Zajčki, Kunci

flatka · 824759

Simona_Dina

  • *
    • Prispevkov: 281
    • Točke: 0
  • Mali Piškotek.
Odgovori #1920 : 28 Avgust 2012, 20:24:40
Star je leto pa kak mesec čez... ja kako naj ga pol navadim da naj neha srat povsod? ne morem mu glih cele kletke spremenit v en sam wc... v kratkem mam namen zapret prostor pod posteljo, tako da spodaj se ne bo več zadrževal, mu bom pa naštimala kakšno skrivališče kje drugje. Upam, da bo to rešilo problem kakanja naokrog...

Kakorkoli ga poskušam obrnit na hrbet začne ful brcat in se zvijat. Danes mi je uspel rekord: 2 sekundi, potem pa ene par krvavih prask po rokah.



Hugo.Boss

  • *
    • Prispevkov: 95
    • Točke: 0
Odgovori #1921 : 11 September 2012, 19:37:58
Tako kot je rekla Black Devil. Ni nujno, da pol ne bo kakal...

Jaz s kunci še nimam nekaj preveč izkušenj, manj kot ti... Moja dva sta stara samo eno leto, moja prva... Karkoli vem, sem izvedela tu ali na internetu, bolj na tujih forumih. Prebrala sem pa vse kar se je dalo prebrat... Ker, kto sem že parkrat napisala - sta moja dva imela probleme z zdravjem. In tega nisem hotela kar tako prepustiti veterinarjem, čeprav so se odlično izkazali. Ostalo je pa v mojih rokah - ker je njihovo zdravje veliko odvisno od njihov e prehrane, vsaj tako je moje mnenje... Pa še od drugih pogojev. Še tako se mi potem zdi, da bi jima lahko še več nudila. Ni mi sicer uspelo z branjem tisočih strani v angleščini samčka vzgojit, da ne bi kakal - je bil pa vsaj en pozitiven učinek - ful sem se dobro naučila angleščino in pisat in govorit  :P Ker tu so še psonetki z youtube, ko sem jih tudi pregledala cel kup...

Drugače je pa menda eno upanje, ko ga daš kastrirat - sam se izključuje z nečim drugim, kar sem prebrala... Naj bi se starejši kunci lažje učili. Je pa ena stvar - ko potem malo podvomiš v to... Če ga že prej ne vzgajaš in stalno opozarjaš, je že drugače naučen... Naj bi ga tega najlažje naučil tako, da mu v začetku omejiš prostor - jaz sem naredila pa ravno narobe. Takoj sem ju spustila iz kletke.

BTW moj samček, ko sčistim kletko in takrat tudi ni samičke zraven, lula in kaka samo v svežo steljo. Ko pride pa ona zraven, se mu pa čist utrga in ko skače po kletki, celo posračka, pa še mal kdaj kako kapljico izpusti... Drugače pa ima zunaj kletke še en WC in ko ga izpustim, vidim, da gre vanj oipravit potrebo. Problem je, ker je zgleda škatla premajhna, in mu ritka včasih ven pogleda, tako da potem polula čez ali pa pokaka. Lulal pa po tleh namerno več ni, razen ko sem dobila še eno kletko in sem malo razporedila razporeditev kletk po sobi, pa je bil zmeden.

Drugače pa - se mi zdi, da se ga res da naučit kake stvari... Na banano moj naredi skor vse :))) Naučila sem ga, da mora stopit na tehtnico, da ga stehtam. In stopi gor - sam problem je, ker je tehtnica tako majhna, on pa tak bajsi in potem včasih samo s sprednjima tačkama stopi, z zadnjima pa težko. Pa nogo preskakuje, če mu obljubim rozine... Najprej ni hotel in tudi ni vedel kaj hočem in se je prav opazilo, ko je dojel. Sam potem moraš to stalno vadit... Jaz žal niamm časa, pa se vsake toliko spomnim. Pa tudi priboljške jim moraš malo omejit, kak peteršilj pa ne pali toliko.

Aja še to - pri obračanju na hrbet. Jaz najpprej nisem vedela, kako. Potem sem ugotovila, d apa to že znam. Pa ne vem, a sem ga kar slučajno ali ne. Fajn je, če pogledaš kak filmček -- youtube je zakon. Pa menda, če ne znaš, je lahko problem, ker mu lahko poškoduješ hrbtenico. Ga pa jaz primem pod sprednjima tačkama, z eno roko, z drugo pa pod zadnjima in ko ga dvignem, mu zadnje tačka dvignem - tako nekako k trebuščku in boš takoj vedela - v takem položaju se mi zdi, da ne more brcat. Če ga ne primeš za tačke, brca in če začne brcat je lahko problem, če je divji, potem te hitro lahko opraska, uide, se poškoduje... V tem položaju se mi pa zdijo krotki. Potem, ko ej v takem položaju, ga je pa potem čisto lahko obrnit na hrbet in si ga daš npr. na kolena. Še moja bejba, če mi jo uspe ulovit, je v takem položaju čist mirna in krotka - sam se mi pa vseen zdi, da je pa njo vseeno malo strah...



Hugo.Boss

  • *
    • Prispevkov: 95
    • Točke: 0
Odgovori #1922 : 03 Oktober 2012, 19:09:37
A se vaši kunci na jesen tudi tako misijo?

Mojemu samčku ful odpada dlaka, zelo se mu je zgostila, ampak se kar cufa stran. Cele kepe dlak so po sobi, ampak je bolj kosmat kot je bil... Ima pa kratko dlako. Medtem ko ima samička dolgo, pa se pol toliko ne misi. Traja že kakšnih 14 dni.
Češem ga s furminatorjem, to je tista draga kratača, ampak je meni ta krtača fajn. Naj se ne bi več kot enkrat tedensko, ampak bi ga lahko kar vsak dan... Ko ga počešem sem dobesedno cela od dlak, še v ustih jih imam pa nujno se moram preoblečt... To kar leti vse naokrog. Kolega se pa še česal ne bi...






Simona_Dina

  • *
    • Prispevkov: 281
    • Točke: 0
  • Mali Piškotek.
Odgovori #1923 : 06 Oktober 2012, 21:15:27
Ne ne čist normalno je, sej zdej je tako vreme. Moj se zdaj še malo, ampak do kakšne 3 tedne nazaj je bila pa katastrofa, dlake povsod, res povsod... sej bo nehal.

Glejte kaj je pa meni uspeloooooo :D




BlackDevil

  • *
    • Prispevkov: 896
    • Točke: 0
Odgovori #1924 : 10 Oktober 2012, 19:04:17
Bravo. Tudi stanje nog tačk je pohvalno.  ;D

Every now and then a dog comes along who is truly special, a dog who touches the heart so deeply and connects to the spirit so strongly that it's clear no other dog who comes after will ever affect us in in the same way. Some call this their heart dog or soul dog. My soul dog was Mojo." N.W.


Miss.Cavalier

  • *
    • Prispevkov: 42
    • Točke: 0
Odgovori #1925 : 15 Oktober 2012, 19:51:37
Zdravo!!!


Jaz imam doma tudi zajkljo...
Ime ji je Buba....
Je zelo prisrčna in jo je zelo sram....
Je pa že kar stara saj ima že 5 let....


LP Buba& miss.cavalier



Hugo.Boss

  • *
    • Prispevkov: 95
    • Točke: 0
Odgovori #1926 : 20 Oktober 2012, 12:41:08
Tudi ta kuža na sliki je zelo prisrčen  :)

Eno vprašanje - kaj naredit, če ugotoviš ob desetih zvečer, da ti je zmanjkalo zelenjave, ki jo jedo kunci? To se mi je namreč zgodilo zadnjič - jesta samo radič, peteršilj, zeleno in korenčke, včasih sta še brokoli, zdaj ni šans.... Zmanjkalo je peteršilja in radiča, ker sem kupila vse, kar so imeli v trgovini, pa je bilo zgleda premalo, včasih mi pa žal peteršilj zgnije v hladilniku, ker ga je zgleda preveč... Imam sicer vedno zaloge briketov in sena je toliko, da tud če bi imela konja, bi bilo zadost... Imela sem pa nekaj ostale zelenjave, ki jo kunci lahko jedo - moja je seveda ne... Dala sem jima potem korenček, malo jabolka, brikete in seno. To jesta. Me je bilo strah, da ne bi bilo karkoli narobe - ker je moja enkrat imela prebavne težave in je bila hranjena na šprico. Se mi pa med tednom kdaj zgodi, sicer na srečo redko, ampak da grem od doma preden trgovine odprejo in pridem nazaj dobesedno ponoči, ko ni šans da so trgovine, ali pa če so ni ne radiča, ne peteršilja...  :-\ Da ne omenjam, da grem po stebelno zeleno za gospoda 30 km stran... Na srečo zdrži cel teden...

A kdo goji pozimi notri kaka zelišča - to moja dva vse jesta - in bom zgleda morala naredit... Amopak ne vem koliko tega in še en problem - men še peteršilj zunaj ni zrastel, menda pa notri te stvari še slabše uspevajo... Moja dva pojesta zelenjave vsak cca 250 gramov na dan, to je en zvrhano poln krožnik (vsak). Ne vem, ali jima mogoče celo dajem preveč, sam to je npr. lahko ena cela večja glava radiča za vsakega. Tehtata pa cca dve kili vsak.

V bistvu bi ju pa rada navadila še na drugo zelenjavo, sam ne vem kako. Oba pač, če jima zmešaš vmes nekaj drugega, tisto pač pustita in se ne dotakneta, če pustim pa dlje časa, pa začne gnit... Da bi jima pa dala samo tisto, kar še ne jesta, pa niti ne upam, ker se bojim, da niti ne bi probala, pa če se preveč najedo neke nove stvari, ko še ne veš kako bo na njih vplivalo, dobijo prebavne motnje...



BlackDevil

  • *
    • Prispevkov: 896
    • Točke: 0
Odgovori #1927 : 20 Oktober 2012, 12:53:20
Na začetku jima daš manjšo količino tistega kar še ne poznata, da vidiš če vredu prebavljata. Moj ima zelo rad kamilice, blitvo, trenutno tudi lubje jabolčnih vej, vse vrste trav, malo detelje, listje malin, robid itd. - pač toliko da ni vse enako.

Tudi če ne dobita vsak dan zelenjave je ok. Glavno je da imata vedno dovolj sena in vode. Briketi so pa tudi v veliko pomoč - če so kvalitetni seveda. Si jo na šprico hranila zaradi blokade (dlaka v želodcu)?

Every now and then a dog comes along who is truly special, a dog who touches the heart so deeply and connects to the spirit so strongly that it's clear no other dog who comes after will ever affect us in in the same way. Some call this their heart dog or soul dog. My soul dog was Mojo." N.W.


Hugo.Boss

  • *
    • Prispevkov: 95
    • Točke: 0
Odgovori #1928 : 29 Oktober 2012, 11:02:32
Ja, na šprico sem jo hranila zaradi blokade - najprej sem seveda šla k veterinarju z njo, takoj ko sem videla, da ni v redu. Bilo je grozno, ker najprej še prave šprice nisem dobila in ni nič teklo skozi. Pa še sploh nisem dobila prave hrane za tak primer - samo zdrobljene brikete, kar je bilo veliko pacanja in nisem bila prepričana koliko poje, ker je verjetno več šlo po njeni dlaki. Sem jo pa podnevi hranila na dve uri, mogoče še bolj pogosto... Sem mislila, da ne bo preživela. Potem sem ji dala ananasov sok in je delovalo - pa tudi eno pasto je dobila.

Brikete grem pa vedno iskat samo kvalitetne. Tako da moram kakih 15 km dlje, sam pač grem enkrat mesečno in kupim več.

No, sta bila pa oba tud z briketi in senom v redu. Sem se spomnila, da bi verjetno lahko kaka zelišča za zimo tudi posušila in imela zalogo - je pa mal prepozno za to... Sneg...



Simona_Dina

  • *
    • Prispevkov: 281
    • Točke: 0
  • Mali Piškotek.
Odgovori #1929 : 30 Oktober 2012, 10:26:53
Ravnokar našla sliko od našega Mikija in Dine :)




BlackDevil

  • *
    • Prispevkov: 896
    • Točke: 0
Odgovori #1930 : 30 Oktober 2012, 11:10:10
Brikete grem pa vedno iskat samo kvalitetne. Tako da moram kakih 15 km dlje, sam pač grem enkrat mesečno in kupim več.


Saj jih lahko tudi naročiš. Klinika Loka ima v ponudbi kvalitetno hrano za kunce, jaz kupim malo večje količine (4kg) da imam za malo dlje pa še ceneje me pride. 

Simona_Dina oba sta ful lepa.  ;D

Every now and then a dog comes along who is truly special, a dog who touches the heart so deeply and connects to the spirit so strongly that it's clear no other dog who comes after will ever affect us in in the same way. Some call this their heart dog or soul dog. My soul dog was Mojo." N.W.


Hugo.Boss

  • *
    • Prispevkov: 95
    • Točke: 0
Odgovori #1931 : 03 November 2012, 21:26:27
Saj ko tako moram še po kaj drugega... Tako, da je vseeno. Je ap fajn vedet še za kako spletno trgovino vseeno - bi vseeno naročila kako steljo, ko se mi jo ne da vlačit čez cel Špar...

Sva pa z mojim šla ta taeden v eno kao največjo trgovino za živali v tem delu Evrope - reče se nekaj kot Vogelfarm... Garmin te pripelje v neko Avstrijsko vas, men se je zdelo bogu za hrbtom in da sva se zmotila... Od zunaj čist neugledno. Notri pa ful prostora, sam zgleda kot skladišče in je malo nepregledno. Za kunce in mačke nimajo ne em kaj veliko, en WC sem jima kupila, mal večji, bil je se mi zdi dokaj poceni. Potem sva šla še blizu Ikee v neki Zoo -neki... Ne spomnim se imena. So imeli nekako več stvari. Iskala sva za mačke eno stvar, pa sem še mal pogledala za kunce in imajo precej stvari v tej drugi trgovini. Zaenkrat sta dobila samo še večje sklede za hrano - sta tako težki, da ju zdaj pa ne premetavata več. Nisem še videla, da bi se dobile tako velike in težke pri nas, tako da se je splačalo...

Itak je pa tako, da če se malo znajdeš, lahko ceneje skozi prideš, če kupiš stvari, ki pa niso prav za kunce - pa še bolj so ponavadi uporabne. Men so te kletke, kao za kunce, premajhne. Igrač imam zelo malo prav za kunce, večinoma mačje, najbolj pa uživata v kakih stvareh, ki jim sam anrediš... Npr. vreče od stelje imata za skrivališče.

Sam še vedno iščem kake rešitve za npr. čim hitrejše čiščenje in kako bi se dalo to nesnago preprečit, ker mi v sekundi vse razmečeta, zgrizeta.... Če jiam dam časopis v posodo s steljo, je čez par ur to ena taka katastrofa... Ker se spravita to trgat... Nič ni bilo z lažjim čiščenjem, žal... Prej obratno. Pol še iščem nekaj, v kar bi dala seno, da ne bi lulala po njem. Dobila sta neke plastike iz Ikee, pa za samičko je fajn, lepo je - prej je celo stajo dol potrgala, samček pa zdaj celo seno zvleče v WC in ga polula, pa bolj mal poje... Tretji način je bil, da sem jima natlačila seno v tunel. Pri samički je bilo super, lepo je - samček si pa lepo ven prinese in kjer lahko razmeče to seno. Če jiam dam spodaj rjuho, ker imam ene par sterih, jo bosta pa zgrizla. Bi bil pa fajn način, da to lepo zložim skupaj in nesem dol v travo samo strest in nazaj.... Sam ne bo šlo.



Simona_Dina

  • *
    • Prispevkov: 281
    • Točke: 0
  • Mali Piškotek.
Odgovori #1932 : 09 November 2012, 11:46:32
Jaz sem mojemu zadnjič prvič dala peteršilj- sploh nisem vedela, da ga lahko jejo :) ga ima ful rad.

Zanima me samo če kdo ve kaj o tem, da se ne bi smelo dajati velikih količin, ker peteršilj pri človeku odvaja vodo, a je isto za kunce?

V trgovini kupujem samo peteršilj in korenček, ki ga pol olupim, solata se mi zdi preveč obdelana. Sem imela enkrat radič 3 mesece v hladilniku, pa sploh ni zgnil. Pol je pa res zdravo, ja, tako da od zdaj naprej dobiva samo še domače :)



maja01

  • zverinica ;-)
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 1.735
    • Točke: 32
Odgovori #1933 : 09 November 2012, 12:05:00
Lahko ga dajas, ni problema.

Bolj kot pri petrsilju je za bit sparoven pri rastlinah, ki so bogate s kalcijem.

-- You become responsible, forever, for what you have tamed. --


Simona_Dina

  • *
    • Prispevkov: 281
    • Točke: 0
  • Mali Piškotek.
Odgovori #1934 : 09 November 2012, 14:20:11
In to so? :)

sem zadnjič prebrala da se sme dajat tudi zeleno in blitvo, kaj pa kakšna špinača? mi imamo ful zelenjave doma, pa na enih angleških straneh piše da se sme, na drugih da ne, pol pa vedi, komu verjet :(




maja01

  • zverinica ;-)
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 1.735
    • Točke: 32
Odgovori #1935 : 09 November 2012, 18:22:48
regrat, spinaca, blitva, rukola, ohrovt, brokoli, bazilika, vodna kresa, ...

Ni, da tega sploh ne smejo jesti, ampak je treba malo pazit pri kolicinah in ne pretiravati.

Dajes lahko petrsilj, zeleno, korenje (rdece in rumeno) - "perje" in koren, radic, vse vrste solate, s tem, da se izogibaj/dajaj v manjsih kolicinah tiste bolj vodene (npr. endivija je veliko boljsa izbira kot kaksna ledenka).

-- You become responsible, forever, for what you have tamed. --


Tara

  • *
    • Prispevkov: 688
    • Točke: 3
  • Moja Metuljčica
Odgovori #1936 : 01 December 2012, 17:31:40
DECEMBER JE TU IN Z NJIM TUDI POPUSTI.
STRAN SMO NA NOVO OPREMILI Z VELIKO NOVM KLETKAMI, HIŠICAMI IN IGRALI ZA NAŠE ŽIVALCE. MED NJIMI NAJDETE TUDI OXBOW TUNELČKE IN IGRALA IZ POSUŠENE TRAVE 100% UŽITNI IN NARAVNI.
NE PREZRITE! :)

http://www.luxorfriesians.com/html/horse_petshop.html


ZA VEČ INFORMACIJ IN NAROČILA PIŠITE NA [email protected]




Simona_Dina

  • *
    • Prispevkov: 281
    • Točke: 0
  • Mali Piškotek.
Odgovori #1937 : 08 December 2012, 20:57:09
Sem se danes spomnila, da je ena nekoč spraševala, če smo naše kunčke že dali na sneg. No, ker je ravno čas za to, me nekaj zanima: tako jih je treba pazit, da ni prevelike temperaturne razlike, da se ne bi prehladili, ker so tako občutljivi,... kako jih naj potem damo na sneg, a pol se pa ne bodo? meni ni čist nič jasno :D



Hugo.Boss

  • *
    • Prispevkov: 95
    • Točke: 0
Odgovori #1938 : 11 December 2012, 07:36:37
Ledenke jima jaz ne dajem, ker menda napihuje...

Peteršilja pa pojesta zelo veliko, ker je to edina stvar, ki jo lahko an količine kupim... Radič res dolgo zdrži, ampak so tudi druge stvari špricane z ne vem čim vse... Vse zdrži dolgo.

Zakaj lupiš korenček?Jaz jima ga ne. Mogoče se res sicer znebiš kakih strupov....


Moj samček je bil kastriran v petek, končno... In skače veselo že okrog, že isti dan je. Prava faca, res.... Zdaj bi morala še samico dat sterilizirat - amapak ona se prestraši vsake fige.... Medtem ko samček bi vohal in mačke in tudi prižgan sesalec ga nič ne moti in bi se on z njim igral...

Ker se mend ahormoni umirijo v dveh do 6 tednih - moj še pa kar spuča kapljice po tleh - a to pomeni, da jih bo šele takrat nehal? A ga po šestih tednih lahko dam k samici, tudi če ta ni sterilizirana - mislim zaradi tega, ker sta bila zdaj ločena in da g ane bo hotela ugriznit... Ker je precej tečna baba... Nič ji nihče ne sme, ko pa pride on do nje, ga pa grize in odganja. A je to samo še zdaj, ko še mogoče "diši po samcu"?




Hugo.Boss

  • *
    • Prispevkov: 95
    • Točke: 0
Odgovori #1939 : 07 Februar 2013, 08:51:41
Če katera še bere temo in imam kako idejo . rposim za nasvet.


Prej sem imela oba kunca v eni sobi, ki je dokaj nžvelika in sta bila izpuščena cel dan, tam sta imela vsak svojo kletko. Soba je brez vrat, ima sicer pri vratih eno oviro, da ne moreta čez. V istem nadstropju je spalnica - ki tudi nima vrat, ja, žal  :P No in ker sta bila kunca celo noč glasna, sem morala samico prestavit eno nadstropje nižje v sobo, ki ima vrata - skupaj z manjšo kletko, ki je ni več navajena. Tudi sobe ni navajena in za stalno je ne morem sem prestavit, ker je polno kablov in stvari, ki jih lahko zgrize. Lahko je ponoči tu, ampak čez dan bi jo prestavila v prejšnjo sobo.

A je to pametno, jo prestavljat vsak dan - se bo navadila ali je to preveč stres? Trenutno je v kletki in je zelo jezna (oz. prestrašena), ni jedla in tolče z nogicami po tleh.

Bi bilo fajn, če prestavim tudi samčka? Problem je, ker ga ona terorizira.... On je miren, sploh od kastracije naprej, ona haga pa - ne da ga napada, ampak npr. gre pred vrata kletke in on ne more mimo, hoče ga stalno lizat, če jo pa želi on, pa ona renči. Ponoči ga preganja po kletki in včasih čez dan. Zato ne vem, če je pametno...

Uf, ne vem če ne bom še njo dala v kratkem sterilizirat, pa kar bo pač bo...



maja01

  • zverinica ;-)
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 1.735
    • Točke: 32
Odgovori #1940 : 07 Februar 2013, 13:39:35
Vsekakor bi bilo bolje, da ce ze prestavljas, da prestavis oba.

Kar se tice drugega pa ... ja, sterilizacija samice. Babe znajo biti res sitne.  ;D ::)

-- You become responsible, forever, for what you have tamed. --


cveta13

  • *
    • Prispevkov: 2
    • Točke: 0
Odgovori #1941 : 15 Februar 2013, 11:35:02
POzdravljeni!

Odločam se za kunca. Vsec so mi ovnaci, majhni ali pritlikavi. NAjbrz se bom zanj odlocila sele spomladi, ko bo topleje. Zajcnik nameravam postaviti na vrtu, z ogrado, da bo prosto tekal. TAko bo na zraku, ko bom v sluzbi. Seveda bo primerno visoka ograja s streho, da bo zascitem pred drugimi vaskimi zivalmi.

ZAnima me v kateri starosti se lahko kastrira  oz. sterilizira kunca in cena tega posega pri veterinarju?

Mi lahko kdo priporoci dobrega rejca za to pasmo  (mogoce v okolici LJ )in pri kom absolutno odsvetujete nakup.

Vesela bom vasih izkusenj.



cveta13

  • *
    • Prispevkov: 2
    • Točke: 0
Odgovori #1942 : 15 Februar 2013, 11:42:04
Se nekja sem pozabili.

Ali ima kdo izkusnje, da svojega kunca odpelje s seboj za vikend ali par dni od doma v avtu do zeljene destinacije , da s seboj vzame kuncevo kletko. Bi se zajec tega navadil ali bi mu naredila vec skode kot ce je kak dan sam na vrtu v zajcniku z dovolj sena in vode?...
O tem razmisljam zato, ker 356 dni na leto le nisem doma in grem rada za vikden recimo v Bohinj ipd.



maja01

  • zverinica ;-)
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 1.735
    • Točke: 32
Odgovori #1943 : 15 Februar 2013, 20:58:40
Kastracija/sterilizacija, nekje pri pol leta. Cena posega na VF je okorg 90 EUR za samca in okrog 140 EUR za samico. Samcki gredo praviloma domov ze isti dan, samica pa vsaj do naslednjega dne ostane v hospitalu.

Glede voznje - odvisno od kunca in njegovega karakterja. Nekateri nimajo s selitvijo nikakrsnih tezav in z veseljem potujejo, drugim je stresna. Seveda vlogo igra tudi to, da ga na boks, voznjo in menjavo okolja navajas postopoma.

-- You become responsible, forever, for what you have tamed. --


BlackDevil

  • *
    • Prispevkov: 896
    • Točke: 0
Odgovori #1944 : 19 Februar 2013, 14:04:13
Mi lahko kdo priporoci dobrega rejca za to pasmo  (mogoce v okolici LJ )in pri kom absolutno odsvetujete nakup.

Odsvetujem Tukano itd. oziroma kogarkoli, ki bi ti prodal nepasemskega kunca - velikokrat se zgodi da kunce prodajajo kot pritlikave ali pa majhne, ko pa zrastejo je pa jasno da je prodajalec lagal.  Drugače pa rejca lahko poiščeš preko Društva gojiteljev pasemskih malih živali. Za območje LJ ti na žalost ne morem priporočiti nikogar.



Every now and then a dog comes along who is truly special, a dog who touches the heart so deeply and connects to the spirit so strongly that it's clear no other dog who comes after will ever affect us in in the same way. Some call this their heart dog or soul dog. My soul dog was Mojo." N.W.


kajčainlucy

  • Gost
Odgovori #1945 : 21 Februar 2013, 16:05:30
Tudi mi imamao doma kunčico Lucy.
Je res preva crkljivka ampak najraje raziskuje hišo.
Z mano dela veliko stvari (spi , gleda TV ,me nasmeji , pomaga pri domači nalogi - tako ,da voha  zvezke)
Je profesjonalka v pobegih iz kletke (zato ponoči ,kadar je zaprta v kletko s sestrico dobiva obiske)
Zelo jo imamo radi in je ljubljenka cele družine (z mami sta veliki prijateljici) in zelo rada "tale lubčke".
Kupljena je v zooticu in nevemo natančno ketere pasme je  >:( >:(.
Zelo rada pa spi na naših nogah leže na hrbtu.
Lepo vas pozdravlje Lucy!  :P
LP Kaja in Lucy



kanchy

  • Mali Pesjanar
  • **
    • Prispevkov: 3.107
    • Točke: 17
  • white princess :)
Odgovori #1946 : 22 Februar 2013, 18:22:47
Jaz sem v preteklosti imela sicer večinoma ovnače, a noben ni bil prav od rejcev, ampak so bili iz domačih legel (na bolhi) in sem bila vseeno zadovoljna.
Imam pa sedaj pasemsko hermelinko, ki sem jo dobila pri rejcu blizu Kamnika in sem tudi zelo zadovoljna, tako da če pride slučajno v poštev tudi ta pasma povej in poskusim najti kontakt. Drugače pa najbolje da vprašaš na društvu gojiteljev, tudi kontakt "mojega" rejca sem dobila tam.


Glede selitev... Jaz sem tri svoje kunce (od teh sta bila dva pritlikava ovnača) vozila na morje (4 ure vožnje) in noben ni imel težav. Sicer je bilo to samo dvakrat na leto, a je vožnja toliko daljša. Tudi krajše selitve (ko so šli na primer v varstvo, do veterinarja ...) so brez problema preživeli.



puhimiki

  • *
    • Prispevkov: 2
    • Točke: 0
Odgovori #1947 : 22 Februar 2013, 22:27:17
Živjo vsem  ;)

Sem nova tukaj, ker me nekaj zanima. Imam dva mala pritlikava kunca (stara 6 tednov), sem ju dubila za rojstni dan  :) oba imata nekakšne bulice na koži, imela sta jih še preden sm ju dubila. Praskata se zelo malo. Mogoče kdo ve, kaj to pomeni? Ju moram peljati k veterinarju?

Hvala za kakršnokoli pomoč  ;)



kajčainlucy

  • Gost
Odgovori #1948 : 23 Februar 2013, 13:42:26
Puhimiki: Najbolje je ,da zajčka odpelješ k veterinarju! z zajčki je hitro lahko kaj narobe zato priporočam obisk veterinarja.
LP Kaja in Lucy



puhimiki

  • *
    • Prispevkov: 2
    • Točke: 0
Odgovori #1949 : 23 Februar 2013, 15:32:37
Kolk morš pa drgač plačat pr veterinarju za pregled?  :(