen način kot do človeka ali psa oz. druge živali. Priporočam ti, da si vzameš kako knjigo v roke, kjer bo pisalo, kaj mačka dela, kakšna je sploh narava mačke, da jo boš lažje razumela.