Avstralski Ovčar [Australian Shepherd]

zoe · 3498376

KARMEN

  • *
    • Prispevkov: 2.469
    • Točke: 4
Odgovori #11490 : 28 December 2009, 18:31:40
Nikakor ne zagovarjam verige ali pesjaka kot življenjski prostor psa 24/7, hkrati pa ne vidim razlike med dobrim počutjem psa, ki spi na kavču ali pa v svoji posteljici v drugem prostoru ali v pesjaku; če se seveda z njim čez dan ukvarjamo.

"Mi imamo naše pse zato, da so ob nas in živijo skupaj z nami."

Tega stavka pa ne štekam. Torej je več vredno če je pes v hiši, v dnevni sobi, lastniki so npr odsotni 9 ur na dan, kot pa če je pes od jutra do večera  z lastnikom in spi v drugem prostoru? Ne govorim o tvojem primeru, pač pa na splošno. Ker tako ponavadi je kajne?

Če ne bi bila zaposlena, bi psi verjetno bili od jutra do večera z mano, kar tudi so, ko sem doma. To pa so vikendi, prazniki in dopust.
Če pa bi opravljala katero dejavnost doma, bi bila res srečna, če bi lahko ves čas bili skupaj. Mislim, da bi potem psi sami odšli spat v vežo  :P.
Lahko vsakega vzreditelja vprašaš, koliko psov so prodali takšnim ljudem  :-\.



soncek_1

  • *
    • Prispevkov: 148
    • Točke: 0
Odgovori #11491 : 28 December 2009, 18:39:32
Andi, pomoje se zagovarja bivanje z lastnikom zato, ker ima redkokdo tak vsakdanjik kot ti.
Večina je v službi 8 ur (+1 uro za prevoz), če je pes ta čas sam, je vseeno kje je. Ni pa vseeno, kje je ostalih 15 ur dneva. Če se jih 7 porabi za spanje, jih ostane 8 za življenje. Če je pes v kontaktu z lastniki, so teh 8 ur skupaj. Če je pes v pesjaku, so skupaj cca 2 uri na dan, kar pa je za moje pojme premalo.

In čisto razumem, da stalno umivanje psov ne funkcionira. Že meni se včasih v mokrem vremenu ne da na sprehod, ker vem da sledi tuširanje :-9

Točno to. Žal nas večina nima idealnih razmer za psa, ki bi jih kot žival (ne pa kot član družine ::)) rabil, pa smo se iz iz različnih bolj ko ne sebičnih razlogov vseeno odločili zanjga in mu skušamo omogočiti, kar mu v nekem trenutku lahko.
Seveda ne gre primerjati ketne cel dan s ketno za del dneva,medtem ko je ostali del dneva pes aktiven in v družbi ipd. Take ekstreme postavljat, kaj je namen tega? Svet ni črno bel.
Pa tudi avstralci niso le črno beli :P

PSI SVET, šolanje psov in vedenjsko svetovanje
www.psi-svet.si


Jean

  • *
    • Prispevkov: 2.324
    • Točke: 6
Odgovori #11492 : 28 December 2009, 19:23:05
So glad I'll never have to do this...

http://furylitter.blogspot.com/2009/12/day-3-yuck.html




cowgirl

  • *
    • Prispevkov: 986
    • Točke: 3
  • Koodygoody
Odgovori #11493 : 28 December 2009, 19:41:01
So glad I'll never have to do this...

http://furylitter.blogspot.com/2009/12/day-3-yuck.html

Uf... :'( I am glad I didn't do that... anyway I actually never thought of doing it.  :)



Jean

  • *
    • Prispevkov: 2.324
    • Točke: 6
Odgovori #11494 : 28 December 2009, 19:56:14
I don't know what to think about it really. The aussies that I knew when I was living on a horse farm when I was a teenager of course all had docked tails, and I never really questioned or even thought about the practice. And yet this argument that it's necessary for ranch work I find bogus. Other dogs do ranch work and get to keep their tails. I confess I like the tailless look on some aussies, yet I would hate for Oli to be without one. She has a beautiful tail, I'm so glad we were in Europe when we got our aussie and not the USA. And I am really, really glad I'll never be faced with that decision as a breeder here, should we decide to breed.



cowgirl

  • *
    • Prispevkov: 986
    • Točke: 3
  • Koodygoody
Odgovori #11495 : 28 December 2009, 20:25:49
Glede legla v pesjaku ali doma v kuhinji, na kavču, dnevni sobi... Kar se tiče odraslega psa je Zoe super napisala.
Želim si, da bi lahko imela službo doma... ali psa v službi. Sem pa pristaš legel v dnevni sobi.
Sem spoznala že nekaj psov, ki so prvih 8 tednov zrasli v pesjaku, ob sebi so imeli samo psico (svojo mamo) in vsaketoliko časa še roko kakšnega človeka. Meni se taki mladički, kasneje psi zdijo pokvarjeni. Lahko me spljuvate ampak noben, ki še ni imel legla doma ne ve, koliko se mladički učijo in srkajo vase prve tedne. Socializacija poteka 100 na uro, spoznavanje z drugimi člani družine, z ostalimi živalmi z igračami itd itd... vsega tega so pesjakarski mladički prikrajšani. Ponavadi so lovski mladički zrasli gor v drvarnicah, kjer jih je lastnik le nafutral in pospravil drekce. Velike psarne, ker imajo po 10, 20 psov... HALO? Kako naj bo mladiček normalen?! ZATO JE NUJNO, DA MLADIČKI RASTEJO V DOMU in ne v pesjaku prepuščeni sami sebi. Tudi mladi psi, ki pridejo k novemu lastniku  V DOM in ne v pesjak so bolje socializirani in lastniki se več ukvarjajo z njimi.
Kolegica je ravno iskala mladiča določene pasme, kateri so vsi enake barve... se pravi, da se lahko odloča le na podlagi karakterja... Vzrediteljici (Italija) je napisala, da išče takega in takega psa - PO KARAKTERNIH LASTNOSTIH... in kaj je dobila za odgovor: Bom pogledala kakšni so. (opomba: mladički so bili takrat stari že kak mesec, mogoče več)... Ko je pisala v Avstrijo neki vzrediteljici, ki ima pse kot družinske člane - V DNEVNI SOBI, je dobila podroben opis vsakega mladička posebej, mame in očeta. Seveda so se takoj odločili kam gredo po mladiča.. Toliko o tem. Sedaj pa raje šibam k mladičkom.  :P



Ovcka

  • *
    • Prispevkov: 5.431
    • Točke: 14
  • ..: Cosmo :..
Odgovori #11496 : 29 December 2009, 07:39:12
So glad I'll never have to do this...

http://furylitter.blogspot.com/2009/12/day-3-yuck.html

Ravnokar sem prebrala blog kako je ves postopek potekal.. In potem tista slikca, kjer je vseh 6 repkov  :'( Ceprav mi je brezrepi aussie precej lepsi, mi je tole po eni strani ful kruto.. Ceprav je napisala, da niso nic cutili, da so se bolj bunili pri rezanju krempljev, mi je bad videti boge krvave ritke..  :'( Upam, da nekoc ko/ce bom kupovala aussieja, da bo nekje zame cisto pravi nbt..  ;)

Living is Easy with Eyes Closed

Hoiker's Cosmic Adventure
Moj album


KARMEN

  • *
    • Prispevkov: 2.469
    • Točke: 4
Odgovori #11497 : 29 December 2009, 07:40:20
Dobro napisano. Strinjam se, da se večina italijanskih vzrediteljev ne more ravno pohvaliti z vzgledno vzrejo. Večina jih ima veliko psov različnih pasem, psice parijo non-stop. Morala bi pogledati v njihov pravilnik, ampak mislim, da lahko registriraš pasmo, če imaš določeno število psic. V nasprotnem primeru si "ljubiteljski" vzreditelj. Tudi naša vzrediteljica ima kar šest psic in tri samce avstralskih ovčarjev. Pri njih vzreja vsa družina več pasem psov.
Vendar se ne smemo zgražati nad tujci, saj imajo tudi pri nas nekateri vzreditelji zelo veliko število psov. Kadar je to edini vir zaslužka, je pač tako.
Kar se pa kavča, veže ali pesjaka tiče, pa je tako: vsako tele ima svoje vesele.
Tudi jaz sem nekoč imela psa v predsobi, sedaj pa imam tri v dnevni sobi. Imela sem jih tudi štiri. Z leti se ljudje spreminjamo, pomembne so nam druge vrednote, življenje jemljemo drugače. Upam, da postajamo boljši, čeprav smo za nekatere čudaki!



blumina

  • *
    • Prispevkov: 1.413
    • Točke: 11
Odgovori #11498 : 29 December 2009, 09:41:54
Tudi jaz sem nekoč imela psa v predsobi, sedaj pa imam tri v dnevni sobi. Imela sem jih tudi štiri. Z leti se ljudje spreminjamo, pomembne so nam druge vrednote, življenje jemljemo drugače. Upam, da postajamo boljši, čeprav smo za nekatere čudaki!

Kako domace se mi to slisi  :P

Blumina



inka

  • *
    • Prispevkov: 981
    • Točke: 0
Odgovori #11499 : 29 December 2009, 09:56:17
Res je težko tistim lastnikom psov, ki imajo vsak dan vsaj 8 ur službe, saj danes marsikdo porabi za pot v službo po eno uro ali več v vsako smer (moji sodelavci že). Gotovo je popolnoma drugače, če človek dela doma, pa še po možnosti veliko zunaj, potem je pes lahko veliko z njim. Moj je navdušen nad vikendi in dopustom, ker ve, da bova več skupaj. Imam pa srečo, da so pri meni drugi člani družine več doma in se lahko ukvarjajo s psom, sicer bi bila kar kriza zanj.

Glede "couchpotatoes" sem pa mnenja, da je to res stvar posameznika in njegovih "sebičnih" potreb. Tarasa lahko pri nas še tako vabimo na posteljo ali kavč, pa ne bo šel gor, ker se veliko bolje počuti na tleh - tako smo ga navadili od začetka in mu je to v redu. Ko se hoče crklat, pa se uleže k nogam, kjer sedimo (ali ležimo) in to je to - da ga malo počohamo. Ko sem imela škotsko ovčarko, jo je moja mama razvadila, da je hodila na njeno posteljo spat - na mojo ni šla nikoli, ker ji pač nisem dovolila, pa sva bile največ skupaj in najbolj me je priznavala za gospodarja.
Drugo pa je potreba naših psov, da nam sledijo in so ves čas z nami. Če delamo tako, da se veliko gibamo, je to za njih več akcije in jim je pač manj dolgčas, morda se celo počutijo bolj koristni, če jih kako vključimo v delo, kot pa če so zraven nas vseh 8 ur, ko samo sedimo pri računalniku ali študiju!
Meni je vseeno hecno, ko nekateri vzreditelji pišejo na svojih spletnih straneh, da njihovi psi (najmanj 5 recimo) živijo z njimi in so ti psi enako kot otroci člani družine - to je pa malo hecno, pes le ni enakovreden član družine, je spremljevalec, delavec, prijatelj, ampak vse to samo kot pes.
Karmen, super je to, da imate posebna vratca za pse, da grejo sami lahko ven in not. Jaz pri nas to najbolj pogrešam, saj Tarasu 100x na dan odpiramo balkon. Čim se noter nekaj dogaja, hoče noter in obratno hoče ven, ko zunaj nekaj sliši. Sliši pa tudi tisto, kar mi ne :D.



KARMEN

  • *
    • Prispevkov: 2.469
    • Točke: 4
Odgovori #11500 : 29 December 2009, 10:05:42
Pri nas imamo poleg treh psov še pet mačk, ki podnevi in ponoči stopajo skozi nihalna vratca. V nasprotnem primeru bi morali zaposliti vratarja  8).



inka

  • *
    • Prispevkov: 981
    • Točke: 0
Odgovori #11501 : 29 December 2009, 10:14:53
Aja, to sem hotel vprašat za mnenje tiste , ki imate psa in psico: sploh mi ni jasno, kako taki vzreditelji, ki imajo več psic in psov (O.K., lahko tudi samo po enega, pa oba za vzrejo), pa živijo "z njimi v hiši" uredijo stanje za tiste tri tedne ali cel mesec, ko je psička "vroča" in dovolj, da je ena, kaj šele dve ali tri ??? Kaj takrat naredijo s psi, ki se jim ves ta čas meša ::)? Jaz po Tarasu takoj vem, če se katera goni v soseski :-[. Pa ljudje večinoma tudi niso uvidevni in dovolj ozaveščeni in take psičke vodijo lulat direkt pred naš vhod >:(. Takrat mu moram nadet oprsnico "Gentle dog", sicer imam potem nategnjene vse mišice v hrbtu :-[.
Mogoče sem res butasta, ampak ne vem, kako bi lahko imela potem doma še psičko (kar bi mi bilo sicer luštno), ki bi se pa seveda tudi gonila, če bi jo hotela imet tudi za vzrejo. Včasih so trdili, da psica mora imet vsaj enkrat mladiče, potem pa se je z uvajanjem sterilizacije to čisto razvodenelo. Meni se vseeno zdi fajn, če je psička glede standarda v redu in je zdrava, da je to enkrat ali dvakrat za življenja čisto kul, pa ni treba, da si nek super vzreditelj. Samo pogoje je treba pa le imet in ne živet v neki soseski z miljon psi. Pa še to ... kot sem že napisala :-\.
Nazadnje mi je Linda Bell "pojamrala", da je imela celo štalo, ko se je Willa gonila in je pse čisto obnorela. Najbrž jih je ta čas nekam zapirala ... ali pa Willo ???



inka

  • *
    • Prispevkov: 981
    • Točke: 0
Odgovori #11502 : 29 December 2009, 10:26:17
Joj, pa kaj so prišli vsi rdeči  :o?
Jean, že nekaj časa ponujam srečanje, ampak ni pravega odziva. Pri nas je najlepše spomladi, ko še ni prevroče, ampak dovolj toplo, da se psi kopajo v reki.
A ni to zato, ker sta oče in mama oba rdečkota (oče bi/tri color, mama red merle) ?  :)
Očka je res zelooo lep :-*.

Za spomladi se pa strinjam, Karmen, da je pri vas lepo in te držim za besedo :D V kateri reki pa?



sirtaki

  • *
    • Prispevkov: 646
    • Točke: 4
Odgovori #11503 : 29 December 2009, 12:14:30
Aja, to sem hotel vprašat za mnenje tiste , ki imate psa in psico: sploh mi ni jasno, kako taki vzreditelji, ki imajo več psic in psov (O.K., lahko tudi samo po enega, pa oba za vzrejo), pa živijo "z njimi v hiši" uredijo stanje za tiste tri tedne ali cel mesec, ko je psička "vroča" in dovolj, da je ena, kaj šele dve ali tri ???

Simple k pasulj :)
Kombinacijo psa+psice sem imela večino mojega pesjanarskega življenja. Dokler se pes na nauči, da četudi se psica goni 2-3 tedne, to ne pomeni da ima kaj šans, je cela štala po domače rečeno. Lahko doživiš vse, od tuljenja, do lajanja, do stradanja itd, ni da ni.
Ko pa psu enkrat lučka zasveti, da so dnevi za srečo ponavadi samo 3 od tistih 21, potem pa je vse skupaj čista milina. Pač tiste 3 dni jih imaš ločeno in špilaš vratarja. Lahko so tudi v istem prostoru, le da je fino, da je psica takrat v boksu. Obratno zna boks doživeti kako remodeliranje ;)

Je pa za vzreditelja fino imeti poleg psic še psa, saj jim bo ta točno pokazal kdaj je psica godna, tako da ne zgubljajo časa in živcev z ugibanjem kdaj jo peljati k plemenjaku ;)





andi

  • *
    • Prispevkov: 258
    • Točke: 1
Odgovori #11504 : 29 December 2009, 12:22:32
Karmen, zanima me čisto iz praktičnega vidika; jih odpreš samo takrat ko je suho (vratca) ali skos lahko prehajajo ven in notri?

Ko Bejba še ni bila sterilizirana in Brin kastriran in sem živela še doma, sem to reševala z boksom v času odsotnosti. Nekaj časa se je pes trudil okoli boksa, potem se je pa naveličal. Je pa vedno pokazal večje zanimanje za tuje gonečke, kot za Bejbs. Sicer pa do Bejbe nikdar ni mogel priti noben pes ko se je gonila, ker je vsakega izrazito odgnala stran. Včasih ko sva šli na sprehod sem imela trumo potepuških psov za seboj, ki pa niso smeli priti niti na 10 m.



KARMEN

  • *
    • Prispevkov: 2.469
    • Točke: 4
Odgovori #11505 : 29 December 2009, 13:23:35
Vratca so vedno odprta, oziroma si jih odpirajo sami, z glavo. Ampak, zanimivo, vsi psi so se takoj naučili, z mačkami sem imela teden dni težav. mačke namreč ne vstopajo z glavo, ampak so poskušale odpirati s tačko, to pa ni šlo, saj so jim vratca ušla, preden so vtaknile glavo.
Mi imamo narejeno tako: najprej je velika pokrita rerasa okoli hiše, preden pridejo do vratc. ko pridemo s sprehoda, jim obrišem tačke, potem pa ne divjajo več po vrtu, čeprav ni panike, ker imamo zunaj kamne in travo, tako da se le zmočijo, oblatijo pa redkokdaj. Če pa vidim, da imajo kakšne težnje premočnega divjanja na vrtu v dežju, jim zaprem vrata na terasi, kjer je izhod na vrt. Pred in za nihajnimi vratci pa položim dve zelo veliki brisači, po njih lahko pridejo v hišo. Pri nas je organizacija na nivoju  ;).
V hiši imamo povsod ploščice, kjer ostane na tleh pesek pa pometemo, da nam ne škripa pod nogami. Itak sesamo vsak dan.
Naša lepa reka pa je Dragonja.



inka

  • *
    • Prispevkov: 981
    • Točke: 0
Odgovori #11506 : 29 December 2009, 14:15:04
V hiši imamo povsod ploščice, kjer ostane na tleh pesek pa pometemo, da nam ne škripa pod nogami. Itak sesamo vsak dan.
Naša lepa reka pa je Dragonja.
Uauuu, tam je pa res čudovito, sem jo v študentskih časih dodobra spoznala, ko sem družini od kolegice celo poletje pomagala pri obiranju paprik in lubenic na terasah nad reko.
Saj tudi pri nas sesamo vsake 3-4 dni, za pesek, prah od posušenega blata, pa tudi dlake je sesalec z vodnim filtrom super ;).
Za tale vratca me pa zanima ali jih zna narediti kak mizar po naročilu skupaj z vrati ali kako? Po mojem to ne zna vsak :-\. A ni nič prepiha skozi?



KARMEN

  • *
    • Prispevkov: 2.469
    • Točke: 4
Odgovori #11507 : 29 December 2009, 14:50:30
Mi smo jih kupili v Zootiku, velikost labradorca. Potem smo lepo izrezali normalna vrata  :P.
Prepih pa je, kadar piha zelo hud jugo, jih kar odpira, ampak to je poredko. Pa še krtačko-tesnilo okoli bi morali zamenjati, ker se je močno izrabilo. Nas to ne moti, ker so nastavljena na vratih prostora<, kjer imamo likalnico in prostor za čevlje.



martina.o

  • Vzreditelj
  • *
    • Prispevkov: 3.098
    • Točke: 1
Odgovori #11508 : 29 December 2009, 15:34:34
sirtaki je simpl, ja
ampak kombinacija pes - več psic zna biti včasih krizna. se zgodi, da se vse tri (4) gonijo z začetkom v razmaku enega tedna, pa traja 20 dni vse skupaj. Višek mislim.Potegnejo druga za drugo.. najprej šefica.
Imamo veseli december.

I don't regret my past, I just regret the time I wasted with the wrong people.


inka

  • *
    • Prispevkov: 981
    • Točke: 0
Odgovori #11509 : 29 December 2009, 16:18:53
sirtaki je simpl, ja
ampak kombinacija pes - več psic zna biti včasih krizna. se zgodi, da se vse tri (4) gonijo z začetkom v razmaku enega tedna, pa traja 20 dni vse skupaj. Višek mislim.Potegnejo druga za drugo.. najprej šefica.
Imamo veseli december.
Hi, hi, hi  :P Baje je to samo dokaz, kako rade se imajo in se dobro razumejo ;). Najbrž je zato še toliko bolj veselo :D. Šefica je pa itak vedno šefica, tudi pri tem 8).



martina.o

  • Vzreditelj
  • *
    • Prispevkov: 3.098
    • Točke: 1
Odgovori #11510 : 29 December 2009, 18:45:20
Ampak ubogi pes ne pokaže več točno, kdaj je katera v pravi fazi - če to rabiš. Se mu res meša.


I don't regret my past, I just regret the time I wasted with the wrong people.


KARMEN

  • *
    • Prispevkov: 2.469
    • Točke: 4
Odgovori #11511 : 29 December 2009, 19:31:47
Na tej sliki pa je Magiju prvič uspelo skozi vratca:




Scarlett

  • *
    • Prispevkov: 979
    • Točke: 0
Odgovori #11512 : 01 Januar 2010, 08:53:41
Vse dobro in vse lepo v novem letu :)



KARMEN

  • *
    • Prispevkov: 2.469
    • Točke: 4
Odgovori #11513 : 01 Januar 2010, 12:03:12
Dobro jutro!
Vstanite, lenuhi  :P!
Mi smo silvestrovali pri nas doma, za ta namen smo se tako uredili:

Tema zabave je bila: country boys







Proti jutru: "nehajteeeee, gremo spat!"




andreja

  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 7.101
    • Točke: 28
  • vedno z mano
Odgovori #11514 : 01 Januar 2010, 13:43:45
ha ha ha
super ste :)

http://blueberry.moj-album.com/

http://www.youtube.com/watch?v=CbKsgaXQy2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P


cowgirl

  • *
    • Prispevkov: 986
    • Točke: 3
  • Koodygoody
Odgovori #11515 : 02 Januar 2010, 22:45:11
Za silvestrovo je bil Urmasl revež. Se ful boji, čeprav nimamo hude kanonade. Tani je bil pa cel žur. Najprej je slišala zunaj poke, potem pa še videla zadevo čez okno potem je pa hotla na vsak način ven. :P Mladički pa sploh niso pogruntal, da je novo leto. Urmasu sem dala en persen, ampak ni bilo zadosti. je še zmeraj lutal bo hiši in iskal mirem kraj, ko ga je našel, se je premislil in šel nazaj k nam. Potem sem mu dala še 2 persena, ki sta prijela v eni uri. Potem je bil sproščen in umirjen.
Malčki mi vedno bolj krajšajo čas in nikoli mi ni dolgčas. ;) Sedaj imajo že ful kondicije in so dolgo časa pokonciin vsakič, ko jih lulat, kakat ali ko so žejni to povedo z lajanjem in mogoče kateri tudi s tuljenjem,.,, se pravi imam vsake 3 ure delo z njimi.
Želim vam vsem super-pasje novo leto 2010!!!



cowgirl

  • *
    • Prispevkov: 986
    • Točke: 3
  • Koodygoody
Odgovori #11516 : 02 Januar 2010, 23:11:12
še eno zapuščeno red tri "avstralko" sem našla: http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,32269.0.html#top



zoe

  • Moderator
  • *****
    • Prispevkov: 6.645
    • Točke: 25
Odgovori #11517 : 02 Januar 2010, 23:25:16
Srečno 2010 vsem :D

Maureen sem že en čas nazaj videla. Prav luštna zgleda in upam, da bo našla svoj dom, kjer jo bodo imeli radi in zanjo ustrezno skrbeli.

Z Ginny sva za novo leto s prijatelji šli na Severno Primorsko, kjer smo se imeli prav fino, ob polnoči pa je počilo ene pet petard ;D Drugi dan smo se vrnili v Ljubljano in na poti proti našemu bloku so bolj pokali kot tam za silvestrovo ::) ::) Mogoče je za naju to kar ok, ker jo skušam navadit, da bo mirno prenašala poke in mislim, da počasi napredujeva :)

Lijana, kako se je Taras obnašal? Sta mi mami in oči rekla, da je bilo kot na fronti.

Mi je pa všeč, da imam avstralca z malce nestandardnim karakterjem. Silvestrovo je namreč preživela v družbi nekaj znanih in več kot 10 neznanih (prijaznih :)) ljudi, ki so jo lahko brez problema čohali do jutranjih ur. Čeprav je bila utrujena ni bila nič tečna in je vse normalno, celo z veseljem, sprejela :)

"Get over your hill and see what you find there, with grace in your heart and flowers in your hair"


Jean

  • *
    • Prispevkov: 2.324
    • Točke: 6
Odgovori #11518 : 02 Januar 2010, 23:41:49
Maureen je lepotica. A kdo ve kakšno poškodbo naj bi imela? A je zaradi tega neprimerna za šport? Bi vprašala tam pod njeno temo ampak nisem mogla tam objaviti.



cowgirl

  • *
    • Prispevkov: 986
    • Točke: 3
  • Koodygoody
Odgovori #11519 : 02 Januar 2010, 23:47:50
Mi je pa všeč, da imam avstralca z malce nestandardnim karakterjem. Silvestrovo je namreč preživela v družbi nekaj znanih in več kot 10 neznanih (prijaznih :)) ljudi, ki so jo lahko brez problema čohali do jutranjih ur. Čeprav je bila utrujena ni bila nič tečna in je vse normalno, celo z veseljem, sprejela :)

Urmas je potem tudi izredno nestandardni karakter.  :-*
Lijana ne more na internet, ker še vedno premišljuje, če bi družino povečala še za enega črnuha.  :D