Beagle

ursa · 1475839

Xsara

  • *
    • Prispevkov: 995
    • Točke: 0
Odgovori #480 : 10 Januar 2008, 16:24:41
Terry, upam da niste narobe razumeli - mi NE uporabljamo ovratnice na zateg, imeli smo jo samo za B-bh ker je tam OBVEZNA po zakonu, ampak se je ne priklene tako, da je na zateg, ampak na oba obrocka. Seveda smo tudi v soli pri pripravah na B-bh kuzke navajali na to ovratnico (ki ni bila NIKOLI zategnjena, ampak je njen namen kao to, da se vidi, da spodaj ni elektricne ali kaj jaz vem), sicer pa na vseh drugih tecajih poslusnosti (ki sva jih dali skozi kar veliko) NIKOLI nismo uporabljali zatezne ovratnice, ampak navadno. Naceloma imam pa rada za vsako dejavnost drugo ovratnico:
1.) za sprehode imam eno, ki sem jo narocila prek clean runa, je taka sportna, ki se super pere,
2.) za agility imava tako, ki se lahko odpne, da se ne matrava na startu
3.) za poslusnost imava pa eno od Rogza, ki je pac lepa  :P
Vceraj pa sva dobili se eno "custom made" iz ZDA, ker sva sodelovali na enem foto natecaju in je bila to nagrada. Tista je pa tako lepa, da sploh ne vem, kdaj bi jo uporabljala  ???

Kar se tice Simoncica pa no comment  :-X :-X Bi pa z veseljem pogledala Ferryjev povodec na razstavi, ker meni se nas tudi zdi tezek. Ceprav okoli nase hise so samo travniki in jo imamo vecinoma spusceno (pobegne ne, ker nosim brikete s sabo), kadar gremo drugam na izlete pa tudi iscemo lokacije, kjer bo lahko cim manj na povodcu.



Ferry

  • Gost
Odgovori #481 : 10 Januar 2008, 17:52:47
Jaz npr. sem itak sama prišla do zaključka, da debel povodec obremenjuje mene in pa psa, tako, da za nas definitivno samo še tak, kot ga imamo.

Sicer pa debelina nima čisto nobenega pomena z varnostjo, smo imeli debele povodce s karabinom za vola, pa je dva karibna uspel zlomiti, večino večjih pa je upel s svojo živahnostjo zatakniti ne vem kam in ga odpeti iz vratnice. Da ne govorim o vratnicah, koliko jih je uspel odpeti oz. sneti iz vratu, GROZA!!

Debelina je bolj za potolažit na pogled, kaj pa je v resnici, mi vemo, zato pač na oči ne nasedamo, ta povodec, ki pa ga imamo pa je z najlona in pomoje bi imel slon veliko dela, da bi ga pretrgal. Saj pravim, da sem naredila doktorat iz povodcev in si ogledala in kupila skoraj vse vrste kar jih imajo po trgovinah in marsikateri, še tako debeli povodec, se je izkazal za popolnoma nekvalitetnega in se je uničil - strgal, scufal oz. so popustili šivi ali pa je bil celo zlepljen in ne šivan na spojih. Če npr. samo pomisliš na laks (vrvica za lovljenje rib) no pa je izredno tanka, pa rabiš kar nekaj moči, da jo pretrgaš.

Največji problem, kjer se izkaže nekvaliteta je, ne v vlečenju psa, ampak v izredno hitri, impulzivni reakciji psa, ko nekaj opazi in z vso močjo cukne in takrat se izkažejo napake povodca, samo takrat je lahko že prepozno.

Lp



terry

  • *
    • Prispevkov: 434
    • Točke: 0
Odgovori #482 : 10 Januar 2008, 19:08:18
Terry, upam da niste narobe razumeli - mi NE uporabljamo ovratnice na zateg, imeli smo jo samo za B-bh ker je tam OBVEZNA po zakonu, ampak se je ne priklene tako, da je na zateg, ampak na oba obrocka.

Ne, Xsara ni to na vaju letelo. Je bila pripomba na Ferry, ki je rekla, da je zatezna primerna za šolanje - sem samo opozorila, da pri nas v mali šoli se jo je izrecno prepovedalo. Potem na poslušnosti se je tolerirala tudi zatezna pripreta na oba obročka, razen pri večjih psih, ki so ful vlekli itd.

Aja pa ne me vikat  :o




Ferry

  • Gost
Odgovori #483 : 10 Januar 2008, 19:30:47
Terry, kar se tiče majhnega, še ne odraslega kužka, se popolnoma strinjam s tem, da se zatezna vratnica ne uporablja, mi smo jo začeli uporabljati tam nekje pri 10 mesecih, ko je bil Ferry že popolnoma odrasel in je že vlekel kot bikec.

Kar se pa tiče Rogzove vratnice, no naš Ferry je po njej postal rdeč okoli vratu in tudi vlekel je kot satan, tako, da smo jo hitro zamenjali.  :(

Drugače pa, mi zatezne ovratnice, nikoli ne pripenjamo za obe rinki, ker potem ni več zatezna, je pa res, da ga, če povodec napneš nad njegovo glavo, ovratnica neprijetno zgrabi zadaj za ušeski, kjer ima kuža izredno občutljiva čutila oz. je tam izredno občutljiv, vendar smo mi parkrat probali in je Ferry grozno otresal z glavo in smo hitro prenehali, ker je bil izredno nesrečen.  :'( Tudi, ko imaš pripetega za obe rinki, te lahko kuža preseneti in cukne z glavo nazaj in se izmuzne iz ovratnice, naš Ferry je strokovnjak v takih podvigih, zato, tega ne prakticiramo, pa tudi v čem je smisel, potem je bolje, da uporablaš navadno ovratnico, je manj možnosti za pobeg.

Sicer pa kakor komu paše, mi imamo pravega "prefriganca" in njemu nobena zanka ni pretesna in se iz raznih takih slabših pogruntavščin, kaj hitro izmuzne. Če zna iz platnene koče, če prileze čez mrežo, ki je v avtu narejena specialno za pse, po stanovanju odpira vrata tako, da se z glavo zaleti v vrata in tudi, ko začuti, da ima okoli vratu nekaj, kar je mogoče sneti, bo to tudi naredil, tako da .....

Lp



Xsara

  • *
    • Prispevkov: 995
    • Točke: 0
Odgovori #484 : 10 Januar 2008, 20:57:53
Ferry, mogoce nisi dobro prebrala mojega posta:

Drugače pa, mi zatezne ovratnice, nikoli ne pripenjamo za obe rinki, ker potem ni več zatezna
Saj ravno v tem je moja poanta, da potem NI vec zatezna

Tudi, ko imaš pripetega za obe rinki, te lahko kuža preseneti in cukne z glavo nazaj in se izmuzne iz ovratnice, naš Ferry je strokovnjak v takih podvigih, zato, tega ne prakticiramo, pa tudi v čem je smisel, potem je bolje, da uporablaš navadno ovratnico, je manj možnosti za pobeg.
To vprasanje lahko sicer naslovis na komisijo za solanje, ker so si po moje oni izmislili tak zakon, mislim pa da gre za to, da pod taksno ovratnico ne mores skrit elektricne. Druge poante jaz ne vidim. Ker pa zakon narekuje, da imas taksno ovratnico pripeto na OBE rinki na izpitu B-bh, se taksno ovratnico uporablja tudi na tecaju, da se kuzki na njo navadijo. Sicer mi v ostalih tecajih in v obicajnem zivljenju uporabljamo navadno ovratnico.

Bi si pa res z veseljem pogledala ta vas povodec, ker sem tudi ze razmisljala, da je nas ful tezek - sploh karabin je tak za vola ustavit. Imamo sicer ze dolgo istega in je se vedno trden, ampak ce obstaja lazja varianta, bi me to zelo zanimalo. Sploh ce si ti ze naredila doktorat iz tega, ga vsaj meni ne bo treba  ;D Mi ga bos pokazala na razstavi?



Bili_07

  • *
    • Prispevkov: 25
    • Točke: 0
Odgovori #485 : 10 Januar 2008, 22:07:33
Ribica: Bili je sedaj že ok. Po antibiotikih je bil hitro zdrav. Mogoče se v soboto kaj srečamo.

Drugače pa pri nas pa zaenkrat nismo imeli nobenih problemov z uničevanjem hiše. Zgleda da si veselje najde s krajo rokavic, nogavic, copat, brisač, ....
Največje veselje pa mu je nošenje vej iz gozda ali kakšnega drugega tovora. Škoda da ne kurimo več na drva. 

=== Your beagle is bigger than my beagle ;) ===


Ribica*

  • *
    • Prispevkov: 620
    • Točke: 0
Odgovori #486 : 10 Januar 2008, 23:34:18
Jaz sem najbolj zadovoljna z rogzovim povodcem in Hi-Craft Paparazzi ovratnico. Sicer rogzov povodec se ze malo cufa (Luna ga grize enkrat na tri mesece, ko se ji zazdi, da bo ona mene kam peljala ... pa mora hitro odnehat), matis pet-ov mi ni vsec (se ful zareze v roke), fleksija pa tudi jaz ne uporabljam vec. Odkar ste me poducili na mojpes.netu, da je za odvajanje od vleke primeren le navaden povodec, uporabljam navadnega in mi je fleksi prava nocna mora. Oci pa vedno fleksi vzame, nikoli navadnega.

Tole imamo:
samo ovratnico:



Povodec pa od rogza, dolg 1,2m se mi zdi, z mocnejsim karabinom, sirok je nekje med 1 in 2 cm, vzorec je pa tak kot od Arija oprsnica  :)

Tale od matis-peta mi pa ni vsec (nastavljiv), pa ful se cufa ob pranju:

Ovratnica - enaka - se pa ''odteguje'' in se sredi sprehoda Luni sname iz glave, ce prevec vlece. Ampak k sreci v takih primerih Luna nikamor ne uide, ampak pocaka, enkrat ko je bila se mladic, se mi je ena druga ovratnica enako snela zraven ceste.

Rogzova ovratnica pa ni vec v uporabi, je zaponka ''popustila'' in jo imava sam za agility tekme, da jo hitro odpnem.

It doesn't matter how much money you have, owning a dog means you are rich. [Madeline Bamford]


Ferry

  • Gost
Odgovori #487 : 11 Januar 2008, 07:25:26
Xsara,

sorrry, včasih res površno preberem, moja napaka!  ;)

Res pa je, da v šolah uporabljajo zatezno vratnico pripeto tako, ravno zaradi tega, da je kuža bolj pozoren oz. prej začne izpolnjevati ukaze, če ga neprestano stiskaš tam za ušeski, kjer je očutljiv.

Ribica, smo imeli tudi take ovratnice in povodce, pa za nas niso premerni, samo za pogledat so pa OK  ;). Npr. ovratnica, se pri našemu bikcu izredno hitro razrahlja in hitro se lahko zgodi, da glava smukne iz nje. Kar se pa tiče povodca, pa se mi zdi karabin take vrste (najbolj pomemben je tisti okrogli del s čepkom - glavico, kjer se karabin vrti oz. je pričvrščen na kovinsko rinko, tisti predel karabina je najbolj občutljiv in tu se nam zlomi), da zna biti kvaliteten, tudi mi imamo karabin take vrste, moti me samo, da imata zadnja dva povodca izredno veliko kljukico za odpiranje karabina, za našega Ferrija idealno, da ga odpre.

Lp



hesta

  • Gost
Odgovori #488 : 11 Januar 2008, 09:16:55
Joj, koliko težev z ovratnicami in povodci?Pri nas vseskozi, kar imamo pse uporabljamo izdelke od Šerugove Irene in smo zadovoljni, le za razstavo imam tanke usnjene povodce, ki so mi jih naredili v Brnu, no včasih sem pač iz "afnarije"(tak kot suknjič, tudi povodec) kupovala po tujini vse kar mi je padlo v oči.Potem se je skozi leta te krame nabralo kar zaleten kup.Vsi odrasli psi imajo po meri narejene Irenine usnjene zatezne ovratnice in tudi odbojne(za lov).Povodcev nikoli ne jemlem tistih z težkimi karabini.Glede šolanja pa ne bom dajala komentarjev, vendar za tečaj VP vedno uporabljam rosfrej zatezno(z malimi glidi) ovratnico, katera je nastavljena po potrebi in povodec na prepenjanje.Na gonjo pa se gonič tako ali tako spusti brez ovratnice ali eventuelno z tesno prilegajočo odbojno,
Xsara, navijali bomo za vaju, upam, da bo tekma po ocenjevanju, da bom lahko malo pofirbcala, pa za Ferrija bomo tudi držali pesti, mislim pa, da itak nima hude konkurence.
Se vidimo jutri.



deteljica

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 4.353
    • Točke: 35
Odgovori #489 : 11 Januar 2008, 09:33:04
. Ker pa zakon narekuje, da imas taksno ovratnico pripeto na OBE rinki na izpitu B-bh, se taksno ovratnico uporablja tudi na tecaju, da se kuzki na njo navadijo.
Ni res. Pravilnik določa samo ,da ovratnica ne sme biti pripeta na zateg  :).
To narediš lahko tudi tako,da pripneš na (en sam) spodnji obroček  ;).

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!


Xsara

  • *
    • Prispevkov: 995
    • Točke: 0
Odgovori #490 : 11 Januar 2008, 10:01:03
deteljica, hvala za popravek - mislila sem v bistvu rect, da ne sme biti pripeta na zateg, sem pozabila, da bi lahko pripela samo na spodnji obrocek. zdaj ko si to rekla, sem se spomnila, da nam je Polona povedala tudi to moznost, ampak jaz sem pac skos pripenjala na obe. Vsekakor se pa uporablja zatezno ovratnico, ampak tako da ni zatezna (go figure).
Pa smo res zakomplicirali tole z ovratnicami!

hesta: mislim, da imamo v nedeljo samo predstavitev, ne tekme. Nisem pa se 100%, da mi bo uspelo sodelovat, ker imam sluzbo. Bom probala ze v soboto vsaj par stvari zmontirat pa bom mogoce v nedeljo lahko ostala, vedela bom pa sele jutri zvecer. Se pa definitivno vidimo!



alive_

  • *
    • Prispevkov: 2
    • Točke: 0
Odgovori #491 : 11 Januar 2008, 14:46:49
Pozdravljeni!
Sem nova na tem forumu in zato še malce zgubljena in zmedena ::) Doma se odločamo za nakup Beagla pa me zanima, če mogoče kaj veste, če je v psarni Brakada kakšno leglo  trenutno oz. če kaj pričakujejo. Saj je najbolje dobiti kužka tam, kajne?
Zanima me pa še nekaj... In upam, da ni nič narobe, če to vprašam (v kolikor je, se opravičujem že vnaprej :-[). Kakšne so cca. cene za te lepotce?



Xsara

  • *
    • Prispevkov: 995
    • Točke: 0
Odgovori #492 : 11 Januar 2008, 15:31:34
zdravo alive! O psarni Brakada lahko vprasas hesto, ker je to njena psarna - tudi mi smo psicko kupili pri njej in lahko povemo samo lepe stvari. Na zalost pa je hesta bolj izjema kot pravilo, saj situacija drugje se zdalec ni na tem nivoju.

Zal so beagli postali zelo popularni, zato veliko rejcev (ne morem jim reci vzreditelji) stepa mladice za hiter zasluzek, tako da je res pametno, da se pozanimate, kje kupiti mladica. Cene mladickov so pa zelo odvisne od kvalitete in od tistega, ki kuzka prodaja, tako da bos o tem morala vprasati tistega, ki ti bo mladicka prodal.

Verjetno pa se zavedate, da je cena mladica samo pljunek v morje. Imeti psa stane, pika. Preden se odlocite za psa razmislite o tem, da vam kasneje ne bi bilo zal.

pa dobrodosli med pesjanarje :)



alive_

  • *
    • Prispevkov: 2
    • Točke: 0
Odgovori #493 : 11 Januar 2008, 16:14:35
Hej! Naj na začetku povem, da me lahko tikate :)
Ja, to mi oz. nam je čisto jasno, da pes stane, saj ne bo naš 1.ljubljenček in smo s tem že dobro seznanjeni. O "nakupni" ceni (če se sploh tako lahko izrazim) zanima bolj mene, ker gre ta del financiranja iz mojega žepa, ki pa ni prav globok ;)
Saj ravno zaradi teh rejcev si želim beagla iz psarne Brakada.
Torej hesta-vas lahko vprašam, če imate oz. pričakujete kako leglo pri vas?
Hotela pa sem vprašati še to, kako je z vzgojo beagla. Ali je šola skoraj obvezna ali je zadostna tudi pravilna domača vzgoja?

Hvala za sprejem Xsara in lp!



Mucika

  • *
    • Prispevkov: 1.311
    • Točke: 5
  • Vita Vitae Meae
Odgovori #494 : 11 Januar 2008, 18:45:44
Šola naj bi bila obvezna ne samo za beagla ampak za vsakega psa. pa ne samo zaradi tega, da se nauči novih stvari ampak da se socializira (veliko drugih psov, ljudi) in da še ti kaj od tega odneseš. ;) Če ga učiš doma tudi nimaš nikjer take super lokacije, da bi kar psa spustil nekje in probal, če te uboga tudi tam kjer je več psov, ker tam ponavadi koncentracija pade v šoli pa lahko. Plus tega pri domači vzogji lahko narediš veliko napak, že ena je lahko "usodna" in boš kasenej porabil veliko časa za odpravljanje le te, tako da moraš imeti kar pprecej znanja in izkušenj za učenje doma. SIcer pa v vsakem primeru ti bolj svetujem šolo že zaradi zgoraj naštetih stvari.



saonaion

  • *
    • Prispevkov: 109
    • Točke: 0
Odgovori #495 : 11 Januar 2008, 18:53:02
Hej! Naj na začetku povem, da me lahko tikate :)
Ja, to mi oz. nam je čisto jasno, da pes stane, saj ne bo naš 1.ljubljenček in smo s tem že dobro seznanjeni. O "nakupni" ceni (če se sploh tako lahko izrazim) zanima bolj mene, ker gre ta del financiranja iz mojega žepa, ki pa ni prav globok ;)
Saj ravno zaradi teh rejcev si želim beagla iz psarne Brakada.
Torej hesta-vas lahko vprašam, če imate oz. pričakujete kako leglo pri vas?
Hotela pa sem vprašati še to, kako je z vzgojo beagla. Ali je šola skoraj obvezna ali je zadostna tudi pravilna domača vzgoja?

Hvala za sprejem Xsara in lp!

no, pravkar prebiram knjigo " Psi za telebane" predvsem kot čtivo je zelo uredu knjiga, kako se v praksi pokaže pa je druga zgodba, ki je še nemorem povedati. Mogoče kdo drug?
Ampak nasvetov je veliko...predvsem osnovnih...priporočam.

Emmo, the most crazy Beagle on the net.


saonaion

  • *
    • Prispevkov: 109
    • Točke: 0
Odgovori #496 : 12 Januar 2008, 18:25:05
Fery....mi je zelo žal, ampak danes mi ni zneslo....res škoda. :(

Emmo, the most crazy Beagle on the net.


Mucika

  • *
    • Prispevkov: 1.311
    • Točke: 5
  • Vita Vitae Meae
Odgovori #497 : 13 Januar 2008, 19:25:54
Enega beagla mi je uspelo ujet:


Pa sem prebrala, da je Ferry včeraj bil 3. med BOG ane? Čestitam! ;)



Zarja

  • Gost
Odgovori #498 : 13 Januar 2008, 20:41:46
hjoj, kok je tale suh v primerjavi z mojo požeruhinjo  :D



Kala

  • *
    • Prispevkov: 24
    • Točke: 0
Odgovori #499 : 13 Januar 2008, 20:54:22
Čestitam Ferry!
Kako pa je bilo danes?



Ribica*

  • *
    • Prispevkov: 620
    • Točke: 0
Odgovori #500 : 14 Januar 2008, 00:07:27
Jaz sem pa raje spala, Luna pa tudi  :P No, Luno je oci zjutraj ven peljal, potem je pa z mano spala do 11h, pa se bi, ce jaz ne bi vstala.

Sam neki sem hotela vprasat - Luni se kar naprej solzi levo oko. Mislim, skoz ima ''mokro'' pod uckom. Zaspancke ima itak vsakic, ko se zbudi, ampak ji skoz brisem, tudi ''solzice''. A je to ok oz. je treba s cim zdravit?

LP

It doesn't matter how much money you have, owning a dog means you are rich. [Madeline Bamford]


Lojze

  • *
    • Prispevkov: 1.198
    • Točke: 4
Odgovori #501 : 14 Januar 2008, 07:08:24
Sicer bi bilo zelo lepo če bi bil Ferry tisti na štengicah za BOG,vendar na žalost ni res.To je napaka.Pes na štengah in BOB pri Beaglih je italijanski pes.
LP Tjaša



Ferry

  • Gost
Odgovori #502 : 14 Januar 2008, 08:56:07
Ne, res je napaka, tako kot je napisal Lojze, na štengicah ni bil Ferry, ampak italijanski beagel velikan, ki še Ferrija nese za ene par cm (pa že naš Ferry je popolnoma na meji dovoljenega oz. že malo čez), ampak, saj je danes že redkost, da sodniki sodijo po FCI standardu določene pasme.

Naš Ferry je bile eden redkih, ki je zaslužil prav dobo in ne odlično oceno, ker je bil pač za sodnika preveč mačo, vsaj tako je napisano v poročilu. Naslednji dan pa Ferry ni tekmoval, ker je bila napovedana ena slaba sodnica, no pa so jo potem zamenjali.

Sem pa potem slišala od drugih razstavljalcev iz tega ringa, da je bil sodnik totalen poden in da je obupno sodil, no, mi se ne damo, bomo pa poizkusili naslednjič.

Lp



Kala

  • *
    • Prispevkov: 24
    • Točke: 0
Odgovori #503 : 14 Januar 2008, 09:49:06
Res škoda, da ferry ni bil na stopničkah.

Ribica: Tudi Kali se sedaj solzi iz oči. Midve pereva oči s kamiličnim čajem. Se mi zdi, da je že mal bolš. 



hesta

  • Gost
Odgovori #504 : 14 Januar 2008, 09:57:39
Na tisti sliki je beagle, ki ima zelo veliko podgrlino, nepovezano gibanje , krive noge, mehak hrbet, je zelo plašen, tako, da res ne vem, kako so mu upali šenkat delovni izpit, saj se boji še sam sebe.V bistvu pa se sploh ne čudim, saj SLO rabi novega oplojevalca škartiranih beaglic.Dobra stvar na tem psu pa je res višina.
Alive!ja, pri nas imamo mladiče in jih bomo imeli spet konec pomladi.Pri nas se je za mladička treba postavit v čakalno vrsto.Včasih naredim kakšno izjemo, (če mi je bodoči lastnik že v prvem kontaktu prirasel k srcu) vse pa itak preverim, psov ne prodajam ljudem, za katere mislim, da niso primerni lepo skrbeti za psa oziroma sploh živeti znjim.Če te kaj zanima me lahko pokličeš 041 873 633 ali kontaktiraš na zasebno sporočilo.
Ja, tisti sodnik v soboto, res ne vem kaj je z njim.Včasih pri njemu brez hendlinga ni bilo odlične ocene, zdaj pa jo je dal psom, ki so se dobesedno vlekli po ringu.Izgleda tudi, da je gospod pomešal FCI standarde(z nemškim trobatvnim goničem, ali harrierjem).Tudi druge pasme je zelo slabo odsodil.Spoznala sem samčka pripeljanega iz Avstralije(od moje prijateljice iz Italije), ki je res enkratni primerek beagla, sigurno bomo imeli v prihodnosti njegove potomce, jih pač ne bomo kazali sodnikom, katerim so bolj všeč visokonogi goniči.Svet je velik,priložnosti za korektne ocene pa tudi, že CACIB Celje.
Xsara, včeraj te nisem našla, v soboto pa nisem imela časa,  si sama videla.Saj se vidimo v bližnj prihodnosti.Malčki so super, že koracajo , ena žlehtnoba se je že naveličala kotilnice in dvakrat(ne vem kako)splezala ven, ptem jo je pa Scotty čuval, saj Luna  ni vedela kaj bi naredila.



Ferry

  • Gost
Odgovori #505 : 14 Januar 2008, 10:25:33
Ja, res zanimivo pri tem sodniku, ampak se mu še nekako oprosti, da ne pozna standarda, ampak, da je dal psu, ki niti ne ve kako se teče, ker ga je kar zanašalo po ringu (ne vem ali zaradi krivih nog, ali pa zato, ker mu popolnoma primankuje gibanja - najbrž bo delovni izpit res "šenkan"), rezervni CAC, je pa res že sramota. Vsak zdrav človek-pa ni teba, da je sodnik, bi ga postavil ven iz ringa, ker je izgledal kot invalidek.

Lp



simi

  • *
    • Prispevkov: 1.655
    • Točke: 4
Odgovori #506 : 14 Januar 2008, 10:41:21
V soboto sem si tudi jaz ogledala vaše kužke in všeč mi je bil nastop gospoda in psičke, ki sta zmagala v razredu mladih psičk. Tko prav prisrčna sta mi bila.

Me je pa medlo ker ne vem kaj je z repom. Kakšen mora biti rep. Nekateri so imeli kratkega in čokatega, nekateri tankega ušpičenega, a mi lahko do razloži kako je prav.

http://www.bajka.si/
http://www.facebook.com/BajkaSolaZaPse
Šola kjer vzgajamo za življenje po preverjenem programu s tradicijo.
Od leta 2009 do leta 2016 edina pasja šola z uradno priznano prevzgojo nevarnih psov v Sloveniji


Ferry

  • Gost
Odgovori #507 : 14 Januar 2008, 10:45:15
Simi, beaglov rep mora biti predvsem kar močan - debel in kar se da raven oz. nošen naravnost - pokončno, čimmanj skrivljen in prevrnjen na hrbet. Tanki in ušpičeni repi niso pravilni repi oz. so slabi repi za beagla. Tudi rep mora biti visoko nasajen (na hrbtu)!

LP



hesta

  • Gost
Odgovori #508 : 14 Januar 2008, 11:15:21
Jaz žal nisem uspela videt tiste psičke, pravijo (taki, ki vedo kaj je beagle)da je res OK.upam, da v prihodnosti spoznam te ljudi in si psičko ogledam od blizu.Upam,da jo bodo parili z dobrim plemenjakom(če se bodo seveda za stvar odločili)in ne s kakšnim "škartnikom", saj v SLO res primanjkuje standardnih beaglov.



terry

  • *
    • Prispevkov: 434
    • Točke: 0
Odgovori #509 : 14 Januar 2008, 12:07:14
Hesta, a potem so malčki že godni za kakšno čohanje  ;)