Beagle

ursa · 1475839

Hooch

  • Gost
Odgovori #1080 : 02 April 2008, 09:45:43
Xsara,

če dobro pogledaš ta forum za nekaj mesecev nazaj, boš videla da sta z obrekovanji začeli prej omenjeni članici foruma in nikakor ne jaz. Še vedno trdim, da je bilo zelo zlonamerno s strani članice foruma o kateri pišeš, da si je izmislila mučenje psa. To pa res boli. Razstava v Umagu je ena boljših saj je v zelo lepem okolju med borovci,kjer je stalna senca in tudi avtomobili so vsi parkirani v gozdičku. Tisti dan tudi slučajno ni bilo 40 stopinj ampak okoli 29. In res ne vem kaj je tako spornega , če pelješ kužka v avtu, pa saj ga vsi in velika večina tudi v boksih, kar je za pse bolj varno, kot pa da je na sedežih in nepripet. To je bilo zelo grdo podtikanje in namerno spdbujanje da bi ostali mislili, da nekdo še res muči kužka. Veš to so bile zelo hude obtožbe. Saj se je obnašala kot nek vohun, ko pravi, citiram: " sem ti sledila do avtomobila in slikala". Ej prav bolano. Pa res misliš , da bodo ljudje nasedli takšni neumnosti?

Zakaj ne moreta biti prej omenjeni članici tako prijazni na tem forumu kot ste vsi ostali. Izgleda, kot da sta si prisvojili pasmo beagle. Pa saj še zdaleč nisem edini, ki sta ga napadli. Seveda lahko vsak govori o psih, vendar pa konstantno grdo govorjenje o nekom, mislim da se strinjaš, ni ravno za pohvalit. Noben kuža ni popoln, Hooch še zdaleč ne, a jaz si nikoli ne bi drznil o nekom, ki sploh ni sodeloval na forumu, tako govoriti.

S teboj se ne želim zapletati, ker si čisto v redu in vedno korektna in prav škoda je , daniso vsi vsaj približno na takšnem nivoju. Ti tudi nič ne zamerim, ker sta verjetno obe gospe tvoji prijateljici.

Pa brez zamere in lep pozdrav

Hooch



hesta

  • Gost
Odgovori #1081 : 02 April 2008, 09:58:41
Belča!Camelot je doma v Grosupljem in je v registru plemenjakov,je lušten kuža pripeljan iz Avstrije, sicer ima nekaj malenkostnih napak- saj jih ima vsak pes in človek tudi,vendar je Ok, kakor tudi njegova lastnika, pokliči me če te zanima.Tukaj ne bom dajala nobenih informacij več, ker me bo potem še kdo obtožil, da sem mu "odžrla" kak skok.

Hooch!Ne blebetaj bedarij!Če kdo naklada, si to prav gotovo ti!Nikomur nisem rekla da ti je psa pripeljal neki "južnak", ampak da si ga sam, odkd izviraš pa menda veš.G.Breca bom pa srečala v Splitu in ga bom prav vprašala o njegovem izboru edinega psa, ki je bil izvožen v SLO, prav tako g.Zidarja(ki ga zelo cenim in vem da ne ve nič kar se dgaja v zvezi z beagli pri nas, niti ni v VK, če bi bil bi bilo stanje precej drugačno- boljše) o dominantnosti genov.Preberi si vendar kaj o genetiki,o paritvah in ostalem, pa boš (čeprav dvomim) sprevidel da s kombinacijo gosi in race ne pride iz jajca labod.
Delala sem več let na vzrejnih pregledih in sem videla kaj je bilo tja pripeljano, kakšno je bilo in kdo je pripeljal.Ti seveda tega ne veš, ker je bil vzrejni pregled narejen kar na domu sodnika(malo pred rednim vzrejnim pregledom), ker je njegov kolega (drugi podpisnik) pač rabil psa za skok, ker ga takrat zaradi "izjemne"lepote svoje psice(vse ocene in ostalo je dobila po istem sistemu) ni drugje v SLO mogel dobiti.
Še to mi povej, a takrat ko sem te učila kako se raztavlja pes, da se prikrijejo napake(predvsem podgrlina, kar s pridom uporabljaš) in ko si me prosil v Tullnu in Rovinju če ti peljem v ring psa ker je tebi nagaja in noče pokazati zob(ker je pes pod stresom in ves spsihiran od tvojega stremuštva), a takrat sem lagala, kaj?!Ti si že preden si naredil vzrejnega govoril da ne boste parili psic, ki niso v tipu standarda, celo si mi predlagal, da bi katero od svojih psic parila pri tebi(pred pričami).Nikoli nisem rekla, da je Hooch grd pes, povedala sem ti tudi napake svojih psov in kaj bi bilo potrebno izboljšati s primernimi paritvami.Ti pa govoriš eno, delaš pa drugače in nakladaš o vsem(kar dobro vejo tvoji bivši sodelavci, med katerimi so tudi uspešni kiniologi).Jaz o stvareh o kateri v rokah nimam dokaza ne bi upala kar tako blebetati.Do vseh teh prepirov med nami je prišlo prav zaradi tega, ker nočeš(in tebi eneki) sprejeti nobene resnice, kar je razvidno iz zbruhov in obtožb proti meni in še nekaterim na tem forumu.Proti meni se ni zarotil nihče iz KZS, saj drugače ne bi delala za njih, le tistih nekaj(so samo člani KZS in so bili zaradi svojih dejanj že odstranjeni iz določenih funkcij potom disciplinke komisije), ki zavestno škodujejo pasmi, ker vedo, da se potom KZS in FCI stvari uredijo drugače, na pošten način s ponovnim javnim vzrejnim pregledom za vse imetnike vzrejnih dovoljenj, pred strokovno, nevtralno komisijsko zasedbo.To se lahko zgodi na moje stroške- ni  problema, le da bo že enkrat mir in se bo javno videlo kdo lahko vzreja in kateri psi, ki so si rodovnike kar brez pregleda večih linij potomcev z pogojnimi rodovniki, le-te lahko obdržijo.Saj vsako podjetje rado služi, tako KZS (iv  interesu je čim več pripravnikov, sodnikov(večina jih samo plačuje takso)in ostalih kinologov, ki se potom njih izobražujemo ter polnimo njihovo blagajno z udeležbo na prireditvah in članstvom po klubih in društvih), kot sredstva javnega obveščanja(kamor bo vsa ta stvar prej ali slej prišla.
Zato,  ne grozi s prepovedmi sodelovanja na forumu(nismo izjavili nič nedokazljivega, kar je bilo že stokrat rečeno) in tožbami.Če se valjaš v denarju, še ne pomeni, da brez predloženih dokazov lahko nakladaš bedarije,saj se mi kar smiliš(še bolj pa tvoj pes), si kot jokajč otrok, ki ne prenese da njegov sovrstnik nekaj zna on pa ne.
Še to, moje spraševanje od kod psi prihajajo utemeljujem s tem, ker iščem 7 psov, ki so vnuki mojega samca, katerih rejec ni svojih dolšnosti opravil v skladu s predpisi KZS in se do sedaj ne ve kje so, zanima pa nas njihov razvoj in vse ostalo kar spada zraven.Toliko v vednost ker vidim, da tvoja kratka pamet tega ni zasledila v enemu od ne dolgo nazaj napisanem postu.
Zdaj pa res zaključujem to temo, ker se mi ne da več ukvarjati s takimi otročarijami, saj bo tako vseslovenska javnost kmalu obveščena o vseh dogajanjih odločila kaj je prav jin kaj ne, nekateri pa se bodo na ta račun lahko tudi poslovili od svojih licenc.
ŠE SE NAJDE PRAVICA v tej naši deželici, čeprav je pot do nje večkrat dolga in grda.
Toliko o tem, zdaj pa predlagam, pogovarjajmo se o beaglih, pa naj bodo grdi ali lepi, moji ali tvoji, ali njihovi, domači ali uvoženi, vsak ima pravico povedati kar misli in opisati kar vidi.

Belča slikice so lepe, psička je kratka in nizka kar je res pohvalno, rep nima zadovoljiv kot ne njen ded,mama in oče(rep pa ima Hooch zelo lep in lepo pravilno nošen).Njena babica je bila glede na takratno kvaliteto in število beaglov v SLO zelo lepa predstavnica in škoda, ker ni bila kje predstavljena, njena prababica- joj, živa groza, kar je sprevidel tudi vzreditelj in je od takrat ni več paril.Obe naenkrat sta takrat imeli mladiče(vsaka z drugim samcem) in že pri malčkih so bile vidne velike razlike, ko so odrasli pa sploh.So pa v vsakem leglu dobri in slabi psi, zato je njihov razvoj trba zasledovati in kasneje pariti kombinacije, ki bi prinesle izboljšave, ne pa kar vse vprek, da je med tistimi ki bi radi vzrejali sama žlahta.



Bili_07

  • *
    • Prispevkov: 25
    • Točke: 0
Odgovori #1082 : 02 April 2008, 10:50:13
Hooch!Ne blebetaj bedarij!Če kdo naklada, si to prav gotovo ti!Nikomur nisem rekla da ti je psa pripeljal neki "južnak", ampak da si ga sam, odkd izviraš pa menda veš. .

Ok. Sicer se nisem mislil vpletati v spor pa vendar:

Hesta, rekla si, da je Hoochu psa pripeljal en bosanc na Brnik.  To sva slišala dva in za tem tudi 100% stojiva.

Bili


=== Your beagle is bigger than my beagle ;) ===


belča

  • *
    • Prispevkov: 26
    • Točke: 0
Odgovori #1083 : 02 April 2008, 11:20:01
Ribica
hvala za pomoč! :)



hesta

  • Gost
Odgovori #1084 : 02 April 2008, 11:55:02
Bili! Potem si pošlihtajta spomin po glavi in ne govori laži rekla sem da je lastnik (res sem regla da je on južnak) včasih delal na brniku zdaj pa ima svojo firmo in dosti leta okoli privlekel psa iz Anglije in ga propagira kot najkvalitetnejši in najboljši pridobitek za SLO in pari vse psice  neglede na izgled.Že v prejšnjih pisanjih si dajala ravno obrnjene informacije kot je res, zato drugič raje premisli kaj daješ v javnost.Svetujem da si spucata ušesa ali pozorno poslušata tistega s katerim se pogovarjata, da bosta v bodoče razumela točno tako kot vama je povedano.



Xsara

  • *
    • Prispevkov: 995
    • Točke: 0
Odgovori #1085 : 02 April 2008, 11:57:44
na jutranjem sprehodu mi je ena gospa povedala, da je videla Xsaro na TV pika - prispevek z Repkovega teka. Ce koga zanima: http://www.pika.tv/?showid=86046bf3d13347a1ae3e97584e4d04c1 - Xsara je na 12:56 za ene 10 sekund.



hesta

  • Gost
Odgovori #1086 : 02 April 2008, 12:17:51
Zarja!Sem videla, se ji že kar pozna, da je gospodična že v letih.Kako sta se odločili za 14.junij?Če bosta rabili prevoz sporočita.
Xsara, vi ste pa res aktivni na vseh področjih.Tudi mi smo razmišljali, da bi šli z enem, če ne drugega plačat vsaj štartnino,potem je pa vse skupaj šlo po vodi.Zdaj kot vidiš ne morem delat nič fizičnega, na srečo pa nimam poškodovanih možganov, pa se malo špetiram z že znanimi prepirljivci, ker ne dopuščam, da se blebetajo neresnične stvari.Naslednji teden začnem z terapijo, zdaj sem pa doma in se lahko kaj vidimo.Ali kaj veš kako napreduje popravilo poligona v Rovnu.?Bo tam že pomladanska tekma?



Xsara

  • *
    • Prispevkov: 995
    • Točke: 0
Odgovori #1087 : 02 April 2008, 12:39:06
hesta: a poligon v Rovnu je tisti med selco in zelezniki? kolikor vem, je zaenkrat tekma pri njih napovedana ravno za 14.06.

z veseljem se lahko kaj oglasimo, cez dan gasper dela in sva same (piseva diplomo, xsara pomaga z gretjem mojih nog), proti veceru in cez vikend smo pa vsi trije prosti (razen mojih delovnih nedelj), tako da kar povej, kdaj ti najbolj odgovarja (lahko tudi na privat, da ne bomo morili teme). ce bi bilo mozno, bi te prosila za analke, danes se je spet nekaj podrajsala, glist pa 100% nima.

vceraj se je po necem povaljala in nisem hotela laufat za njo, ker me je zanimalo, kdaj bo ugotovila, da me ni in pritekla za mano. zaba je tako smrdela, da sem jo morala dvakrat samponirat, ker je zaudarjala cela hisa. mislim, da se je za prvi april malo pohecala z mano  ::)



Hooch

  • Gost
Odgovori #1088 : 02 April 2008, 13:52:14
Hesta,

Ne vem zakaj me spet zmerjaš z besedo "južnjak". Kaj to pomeni? Sem namreč rojen v Ljubljani in nisem še zasledil, da bi Ljubljančanom govorili Južnjaki. Malo izbiral besede. Še nekaj : nikoli nisem delal na Brniku.
Glede paritev: ali sem jaz kriv, če mi vzrejna komisija pošilja kandidate za parjenje?. Na KZS so mi povedali, da je bilo letos že deset paritev pri beaglih in samo 4 paritve so bile pri Hoochu in ne vsi kot domnevaš (tudi lani je imel le štiri parjenja v 12 leglih). Mislim, da je neprimerno več beaglov drugega porekla v Sloveniji - celo iz kombinacij tvojih psov jih je veliko več. Ali res misliš, da se meni ljubi parit psa. To delam, ker me vzreditelji prosijo.

No pa sem vednarle doživel eno pozitivno besedo iz tvoje strani, ko si pohvalila Hoochev rep (sem moral kar dvakrat pogledat). Ko bi ti tu govorila v normalnem tonu, ne pa zaničevalnem (beri: podre vse kar leze, je prav grda psica, itd , itd) in bi pisala npr. ja psica ali pes ima morda to in to napako, itd,itd ti nihče ne bi zameril. Ti pa res grdo ozmerjaš tako pse kot ljudi , ki ti nikoli niso nič žalega storili. Kako lahko na forumu o nekom govoriš in uporabljaš besedo v zaničevalnem tonu "južnjak"?

Tu ne more biti opravičilo kot pravi Ferry: saj Hesta vsakega skritizira in popljuva. Kritika je eno, popljuvanje pa nekaj čisto drugega-je zelo zaničevalno in prav na to sem opozoril!

Ker se imaš za kinologa, se od tebe pričakuje, da temu nazivu primerno komuniciraš in ne zmerjaš ljudi in jih ne obkladaš z raznimi žaljivimi pridevniki.

Zelo veliko ljudi se zaradi takšnega tvojega tona sploh ne upa na forum o beaglih, ker se že v naprej bojijo tvojega zmerjanja.
Predlagam ti, da postaneš bolj prijazna do ljudi, boš videla bo veliko bolje.

Raje povej lastnikom beaglov kaj koristnega, saj verjetno zelo veliko veš o beaglih. Ljudje ti bodo za to veliko bolj hvaležni, zmerjanje pa opusti.

Jaz ti ne zamerim, ker vem da si nagle jeze, ne prenesem pa osebnega zmerjanja.

Želim ti vse najboljše s tvojimi psi in še posebej z novim psom, ki ga pričakuješ.

Lp pozdrav

Hooch



Ribica*

  • *
    • Prispevkov: 620
    • Točke: 0
Odgovori #1089 : 02 April 2008, 14:10:27
No, moja je bila pa včeraj (kljub temu, da ni po standardu  :P) na preverjeno  .. za par sekund je namreč uletela v kader  :D

A tvoja je bila? Sem se ze sprasevala, kateri je bil ta beaglcek  ;)

Sami slavni, hehe ...

It doesn't matter how much money you have, owning a dog means you are rich. [Madeline Bamford]


Hooch

  • Gost
Odgovori #1090 : 02 April 2008, 14:35:57
.







Ferry

  • Gost
Odgovori #1091 : 02 April 2008, 17:00:53
Hooch.

pa si že opazil sebe, da samo blebetaš, ne odgovoriš na nobeno vprašanje, ker bi pač s tem moral povedati resnico, a ne, tega pa ne znaš. ČE ŽE PLJUVAŠ - VSAJ PO MENI, POTEM MI ODGOVORI NA VPRAŠANJA IZ PREJŠNJIH mojih odgovorov, vendar jih namenoma spregledaš, ZATO, KER JE CEL TVOJ NASTOP LAŽ.

To, da so vsi udeleženici razstave CACIB Umag (konec junija, pri 40 stopinjah) pripeljali svojega psa v PRTLJAŽNIKU LIMUZINE, pa je prava PRVOAPRILSKA ŠALA!!!!! Ti mogoče še napišem dimenzije prtljažnika limuzine tvojega bivšega BMW-ja, tudi, če podreš sedeže, ne gre tja notr dosti večja kletka, kot je za čivavo. Vem, ker imamo doma karavana in komaj v zadnji prtljažnik spravimo veliki plastični box za beagla, tako, da drugi pes leži na zadnjih sedežih, PA IMAMO KARAVANA!!!!!!!!! Ne, se norca delati iz ljudi, nismo vsi tako zabiti, kot nas jemlješ!!!

Hooch, pa koga slepiš ti s tempraturo, takrat je bilo tako peklensko vroče, da je bilo pomoje še več!!!! Vprašaj Lojzeta, ker ravno zaradi svoje ljubezni do bassetke v Umagu ni razstavljal čeprav je bil prijavljen, ker je psička preveč občutljiva na vročino in že kazala znake pregretja, pa smo bili v senčki tisti dan. HOOOCH ŠE ENKRAT - NE BOMO VEČ POSLUŠALI TVOJIH LAŽI, nas je preveč, ki vemo resnico!!!

Mogoče pa je zate mučenje psa šele ko ga nabiješ na kol, to pa res ne vem, samo tisto, kar sem jaz videla od tebe, je zame veliko preveč, kar prenesem!!!!!!!!

Še nekaj o mučenju živali (res največja možna nesramnost s tvoje strani): hvalila si se, da je tvoj Ferry dosegel 10 šampionatov v raznih državah : ali ni to mučenje voziti psa v avtomobili po vsej Evropi? ne glede v kakšnem! Torej si psa vsak 10 kart več kot jaz peljala na razne razstave in se mi drzneš podtikati o mučenju našega psa. Vsi, ki nas poznajo vedo kakšne razvajenček je Hooch!

S takimi izjavami pa dejansko potrjuješ svojo "puhloglavost". Moj pes je kot moj otrok in je povsod z menoj in je tudi tretiran tako kot otrok, s postanki, z vodo, s hrano itd. in za njega je največje trpljenje, da ga pustim doma in zadaj v prostornem in svetlem boxu prav uživa in celo pot lepo nemoteno spi. A zate je pa potem to mučenje???? Potem vsi ljudje, ki vozijo sovoje male otroke v avtu MUČIJO CELO ČLOVEŠKA BITJA! Hooch, dosti neumnosti s tem svojimi izjavami, PROSIMMM!

Pa še nekaj, moj pes je absolutno najslabše shendlan pes na razstavi, ker ga v to aboslutno ne silimo in takoj, ko bi opazili kanček stresa, bi prenehali, ker pa ima izredno rad druge kužke (sploh pa beagle) je do sedaj na razstavah vendno užival, KAR PA SEVEDA NE MOREM REČI ZA TVOJEGA PSA, kot je omenila hesta so vsi opazili, kako zamorjen in v kakšen stresu se je tvoje pes pojavljav na razstavah. ŠE ENKRAT IN ZADNJIČ TE SPRAŠUJEM: ZAKAJ TE JE SODNIK RAZINGER IZLOČIL, da se se potem znašal na njega, ker je pač opazil tvoje ustrahovano bitjece. Odgovoriš pa ne zato, ker bi pač moral priznati, DA JE BILO TEBI VEČ DO TITUL IN BAHAŠTVA, kot pa do tvojege kot si omenil "Ljubjenčka". Je kar nekaj kolegov, med njimi tudi lovcev, ki lahko potrdijo tvoja ravnanja, tudi iz tistega CAC-a Trbovlje.

In še enkrat, poditi iz foruma ljudi, ni tvoja pravica, naša pa je, da se pogovrjamo o beaglih in to se (ali je hvala ali kritika), ti pa samo napadaš z nekimi obtožbami, ki pa jih potem ne znaš razložiti oz. dokazati. TOREJ NEHAJ, ker si tak KOT POKVARJEN CD (stalno ene in iste zadeve v vseh tvojih pisanjih - DOOOLGČASSSSSSSSSS!!!!!!!!)

Belča,

lepa psička je, sedaj se dobro vidi na slikici, NUJNO je pelji k Camelotu v Grosuplje, ker je res najlepši samec daleč naokoli in seveda po možnosti najbolj primeren za tvojo psičko, pa še izredno velika možnost je da bodo zelo majhni, ker ima tudi tisti pes samo 35cm (PA TO JE RES, smo ga videli na razstavah v ŽIVO!!)

Lp



Ferry

  • Gost
Odgovori #1092 : 02 April 2008, 17:11:46
Hooch,

Sem namreč rojen v Ljubljani in nisem še zasledil, da bi Ljubljančanom govorili Južnjaki.

Aha, potem je Ferry rojen v Nemčiji, nemška avtohtona pasma. No, fino, zdej VEM, hvala za info.

lp



Ribica*

  • *
    • Prispevkov: 620
    • Točke: 0
Odgovori #1093 : 02 April 2008, 22:06:52
No, ne vem o kakem avtu je govora, ampak samo toliko .. Lunin boks, pa ni majhen, gre v prtljaznik Clia brez problema  ??? V karavana pa cisto komot. Pa je pribl. mer 67 x 47 x 45. 

V ostalo se pa ne bom vmesavala, kot sem ze rekla, ker ne vem o cem se gre in se nocem niti vpletat v to.

It doesn't matter how much money you have, owning a dog means you are rich. [Madeline Bamford]


Ferry

  • Gost
Odgovori #1094 : 02 April 2008, 22:23:38
Ribica,

saj gredo tudi v očetovo hondico jazz 3-je taki boksi, ki jih ima Ferry, samo obstajajo znamke avtomobilov, ki so velike od zunaj, od znotraj pa nobenega prostora in tak je žal tudi BMW, absolutno, kar se prostora tiče "NIČ PROSTORA" in mi se vozimo slabše (v pomenu prostora), kot pa nekdo, ki ima npr. twingota, ampak to tako je in tako je tudi zaradi varnosti in pa zgradbe avta, lahko bi o tem govorili še več, a to ni tema za ta forum. BMW, naj bo karavan (ki ima vseeno več prostora) ali limuzina je prostora malo, naj pove hesta, ki ga ima v majhenem Yarisu več, kot mi. Zato vem, kaj pomeni, ko spraviš kletko v prtljažnik limuzine BMW-ja, svetujem ti, da si enkrat ogledaš, ena grozna majhna črna luknja in nič več. Kakšen box gre pa v tako luknjo, ena športna torba za tennis in to je prtljažnik že skoraj poln! Lahko pa si ogledaš katerokoli veliko limuzino, lahko je audi, passat, povsod je podobno.

Lp



Ribica*

  • *
    • Prispevkov: 620
    • Točke: 0
Odgovori #1095 : 02 April 2008, 22:50:52
Hja, Lunin boks ne gre v twingov prtljaznik, gre pa na zadni sedez (ce je sprednji toliko nazaj, da se boks fiksira), gre v prtljaznik od Clia brez probmlema in v prtljaznik Peugeouta 307 SW bi lahko dal dva taka boksa, pa bi se bil prostor. V druge avtomobile pa nisem dajala.  :)

It doesn't matter how much money you have, owning a dog means you are rich. [Madeline Bamford]


Ribica*

  • *
    • Prispevkov: 620
    • Točke: 0
Odgovori #1096 : 02 April 2008, 23:04:26
Boks je pa takle (kolikor se pac vidi iz fotk):

agility tekma  :P

- tu je na sedezu v Peugeotu

Tukaj je pa Luna na poti iz MS v LJ, ko smo jo sli iskat, mislim, da ima 10 tednov  :)


It doesn't matter how much money you have, owning a dog means you are rich. [Madeline Bamford]


Tina81

  • *
    • Prispevkov: 136
    • Točke: 0
  • MAK
Odgovori #1097 : 02 April 2008, 23:23:45
Ravnokar gledam na RTS-u ponovitev oddaje o beaglih. V oddajo so pripeljali samčka beagla Brina star pa je 3 leta, kupljen je v Sloveniji. Zanimiva oddaja  :)

Beagli so zakon!


Ferry

  • Gost
Odgovori #1098 : 03 April 2008, 08:37:18
Ribica,

tako majhen box za nas ne pride v poštev - prvič je našega junaka, kar nekaj skupaj, drugič pa so te dimenzije za daljšo pot definitivno premajhne. Mi imamo box Atlas Car 80, dimenzij 82cm x 51cm x 61cm in zavzame v prtljažniku čisto cel prostor (mogoče ostane za kakšen dežnik) in v njem se naš Ferry lahko tudi pretegne, raztegne, kolikor mu je želja, v boxu je tudi pritrjena posodica z vodo (tako dimenzijo nam je svetovala tudi njegova vzrediteljica), vse ostalo se mi zdi res premajhno. Hesta ima še večje bokse kot mi in ga z lahkoto spravi v Yarisa (seveda pa podre sedeže).

Lp



Bili_07

  • *
    • Prispevkov: 25
    • Točke: 0
Odgovori #1099 : 03 April 2008, 09:20:58
Bili! Potem si pošlihtajta spomin po glavi in ne govori laži rekla sem da je lastnik (res sem regla da je on južnak) včasih delal na brniku zdaj pa ima svojo firmo in dosti leta okoli privlekel psa iz Anglije in ga propagira kot najkvalitetnejši in najboljši pridobitek za SLO in pari vse psice  neglede na izgled.Že v prejšnjih pisanjih si dajala ravno obrnjene informacije kot je res, zato drugič raje premisli kaj daješ v javnost.Svetujem da si spucata ušesa ali pozorno poslušata tistega s katerim se pogovarjata, da bosta v bodoče razumela točno tako kot vama je povedano.

Boring!!! ::)
Rekla si nama tako kot sva napisala. Tudi tvoja druga verzija ki si jo napisala zgoraj izgleda da ne pije vode. Torej kdo laže???

Bili!




=== Your beagle is bigger than my beagle ;) ===


Žana

  • *
    • Prispevkov: 186
    • Točke: 0
  • Žanči
Odgovori #1100 : 03 April 2008, 10:44:47
Oj! Menjam avto, tokrat bo karavan in nameravam kupiti boks. Do sedaj sem Žano vozila na zadnjih sedežih, pripeto s pasom. Prosim, predlagajte mi kakšen boks je najbolj primeren za v avto. Plastičen ali kovinski?
Hvala.

Lp



Xsara

  • *
    • Prispevkov: 995
    • Točke: 0
Odgovori #1101 : 03 April 2008, 10:57:07
Zana: mi imamo za v avto plasticen boks na zadnjem sedezu in mislim, da je kvaliteten plasticen boks zelo v redu izbira. Ni pa cisto nic narobe s kovinskimi boksi, mislim da je to bolj ali manj stvar osebne preference. Meni je plasticen boks vsec, ker ga z lahkoto prenasam ne da bi ga morala zlagat.



andreja

  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 7.101
    • Točke: 28
  • vedno z mano
Odgovori #1102 : 03 April 2008, 11:33:39
Kovinski žičnat je ob trku lahko nevaren, če se pretrga in potem špice  lahko štrlijo... Tisti kovinski, ki ga nekateri delajo po meri in ni iz žice je pa po moje zelo varen. To je moja izbira, ko kupim večji avto. Drugače so pa plastični zelo priročni, lahki, prenosljivi in zadržujejo svinjarijo in vodo v notranjosti (po potrebi pač ;) ) To imam pa zdaj.

Prevelikega boksa tudi ne kupuj, ker je potem pasja varnost slabša in je isto, kot če bi ga imela samo v prtljažniku. Ga zmeče na vse strani...  :-\

http://blueberry.moj-album.com/

http://www.youtube.com/watch?v=CbKsgaXQy2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P


Jean

  • *
    • Prispevkov: 2.324
    • Točke: 6
Odgovori #1103 : 03 April 2008, 11:42:29
No, ko se lih pogovarjate o varnosti v avtu...danes mi je kolegica poslala ta link:

http://www.motorevija.si/l2.asp?L1_ID=33



andreja

  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 7.101
    • Točke: 28
  • vedno z mano
Odgovori #1104 : 03 April 2008, 11:47:44
Super članek!
Hvala Jean!  :D

http://blueberry.moj-album.com/

http://www.youtube.com/watch?v=CbKsgaXQy2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P


andreja

  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 7.101
    • Točke: 28
  • vedno z mano
Odgovori #1105 : 03 April 2008, 11:56:46
Dodajam, da čeprav ni v zakonu o CPP nikjer napisano beseda žival (pes, mačka...), se žival lahko interpretira kot stvar in kot tako, jo moramo imeti čvrtso pritrjeno ali ločeno v prtljažniku tako, da nas ne ogroža. Toreej smo v bistvu na istem.

Sem pa slišala še za eno pri pasji oprsnici: če ne sedi normalno, ampak se vrti po sedežu ali gleda nazaj, ga ob trku lahko brez problemov vrže iz oprsnice.

Zdaj pa bi lahko še naše pisanje kopirali na pravo mesto...  :-[

http://blueberry.moj-album.com/

http://www.youtube.com/watch?v=CbKsgaXQy2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P


hesta

  • Gost
Odgovori #1106 : 03 April 2008, 12:04:32
Hooch!Res se ne mislim več ppogovarjat takih traparij, to ni prvič, da sem povedala kaj mi je na Hoochu všeč, nekajkrat smo že šli prijateljsko na pir in sem ti lepo povedala kaj je zelo dobro in kaj slabo, pa tudi to, da je takega psa škoda za paritev psic, ki niso v standardu, kar si vedno potrdil.Hotela sem psu samodobro, ker poznam kšeftarje id tistih psic,Javno je objavljeno kje kdo pari, pa KZS nima nič zraven, temveč VK, ki na velioko žalost dela brezglavo.
Beseda "podre vse živo"ni iz mojega repertuarja, ne vem kje si to pobral, da pa ljudem, ki nimajo svojih korenin pognanih v SLO  pravim čfurji(ne južnaki) pa nisem edina, so še politiki med njimi, ni pa s tem rečeno, da koga sovražim, zame je človek človek(če je normalen)pa naj bo  ni važno od kod.Moja hči je več let živela v Angliji, prijatelj na Danskem, pa da ne boš mislil, tudi Slovence povsod kličejo čefur, pa od užaljenosti ni še nihče umrl.
Dolgo te že nisem srečala na nobeni raztavi , pa naj ti še enkrat povem, ne daj parit svojega psa (spet bom napisala isto, ker imam oči in drugače ne vidim)grdim psicam,ŠKODA ga je, sploh njegovega imena s katerim se potem hvalijo puhloglavci , če pa vprašaš za mamo mladičev, bi jo pa najraje skrili da je res ne bi kdo videl, ki ima kaj pojma o beaglih.Če bi ti ljudje imeli radi svoje psice in mladičke, bi z njimi ravnali vsaj tako, kot zahteva Zakon o varstvu živali, ne pa dajih eni še cepijo ne(točno vem kdo), 6 tednov stari reveži pa morajo od doma, da ni preveč stroškov, seveda!Si se morda vprašal zakaj so si v Sodražici in Zvirčah povečali število beaglic pri hiši?Zato, ker se trenutno najbolje prodajajo!!!Oba lastnika sta gospoda z licenco in običajno je pri hiši naenkrat več legel psov različnih pasem.Pa reci če je to ljubiteljstvo???Meni niti na kraj pameti ne pride, da bi parila dve psici naenkrat, ke se zavedam, da se najbolj lahko posvetim enemu leglu, pa še to imam celo bajto obrnjeno na glavo in ne delam devet tednov skoraj nič drugega, ampak se ukvarjam z njimi, da ne gredo od doma brez vsakih manir.Za vsakega do konca življenja vem kaj se dogaja z njim, ne pa da bi zabrisala vse sledi za njim, takoj ko gre od doma, to počnejo velecenjeni gospodje, ki jim za psice sploh ni mar, za mladiče pa še manj.To ti lahko pove članica tega foruma, katere samčka je oče tvoj Hooch(hvalabogu je ta kuža podoben bolj očetu in dedu).Vesela bom če se nam bodo tudiiletos pridružila na srečanju, saj od svojega vzreditelja še nobenega nasveta ne morejo dobiti, ka šele kaj drugega.
Hvala za lepe želje, tudi za mojega kuža ki ga nestrpno čakam(ne bo beagle).

Bili! S tabo sploh ne mislim debatirat, ker vem da nimaš vse na svojem mestu.

Xsara!Potem bomo pa imeli spet en lep dan v Selcah, če tekma bo.Super!Vaju pričakujem, pa tamalo obvezno s sabo!Pa pridno pišita diplomo.

Vsem, ki ste bili na našem dobrodelnem srečanju, naj povem, da se je družina za katero smo zbirali denar že preselila v obnovljeno stanovanje,Vsakič se mi zahvalijo, pa tudi našo skupinsko sliko imajo spravljeno v trajen spomin.



Xsara

  • *
    • Prispevkov: 995
    • Točke: 0
Odgovori #1107 : 03 April 2008, 12:17:14
Jean: najlepsa hvala za clanek, grem takoj prestavit Xsarin boks med klop in sedez, samo malo bo razocarana, ker ne bo vec skozi okno videla, ampak varnost je absolutna prioriteta!

hesta: bi se oglasili kar danes po treningu, torej pozno popoldne, ce je OK. Tamala bo, seveda, z nama :) me pa zelo veseli, da je gospod z druzino v novem stanovanju in da smo lahko naredili nekaj lepega za njih.



Majchy

  • ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • *****
    • Prispevkov: 5.608
    • Točke: 99
  • *love dogs*
Odgovori #1108 : 03 April 2008, 12:19:53
na jutranjem sprehodu mi je ena gospa povedala, da je videla Xsaro na TV pika - prispevek z Repkovega teka. Ce koga zanima: http://www.pika.tv/?showid=86046bf3d13347a1ae3e97584e4d04c1 - Xsara je na 12:56 za ene 10 sekund.

Ja ravno sem hotela povedat, da sta v tej oddaji. :D
Luštne sta!  ;D

LP, Maja


SPLETNA STRAN: http://www.majchy.com
PORTFOLIO: http://www.majarokavec.com


Žana

  • *
    • Prispevkov: 186
    • Točke: 0
  • Žanči
Odgovori #1109 : 03 April 2008, 13:15:01
Hvala za vse nasvete o boksu. Se bom še odločila ali bo kovinski ali plastičen, bo pa vsekakor v prtljažniku karavana, pa potem še zaščitna mreža med prtljažnikom in kabino. Super članek o varnosti živali v avtu. Se pravi je oprsnica z enkratnim pripenjanjem nevarna, z dvakratnim pripenjanjem je pa pes zelo omejen, tako da se mi zdi, da je boks vseeno boljši od oprsnice.

Lp