Za vnetje je dober Stomadine gel s podaljšanim delovanjem -
http://www.supercombe.si/zobna-higiena/1022-stomodine-lp-50ml.html Encimska pasta je pa v bistvu za nego zob, za zobne obloge, ne za vnetje. Ker encimska pasta zna kakšnemu mačku tudi dražit dlesni, to vidiš če jo prepogosto uporabljaš, ker vsem ne odgovarja enako.
Ti povem kako jaz delam pri eni moji mački, ki grize kot medved, če jo razkurim.

Uporabljam Stomadine gel, eno kapljo ali 2 si dam na prst, grem k njej ko
spi, dvignem ustnico in gel hitro razmažem po dlesni. In to je to. Sicer se potem zbudi, ampak nima veze, je že narejeno.

Pri drugih dveh mačkah nimam takih problemov, čeprav je ena težavna zato, ker takoj ko vidi pasto hoče to pojest in ji komaj kaj na zobe/dlesni spravim, ko opleta z jezikom naokoli. Ti predlagam, da vsaj probaš z mojim sistemom. Ker računat da bo mačka sama polizala in bo to prišlo na dlesn je malo tako tako, bolj izhod v sili zame no.
Drugače pa obstaja eno cepivo, ki pri 60% mačk dobro vpliva tudi na vnete dlesni in če imaš srečo bi tvojemu pomagalo. Je sicer cepivo proti kužnim, ampak naj bi imelo tudi vpliv na dlesni. Jaz sem 2 cepila s tem, zaenkrat sicer ne vem če je kaj učinka, ni nujno da tudi bo. Povem samo kot možnost.
Je pa tudi problem, ker je spet na Hills vet dieti zaradi težav z uriniranjem, prej pa so bili na drugi hrani in je bilo dosti boljše, tud dlaka pa vse, ampak ne upava eksperimentirat preveč, ker dejansko Hills deluje in je vse ok, upam, da bomo kdaj lahko spet zamenjali to hrano.
Upam, da se pozdravite in boste lahko šli na normalno hrano. Te dietne res niso toliko ješče... čeprav je šla moji ledvičarki na koncu RC bolj v slast. Kakšne težave pa ima?