Zajčki, Kunci

flatka · 824611

Zorek

  • *
    • Prispevkov: 1.396
    • Točke: 1
Odgovori #990 : 10 Marec 2009, 17:35:08
Hay,
ja očitno nisi lepo delala z njo, moj mi je zamiril zaradi oprsnice, pa me je grizu je večkrat pokazal tapravo kunčjo agresijo, zdaj pa hodi zmeraj ob meni pa želi kdaj ga bom počohala, dvignila...
Za urin se uporablja posebno čistilo, ker lahko z njim smrad samo povečaš.
Če je imela tudi kakšno solato pa korenček je pa res morala imeti zelo raznovrstno hrano  ??? moj dobi vsak dan nekaj drugega ob mešanici, travi in senu, pa še vedno ni dovolj raznovrstna, vsaj zame ne.
Moj brat si je sam kupil psa. Za prvega mu je oče pomagal, za zdajšnega pa je sam skrbel dokler ni prišel v puberteto. Pa ni bil 6 let star ko ga je dobil, ampak malo starejši, ker je moral počakat, da sem bila jaz malo večja. Verjemi, da se vsak človek lahko spremeni, ko pride v puberteto, tudi jaz sem se, pa sem zmeraj mislila, da to pa to bo zmeri tako kot je bilo, pa ni res.
Pa še kako lahko s skobčevkami delaš. Če kupuješ papagaja zato, da bo govril nisi primerna za lastnika. Z njim se dela na drugačnih igračkah, kot so barve, oblike... Če tvoji sošolki ni ratalo, še ne pomeni, da so vsi ptiči taki.
lp,
Anja


Smrček

  • *
    • Prispevkov: 2.016
    • Točke: 0
  • Little star :*
Odgovori #991 : 10 Marec 2009, 22:11:25
A sem rekla da je jedla samo korenček in solato? ??? TO je bil primer raznovrstne hrane (vsak dan zelenjava) nevem zakaj misliš da sem grdo delala s piki? :-\  :( Ker pomoje nisem (sploh pa nemoreš soditi o meni ker me nepoznaš)  Nisem rekla da bi imel ptiča zato da bi govoril ::) Ampak zato da se z njim da kaj delat! poznam še vsaj dve lastnici skobček ki jih nista uspele naučiti čisto nič! Pa še eno ki ima nimfo pa je zgodba ista... Ja mogoče so nesposobne ampak je pač malo veliko primerov....

I´m the sweetest trouble maker ;) :D


teja con panto

  • *
    • Prispevkov: 806
    • Točke: 0
Odgovori #992 : 11 Marec 2009, 13:09:39
tukajle je pa že prava debata o urinu, smradu,... Tudi kunjčji urin smrdi, tako kot vsake živali, tudi človeka, ker se na ta način izloča nerabne in škodljive snovi iz telesa. Urin pač ni sestavljen iz dišečih stvari. Vonj je posebno intenziven pri odrasli, spolno zreli živali.
Agresivnost? Tudi to je možno. Sama imam podobne izkušnje z odraslo kunčico, ki me je tudi že pošteno ugriznila, agresija pa je bila v času brejosti in mladičev le še hujša in to lastnost prenesla na potomce, na žalost. Ni imela nobene slabe izkušnje, postala je agresivna, tudi do mladičev, na takšen način najbrž kaže živčnos, vendar za to ni krivo okolje, vendar je to njena lastnost, ki se na žalost v mojem primeru prenesla na njene potomce. Niso vsi kunci takšni. Imam pa tudi eno, ki je največji srček, in ta njena prijaznost se prenaša na njene potomce, tudi oni so zelo prijazni, spomnim se njene mame, ki je bila prav takšna a je na žalost poginila.

Tole ni tema o pticah, vendar je vsak primerek drugačen, kupila sem 2 skobčevki, od katerih je ena zbolela in poginila. Ta, ki ga ni več je bila zelo prijazna, ta ki je ostala in jo imam še vedno pa je čisto nasprotje.

Torej na podlagi ene živali ne moremo soditi celotne vrste, naletimo lahko na primerek, ki ne bo najbolj prijazen in bo ravno zato potreboval toliko več našega časa. Torej velik premislek, kaj žival potrebu in če smo se pripravljeni spoprijeti s takšnimi težavami. Če samo iščemo žival, ki je ljubka, crkljiva,...če ja, je bolje da gremo v najbljižjo in kupimo pliška, kjer je ogromo izbire po velikosti, barvi, pa še vse so ponoči tiho.

Malo v razmislek. Pa odgovorno v dobro živali in nas samih.

***
rest in peace my precious friend


Muc

  • *
    • Prispevkov: 5
    • Točke: 0
Odgovori #993 : 11 Marec 2009, 13:15:56
OK
Jaz sem dejansko očitno imela živalski vrt v svojem življenju.  Ko sem bila manjša, tam v času osnovne šole, pa nekje do srede srednje, smo imeli morske prašičke, pa hrčke, pa ribe, pa 3 skobčevke in nimfo, želve, plesoče miške, zajčka, pri hiši je vedno bila mačka, pa tudi kužke smo imeli (vse to ne ravno naenkrat ampak v obdobju nekje 10, 12 let. Potem kasneje v recimo naslednjih 12 letih, je ostala na koncu še nimfa in pa moja muci (dejanska mačka). Potem pa sva s fantom imela  najbolj agresivnega hrčka na svetu, sedaj pa imava deguje in zajčka, lani pa sva dobila tudi nimfo, ki je k nama priletela, ko je nekomu ušla ali pa jo je spustil. Tako da različnih izkušenj menim, da imam dovolj.

In lahko povem naslednje: morski prašički so grozno "fajn" samo niso pa preveč tihi, pa tudi brez vonja niti slučajno niso. Kletka ne more biti prav majhna, saj potrebujejo minimalno tako veliko, kot pritlikavi zajčki. Glede hrane niso izbirčni. Nekateri se radi božajo, nekateri pa ne (smo imeli eno samičko, ki tega sploh ni prenesla. Za manjše otroke se mi zdi kar primerni, samo pač zavzamejo nekaj prostora.

Hrčki so vsaj za moje pojme precej krhka bitjeca. Zelo hitro se jih tudi izgubi v stanovanju, in če se jih pravi čas ne najde, lahko od lakote poginejo. Naučiti se jih ne da kaj dosti, Tisti najmanjši so zelo plašni in niso primerni za otroke, ker ko se prestrašijo lahko kar močno in do krvi ugriznejo. Tisti navadni hrčki, pozabila sem kako se jim reče, zlatorjavi so in puhasi, so povečini nežni, se pustijo božat (če se v njihovi mladosti z njimi pravilno ravna) in so celo lahko malo spuščeni, vendar pa je treba sobo v kateri so spuščeni na to pripraviti, ne sme biti kotov od koder jih ne morete dobiti. Prav tako je treba poskriti vse žice in kable, ker jih zelo zelo radi grizejo, elektrika pa jih ubije.

Ribe so pač ribe in različne ribe potrebujejo različno veliko dela, tako da o njih sedaj ne bi preveč pisala.

Skobčevke je definitivno možno marsičesa naučiti, res pa je, da so za učenje govorjenja najbolj primerni samčki, samičke pa ne toliko. Moj je govoril. Tudi na ramo je priletel in dal lupčka, če si mu to rekel. Samo sem porabila mesece časa, vsak dan po uro ali dve, pa še to se mi je zdelo premalo. V 15 minutah na dan, se bodo težko česa naučile. Tudi Jaka se ne bo na tak način naučil ničesar, pa čeprav je večji in pametnejši. Poleg tega pa so Žakoji najbolj težavne papige. Kolegica jo ima in takoj ko papiga meni, da se ji ne posveča dovolj si začne puliti perje in metati (dejansko) kozarce, če so na mizi z mize dol.

Moja prva nimfa ni govorila, je bila samička in že od samega začetka precej plašna. Dobila sem jo za darilo. Ne vem kje je bila kupljena in koliko je bila stara, je pa prišla na prst in sedela na rami in me nežno grizljala po ušesu.

Želvice so luškane za pogledat, samo se je treba zavedat da zrastejo od takrat ko se jih kupi pa potem ko so dorasle približno za 6-10 ta malih, tako da mora končni akvarij bit že kar precej ogromen.

Plesoče miške so cortkane in totalno smešne, ko lovijo svoj rep. se navadijo sedet v roki, da se jih boža, prav spuščenih pa katerihkoli mišk ravno ne moreš imeti, ker najdejo najmanjšo luknjico, ali pa jo izgrizejo in jih ne vidiš več. Prav tako jim je treba steljo skoraj vsak dan menjavati, ker imajo precej močan vonj (kot vse miške)

Sedaj imava pa nimfo, ki je že kar star fant, in v prejšnjem domu se mu očitno ni preveč lepo godilo, saj je resnično plašen, pa tudi obnaša se ne kot prava papiga. Verjetno je imel premajhno kletko, saj sprva ni upal niti kril razprostreti, še sedaj pa ne zna skočiti iz ene palice na drugo, temveč se premika po rešetkah. Ko je zunaj večinoma sedi na svoji kletki ali pa na vratih. Začuda pa nikoli ne ugrizne (kar zanjo papige narediti iz strahu tudi do krvi).


Imava deguje, ki potrebujejo sebi priemrno kletko, vedno morata biti vsaj dva (ker nujno potrebujejo družbo), treba je paziti kako se jih hrani, ker drugače zelo lahko zbolijo za sladkorno boleznijo in pa nikoli se jih ne sme prijeti za rep!  Se jih pa da marsikaj naučiti, razumejo svoje ime, in tudi spuščeni so lahko nekaj časa zunaj kletke (spet pa je potrebno paziti na nedostopne kote in pa ŽICE!


In imava zajčka. Je mešanček ovnač (oni s uhlji, ki dol visijo) sive barve. Ko sva doma je spuščen  iz kletke in teka po kuhinji in skače na stol. Med dnevno sobo in kuhinjo ima pregradico v višini stola, ki jo sicer zlahka preskoči, in jo včasih z velikim veseljem, vendar pa je vseeno tam in ga velikokrat tudi ustavi. V dnevni sobi je kavč, pod katerega rad zleze, se zatakne in ga je treba reševat potem pa tudi veliko žic in kablov, ki jih obožuje grist, zato ima v tej sobi omejeno gibanje. Sprva je bil plašen in ni prenesel, če si se mu približal od zgoraj, je pa sedaj to že prerasel in ga sploh nič več ne moti. Kuhinja je njegov teritorij in niti slučajno se ne bo nikomur odmikal. Če leži pred vrati recimo, se z njimi zapelje, ko jih odpreš in leži naprej, če mu tako paše. Tudi nog se ne boji. Pride če ga pokličeš (večinoma, približno tako kot  bi se odzvala mačka). Hrano ima kolikor se le da raznovrstno, vedno mešam dvoje različnih briketov, vsak dan ima vsaj dve različni vrsti zelenjave in če je le možno še kakšno več.  Je pa smešen, ne mara ne korenja ne zelja kaj pretirano (no pa nič hudega, ker zelje tako ali tako ni preveč priporočljivo zanj) Tudi seno mu ne gre tako zelo v slast. Obožuje pa svežo travo in radič. Tudi petršilja se ne brani in mladih vejic jablane. V kletki nima stelje, ker si jo je sam vztrajno obmikal, ima pa nizko škatlo na kateri spi, in pa kotno stranišče, ki ga zelo pridno uporablja. Ker je stranišče samo v tem kotnem stranišču, v katerem so koruzni peleti, tudi smrdi ne. Najraje leži na ploščicah. Ker je imel od malega navado, da je kar izginil in sva ga potem pol ure iskala in našla recimo pod škatlo mu je ime Houdini. Grozno rad se čoha, še posebaj za ušeski, in pride do tebe in skače in dela kroge, dokler ga ne počohaš. Z dviganjem se je nekako sprijaznil, v naročju pa ne mara sedeti. Se raje uleže tik zraven tebe in se pusti čohati. Občasno je obsojen tudi na oprtnik, če je treba kam it, da ga ne bi kaj prestrašilo, in ga še kar dobro prenaša. Včasih mu ga nadeneva brez vrvice kar tako, da se ga ne odvadi preveč.  zvečer večinoma med kakim filmom, skoči v dnevno in začne grist kako stvar, za katero ve,d a je ne sme, samo zato, da ga odmakneva in ko je potem že roka blizu da ga počohava.





Smrček

  • *
    • Prispevkov: 2.016
    • Točke: 0
  • Little star :*
Odgovori #994 : 11 Marec 2009, 13:20:54
uuu sweet!! :-*

Citiraj
Pa odgovorno

Teja vrjemi da se tega lotevamo zelo premišljeno vendar pač še nevemo katera žival nam najbolj ustreza. Odgovornost mi pa tudi ni tuja. Tnx.

I´m the sweetest trouble maker ;) :D


Muc

  • *
    • Prispevkov: 5
    • Točke: 0
Odgovori #995 : 11 Marec 2009, 20:03:57
Smrček .. . jaz sem danes malo geldala po Bolhi in sem našla fajn živalico, jih je moj brat imel, ko je bil manjši.  Skakač. Če dobiš takšnega, ki je navajen ljudi in je iz roke  (malo poglej tam kjer sem jaz) pa boš hitro dobila kako  idejo.
Kletka je lahko kot od hrčka, niso zahtevni, so sicer prav tako kot vse miške in hrčki bolj nočne živalice, samo ne zganjajo takšnega hrupa kot hrčki, poleg tega pa, tisti čas, ko se bo nekdo ukvarjal z njimi bodo že preživeli budni. Če bi bilo to nemožno, ne bi noben otrok nikoli imel hrčka ali skakača.



Zorek

  • *
    • Prispevkov: 1.396
    • Točke: 1
Odgovori #996 : 16 Marec 2009, 19:21:52
Hay,
midva s Fizzyem sva zelo napredovala  8) namreč lahko ga še tako grdo dvignem, ko ne bo imel nič proti. Danes je celo sam skakal po meni  :o Z Zorom tudi ni več problemov, ju že imam brez vsega skupaj, seveda pod nadzorom, pa se mi zdi, da ga Zor že večinoma ignorira  ;D
Drugače pa sem danes prišla v štalo in sem bila prav presenečena, ko Fizzya ni bilo v zajčniku in sem malo bolj pogledala in ugotovila, da ena deska na vrhu ni vredu pribita in jo je Fizzy odmaknil in skočil ven. Včeraj mi je pa po solato, kar sam skočil na zajčnik :o
Drugače pa se je zelo hitro naučil odpoklica in pa da gre na ukaz v zajčnik  :-*
No imam pa en problem. Namreč ko Fizzya božam mu gre veliko dlake ven in sem poskušala skrtačit, pa nikol ni šlo kaj dlake ven. S čim jih vi skrtačite, da jim gre dlaka ven?
lp,
Anja


kanchy

  • Mali Pesjanar
  • **
    • Prispevkov: 3.107
    • Točke: 17
  • white princess :)
Odgovori #997 : 16 Marec 2009, 19:45:11
Jaz sem ko je bila res sila malo s pasjo krtačo probala ampak gre bolj malo ven  :-\



Dve slikici:

Mia (hvala Emi za idejo  :-* ) - tako je kunčici sedaj ime


Ena leteča Ula


Če bo naslednje dni kaj lepo vreme bomo pa še kakšno slikico zunaj naredili  :)



čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #998 : 16 Marec 2009, 21:12:10
Jaz bi ji dala ime Xantipa ali pa Hera. Mene je Bunč zunaj gonil dve uri uff pa to sem prešprintala kot že dolgo ne. Morem podaljšat štrik.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


Zorek

  • *
    • Prispevkov: 1.396
    • Točke: 1
Odgovori #999 : 16 Marec 2009, 21:22:19
Hay,
kanchy: luštni  :-* a se mi sam zdi al je Ula res svetlejša na tej sliki?
Jaz sem pa še krtačo za kunce kupila, pa lahk rečem, da sem po brezveznem, ker ne gre čisto nič ven. Bom očitno mogla potegnit ven s prsti.
Ga pa zdaj 3 dni nisem videla, pa ima spet drugačen flek  :o
Z mojim pa sploh ni problemov z oprsnico pa povodcem, je pa res da mi ga je prvič trgal, zdaj pa že šprinta, ko prileti Zor do mene, pa skače okoli, papca...uglavnem uživa.
lp,
Anja


kanchy

  • Mali Pesjanar
  • **
    • Prispevkov: 3.107
    • Točke: 17
  • white princess :)
Odgovori #1000 : 16 Marec 2009, 21:40:09
Ime sem iskala tako da je kolikortoliko kratko in da se lepo izgovarja in mi je bila Mia všeč (pa nima nobene zveze s tisto iz Rebelde  :-X :P).

Mene je Bunč zunaj gonil dve uri uff pa to sem prešprintala kot že dolgo ne. Morem podaljšat štrik.
:D :D Flexi pa bo  8)

Bom očitno mogla potegnit ven s prsti.
Ja jaz tudi to največkrat prakticiram. Njim je itak vseeno, gre pa najhitreje (do sedaj so se pri nas punce itak vedno gulile tako da je šla dlaka večinoma ven po kosih - šopih).


Maja



kanchy

  • Mali Pesjanar
  • **
    • Prispevkov: 3.107
    • Točke: 17
  • white princess :)
Odgovori #1001 : 17 Marec 2009, 15:09:20
a se mi sam zdi al je Ula res svetlejša na tej sliki?
Na tole sem malo pozabila odpisati... ja Ula je res svetlejša ker je končno konec zime (pozimi vedno potemni, tudi Pufi je postala veliko temnejša pozimi). Sedaj pa počasi menjamo dlako in postajamo svetlejši  :)



Zorek

  • *
    • Prispevkov: 1.396
    • Točke: 1
Odgovori #1002 : 17 Marec 2009, 15:44:10
Hay,
Na tole sem malo pozabila odpisati... ja Ula je res svetlejša ker je končno konec zime (pozimi vedno potemni, tudi Pufi je postala veliko temnejša pozimi). Sedaj pa počasi menjamo dlako in postajamo svetlejši  :)
zanimivo. Mi pa postajamo temnejši  :'( pa tako fajno črto je imel čez gobček, zdaj pa je nima več  :'( Kaj moreš, takšna je narava, važno da je priden.
lp,
Anja


kanchy

  • Mali Pesjanar
  • **
    • Prispevkov: 3.107
    • Točke: 17
  • white princess :)
Odgovori #1003 : 17 Marec 2009, 15:53:48
Ja, to je pa tudi Ula z leti potemnela (ne glede na letni čas)  :D Je bila ko je bila čisto mala skoraj bela, čisto svetlo sivkasta, zdaj je pa že bolj siva kot belkasta.



čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #1004 : 17 Marec 2009, 21:25:45
Fleksi je pa drag. Mogoče mi bo ratalo dobit od strica, ker ima dost lahki flexi, pa ne vem a rabi met dva al ne. ::)

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


Zorek

  • *
    • Prispevkov: 1.396
    • Točke: 1
Odgovori #1005 : 18 Marec 2009, 18:40:41
Hay,
Fleksi je pa drag. Mogoče mi bo ratalo dobit od strica, ker ima dost lahki flexi, pa ne vem a rabi met dva al ne. ::)
5 m dolg za do 12 kg je malo manj kot 10 € v mr. petu. Drugače pa poglej za povodce za sled, ki so vsaj 5 m dolgi, pa nekateri so tanki. Drugače pa za Fizzya raje uporabljam navadni povodec, ker flexia mi rad grize, pa bližje ga imam,če bi bilo slučajno karkoli narobe, da ga primem. Pa danes je Fizzy kar okoli mene delal kroge in se je tako natekel.
lp,
Anja


°tda°

  • *
    • Prispevkov: 9
    • Točke: 0
Odgovori #1006 : 19 Marec 2009, 10:56:48
Živjo!

Svojo kunčico sem dobila pred 14dnevi za rojstni dan od fanta. Ker je bilo čisto nepričakovano presenečenje, sem na tem področju še popoln laik :-[ :) no ja, prebrala sem že nekaj knjig in prebrskala cel internet, a vprešanja še vedno ostajajo.

Prve dni se je ves čas skrivala v hiški svoje kletke...čez dva dni sem ji hiško vzela iz kletke in začela se je navajati na novo okolje. Postopoma sem jo spuščala iz kletke, da se je lahko gibala. Takoj se je navadila na vse stvari v sobi, le skrivala se je ob vsakem ropotu. Tudi tega se je zdaj že nakako navadila, tako da veselo teka sem in tja po sobi.  :) A obstaja problem...že po dveh dneh je vedela, kje so njena vrata na kletki za izhod. Takoj ko sem ji vratca zaprla, jih je začela gristi. Čez dan me to ne moti, ker jo v kletko zaprem le ko me ni oziroma za urco, dve, da bi bila navajena. Večji problem nastane zvečer...takoj ko jo zaprem (ne glede na to, da ima v kletki dovolj hrane, seno, vejice,...), začne gristi vratca in tresti celotno kletko  :( in to počne celo noč!! >:( ne vem kdaj potem spi...no vem, podnevi ko jo spustim v svojem kotičku sobe! Ali ima kdo takšne izkušnje ??? Danes ponoči je bila spuščena in je lepo spala celo noč za pisalno mizo  :) vendar me skrbi, da sem ji sedaj že pokazala, da ji ni treba spati v kletki in je nikoli več ne bom mogla zapreti vanjo!! :-\ Podnevi je lahko v kletki tudi celo uro, je in se igra, a le če so vrata kletk odprta.

Imam pa še eno vprašanje....zelooo malo pije ??? Vedno ima na voljo svežo vodo v napajalniku in tudi sama ve, kje je napajalnik. A jo redko kdaj vidi, da pije  :(



čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #1007 : 19 Marec 2009, 14:54:24
Kunci so večerna bitja. Naveži ji sadne palčke na kletko, mineralni kamen, kak storž ji daj noter. Pa zmatraj jo pred (tvojim spanjem). Moj je pa pumpa 300ml na dan brez problema.
Hiško ji daj nazaj noter, rabi neko spalnico.
V skrajni sili zamenjaj kletko.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


kanchy

  • Mali Pesjanar
  • **
    • Prispevkov: 3.107
    • Točke: 17
  • white princess :)
Odgovori #1008 : 19 Marec 2009, 16:16:22
Ali ima kdo takšne izkušnje ???
Jaz  :-X ::) ;D
Pri mojih babnicah pomaga če jim pokrijem kletko, da se ne vidi ven. Kadar nimam dovolj časa čez dan da bi bile vsaj nekaj urc spuščene jih pustim ponoči zunaj (potem me vsake toliko časa zbudi kakšno dirkanje po sobi  ::) ) in potem je ropot če jih kdaj čez noč zaprem. Probaj če bo pomagalo.

Imam pa še eno vprašanje....zelooo malo pije ??? Vedno ima na voljo svežo vodo v napajalniku in tudi sama ve, kje je napajalnik. A jo redko kdaj vidi, da pije  :(
Mogoče pač ni tako žejna  :)
Lahko ji pa zunaj kletke naštimaš še eno posodico z vodo. Moji dve jo imata, ker sta veliko zunaj in norita tako da sta takrat najbolj žejni, iz posodice se pa veliko lažje in hitreje pije.




Čara tudi tale kletka ni rešitev ker se ravno tako da lepo ropotati z rešetkami (Mia že ve kako  >:( ::) ).





°tda°

  • *
    • Prispevkov: 9
    • Točke: 0
Odgovori #1009 : 19 Marec 2009, 16:30:32
Hiško sem ji dala nazaj v kletko že po petih dneh, vendar ne gre nikoli vanjo...prve dni se je skrivala v njej, sedaj pa je ne zanima več, raje počiva pod posteljo ali na nizki polički pisalne mize ;) V kletki ima ves čas sadne palčke vendar jih ne mara...ima tudi vejice, suh kruh (mineralnega kamna pa ji res še nisem kupila), a očitno to ni večerna zaposlitev zanjo. Kot sem že omenila, je čez dan veliko časa v kletki in gloda priboljške, a le, če so vratca odprta! Takoj ko jih zaprem pa kaos ???  Ker je bila danes ponoči odprta, je že cel dan razposajena in skače po sobi sem in tja...očitno uživa svobodo :) Na srečo zaenkrat še ne grize kablov in drugih stvari, samo tepih (ki pa je itak že star :)).


kanchy hvala za nasvet glede vode...bom poskusila še s posodico zunaj kletke, če bo potem kaj več pila :)



°tda°

  • *
    • Prispevkov: 9
    • Točke: 0
Odgovori #1010 : 19 Marec 2009, 16:37:26
kanchy....pozabila sem ti omeniti, da je moja Spojky :) zelooo podobna tvoji Mii  :o le da je malo bolj črne barve :)



kanchy

  • Mali Pesjanar
  • **
    • Prispevkov: 3.107
    • Točke: 17
  • white princess :)
Odgovori #1011 : 19 Marec 2009, 16:56:51
Glede suhega kruha bodi previdna, ker ga ne smejo preveč.

Res je podobna Mii  :D Luštna je  :-*

Še to... sem videla da imaš po kletki lesne briketi. Daj ji raje žagovino ali pa vsaj čet brikete še slamo, ker znajo biti ti briketi vzrok za kakšne žulje po tačkah in podobno, ker so zelo trdi. Ali pa ji daj kotno stranišče in jih daj samo tja, drugod pa nekaj mehkejšega  ;)



°tda°

  • *
    • Prispevkov: 9
    • Točke: 0
Odgovori #1012 : 19 Marec 2009, 17:10:02
Košček suhega kruha ima v kletki že nekaj dni in ga počasi grize, tako da z njim ne pretiravava :).

Sem pa že razmišljala, da ji ne bi dala po vsej kletki briketov...lula in kaka itak samo v en kot, tako da moram čimprej kupiti wc, potem pa dobi kaj mehkejšega pod tačke ;)

Me veseli, da obstajate izkušeni ljubitelji s koristnimi nasveti  ;D hvala...



Zorek

  • *
    • Prispevkov: 1.396
    • Točke: 1
Odgovori #1013 : 19 Marec 2009, 17:55:53
Hay,
°tda° moj je tudi prva 2-3 dni zelo malo pil, zdaj pa spije vsaj polovico napajalnika na dan. Je pa res odvisno od hrane.
Čara tudi pri tej kletki lahko kunec razbija po vratcih. Moj ima višji zajčnik, kot je pa on dolg pa še vedno zna rukat po zgornjih delih in mu je uspelo že 2x pobegnit, ker je en žebelj krivo zabit in sem mu potem mogla na novo zabijat, da ga imam na varnem.
Moj je pa imel nekaj časa kartonasto škatlo, pa sem mu jo odstranila, ker jo je skos premetaval.
lp,
Anja


kanchy

  • Mali Pesjanar
  • **
    • Prispevkov: 3.107
    • Točke: 17
  • white princess :)
Odgovori #1014 : 19 Marec 2009, 18:02:27
Moj je pa imel nekaj časa kartonasto škatlo, pa sem mu jo odstranila, ker jo je skos premetaval.
Jaz bi mu jo pa pustila da se lahko zabava ko je sam  ;)

Sem pa že razmišljala, da ji ne bi dala po vsej kletki briketov...lula in kaka itak samo v en kot, tako da moram čimprej kupiti wc, potem pa dobi kaj mehkejšega pod tačke ;)
Potem pa super, ne bo problemov z navajanjem na stranišče  :)


Maja



Zorek

  • *
    • Prispevkov: 1.396
    • Točke: 1
Odgovori #1015 : 20 Marec 2009, 20:07:34
Hay,
bo verjetno dobil kakšno manjšo, ker tale je res velika pa je velik prostora zasedla in mi jo je 1x obrnil tako, da je stala prav, on pa je notr bil dokler ga nisem jaz ven vzela, pa delčki škatle so bili po celem zajčniku, še v posodici  :D si je očitno hotel malico naredit  >:D
Drugače pa: koliko mora bit v semenski mešanici beljakovin, vlaknin, maščob in pepela, če kdo ve, pa da ima zmeraj na voljo vsaj seno.
lp,
Anja


°tda°

  • *
    • Prispevkov: 9
    • Točke: 0
Odgovori #1016 : 21 Marec 2009, 19:48:26
Hei!

Moja Spojky ima preurejeno kletko :) sem ji kupila wc in odstranila brikete iz cele kletke (sedaj jih ima samo v wc-ju)...razmišljam o tem, da bi ji dala v kletko pluto, da ne bi hodila in ležala samo po plastiki. Žagovina namreč ne pride v poštev, ker potem bom lahko cel dan samo sesala  ::).

Problem glede pitja vode pa še vedno ostaja :(. Zorek...imam jo že 16 dni in do zdaj še ni spila polovico napajalnika na dan  ??? Ne vem, mogoče dobi z regratom in sadjem dovolj tekočine na dan?!

Lp
Tadeja



Zorek

  • *
    • Prispevkov: 1.396
    • Točke: 1
Odgovori #1017 : 21 Marec 2009, 21:47:42
Hay,
ja sadje da veliko vode, pa regrat tudi kakor vem. Koliko velik napajlnik pa imaš? Ker jaz imam 300 ml, pa Fizzy ni pritlikavi kunec.
Za v kletko ji pa daj nekaj sena na kup (nekaj ga pa naj ima vseeno zmeraj v psosodici ali jaslicah) in potem si bo sama naredila kakor bo želela.
lp,
Anja


Tara

  • *
    • Prispevkov: 688
    • Točke: 3
  • Moja Metuljčica
Odgovori #1018 : 22 Marec 2009, 10:07:47
Za nastil ne skrbi preveč. Tudi če leži na plastiki ji ne škodi. Moja ne mara nobenega nastilja in najraje leži kar na plastiki, ker ji je tudi vroče :). Probaj ji dat seno ali slamo in če boš videla da odmika proč ji poberi ven.


polonči

  • *
    • Prispevkov: 2.461
    • Točke: 0
  • *-moja banda-*
Odgovori #1019 : 22 Marec 2009, 12:47:16
Moj tudi ne mara, da ma kaj po tleh, če mu dam seno si takoj vse odmakne in leži na plastiki...Moj pa fuuuuul pije (nekje 300ml na dan :o :o)

:)