Beagle

ursa · 1475845

belča

  • *
    • Prispevkov: 26
    • Točke: 0
Odgovori #1050 : 30 Marec 2008, 19:58:10
Ferry,
kar se tiče lovcov imaš verjetno ti takšne izkušnje. Jaz tudi ne dam mladiča v vsake roke! Sem pa sama aktivna v naši lovski družini, kjer imamo na pasjem področju zelo urejeno. Cepljenje proti steklini vsem članom, ki imajo aktivnega lovskega psa, cepljenje plača družina, in vsak dobi še letni dodatek za prehrano za psa. Lahko trdim, da pri nas vsi ki imamo pse, za njih zelo lepo skrbimo in hvala bogu ni noben od naših zanemarjen, slabo prehranjen itd.In tudi tem ki so novi interesenti zaupam, da bodo lepo skrbeli zanje. Pa še to, v naši družini že 18let ni bilo take nesreče pri lovu, da bi pod streli padel pes.

Kar se Erika tiče, po moji izmeri meri 39,5cm. Roko na srce, res pa je nekaj kil pretežek, ker ja to je tisti Erik iz Viča, ki je dve leti živel na poti med Mostami in Vičem in vmes obiskal domala vse gostilne in le kdo bi se lahko upru njegovemu pogledu in mu ne dal nič, tako da se zelo trudim, da bi ga shujšala. Malo mi je že uspelo, samo na žalost gre počasi, ker se tudi meni včasih potepe in "nafehta" hrane za tri.

Moja psička je po mami, če sem prav razbrala iz vaših pogovorov iz hestinega legla, njen oče pa je uvožen iz madžarske, tako da upam da nima "mešane krvi". Jaz poznam standarde, v teoriji seveda, nikoli pa se s tem nisem ukvarjala v tolikšni meri, da bi upala ocenjevati zunanjost psov, normalno da je za vsakega njegov kosmatinec najlepši, samo sem pa že od veliko ljudi, med njimi tudi takimi, ki se profesionalno ukvarjajo s tem, dobila izjave, da je lepa, telesno zelo lepo skladna, kot je rekel sodnik na vzrejn in imam res upanje, da ne bom brcnila v temo s tem, ko jo bom parila.



terry

  • *
    • Prispevkov: 434
    • Točke: 0
Odgovori #1051 : 30 Marec 2008, 20:31:16
wow kolk snega....verjamem, da je ariju dogajal. Smo imeli v ponedeljek agility in je bilo na celem poligonu še ful snega...je benu tolk dogajal  :o :o res škoda da ni bilo pozimi več snega..tistega mehkega  ::)

lp



Ribica*

  • *
    • Prispevkov: 620
    • Točke: 0
Odgovori #1052 : 30 Marec 2008, 22:33:38
No, z Luno je vse ok, smo pogruntali, da je pozrla le eno jajce, enega smo nasli za kavcem  ::)

It doesn't matter how much money you have, owning a dog means you are rich. [Madeline Bamford]


Xsara

  • *
    • Prispevkov: 995
    • Točke: 0
Odgovori #1053 : 31 Marec 2008, 03:16:51
No, z Luno je vse ok, smo pogruntali, da je pozrla le eno jajce, enega smo nasli za kavcem  ::)

zaloge za crne dni :)

Xsara jih tudi dela, si hoce zakopat v rjuho al pod kaksen povster, vcasih celo med cevlje. Potem pa vidi, da jo gledas (in sigurno ji bom jaz ukradla smrdljivo kožico), in ful uzaljeno zagodrnja in gre skrit drugam  ::)

me veseli, da je s tvojo barabico vse OK - saj eno jajce res ni nic hudega, ce je pojedla. Poznam psa, ki mu redno pecejo jajca, kar se mi zdi sicer trapasto, ampak je cisto zdrav. Kaksen surov rumenjak za lepo dlako pa tudi jaz vsake toliko dam.



hesta

  • Gost
Odgovori #1054 : 31 Marec 2008, 11:26:37
Belća, o vzrejni komisiji in o vsem je bilo že stokrat vse pojasnjeno.Erik seveda je prevelik, ga dobro poznam in je bil največji klatež v mestu,ni pa veliko večji od Hoocha, katerega višina ki si jo navedla ni točna, pa tudi višina tvoje psice definitivno ne, ker poznam linije iz katerih izvira,  kakšne kvalitetne mladiče iz paritve, ki jo naćrtuješ , pa itak ne moreš pričakovati.Če si si standard dodobro prebrala pa ga ne razumeš, sploh če si videla plemenjaka in si dobro ogledala svojo psico.Morala bi si poiskati plemenjaka v tujini, ki usteza tvoji psici in bi z njim popravila neke stvari.To, da predsednik VK ne dovoli tujega plemenjaka je velika laž, saj si plemenjaka lahko izbereš, le potrebno je predložiti vse njegove dokumente in to je vse.Predlagam, da si ogledaš tudi kake Hoocheve mladiče, ki so že odrasli.Upam pa tudi da imaš že kaj rezervacij za mladiče, kajti trenutno je prijavljeno  kar precej paritev, ljudje pa so tudi že opazili razlike med pravimi beagli in špičastimi, tako, da ne kupujejo več karkoli.Če te zanima karkoli, me lahko pokličeš kontaktiraš na ZS, da me ne bo spet kdo obtožil kakega obrekovanja.Najbolje pa, da si prebereš vse strani nazaj.Ker si iz revirjev, predvidevam ,da je psiko ocenjeval g.Grošelj.



Ribica*

  • *
    • Prispevkov: 620
    • Točke: 0
Odgovori #1055 : 31 Marec 2008, 13:56:44
Xsara, a misliva isto osebo?  ;)

Ja Luna tudi zakoplje pasji cips (to ji dam, kadar najeda za hrano, pa vem, da itak ne bo pojedla) in pol ima cele zaloge v spalnici v kovtru, pa v svoji kosari, pa pri sestri in cudezno privlece to vse ven. Zadnjic je dva od nekje privlekla in oba pozrla. Ampak ona cvili s tem v gobcu po celem stanovanju, dokler ne skrije .. pa se ene dvakrat prestavi, ker ni ok.

Ravno v soboto je tako posteljo naredila, da ni za verjet. Sta bila postlana oba kovtra in cez siroka, tezka deka cez celo zakonsko posteljo in je ona to vse nekako zrolala in natlacla v en velik kup sredi postelje - da je skrila en bogi koscek cipsa (po katerem naj bi mela boljsi zadah, ker ima petersilj .. ja, najbrz..)

It doesn't matter how much money you have, owning a dog means you are rich. [Madeline Bamford]


Ferry

  • Gost
Odgovori #1056 : 31 Marec 2008, 14:00:05
Belča,

seveda izjeme med lovci obstajajo, ne mislim, da so sedaj vsi enak odnos do živali, nekateri med njimi so pač ljudje. Ja pa dejstvo - do sedaj tega dejstva ni omajal niti en lovec, da jim kvaliteten beagel smrdi - prav zaradi cene, ki pa se za kvalitetnega beagla začne pri 800 € in navzgor in do sedaj mi še ni uspelo najti lovca, ki bi dal toliko za beagelčka, potem raje vzamejo slabšo kvaliteto oz. drugo pasmo (brak jazbečarje, istrijane, ....). Zato je tudi stanje beagelčkov v Sloveniji tako porazno (ker se z vzrejo ukvarjajo lovci, ki gledajo samo na denar oz. zaslužek/prihranek).

Kar se pa tiče višine, pa vejamem hesti ona za vsakega psa takoj ve, da je prevelik in kaj je z njim narobe, je res pravi strokovnjak in pomoje edini strokovnjak za beagle v Sloveniji in Erik sigurno presega višino. Kar pa se tiče tvoje psičke, pa ti bo hesta brez metra povedala pravilno višino (kot pravim, do cm natančno) in res je da Hooch ni 38,5 cm, ampak več. Splača se ti v tujino in iskati predvsem majhnega plemenjaka, ker čene je velika verjetnost, da bodo mladički izzven standarda.

LP



hesta

  • Gost
Odgovori #1057 : 31 Marec 2008, 15:57:28
No, meni je uspelo spoznati nekaj osveščenih lovcov, ki ne gledajo na ceno, štirje imajo celo naše mladiče, dva pa sta še v čakalni vrsti.Ja Erika sem pa spoznala na PNZ.Sploh ga ni bilo nazaj, šel je iz gozda kar veselo v mesto, kjer so ga našli policaji in poklicali lastnika, drugače pa je večkrat pricapljal do našega Nerona, kjer je gospa lepo poskrbela zanj, saj se njegov bivši lastnik ni kaj dosti brigal kje pes hodi in koliko časa ga ni domov.
Par mesecev nazaj so v Litiji našli podobnega psa. pa so me klicali če vem čigav je.



Ferry

  • Gost
Odgovori #1058 : 31 Marec 2008, 16:22:21
To pa je lepo slišati, da že obstajajo osveščeni lovci, ki jim ni mar za ceno, mi pa nimamo take sreče, še tiste, ki se nam zdijo pošteni in skromni, so se nam potem, ko smo jih globje spoznali predstavili čisto v drugi luči in ko si enkrat pošteno "nategnjen" od takega lovca, dejansko izgubiš zaupanje :(. Daje ti občutek, da mu je do živali, na koncu pa izveš, da je mladičke svoje psičke dobesedno pometal od sebe >:( (še danes mi je pošteno žal, ker sem dejansko dopustila možnost, da res obstajo pošteni, dobri lovci. Saj so, samo pri meni žal nebo uspeha, ker ne zaupam več), čimprej ko se je dalo, neglede na kupca, ki se je pojavil.

Lp



hesta

  • Gost
Odgovori #1059 : 31 Marec 2008, 20:00:56
Belča, saj si sama napisala, da je psička iz Habetovega legla, to se pravi, da ni iz našega.G.Habe pa je psico kupil v Šmartnem ob Paki pri  Napotnikovih, ki so enkrat res parili pri nas, ampak je od tega minilo že šest ali sedem let in ne vem če je bila v tistem leglu  Habetova psica, bi morala pogledat papirje.
Ferry, se bo že ujel na limance tisti  lažnivec iz Tolmina, brez skrbi!



belča

  • *
    • Prispevkov: 26
    • Točke: 0
Odgovori #1060 : 01 April 2008, 00:22:43
Hesta,
se opravičujem, ja Ira je Napotnikova, njen oče pa je Lucky Boy, ta pa je tvoj, a ne? Ira je letos stara 7let.
Verjetno so te takrat res klicali zaradi Erika, ker mi je enkrat ušel in na poti izgubil vratnico s številko, potem pa so me našli po čipu. Drugače pa mislim, da se mu sedaj godi, kot še nikoli. Živi v objemu gozdov z veliko svobode in samo dvakrat sem ga do sedaj mogla it iskat. Čeprav ni popolen, sem vesela, da sem ga rešila pred gotovo smrtjo, saj ga je bivši lastnik hotel dati na inekcijo, no pred nekaj tedni pa so ga prišli pogledat in so rekli, da sedaj živi v pasjem raju, po njihovem mnenju.



belča

  • *
    • Prispevkov: 26
    • Točke: 0
Odgovori #1061 : 01 April 2008, 00:25:19
pa še to,
Bela je 100% visoka 36cm, sem jo danes še enkrat izmerila z elektronskim "vinkel" metrom



Hooch

  • Gost
Odgovori #1062 : 01 April 2008, 10:58:18
Spoštovani ljubitelji beaglov,
po naključju sem zvedel za ta forum, na kar me je opozorilo kar nekaj ljubiteljev beaglov v Sloveniji in na zelo nekorektno pisanje nekaterih članov foruma o mojem psu. Hesta, Ferry in Lojze, kako je lahko v vas nakopičeno toliko nestrpnosti, kar se od ljubiteljev psov nikakor ne bi spodobilo. Za Hesto ali Eko na nekem drugem forumu mi je že znano, da se tako obnaša, preseneča pa me predvsem Ferry. S Ferryjem smo se večkrat srečali na kakšni razstavi v Sloveniji ali na Hrvaškem in prav vedno je bila njegova lastnica zelo prijazna.  Kar se Heste (oziroma njene lastnice) tiče, pa je znano ogromno ljubiteljem beaglov v Sloveniji kako zelo nestrpna je do prav vseh lastnikov beaglov, ki psa niso kupili v njeni psarni ali niso kako drugače povezani z njo (npr. beagle Ferry in beaglica Hesta imata istega očeta).
Ni se mi zdelo niti vredno odgovarjati na taka podla podtikanja (ljudje mi govorijo, kako Hesta okoli trosi laži o tem, da mi je Hocha pripeljal nek "južnjak" iz Anglije in da je bil tam to nek odpaden pes (obstajajo priče, ki to lahko vedno potrdijo). Žalostno, da tako komunicira nekdo, ki se ima za kinologa in ki se ima za največjega poznavalca beaglov v Sloveniji. Draga Hesta, enkrat za vselej, da ne trosiš več neumnosti okoli:
Hoccha smo šli sami iskat v Anglijo , kontakt in izbor prvega mladiča v leglu mi je pomagal napraviti velik strokovnkaj za beagle gospod Andrew Brace (napisal je eno najboljših knjig o beaglih : Beagles today). Hooch je iz psarne Janfrey beagles, njihov pes (ima istega očeta in mamo kot Hooch le da je eno leto mlajši) je bil lanski zmagovalec v razredu mladih pri beaglih na Cruftsu (preko 300 beaglov je bilo-Janfrey Morgan). Letošnji absolutni zmagovalec med beagli na Cruftsu in še prvak skupine - goniči je  Dialynne Maximus, ima istega deda kot Hooch- mimogrede njegova lastnica gospa Marion Spavin bo sodila beagle na CACIB Celje 19.4. 2008-je ena največjih strokovnjakinj za beagle na svetu, saj jih vzreja že 50 let). hesta, če se spomniš na CAC Hrušica 2006, kjer je pri BOB Hooch premagal tvojega Lucky Boya, Hesto, in še dva psa iz tvoje vzreje. Torej le ni tako slab kot vstrajno trdiš. Ja in res j visok točno 38,5 CM -elektronsko izmerjen.

Še nekaj o paritvah. Hooch se je res paril s 7 različnimi psičkami v Sloveniji a ima še vedno trikrat manj potomcev kot tvoj Lucky Boy- torej prenehajta s ferryjem trositi laži še napraj. Res je tudi, da vse izmed teh psičk niso bile najlepše, a se to pri mladičih ni poznalo, prav vsi so prevzli več ali manj Hoochev izgled in prav nobeden mladič ni previsok (čeprav je imela ena psička , ki se je parila z Hoochem 40cm višine). Zakaj sem paril psa s temi psičkami: preprosto zato, da se je osvežila kri beaglov v Sloveniji -dosedaj je bila le češka ali madžarska ali iz Krke. In kaj je narobe, s tem da so vsi ti mladički lepi in lastniki (90% je nelovcev-torej še ena laž Ferryja) zadovoljni z njimi (vseh skupaj jih je cca. 50 mladičev od 7 psičk). Ali ni bolje, da so se te po Hestinem in Ferryjevem prepričanju "grde" psičke parile s Hoochem, ki dokazano prenaša dominantno svoj gen -s tem se strinja tudi eden naših najbolj priznanih kinologov, gospod Zidar, kot pa da bi bilo kot doslej, ko se je parilo z nekimi čudnimi samci.

Dolgo sem razmišljal zakaj v Hesti toliko sovraštva. Še zdaj ne vem, a se mi dozdeva, da jo najbrž zelo moti, ker se rojevajo lepi beagli, ki niso iz njene psarne (roko na srce-kar nekaj samcev iz njenih legel ima 43 cm). Morda je posredi gorenjska zavist, da ima samooklicana največja poznavalka beaglov sedaj v Sloveniji kar naenkrat veliko konkurence. Vsi ostali ljubitelji beaglov v Sloveniji nimamo nobenih problemov, srečujemo se tako lastniki potomcev iz Hestine psarne kot vsi ostali in prav vsi se normalno med sebolj družimo in pogovarjamo (celo nekateri lastniki hestinih mladičev pravijo da je Eka nekoliko čudna pri obnašanju do drugačemislečih ali tistih, ki se z njo ne strinjajo).

Torej na koncu, Ferry Hesta in Lojze: prenehajte z lažmi in podtikanji. To ni način obnašanja nekega kinologa (ali nekoga , ki se ima za kinologa). Nehajte žaliti vse ostale vzreditelje beaglov v Sloveniji, vi ki se imate za samooklicane največje strokovnkake za to pasmo pri nas. Ostalim ljubiteljem v Sloveniji se vas ne ljubi več poslušat.

že v naprej izjavljam, da se ne bom spuščal na nobeno nadaljno polemiko o beaglih in na nobene nadaljne provokacije s strani heste ali ferryja, ker se ne mislim spuščati na njihov nivo. Za ta odgovor me je prosilo veliko ljubiteljev beaglov v Sloveniji, ker si preprosto ne upajo na ta ali nek drug forum, ker jih Hesta ali Ferry takoj zatreta in popljuvata.

Lep pozdrav vsem

Hooch




hesta

  • Gost
Odgovori #1063 : 01 April 2008, 15:00:06
Hooch!Nikakor se nimam za nobenega največjega poznavalca beaglov , knjiga o kateri pišeš še zdaleč ni najboljša(mogoče za angleško območje)Kakšna je psarna iz katere izhaja tvoj pes pa itak ve vsak poznavalec.Res je nekaj samcev iz moje vzreje prevelikih in sem za tiste ki so šli na vzrejni pregled osebno zahtevala vzrejno prepoved še v času bivše VK,Veliko psic ki jih pari tvoj pes pa je na isti višini po vrhu vsrga pa so še špičaste , s tacami kot štorklje, ena tudi s klešastim zobovjem, njihovi lastniki pa itak vemo kdo.Da ne bi še kaj govorili o drugih stvareh, ker se ne nameravam prepirati s tabo , niti z nobenim drugim.Hvališ se samo o tistih nekaj dobrih ocenah, kaj pa so ti napisali o psu nekateri poznavalci si pa raje tiho.En mali CAC meni res ne pomeni veliko, v Hrušici so imeli takrat vsi odlično oceno , Lucky celo v veteranih , nikoli pa te še nisem zasledila na kaki specialki.Preštudiraj anatomijo psa, okotenost, stojo in na koncu standard , razmerja, potem poglej psa z realnimi očmi in boš videl kaj imaš, čeprav je pripeljano iz Anglije (že dolgo poznano, da od tam ne hodijo več beagli taki kot predpisuje standard)Nikoli in nikjer še z besedo nisem hvalila svojih psov in psov moje vzreje, ker znam oceniti psa in vem kako realno oceno si posameznik zasluži, to ve mnogo ljudi.Če ne bi imela nekega spoštovanja do svojega plemenjaka, standarda in kinologije nasploh, bi naš pes lahko paril vse tiste psice z vzrejnim dovoljenjem dovoljenjem,katerega imajo "šenkanega" pred Hoochem, zdaj pa spet, ker so itak vsi v sorodu- bravo res načrtna vzreja in to med samimi strokovnjaki z licenco in tabo vred!!!
V vsem tem ne vidim nobenega sovraštva do tebe in ostalih beaglašov, težko pa je če človek ne prizna tistega kar lahko vsi vidijo in je samohvalen.O vsej sceni(pridobitvi rodovnikov, PNZ, izpitih, vzrejnih dovoljenjih in ostalih svinjarijah) je vse dokumentirano in dokazljivo, tako, da se ne bojim ničesar, bom pa raje tiho, da mi ne bo še kaj resničnega padlo iz ust in me bo potem še s kakim šovinistom lahko kdo obtoževal, pa tudi ta forum ni pravi naslov za take stvari, če boste pa hoteli pa tudi lahko, vse z imeni , kraji in datumi, pa tudi revizijo, če boste tako želeli, saj je prav med goniči predvsem beagli nujno potrebna.

Belča!Meni je drugače Erik všeč in bi bil primeren partner za tvojo psico.Ne vem zakaj ni dobil vzrejnega dovoljenja, saj ga ima mnogo psic, ki so veliko višje od njega, pa še podobo estonkega goniča in ne beagla imajo.Bi morala narediti pritožbo, če je ostalo vse OK, saj bi bil Erik tudi primernejši plemenjak za ostale psice.Za tvojo psičko je veliko primernejši Camelot, ki je mnogo lepši, nima strmih kotov, ima glavo v pravilnem razmerju, daljša ušesa, je nizek, kvadratičen in tudi lepo izrazito škarjasto zobovje,.Tako je moje mnenje, sodeč po linijah  tvoje psice za nazaj.



Hooch

  • Gost
Odgovori #1064 : 01 April 2008, 16:01:15
Hesta,

zopet si izmišljuješ in podtikaš. Razen ene psičke , ki ima malo špičast gobček, imajo vse ostale pravilen kvadratičen gobček. kako lahko tako podtikaš, in napišeš o neki psarni  kateri nimaš nobenega pojma, citiram "vsi vemo kakšna je". Res, prenehaj z sovražnim tonom in podtikanji. Ali nisi opazila, da prav nihče na nobenem forumu ni tako nestrpen do ostalih beaglašev razen tebe. Vsakega novega člana foruma takoj nagovoriš kje je kupil beagla in če ga ni pri tebi GA TAKOJ POPLJUVAŠ in poveš vse najslabše o njegovem psu. To sploh ni moje mnenje ampak mnenje večine članov obeh forumov o beaglih. Veliko se jih sploh ne želi več sodelovanja v forumih, ker vsakega popljuvaš in si zgradiš neko kliko svojih privržencev (tistih, ki so kupili beagla pri tebi) in ostali sploh nimajo kaj počet, ker so s tvoje strani takoj zatrti.

Še enkrat in zadnjič: prenehaj z žaljenji vseh povprek, kdo pa misliš da si. Forum je namenjen sodelujočim, da si izmenjajo svoja stališča ali probleme o svojih psih ne pa, da jim nekdo trosi nestrpna mnenja in jih že takoj zatre. Nihče ni popoln, vendar žaljenja vseh povprek tu nikakor niso na mestu. lahko ti naštejm vsaj 30 lastnikov beaglov v Sloveniji, ki jih zelo moti tvoj način zavračanja  vseh, ki niso kupili psa pri tebi. Sploh ne vem kaj hočeš s svojim početjem doseči. Nihče te ni pooblastil, da žališ vse povprek in vsem deliš neke nauke.
vedno si hvalila razne specialne razstave na Češkem. V redu lahko da so dobre, vendar beagle je bil, je in bo vedno angleška pasma. STANDARD ZA BEAGLA SO POSTAVILI ANGLEŽI in ne čehi ali kdo drug. Na razstavi Crufts, ki je največja na svetu, se že 3 leta udeležiujejo tudi beagli is ostale Evrope. letos je bil najboljši evropski beagle (Iz Nizozemske, Ike from Elly's Pack, drugi v razredu odprtih, res je krasen beagle - angleško finske krvi a prvi je bil še vedno angleški beagle ; prav nikjer pa ni bilo nobenega beagla iz Češke med boljšimi. Ne domišljaj si, da veš o beaglih več kot angleži (to bi bilo tako kot bi se nek nemec npr. javil da ve več o Kraških ovčarjih kot Slovenci). Kaj pomeni tvoje pisanje: " vsi vemo da angleški beagli niso v standardu". kakšna neumnost, pa saj to je njihova pasma . oni so matična država in samo oni sestavljajo standard pa če ti je to všeč ali ne. Ali si se kdaj vprašala , če ima npr. Nemec karkoli vpliva na standar našega Kraškega ovčarja?

V tem in prejšnjem tekstu sem samo opozoril na to,  da ne žali več ostalih članov foruma in ne bodi nestrpna do njih, pa čeprav niso kupili psa pri tebi. Nihče ti ne jemlje zaslug za vzrejo beaglov, a tudi ti ne žali ostalih. Prav je, da se v Sloveniji več ljudi ukvarja z beagli in ne samo ti. Če pogledaš današnje stanje in ga primerjaš z stanjem pred npr 4 leti: ogromna razlika na bolje. Praktično se ne koti več beaglov z špičastimi gobčki 8vsaj v Hoochevim leglih ni bilo še niti enega takega), beagli so precej lepši kot so bili in to je pozitivno. Ne sproščaj negativne energije med lastniek beaglov. Beagli so veseli kužki in si tega ne zaslužijo.

Lep pozdrav

Hooch




Ferry

  • Gost
Odgovori #1065 : 01 April 2008, 17:42:41
G. Hooch,

Za Hesto ali Eko na nekem drugem forumu mi je že znano, da se tako obnaša, preseneča pa me predvsem Ferry. S Ferryjem smo se večkrat srečali na kakšni razstavi v Sloveniji ali na Hrvaškem in prav vedno je bila njegova lastnica zelo prijazna. 

Hooch, kar naj te preseneča, vendar mi sledimo načelu, da so ljudje, ki imajo živali samo zaradi denarja, ničvredna bitja in pri tem ostajamo.



Kar se Heste (oziroma njene lastnice) tiče, pa je znano ogromno ljubiteljem beaglov v Sloveniji kako zelo nestrpna je do prav vseh lastnikov beaglov, ki psa niso kupili v njeni psarni ali niso kako drugače povezani z njo (npr. beagle Ferry in beaglica Hesta imata istega očeta).

Kaj pa ima to veze, da je Ferry polbrat od Heste, če bi ti vedel, kako je Eka spljuvala našega Ferrija (pomoje še bolj kot pa tvojega) in še sedaj večkrat pove kakšne napake oz. kaj je narobe z njim, bi se pomoje vzdržal tega komentarja. Verjemi mi, za Eko, Ferry še zdaleč ni lep beagel, vendar mi smo kritiko sprejeli, proučili standard in ugotovili, da ima prav in naslednjič, bomo pri nakupu bolj pazljivi.

Hoccha smo šli sami iskat v Anglijo , kontakt in izbor prvega mladiča v leglu mi je pomagal napraviti velik strokovnkaj za beagle gospod Andrew Brace (napisal je eno najboljših knjig o beaglih : Beagles today). Hooch je iz psarne Janfrey beagles, njihov pes (ima istega očeta in mamo kot Hooch le da je eno leto mlajši) je bil lanski zmagovalec v razredu mladih pri beaglih na Cruftsu (preko 300 beaglov je bilo-Janfrey Morgan). Letošnji absolutni zmagovalec med beagli na Cruftsu in še prvak skupine - goniči je  Dialynne Maximus, ima istega deda kot Hooch- mimogrede njegova lastnica gospa Marion Spavin bo sodila beagle na CACIB Celje 19.4. 2008-je ena največjih strokovnjakinj za beagle na svetu, saj jih vzreja že 50 let). hesta, če se spomniš na CAC Hrušica 2006, kjer je pri BOB Hooch premagal tvojega Lucky Boya, Hesto, in še dva psa iz tvoje vzreje. Torej le ni tako slab kot vstrajno trdiš. Ja in res j visok točno 38,5 CM -elektronsko izmerjen.

Še nekaj o velepriznanemu strokovnjaku Brace-u - glede na to, da smo vsak teden na eni od razstav in smo preizkusili na 1000 sodnikov, pa bolj skorumpiranega oz. mogoče celo nepoznavalca standardov še nisem doživela in upam, da ga ne bom več, ker je črtan iz mojih seznamov. Svojo angleško pasmo (pa ne misliti ni bil beagle) je odsodil res "obžalovanja vredno" in požel veliko zgražanje ljudi, ki imajo km razstav za seboj. Hvala bogu, da se je v istih dneh na specialki in potem naslednji dan pokazala pravica in so tisti, ki so zmagali pri Braceu "spušili v celi črti" - poznavalcem pasme - zasluženo. Potem se je še "nonšalantno" takoj po sojenju z zmagovalcem odpravil na prijateljsko pijačo in tako vse pokazal, da niti nima namena skrivati razlogov za svoje odločitve.

In kaj je narobe, s tem da so vsi ti mladički lepi in lastniki (90% je nelovcev-torej še ena laž Ferryja)

?????? Hooch, kje pa si zasledil mojo izjavo na tale komentar, da se tvoj podmladek prodaja lovcem????? Prosim bodi pazljiv kaj bereš, pa še en namig: "Ni vse kar je napisano na forumu - pisano o tebi!!!" - tako pomemben pa spet nisi, kot se ti očitno dozdeva.

Ali ni bolje, da so se te po Hestinem in Ferryjevem prepričanju "grde" psičke parile s Hoochem, ki dokazano prenaša dominantno svoj gen -s tem se strinja tudi eden naših najbolj priznanih kinologov, gospod Zidar, kot pa da bi bilo kot doslej, ko se je parilo z nekimi čudnimi samci.

Ti pa veš, da je ta tvoj priznani kinolog podpisan pod enega najbolj spornih rodovnikov v pasmi beagla v Sloveniji????? Prave dokaze ima vse doma Hesta (po želji jih lahko tudi dobiš, lahko jih damo tudi na net, da bodo videli vsi, kdo laže in kdo ne. Jaz sem to videla in imam doma kopijo te svinjarije. Torej hvali ljudi, ki jih poznaš!!!


Torej na koncu, Ferry Hesta in Lojze: prenehajte z lažmi in podtikanji. To ni način obnašanja nekega kinologa (ali nekoga , ki se ima za kinologa). Nehajte žaliti vse ostale vzreditelje beaglov v Sloveniji, vi ki se imate za samooklicane največje strokovnkake za to pasmo pri nas. Ostalim ljubiteljem v Sloveniji se vas ne ljubi več poslušat.

že v naprej izjavljam, da se ne bom spuščal na nobeno nadaljno polemiko o beaglih in na nobene nadaljne provokacije s strani heste ali ferryja, ker se ne mislim spuščati na njihov nivo. Za ta odgovor me je prosilo veliko ljubiteljev beaglov v Sloveniji, ker si preprosto ne upajo na ta ali nek drug forum, ker jih Hesta ali Ferry takoj zatreta in popljuvata.

Hooch, če nas že tako obtožuješ laži in podtikanj, verjemi mi, dokazi so, torej, če želiš, da ti dokažemo resnico, samo povej, pa bo objavljeno v javnosti. Mi že dolgo zbiramo vse dokumente informacije in verjemi mi, da imamo doma spravljeno že toliko dokumentacije o svinjarijah, da boš na koncu ugotovil "da sam sebi mečeš pesek v oči". Sicer pa še malo počakaj, ker se pripravlja oddaja na TV, pa boš najbrž v njej spoznal veliko teh tvojih "poštenih prijateljev - strokovnjakov" in veliko "prelepih" beaglic, ki si jih uspel naskočiti, samo spodaj bomo napisali, da ne gre za pasmo isterski gonič, ampak je to beagle. Nekaj dokumentacije še pride - o šenkanih izpitih, vzrejnih ocenah, slikah beglov izzven standarda, ki imajo odlične vzrejne ocen, PNZ-jih, itd., tako, da bo veselje, ko bodo ljudje v resnici končno videli kdo govori resnico in kdo laže in verjemi, da nas ne bo med lažnivci.

Razen ene psičke , ki ima malo špičast gobček, imajo vse ostale pravilen kvadratičen gobček.

Pa koga ti tukaj hočeš "nategnit", nas poznavalcev žal ne moreš, lahko pa ljudi, ki ne poznajo standarda. Verjemi mi, te tvoje "lepotice" sem tudi jaz videla na svoje oči, pa ne morem verjeti, da odkar smo se zadnjič videli slep, pa ne znam tako strokovno gledati beagla kot hesta, samo istrskega goniča in beagla pa znam razločiti.

vedno si hvalila razne specialne razstave na Češkem. V redu lahko da so dobre, vendar beagle je bil, je in bo vedno angleška pasma. STANDARD ZA BEAGLA SO POSTAVILI ANGLEŽI in ne čehi ali kdo drug. Na razstavi Crufts, ki je največja na svetu, se že 3 leta udeležiujejo tudi beagli is ostale Evrope. letos je bil najboljši evropski beagle (Iz Nizozemske, Ike from Elly's Pack, drugi v razredu odprtih, res je krasen beagle - angleško finske krvi a prvi je bil še vedno angleški beagle ; prav nikjer pa ni bilo nobenega beagla iz Češke med boljšimi. Ne domišljaj si, da veš o beaglih več kot angleži (to bi bilo tako kot bi se nek nemec npr. javil da ve več o Kraških ovčarjih kot Slovenci). Kaj pomeni tvoje pisanje: " vsi vemo da angleški beagli niso v standardu". kakšna neumnost, pa saj to je njihova pasma . oni so matična država in samo oni sestavljajo standard pa če ti je to všeč ali ne. Ali si se kdaj vprašala , če ima npr. Nemec karkoli vpliva na standar našega Kraškega ovčarja?

Dej no, s takimi komentarji pa deluješ že prav "patetično". To, da veliko angleških pasem ni več dobro kupiti v Angliji je že dolgo znano dejstvo, pa sedaj ne govorim samo o beaglu (mogoče se splača kdaj spustiti tudi v kakšno drugo pasmo in boš spoznal kaj pravijo poznavalci angleških pasem).
Pa še eno vprašanje, ko so angleški beagli že res tako kvalitetni: Tvoj pes - čudoviti plemenjak iz Anglije, moj pes - srednje dobro ščene iz Nemčije. Vprašanje: "Zakaj je potem Vice predsednik največje in najprestižnejše razstave v Angliji CRUFT-s, znani ugledni angleški sodnik Terry Thorn, podelil na CACIB Ljubljana 14.1.2007 titulo CACIB mojemu psu, kot najlepšemu odraslemu samcu in ne tvojemu "prečudovitemu" plemenjaku iz Anglije. Torej je srednje kvalitetno nemško ščene premagalo tak prestiž - kako se je pa to lahko zgodilo????? Mogoče zabloda sodnika??? Mogoče pa beagla še nikoli ni videl??? Kaj pa vem, kaj mu je bilo, da je naredil tako drastično napako v sojenju - Angleška kvaliteta je pa je pred Nemško, a ne.

Dosti nesmislov Hooch, mislim da so tukaj na mestu samo še resnični dokazi in ne "prazno žlobodranje". Mi jih imamo, če jih želiš napiši, mogoče te povabimo še v tednik, da boš povedal svojo plat neresnic, samo se bo s trdnimi dokazi, ki jih imamo težko kosati. Probaš pa lahko.

Lp



Hooch

  • Gost
Odgovori #1066 : 01 April 2008, 18:20:23
Ferry,

Še kako prav sem imel, ko sem napisal, da se bo na moje pisanje vsul plaz s tvoje in Hestine strani. Sploh ne vem kaj hočeta. jaz nisem nikoli pisal o tvojem psu, na nobenm formumu me ni bilo cca dve leti, niti nisem poznal tega foruma, vendar so me nanj opozorili nekateri lastniki beaglov, ko smo se pred časom srečali v Tivoliju in mi povedali kakšne stvari pišeta z Hesto o Hoochu. Res ne vem kaj vama sploh je niti kaj se gresta. Ampak dejstvo je, da Hesta vedno grdo govori o vseh beaglih , ki niso njene vzreje. Ja res je Ferry takrat premagal hoocha in hvala bogu, vsak sodnik ima svoje mnenje. meni npr. Je Ferry čisto všeč in če se ne motim Hooch tudi tebe ni nikoli motil, oziroma ti je bil celo všeč. Tudi Hooch je večkrat premagal Ferryja a se s tem ne hvalim, ker nima nobene zveze.

Kar se denarja tiče: mislim, da vsi vemo kdo največ zahteva za mladiče in za paritev (to še zdaleč nisem jaz). Ne vem kako se je lahko nakopičilo toliko sovraštva v vama z Hesto. takšni ljudje po mojem nimajo kaj iskat na forumih kot je ta. Kdo vaju je sploh oklical, da sodita kar vse beagle povprek v Sloveniji.

jaz si nikoli ne bi niti drznil, da bi o nekom tako grdo govoril in kar nekaj natolceval kot si privoščita vidve z Hesto. In prosim ne govori numnosti: prav nobna beaglica, s katero se j paril Hooch ni bila kot trdiš "istrski gonič". Če je tko kot ti praviš ali imajo po tvojem vsi ti lastniki psičk ponarjn rodovnike. meni so vsi izgledali pristni, izdani v Sloveniji. Če je tako kot praviš ti, potm naj s s tem ukvarja kinološka zveza Slovnije, ki je izdala te rodovnike.

predlagam ti, da narediš tečaj za kinološko sodnico in potem boš lahko sodila beagle kakor te je volja. Ampak sodniki so kakršni pač so. Tudi jaz nisem vedno zadovoljen z njimi, a kaj za to. Zaradi tega se človek rs ne bi sekiral. Kot pišeš ti izgleda najmanj kot kakšno izredno stanej, in da so se vsi v KZS zarotili proti vama z Hesto.

Ponavljam še zadnjič: sploh se ne bi odzval na vajino pisanje, če ne bi bilo toliko grdih podtikanj in neosnovanega grdega govorjenja čez Hoocha. Še kako prav imajo vsi tisti lastniki beaglov, ki se zaradi vajinega načina komuniciranja ne želijo dopisovati na tem forumu (ali katerem koli drugem, ki govori o beaglih, saj vsakega novinca takoj zatreta???).

Ne mislim se spuščat kateri beagle je lepši, boljši, bolj pravilen, ker ima vsak lastnik pravico o svojem psu imeti najlepše mnenje. In prav je tako. In glede na to, da nihče izmed ostalih piscev na tem forumu ne govori prav nič grdega o tvojem Ferryju niti o Hestinih psih, je prav da se tudi vidve držita tega načela in prenehata pljuvati po psih in ljudeh. Ljudje imajo pse zaradi družbe in veselja ne pa zato, da bi poslušali kaj si vidve mislita o njih. Svoja mnenja zadržita zase in se po mili volji pogovarjajta katri je boljši, lepši, samo prenehajta pa s tem moriti ostale ljudi, ki jih to prav nič ne zanima.

S tem sem to polemiko zaključil in ne mislim več odgovarjat nanjo.

Ferry želim ti vse najboljše in čimveč uspehov na razstavah.

Lep pozdrav

Hooch



Ferry

  • Gost
Odgovori #1067 : 01 April 2008, 18:57:43
Hooch,

Ferry,

Še kako prav sem imel, ko sem napisal, da se bo na moje pisanje vsul plaz s tvoje in Hestine strani. Sploh ne vem kaj hočeta.

Kdo je napadel koga??? Kje Ferry trosi laži, prosim DEJSTVA. Samo natolcuješ, dejstev pa ne upaš pokazati, ker jih najbrž nimaš. Zakaj že Ferry laže, prosim za odgovor. Če si me že izzval, da lažem, potem me postavi pred dejstva, tako delajo ljudje, ki govorijo resnico. DEJSTVA!!!!!

Ampak dejstvo je, da Hesta vedno grdo govori o vseh beaglih , ki niso njene vzreje. Ja res je Ferry takrat premagal hoocha in hvala bogu, vsak sodnik ima svoje mnenje. meni npr. Je Ferry čisto všeč in če se ne motim Hooch tudi tebe ni nikoli motil, oziroma ti je bil celo všeč. Tudi Hooch je večkrat premagal Ferryja a se s tem ne hvalim, ker nima nobene zveze.

Hooch, še enkrat in zadnjič, če ti pač ne gre v glavo ti pač ne gre, hesta kritizira čisto vse beagle na čisto enak način, kot je tu na forumu, to dela z mojim, to dela s kužki svoje vzreje. Torej, zakaj jo obsojaš za stvari, ki niso resnične? Beri še enkrat: HESTA SPLJUVA ČISTO VSAKEGA BEAGLA, ČE JI KAJ NA NJEM NI VŠEČ, VKLJUČNO S SVOJIMI!!!!!

A res je Hooch že večkrat premagal Ferrija, daj prosim, osveži mi spomin s temi veličastnimi zmagami, ker jih nekako nimam v spominu (pa ja ne misliš na obdobje ko je bil naš Ferry še v odraščanju??? Tako nizkotno pa upam, da ne spuščaš, da so ti že mladiči predstavljali konkurenco???

Kar se denarja tiče: mislim, da vsi vemo kdo največ zahteva za mladiče in za paritev (to še zdaleč nisem jaz). Ne vem kako se je lahko nakopičilo toliko sovraštva v vama z Hesto. takšni ljudje po mojem nimajo kaj iskat na forumih kot je ta. Kdo vaju je sploh oklical, da sodita kar vse beagle povprek v Sloveniji.



Hooch, pa veš mogoče zakaj tako visoka cena, zato, da se v štartu otresem ljudi, ki iščejo poceni robo in ne kvalitete (koliko ljudi je privolilo v tako ceno, pa skoka ni bilo, ker je bila psica pregrda!) Torej, kdo gleda na denar, prosim, da ne bomo šli v detajle, ker se ti ne splača. Naš Ferry v Nemčiji skače za polovično ceno, kot jo ima tukaj (ker je cena v SLO le pretveza, ker je itak tukaj nehal skakati, ker ni nič za naskočiti, pa bi marsikdo plačal to ceno), pa še peljati se moramo v Nemčijo, tako, da je denar, ki ga dobimo za skok veliko manjši od tvojega izkupička.

Pa ti veš, da so me pred leti na CACIBu v Umagu komaj prepričali, da ne podam prijavo proti mučenju živali zate?? Bila sem več kot osupla, ko sem videla kako prevažaš svojega "ljubljenčka". Zame taki ljudje niso vredni komentarja (imam še toliko malo spoštovanja, da ne napišem, kako si ga prevažal). Kar se tiče denarja in živali, sva midva že takrat zaključila, tudi z mojo prijaznostjo do tebe.

jaz si nikoli ne bi niti drznil, da bi o nekom tako grdo govoril in kar nekaj natolceval kot si privoščita vidve z Hesto. In prosim ne govori numnosti: prav nobna beaglica, s katero se j paril Hooch ni bila kot trdiš "istrski gonič". Če je tko kot ti praviš ali imajo po tvojem vsi ti lastniki psičk ponarjn rodovnike. meni so vsi izgledali pristni, izdani v Sloveniji. Če je tako kot praviš ti, potm naj s s tem ukvarja kinološka zveza Slovnije, ki je izdala te rodovnike.

Imamo slike tvojih lepotic, ki si jih naskočil in res je lepo pogledati tako kvaliteto, super poznavalec si, priznam. Kar se pa tiče komentarja na rodovnike, pa je očitno tvoj moto "čim manj vem bolje je". Mi se pač pred skokom informiramo, kaj naskakujemo in proučimo tudi rodovnike in ni težko priti do dejstva iz kje izvirajo tvoje žene. Žalostno, da ti je "nevednost" v ponos.

Ne mislim se spuščat kateri beagle je lepši, boljši, bolj pravilen, ker ima vsak lastnik pravico o svojem psu imeti najlepše mnenje. In prav je tako. In glede na to, da nihče izmed ostalih piscev na tem forumu ne govori prav nič grdega o tvojem Ferryju niti o Hestinih psih, je prav da se tudi vidve držita tega načela in prenehata pljuvati po psih in ljudeh. Ljudje imajo pse zaradi družbe in veselja ne pa zato, da bi poslušali kaj si vidve mislita o njih. Svoja mnenja zadržita zase in se po mili volji pogovarjajta katri je boljši, lepši, samo prenehajta pa s tem moriti ostale ljudi, ki jih to prav nič ne zanima.

S tem sem to polemiko zaključil in ne mislim več odgovarjat nanjo.

Ferry želim ti vse najboljše in čimveč uspehov na razstavah.

Hooch, moj Ferry ni nekaj s čimer bi se hvalil in se tudi nikoli nisem, ne vem pa kdo se je nekaj odgovorov nazaj hvalil s svojimi sorodniki, ki so zmagali na CRUFT-su, kako "patetično. Ti si prvi, ki si se tukaj pojavil s hvalisanjem. Torej???? Kar se pa tiče kritike, pa je pravična, resnična kritika namenjena temu,  da se ljudje osveščajo in spoznavajo pasmo, ne pa da se vse povprek vse pse hvali in potem je stanje v Sloveniji tako kot je - ena sama žalost.

Sicer pa je dejstvo, da vse kar pišeš nikakor ne moreš podkrepiti z dokazi, mi pa lahko. Tako, da ko boš ti začel dokazovati tisto, kar si napisal, potem bomo to sprejeli kot resnico, prej ne. Če pa želiš, da ti mi dokažemo svojo, pa kot sem rekla, povej, pa dobiš dokaze, tudi osebno. lahko ti tudi pripeljemo enega tvojih potomcev, ki jih trenutno dosega 45cm, samo to je očitno zate V STANDARDU.

Kar pa se tiče razstav, mi smo s šampionati v 10ih  državah zaključili z razstavljanjem in naš Ferry je samo še za na kavč in za uživanje.

Lp



Hooch

  • Gost
Odgovori #1068 : 01 April 2008, 19:45:29
Čeprav sem prej omnil, da se ne bom več javljal, moram požreti besedo. Ferry res si šla preko vseh mej. Prav sram te je lahko ko tako podtikaš. kako lahko tako lažeš in si izmišljaš o mojem prevažanju Hoocha v Umagu. Verjetno jih je zelo malo, ki psa tako razvajajo kot mi našega (morda ga celo preveč, saj dostikrat spi kar pri nas v postelji).

Če se ne motim, si se na tem forumu sporekla še z nekaterimi, predvsem tistimi ki s ti upajo ugovarjat. Če še ne veš je osebno žaljnje na forumih prepovedano, torej spravi se prosim na normalno raven komuniciranja. Kar poglej nazaj na ta forum koliko si pisala o meni in Hoochu. Jaz sem se vklopil v ta forum šele danes in tako kot mnogi prd menoj doživel totalni napad s tvoje strani.

Res se mi ne ljubi več ukvartaj s teboj, saj še zdaj ne vem kaj za vraga te je popadlo, da kar vsepovprek udrihaš po vseh drugače mislečih.

Očitno ne dojameš, da je forum namnjen ljubitljem psov in ne nergačem kot si.

Sedaj pa dokončno zaključujem polemiko s teboj, škoda vsakega nadaljnega časa in prosim te l, da ne omenjaš več niti  mene niti mojega psa v svojih komentarjih. BRIGAJ SE ZASE!

Lep pozdrav

Hooch



belča

  • *
    • Prispevkov: 26
    • Točke: 0
Odgovori #1069 : 01 April 2008, 20:23:44
oj hesta,
za Camelota pa še nisem slišala, bi lahko izvedela kaj več, prosim?

očitno je moj internet res prepočasen in nikakor ne spravim nobene slike gor, na moj album so šle in tako si jih lahko kdo, če želi ogleda tam



Ferry

  • Gost
Odgovori #1070 : 01 April 2008, 20:29:58
Hooch,

a zdaj se boš pa sprenevedal kako si vozil psa. Vejemi mi, nas je kar nekaj, ki to vemo, en je celo naredil slike iz kje si ga vlekel. Pa še nekaj, o tvojem razvajanju psa, zato ker ga imaš tako rad, si ga izpostavljal stresu, ki ga je doživljal na razstavah in lepo se je videlo od veliko ljudi, ki ravno tako potrdijo, da je pes trpel. BLAZNA LJUBEZEN OD LASTNIKA, ki tako trpinči svojega psa, zaradi želje po samopotrditvi. In potem, ko je celo sodnik videl (se še spominiš - bil je g.Reisinger na CAC Trbovlje), kakšen stres je doživljal tvoj pes, ki se je plašno izmikal pregledu sodnika, si pa imel še celo tako veliko ljubezni do svojega kužka, da si se šel kregat s sodnikom, ki te je izločil, da ga je ponovno vzel v pregled, vsega preplašenega. Saj pravim, res prava ljubezen. Hooch ali hočeš še nekaj takih primerov tvoje ljubezni do tvojega psa, verjemi mi, nas je kar nekaj, ki vemo veliko lepega o tvojem ljubečem ravnanju s tvojim kužkom.

Še enkrat, nimam tega namena, in tudi nihče drug ga nima, samo NEHAJ, da ljudje res nebodo izvedeli, kakšen si v resnici!!!!!

To kako ga voziš v avtu, pa me je opozirilo nekaj drugih ljudi (pa ne misli, da je bila to hesta) in ravno zato sem postala pozorna in v Umagu, smo imeli priložnost, da smo ti sledili do avta. HOOOCH, takat je bilo v ozračju sigurno 40 stopinj!!!!!!!, nehaj se sprenevedati, da ne bomo šli v detajle in bodo vsi vedeli, kako ti je bilo več do tvojega BMW-ja kot pa do živega bitjeca.

Lp



Hooch

  • Gost
Odgovori #1071 : 01 April 2008, 20:54:43
Žal se Ferryju ne da nehat. Da t ni sram, da tako LAŽEŠ. JA HOOCHA SEM PELJAL V AVTU, TAKO KOT VSI KI SO TISTI DAN PRIPELJALI SVOJE PSE V UMAG. Pa menda ne misliš, da smo šli peš. Avto ima klimo, ki se jo prižge na daljavo, cca, 15 minut prej da se avto shladi (morda še nisi slišala za webasto). Hooch je bil v boksu  v prtljažniku s spuščenimi zadnjimi sedeži in direktnim kontaktom z menoj v ohlajenem prostoru. Po zakonu se naj bi psa prevažalo v avtomobilih v boksih, če slučajno pride do nesreče in  je v boksu kuža bolj varen. Torej je bil kuža v lepo ohlajenem avtomobilu (me prav zanima, če si ti za svojega psa ohladila avto v naprej!).

Kot sem ti omenil že v prejšnjem mailu, ti SEDAJ PREPOVEDUJEM, DA ME KAKORKOLI SPLOH ŠE OMENJAŠ IN DA TROSIŠ LAŽI NAPREJ. Če ne veš je klevetanje kaznivo dejanje. Kdo pa misliš da si? Očitno sem eden redkih, ki se ti upa odgovarjat na tvoja podtikanja in laži: Ko nimaš več argumentov začneš trositi laži in tako skušaš diskreditirat . Da si tako podla, si pa res nisem mislil.

TOREJ OD TEGA TRENUTKA DALJE ME NIMAŠ PRAVICE VEČ OMENJAT. Ali res misliš, da boš s svojimi žalitvami in lažmi prepričala ostale člane foruma in skušala počistiti izjemno slab vtis, ki si ga pustila z svojimi žalitvami vsehpovprek v zadnjem letu na tem forumu!

Obenem naprošam moderatorja, da opozori Ferryja, da naj preneha z osebno diskreditacijo, saj to na javnih forumih ni dovoljeno.

Hvala v naprej


Hooch




belča

  • *
    • Prispevkov: 26
    • Točke: 0
Odgovori #1072 : 01 April 2008, 21:12:28
ja mojih nekaj slikic je na: http://1272.moj-album.com/



Ferry

  • Gost
Odgovori #1073 : 01 April 2008, 21:17:04
Hooch,

da te naučim še nekaj o avtih, webasto je za gretje in ni klima (še klima v takih temperaturah rabi kar nekaj časa, da začne delovati, tudi če je na max, webasto pa je samo zračenje, ki pri 40 stopinjah zunanje temperature nima skoraj nobenega učinka - imamo in vemo, koliko pa se hitro shladi prtljažnik limuzine pa si lahko samo mislimo, a ne!!!!!!!!) Brez veze, konec, moj pes, nikoli tako!!!!!!

Pa še nekaj, nimam nobenega namena, nekoga prepričevati o čemerkoli, ampak smo se tu vedno pogovarjali o dejstvih, da pa nekdo vpade na forum in vsepovprek zmerja Lojzeta, hesto in mene o lažeh, ki pa jih ne more dokazati, je pa pač nekaj, kar ne bomo v miru požirali.

Tudi jaz zaključujem, vem pa natančno, kakšen avto si imel, ker imamo pač doma strokovnjaka iz AvtoAktiva, tako, da pozabi, tvojih laži ne sprejemam več. Kako hitro pa je pes padel v avto, pa tudi ne bom več, ker vidim, da je pri tebi brez učinka, pač laži na laži.

Kaj pa komentar na Razingerja in mučeje psa, ki je iz stresa odklanjal gledanje zob in je pač to moral delati pod prisilo???

KONEC, tudi od mene ni več besed, ker od tebe ni resnice. Itak je vse zamanj, in bolj kot bi se lahko pogovarjali in pogovorili, bolj napadaš.

Pa še nekaj, a ni moderator tisti, ki se sam odloča in je tukaj zato, da naredi red brez tvojega naproščanja. P.S. to je delal tudi doslej, ko te na formu še ni bilo.

Lp



Hooch

  • Gost
Odgovori #1074 : 01 April 2008, 22:03:20
Ferry,

A ti nekaj ni jasno: ne omenjaj me več, me nimaš pravice, sploh ne na javnem forumu!!!!! To ni tvoj privatni forum, tako da obstajajo določena pravila obnašanja!!! Tudi pravna če želiš!
Kot sem omenil že na začetku, sm se v ta forum danes prijavil izključno, ker so me nekateri, ki sodelujejo na tem forumu opozorili, da ti in Hesta zelo grdo govorita o mojem psu (ne vem kje sta si sploh vzeli pravico, da sodita o psu nekoga, ki sploh ni prosil za vajino mnenje, niti ni sodeloval v forumu). VIdve sta začeli NE JAZ. To je dejstvo, ki ga lahko vidijo vsi sodelujoči na tem forumu. Vidve sta klevetali in ocenjevali tuje pse ,čeprav vaju za to nisem nikoli prosil!!! Lojzeta pa sploh ne poznam, omenil sem ga le zato, ker se je dvakrat pridružil v vajini oceni a tudi njega nisem prosil za nobeno oceno (sploh ne vem katerega beagla ima in me niti ne zanima!).

Če si opazlia na tem forumu nihče ni nikoli ocenjeval tvojega psa, niti nobenega od Heste, nasprotno pa si vidve lastita pravico soditi tuje pse brez da vaju kdo za to prosi!
Še nekaj o mučenju živali (res največja možna nesramnost s tvoje strani): hvalila si se, da je tvoj Ferry dosegel 10 šampionatov v raznih državah : ali ni to mučenje voziti psa v avtomobili po vsej Evropi? ne glede v kakšnem! Torej si psa vsak 10 kart več kot jaz peljala na razne razstave in se mi drzneš podtikati o mučenju našega psa. Vsi, ki nas poznajo vedo kakšne razvajenček je Hooch!

Še zadnjič: klevetanj je kaznivo!

Svetujem ti, da se brigaš le zase in za svojega psa, lahko ga hvališ po mili volji, vendar nikoli več ne sodi drugih psov, če te lastniki teh psov za to ne prosijo!!.

Moderatorka je na nekem drugem forumu že posegla, ko je Hesta zmerjala in klevetala precej bolj milo kot ti v tem forumu.
Ob naslednjem tvojem izpadu bom moral poseči po pravnih sredstvih.

Torej umiri se in normalno komuniciraj s člani tega foruma in ne pozabi: ne ocenjuj psov drugih lastnikov, če te za to ne prosijo, o svojem pa lahko poveš kar te je volja.

Lep pozdrav

Hooch







botticelli

  • Vzreditelj
  • *
    • Prispevkov: 2.785
    • Točke: 4
Odgovori #1075 : 01 April 2008, 22:52:44
Hmmm.... vsake toliko pogledam razne teme... in ker je to forum in imamo vsi pravico do svojega mnenja o čemerkoli, potemtakem mislim da ti noben ne more prepovedati tega. Ne poznam nobenega sodelujočega v tej debati, ampak iz napisanega lahko presodim  in si ustvarim svoje mnenje. Če komu kaj na forumu ne paše, se naj ne javlja, posebno če ne ve argumentirati svojih izjav in se izživlja z ustrahovanjem - ko nekdo to naredi mi enostavno prekipi pa ni važno zaradi česa.

Če psa vidiš, si ustvariš mnenje in ga lahko kometiraš, pa če te prosijo ali ne, kaj ima to veze s tem. Če ti psa razstavljaš moraš vedeti da ga vidijo drugi ljudje, da bodo imeli mnenje o njem in da bodo lahko govorili o njem. ne vem kaj tukaj ni jasnega.

In očitno eni nimajo razčiščeno kaj je to mučenje psov, ampak v to se nebom spuščala, tema je o biglih.

In če je kdo tukaj kogarkoli žalil ali mu grozil, se vidi iz postov. Res ne prenašam ljudi ki začenjajo groziti z pravnimi sredstvi, ker nekdo nekaj govori na forumu! Prosim te lepo odrasti in take it like a man! Ups očitno moram paziti da še mene ne bodo tožili  :P
Res mi je pritisk dvignilo! >:(


Ribica*

  • *
    • Prispevkov: 620
    • Točke: 0
Odgovori #1076 : 01 April 2008, 23:59:16
Belca, ti jaz prilepim fotko .. upam, da nisi jezna.


It doesn't matter how much money you have, owning a dog means you are rich. [Madeline Bamford]


Xsara

  • *
    • Prispevkov: 995
    • Točke: 0
Odgovori #1077 : 02 April 2008, 00:01:36
saj vem, da mi bo zal, da se vpletam v te spore, samo ne morem si pomagat. kleveta je neresnicno in nedokazano obrekovanje. za ferryjeve trditve obstajajo dokazi, kar je popolnoma druga zgodba. tako da bi lahko kvecem njegova lastnica tebe obtozila klevetanja, ker jo brez utemeljitve obtzujes, da je laznjivka.

voznja psa v avtu ni mucenje zivali. kolikor poznam ferryja mu v avtu ni slabo, zanesljivo pa vem, da se med potjo ustavljajo in mu dajo za pit in ga sprehodijo. v tem ni popolnoma nic spornega.

lojzeta pa zelo dobro poznas.

in ja - imam hestinega mladicka. tudi meni je hesta sama povedala, katere so njene napake, ceprav je nisem nikoli nameravala razstavljat ali parit. noben pes ni popoln in cisto prav je, da znas svojega psa videti z realnimi ocmi, ceprav je zate se vedno najlepsi na svetu (in tukaj se strinjava - prav je tako). ce pa svojega psa celo razstavljas, pa lahko pricakujes, da ga bodo ljudje komentirali (posebno ce nekdo, ki razmislja o paritvi s tvojim psom, prosi za mnenje).



Ribica*

  • *
    • Prispevkov: 620
    • Točke: 0
Odgovori #1078 : 02 April 2008, 00:11:45
V vso to kreganje se jaz ne bom vmesavala, ker itak nimam pojma in jaz "ocenim" beaglcke le po lastni presoji, kateri so meni lustni in kateri ne. Opazim ene par napak, drugega pa ne poznam. Jaz sem itak "nevtralna", ker je moj pes od xy beaglov (kar je pravzaprav zalostna, a sola za drugic).

Je bilo fino gledat vse beagle na kupu zadnjic v Tivoliju in je super se igrat s Seno in Xsaro ali v Tivoliju ali pa na PSTju in it s Seno na kavo  :) Pa tudi z Zivo (se mi zdi  :-[ ena od Ž-jevckov je bila) se je Luna igrala, pa enega M-jevcka smo srecali na PST-ju, pa Bena enkrat v Tivoliju, pa seveda Bistro na tekmi ... Luna pa "porajta" tudi tiste, izven standarda, samo da ji recem "Glej beagla" ali pa "Isci beagla"  :)

Za v naprej sem pa se dovolj naucila tule na forumu, kje in kako se kupi psa.

Pa se ena fotka Lune, za "razelektritev" ozracja. Danes se je Luna ze skopala v Koseskem bajerju, je bila vrvica zal prekratka ...


Pa se malo razvajenosti ...



It doesn't matter how much money you have, owning a dog means you are rich. [Madeline Bamford]


Zarja

  • Gost
Odgovori #1079 : 02 April 2008, 08:41:21
No, moja je bila pa včeraj (kljub temu, da ni po standardu  :P) na preverjeno  .. za par sekund je namreč uletela v kader  :D