Beagle

ursa · 1475927

Xsara

  • *
    • Prispevkov: 995
    • Točke: 0
Odgovori #1110 : 03 April 2008, 14:00:26
ja, v vsakem primeru je boks boljsi od oprsnice, poleg tega pa ima pes svoj prostor, kamorkoli gres, kar je vcasih res fino. xsarinega boksa ne morem stlacit med sedeze in klop, tako da ga bom zaenkrat pustila na zadnjem sedezu, mogoce bom pa dodala se mrezo. nocem je pa dat v prtljaznik, ker se mi zdi, da je v primeru, da se ti nekdo zaleti v avto od zadaj (kar ni ravno redkost), tam za psa zelo nevarno. lahko pa da se motim - nisem strokovnjak!



Ribica*

  • *
    • Prispevkov: 620
    • Točke: 0
Odgovori #1111 : 03 April 2008, 14:26:38
Lunin boks defenitivno ne gre med sprednji sedez in zadnjo klop  :-\ V twigotu je boks fiksen - sprednji sedez se da toliko nazaj, da se boks ne prekucne iz sedeza (je daljsi, kot sedalna povrsina).

Vecji boks, kot ga ze imamo, pa ne bom kupovala, ker pride v postev potem le Peugeot, ki je ocetov in se samo on vozi z njim, nekih family izletov pa ne delamo, na pocitnice gremo pa tudi loceno. V Clia ga za na pocitnice potem nimam kam dat, moram preiskusit, ce gre na zadnji sedez tako koz v twinga. Luni cisto nic ne manjka v njem, itak spi zvita na polovici boksa, preteguje se pa potem zunaj. In vedno kadar od kje pridemo, noce nikoli ven iz boksa.

It doesn't matter how much money you have, owning a dog means you are rich. [Madeline Bamford]


andreja

  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 7.101
    • Točke: 28
  • vedno z mano
Odgovori #1112 : 03 April 2008, 15:16:17
Ribica. Čisto dovolj je velik.  ;)

http://blueberry.moj-album.com/

http://www.youtube.com/watch?v=CbKsgaXQy2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P


Carmen6

  • *
    • Prispevkov: 28
    • Točke: 0
Odgovori #1113 : 03 April 2008, 16:06:51

Ribica, tudi jaz imam za Živo boks takšnih dimenzij in se mi zdi ravno pravšnji.
Sem prebrala tisti članek in bom definitivno poskusila spraviti boks za sedež, upam da bo šlo, k sreči se mi zadnja klop lahko po potrebi premakne nazaj 8).

LP



Ferry

  • Gost
Odgovori #1114 : 03 April 2008, 16:41:05
Jean,

poučno, predvsem za tiste, ki jim tega ni nihče razložil, mi smo imeli to srečo, da nam je vzrediteljica v dokumentaciji (jaz temu pravim navodila za uporabo  :D), ki smo jo prejeli ob nakupu Ferrija v rubriki vožnja z avtomobilom, svetovala dimenzijo, plastičen box, pa definitivno vožnjo v prtljažniku in ne na sedežih!!.

Xsara, ne skrbi za zadnji del avtomobila, ker ko bo karambol, bo tvoja psička še najbolj poškodovana, če bo na zadnjih sedežih, poglej si res poučen članek od Jean. Kar se pa karambola tiče, pa je itak vse loterija, ali jih dobro odneseš ali ne in tako velja tudi za kužka, ki je s teboj v avtu. Lahko le pripomoreš k varnosti tako, kot piše v tistem članku eno stran nazaj.

Žana, definitivno plastičen box, pa spet odvisno, kakšen avto imaš, če je možno v prtljažniku in box mora biti postavljen prečno in praktična zadeva je, da se odpira iz boka.

Kot pravim, je za nas dimenzija od Ribice definitvno premajhna, ker v box sodi seveda tudi njegova plišasta pojstlica (pojstlica, ki ima debelejšo podlago in debelejči cca 20 visok rob), ker ima izredno rad mehko podlago in samo oddejica ne pride v poštev, ker se mu čez čas nabere na eno stran in potem leži na trdem. Če bi pa v box od Ribice stlačili še njegovo pojstlico potem pa definitvno nebi bilo prostora za Ferrija.

No, sicer vsak ima svoj sistem, mi imamo pač takega, ker smo zelo veliko na daljših poteh in smo pač preizkusili res veliko stvari in ta je za nas res optimalna, vse je odvisno od možnosti - prostora v avtu, lastnosti kužka, količine vožnje itd. Najbrž mi je tudi zato vzrediteljica priporočila večji box, ker v Nemčiji večinoma opravljajo daljše in za kužka bolj zahtevne poti.

LP



Ribica*

  • *
    • Prispevkov: 620
    • Točke: 0
Odgovori #1115 : 03 April 2008, 17:52:58
Ferry je pa razvajencek  :P Se hecam, ampak mi je ful zanimivo vse tole brati  :) Luna ima samo tisto tanjso blazino, mislim, da je samo ena plast pene, ki smo jo dobili v plasticni kosari (tu pa ima en povster cez celo kosaro + debelo pasjo blazino), pa si jo po moznosti zguzva stran in lezi na plastiki. Ce jo jaz kam peljem ima pa se kaksno brisaco notri vrzeno, ce jo moram kaj brisat.

Jutri gre pa z mano v Avstrijo v shopping in ker bomo imeli s sabo Luno, bomo se ustavili se na Faaker See-ju (Baško jezero, se mi zdi). Bom prilepila kako fotko, če bo kaka lepa nastala.

It doesn't matter how much money you have, owning a dog means you are rich. [Madeline Bamford]


Ribica*

  • *
    • Prispevkov: 620
    • Točke: 0
Odgovori #1116 : 03 April 2008, 17:54:50
Aja, mi smo se na 4-urni poti lani ustavili 1x, pa ko smo cakali na trajekt, je bila Luna zunaj nekaj casa, potem pa v avtu na klimi. Prvo leto se pa nismo nic ustavili, ker je spala vso pot do trajekta, kot ubita. Edino ze na magistralki je malo bruhala (slino al sluz, jedla itak ni ponoci). Tako da je kar se tega tice ful ok, razen kadar cvili za brezveze in seveda je prepovedano prehranjevanje ostalih v avtu, ce hocemo imet mir.  ;)

It doesn't matter how much money you have, owning a dog means you are rich. [Madeline Bamford]


Carmen6

  • *
    • Prispevkov: 28
    • Točke: 0
Odgovori #1117 : 03 April 2008, 18:43:50

Zgleda, da se bo Živa še vedno vozila v prtljažniku, je tudi v mojem avtu premalo prostora za boks,mogoče bi šlo če bi bil raven poden, pa tudi to ne verjamem.Zgleda majhen  boks, ko ga pa daš v avto je pa kar naenkrat ogromen  :o.K sreči ne potujemo velikokrat, le bolj kratke relacije.

LP



Ribica*

  • *
    • Prispevkov: 620
    • Točke: 0
Odgovori #1118 : 03 April 2008, 23:50:20
Bom jutri slikala, kako pride v twingotu. Ce bo pa Clio doma, bom pa se to pofotkala, moram it itak probat ce gre na sedez tko kot v twingotu.

It doesn't matter how much money you have, owning a dog means you are rich. [Madeline Bamford]


Xsara

  • *
    • Prispevkov: 995
    • Točke: 0
Odgovori #1119 : 04 April 2008, 10:15:01
ne vem, jaz sem se vedno skepticna okoli prtljaznika - in v clanku nisem zasledila, kaksen trk so preizkusali, je pa velika razlika. konec koncev se tudi otroke in sopotnike prevaza na zadnjem sedezu, tako da bi v teoriji tam moralo biti varno. itak pa vedno zelo previdno vozim, tako da me skrbijo samo drugi norci na cesti. naceloma gremo redko na daljse razdalje, v bistvu samo na pocitnice. kadar gremo na vecje tekme pa ne gremo z mojim avtom, ampak s kom, ki ima vecjega (kombi ali kaj podobnega), in potem so vsi boksi v prtljazniku. moj boks je tako velik kot lunin (pise gor da je velikost za beagla) in se meni ne zdi premajhen - tudi jaz sem celo ze slisala, da je prevelik boks manj varen, ker psa ob trku lahko vrze ob steno boksa. naceloma je pa pac tako, da je voznja z avtom vedno bolj nevarna za vse, ljudi in zivali, ker je na cesti toliko debilov, da je mene vcasih kar groza.



hesta

  • Gost
Odgovori #1120 : 04 April 2008, 12:39:57
Ja Xsara prav imaš, če že sam voziš normalno, pa nastradaš od kakih prepotentnih debilov, mene je že v naprej strah motoristov, ki se po dolini furajo, kot bi bili sami na svetu.Kadar s seboj orevažam enega psa uporabljam tudi jaz plastični box, vendar je to zelo malokrat, ker je med psihudo ljubosumje če koga ne vzamem s seboj, sploh Ella ima potem popadke in zanalašč uniči kar ji pride pod zobe, zato imamo tavelik žičnat box, v njem pa imajo polno blazin in se kar radi vozijo, en tak box imam tudi v stanovanju, vedno odprt (razen kadar gre vanj kazensko Scotty za kake pol ure)in v njem radi počivajo, če kateri hoče mir. Drugače so pa večino ves dan zunaj, kjer so naredili že skoraj toliko rovov kot na soški fronti.



belča

  • *
    • Prispevkov: 26
    • Točke: 0
Odgovori #1121 : 04 April 2008, 12:48:20
oj!
Belin prijatelček, beagle Boxi iz Litije se je včeraj izgubil! Če bi kdo kar koli vedel, naj piše!!!

drugače je bilo pa za Camelota žal prepozno, od vzrejne nisem dobila številke od njega, samo od Hoocha, enga beaglčka iz kisovca, ki je dvobarven in mislim, da tvojo št. hesta, pa sem se takrat po nasdvetu g.Deberška odločila, tako da bodo mladički Hoochevi, upam, da bojo imeli rep po njemu.



Ferry

  • Gost
Odgovori #1122 : 04 April 2008, 15:53:04
Ribica,

Ferry je pa razvajencek  :P

Jaz se pa ne hecam, če rečem, da večjega razvajenca še nismo videli. P.S. ima tudi tako obnašanje, kot, da je car sveta ;D.

Belča,

drugače je bilo pa za Camelota žal prepozno, od vzrejne nisem dobila številke od njega, samo od Hoocha, enga beaglčka iz kisovca, ki je dvobarven in mislim, da tvojo št. hesta, pa sem se takrat po nasdvetu g.Deberška odločila, tako da bodo mladički Hoochevi, upam, da bojo imeli rep po njemu.

Škoda za Camelota, tisti dvobarvni pa je naš Ferry. Škoda, ker nas nisi poklicala, ker bi ti priporočili Camelota (ker to sedaj svetujemo vsakemu, ki kliče). Nesramno pa je od vzrejne komisije, da je Camelota nehalo priporočati.

Lp



belča

  • *
    • Prispevkov: 26
    • Točke: 0
Odgovori #1123 : 04 April 2008, 17:47:16
ojla Ferry!
a potem smo pa blizu doma, bi se pa mogoče lahko gdaj kaj videli? ja res ne vem, zakaj mi niso povedali za njega, no, bom pa vedla, če se bom slučajno še kdaj odločila za prirastek.



Ferry

  • Gost
Odgovori #1124 : 05 April 2008, 07:33:24
Belča,

saj boš videla na mladičkih, če ti kaj na njih ne bo všeč oz. bo mogoče pri kakšnemu višina kritična, se ti potem naslednjič splača zamenjati kombinacijo in probati z drugim kužkom. Vzreja ni tako lahka, obstaja le peščica ljudi, ki dejansko zna vzrejati in iskati genske kombinacije, ker je seveda to zelo težko in le takim uspeva s kvaliteto.

Tudi jaz sem imela od začetka veliko željo vzrejati, prebrala sem si knjigo o genetiki in vzrejanju in kako moraš delati kombinacije in kakšne so pasti oz. napake in kaj vse se lahko zgodi in sem kmalu ugotovila, da nisem ravno ustrezen človek za to. Želim ti veliko sreče in uspeha s prvim leglom, pa da bodo tvoji kužki najdli čimbolj ljubeče lastnike.

Lp



Ribica*

  • *
    • Prispevkov: 620
    • Točke: 0
Odgovori #1125 : 05 April 2008, 09:15:30
Belča, a ti poznas Boksija? On je Lunin ocka! Pa bi zelo rada prisla z njim v kontakt, ce ze z mamo nikakor ne pridem (gospa na maile sploh ne odgovarja .. ). A so ga ze nasli?

LP

It doesn't matter how much money you have, owning a dog means you are rich. [Madeline Bamford]


cina.si

  • *
    • Prispevkov: 28
    • Točke: 0
Odgovori #1126 : 05 April 2008, 09:48:27
Pozdrav vsem!

Po dolgem času se spet mal ´´javljam´´. Nič posebnega novega le nekaj svežih slik dajem na pogled ;)  ;D






več:  http://buto.moj-album.com/album/11601508/



kala,runo,bella

  • *
    • Prispevkov: 5.522
    • Točke: 1
Odgovori #1127 : 05 April 2008, 22:17:10
Aho!

Upam da ta malček ni kateri od Ejevčkev  :-\
http://www.bolha.com/oglas3196915

Lp
Ana


sara

  • *
    • Prispevkov: 267
    • Točke: 0
Odgovori #1128 : 05 April 2008, 22:45:48
Joj, kakšen cukrček, bi ga kar vzela :-* Tile lastniki so ga imeli pa res dolgo >:( Upam, da bo malček dobil takšen dom, kot si ga zasluži!

A dog's love and trust are among the greatest gifts in life!

http://sara-ari.moj-album.com

http://ari-beagle.blogspot.com/


sara

  • *
    • Prispevkov: 267
    • Točke: 0
Odgovori #1129 : 05 April 2008, 22:58:09
Sem malo pogledala še ostale beaglčke na bolhi, in me je kar groza! Nekdo prosi, če bi mu lahko prodali beaglčka brez rodovnika do 50 eur ??? >:( Verjetno se ne zavedajo, koliko denarja je še potrebno za kužka, če želiš lepo skrbeti zanj. In kaj če slučajno zboli?? Verjetno rečeš veterinarju da naj ga pozdravi samo za 20 eur. Takšni ljudje si pa res ne zaslužijo kužka. Prodaja pa se tudi  tuj plemenjak z vzrejno oceno 1 in odlično oceno - ali mogoče kdo ve za katerega beagla gre? Pa psička stara štiri leta, ki jo oddajajo zaradi pomanjkanja časa, in na koncu še mladičke, ki ne puščajo dlake. ::) Mi je kar malo žal, ker sem brala oglase...takšne stvari me resnično razžalostijo :'(

Lep pozdravček od naju

A dog's love and trust are among the greatest gifts in life!

http://sara-ari.moj-album.com

http://ari-beagle.blogspot.com/


saonaion

  • *
    • Prispevkov: 109
    • Točke: 0
Odgovori #1130 : 05 April 2008, 23:34:56
in na koncu še mladičke, ki ne puščajo dlake. ::)

Lep pozdravček od naju

....tale ki ima ta oglas je PREPRODAJALEC  >:( >:( >:(

Emmo, the most crazy Beagle on the net.


Ribica*

  • *
    • Prispevkov: 620
    • Točke: 0
Odgovori #1131 : 05 April 2008, 23:54:49
Dvomim, da je kdo od E-jevckov  ??? Meni pa ni vizualno najbolj vsec, na vseh fotkah zgleda prav zalostno, na eni od strani ima pa skor taka usesa k basset  :) Ce a hitro pogledas.

Pa kje imajo ljudje glavo? Evo, MaliBaucek, kar nekaj beaglov prodajajo na bolhi  >:(

It doesn't matter how much money you have, owning a dog means you are rich. [Madeline Bamford]


Ribica*

  • *
    • Prispevkov: 620
    • Točke: 0
Odgovori #1132 : 05 April 2008, 23:56:57
Bah, KJE PA, da bi beagli puscali dlako ... ne, ne  :-\ Zato pa imam jaz v postelji rdeco rjuho z zaplatami belih dlak. Najbrz so moje  :'(

It doesn't matter how much money you have, owning a dog means you are rich. [Madeline Bamford]


Tina81

  • *
    • Prispevkov: 136
    • Točke: 0
  • MAK
Odgovori #1133 : 06 April 2008, 07:33:00
Živijo

Sem videla ta oglas, upam da bo dobil boljši dom kot ga ima sedaj  :(.
Ravnokar je bila na Voxu oddaja o parjenju beaglov, mam pa res srečo da prižgem TV  ravno takrat, ko govorjio o najlepših kužkih na svetu.
Včeraj ko sva šla z Makcem na sprehod po Vrhniki, je dobil alergijo na kip Ivana Cankarja, ki stoji sredi Vrhnike - sem ga komaj pomirila, pol sva šla pa počasi zraven da je videl da ni nič nevarnega  ;D. Pa tolikokrat sva šla že mimo pa se niti enkrat ni zmenil za ta kip.

@Hesta, a je še kakšen drugi datum za telesno oceno ali samo 12.4.?

Beagli so zakon!


sara

  • *
    • Prispevkov: 267
    • Točke: 0
Odgovori #1134 : 06 April 2008, 09:13:33
Ja, beagle pa res ne puščajo dlak...sploh ne vem kako lahko kdo napiše takšno neumnost. Pri nas sesamo vsak dan, toliko dlak se nabere. Sem pa zdaj kupila en šampon za zmanjševanje odpadanja dlake, ki sicer ni bil ravno poceni, vendar resnično pomaga. Je pa pri umivanju malce daljši postopek, tako da naš Ari zraven takoo trpi :D Ko psa našamponiraš, pustiš šampon nekaj minut delovati, potem pa moraš psa našamponiranega skrtačiti - sem bila zelo presenečena, ker mu je čez teden odpadlo manj dlake kot ponavadi.


Včeraj ko sva šla z Makcem na sprehod po Vrhniki, je dobil alergijo na kip Ivana Cankarja, ki stoji sredi Vrhnike - sem ga komaj pomirila, pol sva šla pa počasi zraven da je videl da ni nič nevarnega  ;D. Pa tolikokrat sva šla že mimo pa se niti enkrat ni zmenil za ta kip.


Tina81, tale "alergija" mi je pa še kako znana :o Midva greva vsak dan na sprehod po isti poti, pa se velikokrat zgodi, da začne lajati na smetnjak, drevo,... Prejšnji dan je šel pa lepo mimo in ga sploh opazil ni. Najbolj pa sem se nasmejala, ko je lajal nad balami - se je kar tresel, ko sva šla skupaj pogledat da ni nič hudega :o :o

A dog's love and trust are among the greatest gifts in life!

http://sara-ari.moj-album.com

http://ari-beagle.blogspot.com/


Ribica*

  • *
    • Prispevkov: 620
    • Točke: 0
Odgovori #1135 : 06 April 2008, 21:44:46
Koliko se pa vasi beagli kaj igrajo in katere igrace celo zdzijo? Pri Luni tudi debele vrvi za vlect ne zdrzijo, to vse unici. Edino velik piskajoc prasic je kul, ga ima ze en mesec, pa je se vedno cel, ker mu ne more "riti" pregriznit, da bi mu piscalko ven odtrgala. Se pa igra tudi z zgrizenimi nogami od iste kure, kot je ta prasic, pa teniske zogce so zakon in vse kar piska - samo to prec unici. Zanimive so tudi kake skupaj zvezane nogavice in prazne plastenke.

V petek sem ji pa v AUT kupila tole igraco na slikci, ki je v 5-ih minutah ostala brez blaga (ni neka kvaliteta sicer, pa nekaj piskajocega je se bilo noter), sedaj pa tudi vrv ni vec v obliki kroga, ampak sem jo ze morala zvezat. Ima se tak obroc, samo da je teniska zogca gor - je imela ze lani pa zogice v pol ure ni bilo vec. Sta pa bili tile igraci samo 1€, sem jih kupila v Kik diskontu (to je sicer z oblacili, ampak imajo tudi druge stvari), ki je pri nas tudi v KR, Kranjski gori, Brezicah in Mariboru, se mi zdi. Ce komu pride prav  :)



Aja, se to .. ful ful se je pa obnesel piskajoci Cuz, samo tega ima pa samo pod nadzorom za igrat, vse ostale igrace so ji "na voljo".

It doesn't matter how much money you have, owning a dog means you are rich. [Madeline Bamford]


belča

  • *
    • Prispevkov: 26
    • Točke: 0
Odgovori #1136 : 06 April 2008, 21:52:05
ojla
Boksija so najdl!
Ribica, poznam njegove lastnike, sicer preko skupne kolegice. ko jih bom videla, jim bom povedala za tvoje želje potem pa bo kar bo, nič pa ti ne obljubim.

drugače pa se tudi jaz vsakič posebej smejim, ko preberem oglas da ti psi ne puščajo dlak. me prav zanima, če ti preprodajalci kdaj dobijo kakšno reklamacijo, če jih je že kdo prijavil zvezi potrošnikov za dezinformacije v reklami. pa še kam drugam bi jih lahko prijavili, a ne?



Ribica*

  • *
    • Prispevkov: 620
    • Točke: 0
Odgovori #1137 : 06 April 2008, 22:00:34
Belča, super! Ce bo za, fajn, ce ne pa pac ne. Enkrat bi se morala pa res v Celje odpravit, vsaj Lunino sestrico obiskat. Pravzaprav sta dve sestrici od tam, dvobarven bratec je pa iz MS, se mi zdi.

It doesn't matter how much money you have, owning a dog means you are rich. [Madeline Bamford]


Žana

  • *
    • Prispevkov: 186
    • Točke: 0
  • Žanči
Odgovori #1138 : 06 April 2008, 22:46:30

Ribica! Žana se sama včasih igra z vrvjo ali pa tenis žogico in sicer si ju kar sama meče v zrak. Sicer ima pa rada, da ji mečem vrv ali pa gumijast kong, ki je zelo trpežen in ga še ni zgrizla. Včasih, ko kaj delam in nimam časa zanjo, mi prinese kakšno stvar, in potem toliko časa teži, da ji moram metat. Sicer pa ima ves čas na voljo le kaki dve igrači, ostale pospravim, sicer se jih naveliča. Najrajši od vsega ima pa v naravi palice vseh velikosti, najrajši čimvečje, ki mi jih potem neutrudno prianaš za metat, potem pa do konca sprehoda išče primeren prostor, da si bo to palico nekam zakopala (včasih ji uspe)  ;D Hodi potem s tisto palico vsa ponosna in ves čas opazuje, če ji jo kdo namerava vzet. Je pa bila za Žano prava žurka, ko smo pri stari mami obrezovali jablane in je potem lahko po celem vrtu nosila tiste vejice  ::)

Drugače pa imam izkušnje, da sem že kdaj kupila kakšno novo igračo, pa je potem ni bilo več v 5 minutah. Tako da ostajam bolj pri vrveh in kongih, ki so za dalj časa.

Aja! tisti malček iz oglasa je sicer prav luštkan, se pa vidi, da je neki mešanček, ima čudna ušesa in nasploh je malo nenevaden za beagla. Revček, le kdo ga bo dobil v roke? Najverjetneje kdo ,ki si želi imeti psička takoj in poceni in ne razmišlja kaj vse potrebuje takle malček.



Žana

  • *
    • Prispevkov: 186
    • Točke: 0
  • Žanči
Odgovori #1139 : 06 April 2008, 22:58:04
Še to! Najbolj me jezi, ko vidim kakšen oglas, ko nekdo prodaja psa zaradi pomanjkanja časa in podobne traparije! To so verjetno ljudje, ki se ne zavedajo kaj vse zahteva mladiček in potem, ko vidijo da mladički jokajo, lulajo, kakajo in grizejo, jih rajši oddajo naprej. Saj je z mladički res veliko dela, ampak na to moraš biti pač pripravljen. Jaz sem imela prednost, da sem Žano dobila, ko sem imela 10 dni prosto in je bilo potem lažje glede spanja ponoči in privajanja na čistočo. Nemalokrat so bile tudi težave, ko je kaj zgrizla pa polulala in take reči. Itak so mladički tako prisrčni, da ne moreš biti jezen nanje več kot nekaj sekund. Zdaj pa lahko rečem, da je lepo vzgojena mlada dama :)