Beagle

ursa · 1475929

Ribica*

  • *
    • Prispevkov: 620
    • Točke: 0
Odgovori #1620 : 15 Julij 2008, 22:27:31
Potem pa malo premisli, ce res zelis beagla. Saj jih je ene par zunaj, ampak jaz si svoje ne predstavljam. To je tak crkljiv pes, zelo rad ima druzbo (vsaj moja ne mara biti sama), tako da jaz je ven ne bi dala za noben denar.

Sicer je pa tudi en znanec rekel, da ga bo imel zunaj, pa je mali veselo notri  ;)

It doesn't matter how much money you have, owning a dog means you are rich. [Madeline Bamford]


Ferry

  • Gost
Odgovori #1621 : 16 Julij 2008, 07:06:53
Larra,

beagle ni pes za zunaj, tudi če gledaš zgodovino in tisti, ki jih imajo zunaj tudi pozimi, so eni navadni b..., razen če ne boste imeli zaprtega pesjaka, ki je pozimi tudi ogrevan. Tudi v zgodovini so psi v Angliji bivali v skednjih oz. hlevih, skupaj z drugimi živalmi, kjer je bilo prijetno toplo.

Beagle ni za zunaj!!! Če ti mami ne dovoli kužka v hiši in če ne boste zgradili zaprtega pesjaka z ogrevanjem, potem se odločite za drugega psa, ker beagle nima poddlake in ima rad tople prostore. Pa še en pomemben podatek, beagle je izredno tropni pes - in njemu največje zadovoljstvo je, da ima 100 ur na dan prijatelja oz. čim več prijateljčkov ob sebi. Torej, ali je to človek, če pa je pasja družba, pa je še toliko boljše in če ga boste na večere samega zapirali ven iz hiše to definitivno slabo vpliva na njegovo psiho.

Lp



Aristotle

  • *
    • Prispevkov: 96
    • Točke: 0
Odgovori #1622 : 16 Julij 2008, 08:18:31
Dobro jutro,
še ena tipična slika beagla  :)



Larra

  • *
    • Prispevkov: 737
    • Točke: 0
Odgovori #1623 : 16 Julij 2008, 09:56:37
Živjo...
Zdej k bo še mladičk (če ga dobimo...) bo sigurno notr da se malo navadi na ns pa to.. pol k bo pa mal večji bo pa pač v pesjaku, seveda če bo pa mraz pa to pa če bo nevihta ali kaj ga bom sigurno dala noter čene drugega na hodnik...
Drugače bo pa pesjak sigurno narejen tako da mu bo toplo... Kar se pa družbe tiče bo pa tako ali tako spuščen cel dan in ati je tako ali tako cel dan doma ker imamo s.p. tako da zaradi družbe tudi ne bo problema...
Ampak zagotovo bom mami prepričala da bo tudi kdaj noter pa še ko te beaglčk pogleda se takoj stopiš in v to sploh ne
dvomim  :P ;D Prilepite še kakšno sliko  ;D         LP, Larra

Psarna LARBONES
(Beagle in Madžarska vižla)


Ferry

  • Gost
Odgovori #1624 : 16 Julij 2008, 10:10:55
Vseeno Larra,

beagle ni za ven!!! Kakorkoli svetujem drugo pasmo, zaprtega pesjaka pa skoraj nihče nima, dvomim, da ga boste naredili vi, ker to pač preveč stane in pa zavzame malo več prostora, trenutno poznam le hesto. Tisiti navadni pesjaki z žičnato ograjo in leseno utico, kjer so vrat odprta in v kateri lahko le leži, so za zunanje pse in za beagla niso primerni!!!!! Kaj bo pa delal če bo cel teden snežilo in bodo nizke temperature, se bo revež stiskal v tisti majhni utici????? Res sem proti, da so beagli tretirani kot zunanji psi, če gledam mojega ima tako malo dlakice, da me dejansko popade bes, da kdo sploh razmišlja, da bi ga na zimo puščal zunaj!!!! Še enkrat, res imajo radi tople prostore oz. družbo drugih kužkov, kjer se stisnejo skupaj in se tudi tako pogrejejo. Izberite drugo pasmo, če nočete kužka v hiši in glede na to, da od beagla frčijo kupi dlak, dvomim, da bodo tvoji starši z veseljem sprejeli kužka v hišo, če ti že sedaj to ne odobravajo.

LP



Larra

  • *
    • Prispevkov: 737
    • Točke: 0
Odgovori #1625 : 16 Julij 2008, 11:15:28
Ferry že prej sem omenila da če bo mraz ali dež da bo beaglček notri... če ne drugje bo na hodniku kjer je tudi toplo...ampak če bo tam ga bo mami vrjetno spustila tudi v hišo... saj ona se hitro razneži ;D
Tisti psi ki pa so za zunaj imajo pa več ali manj vsi dolgo dlako kar pa mami sploh ni všeč ;D Da pa frčijo dlake povsod je pa odvisko koliko ga neguješ... moj sosed ima samojedko in jo redno krtači 1x do 2x na dan in v hiši nima niti malo dlak...
Pa tudi če letijo...pa kaj zato se bodo pa posesale... saj so moji lasje tudi povsod pa se nihče ne pritožuje...
Tako da res ne vidim problema zakaj nebi imela beagla zunaj... imel do dovolj prostorno in udobno kočo... bo tudi izolirana in vse... pa če ima notri še kakšno dekco ali kaj ga gotovo ne bo zeblo... če bo pa res tak mraz ga bomo pa že spravili v hišo da ga ne bo zeblo..
Pesjak je drugače mišljen samo za ponoči...drugače bo pa tako ali tako spuščen..

Psarna LARBONES
(Beagle in Madžarska vižla)


Ferry

  • Gost
Odgovori #1626 : 16 Julij 2008, 11:37:32
Larra,

kar se dlake tiče, ti z nego ne bo nič uspelo (beri forum nazaj in videla boš, da imajo vsi beaglaši polno dlak po stanovanju, obleki, ..., drugače ne gre), beagle ni samojed, ki ima popolnoma drugo strukturo dlake in tudi poddlako ima!!!!

Sicer pa ne vem kaj je zate tak mraz, od jeseni nekje oktobra in pa do nekje aprila, maja, naj beagle nebi bival zunaj, ker so prehladne noči. Pa povej mi kateri pes se zna z dekico zadelati????

Sicer pa še vedno je odločitev vaša, jaz svojemu beaglu niti pod razno nebi privoščila kaj takega, kot bo pripadalo vašemu!

LP



Larra

  • *
    • Prispevkov: 737
    • Točke: 0
Odgovori #1627 : 16 Julij 2008, 12:04:22
Brez skrbi za našega bo že dobro poskrbljeno...kot sem že omenila če bo mraz bo pes v hiši...
Drugače pa veliko ljudi govori da psa nebodo imeli v hiši potem pa nakoncu še spijo v njihovih posteljah...
Tudi pri nam se bo to zagotovo zgodilo ampak sedaj je pač mami še zmeraj mnenja da po hiši ne bo "letal". Ampak jo dovolj dobro poznam da bo to že prvi dan čisto drugače.. ;D

Psarna LARBONES
(Beagle in Madžarska vižla)


hesta

  • Gost
Odgovori #1628 : 16 Julij 2008, 12:04:44
Larra!Daj si dopovedat, da je KD Mislinja naziv za preprodajalsko združbo v kateri je žal tudi nekaj znanih slovenskih kinologov z licenco, ki zavestno škodujejo obstanku različnih pasem, le da služijo denar.Lepe slikice, okolje ,mama mladičev(le bog ve katerih) so pesek v oči naivnim kupcem, ki jih privlači nizka cena in njihovo nakladanje(med drugim tudi to da njihovi beagli ne puščajo dlake).STRAN OD NJIH.

Ferry,skoda, da se trudimo ljudem odpreti oči, ni učinka.

Žana!Seveda boš laho prišla pogledat malčke, saj veš, ko bodo cepljeni.Na črko Z imam predvsem izbrana imena za punce, če bodo pa prevladovali fantje bodo pa  na F.Hesta je že kot žoga, še predvidoma 13 dni, pa bodo tu.Upam, da bo kak dvobarven, šanse so.



agility loving girl

  • *
    • Prispevkov: 1.442
    • Točke: 0
  • Jaz in Iris :)
Odgovori #1629 : 16 Julij 2008, 12:28:37
amm zakaj pa ne bi smel beagle biti v pesjaku pozno spomladi, poleti, zgodaj jeseni, ko so temperature kar visoke? ne vem no, pomoje bi tudi beaglu pasalo, da urice toplejših dni preživi v pesjaku, kjer se bo v njegovi okolici vedno nekaj dogajalo in ne bo tako osamljen kot če bi tiste ure naše odsotnosti preživel v stanovanju..

tudi mi imamo zunanji pesjak za psičko pasme (cavalier king charles spaniel), ki je še kako netipična za bivanje v njem..pa je veliko bolj zadovoljna, da je v pesjaku kot pa zaprta v sobi..
(govorim o primeru, ko nas ni in so temperature zunaj ugodne)
imamo pa  tudi notranji pesjak, kjer preživi noči in hladne dneve..

Larra..dlaka beaglov je res taka, da se je ne da ''znebit''...psa lahko češeš ure in ure, pa bo še vedno frčala stran..pa tudi težko jo je spravit z oblek, saj se kar zapiči oz. vtke v blago..


Ferry

  • Gost
Odgovori #1630 : 16 Julij 2008, 12:51:30
Agility loving girl,

se strinjam s teboj, normalno da je OK, tako kot sem napisala zgoraj, ko so temperature kar pošteno nad 0°C je beagle lahko zunaj, brez problema. V poznem jesenskem, zimskem in zgodnjem spomladnem času, pa beagle ni za bivanje zunaj!!! Že od samega nastanka pasme, je pes prenočeval v hlevih in zato je njegova dlakica tanka, kratka in nima poddlake in iz lastnih izkušenj vem, da ko kuža ni v gibanju - ko miruje (npr. spi), da je izreden zmrzljivček in se rad stiska k človeku oz. kužku, če pa le ima možnost oz. dovoljenje pa smukne pod "kovter", ker pa mu še najboje godi! Definitivno pa to ni samojed, ki bo brez problema prenašal nizke temprature.

Lp



Larra

  • *
    • Prispevkov: 737
    • Točke: 0
Odgovori #1631 : 16 Julij 2008, 13:08:33
Ferry vem da to ni samojed...to sem dala jaz primer zaradi negovanja dlake...ker je tako mehka kot od 4 tedne starega ko se še ni niti umazala... Drugače sem pa tudi jaz rekla da bo beagle pri nizkih temperaturah noter... pri toplejših pa zunaj...
agility loving girl, vem kako je to s temi dlakami in česanjem... ker vidim ko umijem fantovo psičko (madžarsko ptičarko) in ima tudi kratke dlake pa jo češem in češem pa se jih nikakor ne znebim pa še povsod so...
Tako da se na take probleme skorajda spoznam... ;D
Nekaj me še zanima...kdaj lahko začneš učit malega beaglčka trikce ali je lahko kaj narobe z kolki ali kaj...kot imajo nekateri veliki psi...ali na to vpliva tudi pri manjših...?( to velja za trikce ko pes skače...hodi po zadnjih nogah itd..)

Psarna LARBONES
(Beagle in Madžarska vižla)


Larra

  • *
    • Prispevkov: 737
    • Točke: 0
Odgovori #1632 : 16 Julij 2008, 13:14:25
Aja Hesta... jaz niti slučajno ne mislim tam vzeti mladička kjer sem zadnjič vprašala zaradi tistega oglasa...
To me je zanimalo iz "firbca" ker se mi je res čudno zdelo zaradi cen...
Mladička ki pa ga imamo ugledanega pa je od belče, ki je tudi sodelovala na tem forumu! Tako da ne bom kupovala od nobenih preprodajalcev saj temu tudi jaz zelo nasprotujem!!

Psarna LARBONES
(Beagle in Madžarska vižla)


Wuf

  • *
    • Prispevkov: 16
    • Točke: 0
Odgovori #1633 : 16 Julij 2008, 15:29:31
Larra, dobro preštudirajte in predebaterajte doma o nakupo psa, če niste vsi  100% za nima smisla.
Beagl ima rad družbo in si ga tudi jas nepredstavljam samega v pesjaku.



agility loving girl

  • *
    • Prispevkov: 1.442
    • Točke: 0
  • Jaz in Iris :)
Odgovori #1634 : 16 Julij 2008, 21:26:33
še nekaj..vaš pes res nikoli nikoli ni sam?


Wuf

  • *
    • Prispevkov: 16
    • Točke: 0
Odgovori #1635 : 16 Julij 2008, 23:11:28
agility loving girl naš pes je zelo poredko sam,sicer pa ima pasjo družbo. s tem kar sem napisala nisem mislila sam kot da ga pustimo doma samega ampak da je kuža sam zunaj. Ker če je kuža zunaj sigurno z njim preživiš manj časa kot pa če je stanovanju. Beagl je predvsem pes, ki želi biti v družbi in rabi pozornost.



Larra

  • *
    • Prispevkov: 737
    • Točke: 0
Odgovori #1636 : 16 Julij 2008, 23:18:55
Wuf...pesjak je pri nas mišljen za ponoči... drugače bo pa tako cel dan spuščen in med ljudmi..., kot sem pa že prej omenila pa pes nebi bil nikoli sam doma...(skoraj nikoli)...saj je vedno nekdo doma... sam bo le takrat če ga kam res ne bomo morali vzeti sabo...to pa ni mišljeo cel dan..kakšnih par uric...

Psarna LARBONES
(Beagle in Madžarska vižla)


Ferry

  • Gost
Odgovori #1637 : 17 Julij 2008, 07:01:26
Agility loving girl,

tudi naš Ferry je bil nekajkrat sam, saj gre, nihče ni rekel, da bo pa kuža zaradi tega umrl, ampak pri beaglu je tako (to mi je rekla tudi moja vzrediteljica), da čimmanj je sam, toliko bolj srečen kuža je, pa naj bo to ponoči ali podnevi. No, mi smo bili z njim 24 ur na dan in nisem mogla verjeti, kakšno zadovoljstvo mu je predstavljalo, ko smo mu kupila pasjega prijateljčka, od takrat se je njegova sreča še povečala in sedaj ni nikoli več sam.

In popolnoma se strinjam z Wuf, če je pes zunaj je najmanj 8 ur brez družbe in to je veliko, a ne?

Dejansko je tako, beagle je tropni pes in bolj ko sameva, bolj trpi. Vem pa zato, ker imamo doma psa druge pasme in njemu je vseeeno. ali je kdo doma ali ne, ali je sam ali ne in ni tropni pes in takega psa bi lahko brez problemov puščal samega, doma, zunaj v uti ....

LP




andreja

  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 7.101
    • Točke: 28
  • vedno z mano
Odgovori #1638 : 17 Julij 2008, 07:38:41
Za intermezzo...

Pes, ki naj bi bil v pesjaku čez noč, torej čez najbolj hladni del dneva (noči) nima kaj delat na centralni kurjavi čez dan ali nekaj ur na dan. Ali pač ob slabem vremenu bogi kuža itd.
Najslabše možno za pasje zdravje je to, da je malo notri malo zunaj. Zunaj pa mislim predvsem na to, da zunaj spi. Če zunaj nori sploh ni panike, sa se z dejavnostjo segreva.
Razen če se ga da v ogrevan prostor. Ali pa v garažo, ki nudi večjo zaščito in ni ogravana in ne v hišo.

Ampak zakaj bi imel psa, če ne more biti vedno s tabo in ni čuvaj?

Sicer pa res ne vem zakaj bi pasmo, ki je cel svoj obstoj bila vedno v družbi in na toplem, imel samo na mrazu?  ???

A je res pes samo stvar, ki je lepa in ima takoooo lep pogled in ne vem kaj še vse? Tako zelo, da jom oramo imeti posedovati?

Pes je v prvi vrsti živo bitje s svojimi potrebami in se po pasmah izredno razlikuje. Tez načilnosti so DOSTI BOLJ VAŽNE od izgleda.

http://blueberry.moj-album.com/

http://www.youtube.com/watch?v=CbKsgaXQy2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P


hesta

  • Gost
Odgovori #1639 : 17 Julij 2008, 07:53:15
Larra!Kakor izgleda, pri vas še niste pripravljeni na sprejem psa v vaš dom, preveč je še vmes "če bo mami dovolila" in če-jev nasploh.Ne vem kakšen je to odnos do vzreditelja(imamo ugledanega, pa sploh še ne veš ča ga boste vzeli).
Psa je vedno treba naučiti najprej poslušnosti in osnovnih stvari, šele nato pridejo na vrsto "trikci" in podobne zadeve.Seveda je tudi pri beaglu lahko kaj narobe s kolki, saj vzreja ni kontrolirana inverjetno pri nas nikoli ne bodo zahtevali kot pogoj za vzrejo slikanje kolkov, kar bi bilo pri taki populaciji in vidnih hib pri nekaterih primerkih, ki parijo po tekočem traku, nujno potrebno.Med tako množico beaglov v SLO imata samo dva psa slikane kolke.

Wuf!Pozdravljena na forumu.Končno še nekdo, ki ima pametno razmišljanje .



hesta

  • Gost
Odgovori #1640 : 17 Julij 2008, 07:59:43
BRAVO, Andreja, se popolnoma strinjam in upam, da bo tvoj post komu, ki sploh še nima razčiščeno v svoji glavi glede življenja s psom, vsaj malo spodbudil k razmišljanju.



Ferry

  • Gost
Odgovori #1641 : 17 Julij 2008, 08:01:10
Andreja,

BRAVOOOOOO!!!

Popolnoma strinjammmm!!!

In tako kot je napisala hesta, preveč je vse odvisno od drugih in ne od tebe, kar sigurno ni dobro za kužka.

LP



Aristotle

  • *
    • Prispevkov: 96
    • Točke: 0
Odgovori #1642 : 17 Julij 2008, 08:05:14
Pozdravljeni,
jst mam pa eno vprašanje in sicer moj Aristotle totalno preveč grize. jst imam že čist zgrižene roke in kadar mu poskusim nekaj vzet iz gobca začne renčati. vzrediteljica mi je rekla,da je to pač ena tako imenovana 'faza', ki bo minila. In vi? kakšne izkušnje imate s tem?
lp



Tina81

  • *
    • Prispevkov: 136
    • Točke: 0
  • MAK
Odgovori #1643 : 17 Julij 2008, 08:27:35
Pozdravljeni,
jst mam pa eno vprašanje in sicer moj Aristotle totalno preveč grize. jst imam že čist zgrižene roke in kadar mu poskusim nekaj vzet iz gobca začne renčati. vzrediteljica mi je rekla,da je to pač ena tako imenovana 'faza', ki bo minila. In vi? kakšne izkušnje imate s tem?
lp

ne sekiraj se, še marsikaj bo zgrizel zdaj pa celo saj je še mladiček 8). Moj Mak je star leto in 3 mesece pa včasih komaj čaka da kdo ne pospravi šlap ali zokne :P. Beagel je kuža ki rad kaj požveči, prežveči.....


V spominu mi je ostala izjava ene vzrediteljice beaglov iz Nemčije: ;Beagel ni kuža ampak družinski član" in s tem se popolnoma strinjam.

Glede pesjakov je pa takole. Ko prideva z Makcem iz sprehoda me kar sam vleče da ga dam v pesjak, ko se ga naveliča me začne klicat tako da s tem pri nas ni problema. Res pa je da ga pod nobenim pogojem ne bi dala noter pozimi ali ko je mrzlo, takrat se najraje stisne k meni. Všeč mi je da mi sam nakaže če hoče noter ali ne  ::)

Danes ga moram okopati (v navadni vodi), to bo še pestro bom kar v kopalkah ker sem ponavadi  čist mokra :)

Beagli so zakon!


Xsara

  • *
    • Prispevkov: 995
    • Točke: 0
Odgovori #1644 : 17 Julij 2008, 08:33:16
jaz xsari dovolim prakticno karkoli, ampak glede tega sem pa stroga. grizenje ljudi in zivih zivali je absolutno prepovedano.

v debate o pesjaku se mi pa ne ljubi se enkrat spuscat, tako da bom rekla samo tole: pasem je zelo veliko in sigurno si lahko vsak najde eno, ki ustreza njegovemu karakterju. izgled je se najmanj pomemben. ce pa komu pac izgled zelo veliko pomeni, lahko se vedno najde pasmo, ki mu je vsaj priblizno vsec na pogled, po karakterju pa ustreza njegovemu tipu zivljenja.

pa se to: nasi sosedi imajo beagla spuscenega cez dan. kadar ni nikogar z njim se kuzek dere, da se vsi ostali sosedi pritozujejo, ce se mu rata izmuzniti pa se se rajsi odpravi na potep. avto ga je prvic zbil, ko je bil star 9 mesecev, na sreco mu ni bilo hujsega. potepa se pa se vedno. za primerjavo, kadar je xsara sama doma, gre na posteljo in pod kovter spat (preden jo pustim samo pa jo peljem na dovolj dolg sprehod, da se zdivja). in prepricana sem, da bodo vsi moji psi vedno spali na postelji - ce bodo hoteli.



Ferry

  • Gost
Odgovori #1645 : 17 Julij 2008, 08:41:27
Jaz se strinjam s Xsaro,

najprej je pomemben karakter kužka in šele potem njegov izgled, vendar je ponavadi ravno obratno, ljudje se zapičijo v beagla, ker tako simpatično izgleda, potem pa se pritožujejo nad lajanjem, dlako, njegovim lovskim nagonom itd.

LP



Aristotle

  • *
    • Prispevkov: 96
    • Točke: 0
Odgovori #1646 : 17 Julij 2008, 08:57:07
ciao,
ja saj jaz tudi poskušam Aristotlu prepovedati grizti mene ali pa koga drugega ampak potem totalno ponori in začne renčati in lajati itd. No v glavnem, ko ni tako kot si on zamisli postane pravi divjak. Povzdignem glas in mislim da sem stroga ampak nič lih ne pomaga. Udarit pa ga tudi nočem. Kaj mislite, da najbolj zaleže oz. kako ga ukrotiti?

glede pesjakov...jst mam mojga notri in odzunaj. Čez dan, ko sva oba s fantom delala je bil kar dolgo časa sam doma in je imel dostop v hišo ter še cel vrt je imel na razpolago ampak kolk sem jst to vidla, je on skoraj cel čas spal tak da z laježem ali s čim drugim ni bilo problema. Sicer imam pa zaenkrat še srečo, da nimam sosedov v bližini tako, da to tudi ni problem. S fantom se pa v kratkem misliva preseliti v stanovanje in pol se bo verjetno začelo ta pravo veselje  :)

lp



Zarja

  • Gost
Odgovori #1647 : 17 Julij 2008, 10:27:58
No, mi smo bili z njim 24 ur na dan in nisem mogla verjeti, kakšno zadovoljstvo mu je predstavljalo, ko smo mu kupila pasjega prijateljčka, od takrat se je njegova sreča še povečala in sedaj ni nikoli več sam.

Podobno izkušnjo imamo tudi pri nas. Naša Dona je bila 10 let sama - ampak zelo redko sama doma, za par ur največ, pa še to je prespala - sedaj odkar imamo še enega psa je kot prerojena. Spet se igra, več energije ima na sprehodu, raje dela trikce - meni se zdi kot da tamalemu kaže "kako se to dela" 8) , itd.  Ne vem no, beagli so izredno krdelni psi (saj so tudi druge pasme) ampak šele zdaj vidim koliko dejansko jim tudi pasja družba veliko pomeni. Če bi vedela, da bo to tako pozitivno vplivalo nanjo, bi si že prej omislila drugega psa.  :)




Ferry

  • Gost
Odgovori #1648 : 17 Julij 2008, 11:14:40
Zarja,

ti veš, ker si to doživela, tako kot mi, ko smo dobili Ferrija, se je dejansko naše življenje vrtelo samo okrog njega, skratka bil je CAR in mi smo mislili, da srečnejšega kužka ni. In ko smo opažali, kako trpi, ko je nekaj uric sam, smo si omislili prijateljčka in neverjetno kakšno veselje ga je popadlo in od takrat sta kot "rit in hlače" in res je točno tako, kot si tudi ti doživela. Kužek je še srečnejši, kot pa v človeški družbi, no, vsaj beagle je!

Lp



terry

  • *
    • Prispevkov: 434
    • Točke: 0
Odgovori #1649 : 17 Julij 2008, 12:14:14
Ferry, kot da bi jaz pisala...  :D :D Tudi pri nas imamo rit in stajco  :P :P :P