Belgijski Ovčar [Chien de Berger Belge,Belgian Shepherd Dog]

ursa · 532133

SKY

  • *
    • Prispevkov: 2.404
    • Točke: 4
Odgovori #330 : 05 December 2008, 07:09:38
Kaj pa iščeš (za kakšno uprabo)? Kolikor mi je znano bo imela kmalu leglo po rezultatih naša najboljša psarna  ;)





V bistvu poizvedujem za nekoga. Bi pa pes bil bolj družinski pes in spremljevalec, kot kaj drugega.
Aja, Zdene bo mel leglo?
Potem ga moram kontaktirat.

Hvala!

Lp Z.

IF IT`S NOT A BORDER COLLIE, IT`S JUST A DOG!


TOBI

  • *
    • Prispevkov: 297
    • Točke: 0
Odgovori #331 : 05 December 2008, 09:43:58
Hej Bambi in ostali!
Hvala za vse nasvete glede narkoze in teženja veterinarjem, mislim, da imate res prav, navsezadnje je moj pes in tudi jaz bom plačala na koncu >:(
Drugače pa sporočam, da sem operacijo prestavila na kasnejši čas! Sem se malo pogovorila z drugimi forumovci glede te popkovne kile in zgleda, da to ni neka strašno nevarna stvar, potem sem se še enkrat pogovorila s svojim veterinarjem, ki se je strinjal, da zadevo prestavimo. Moram priznat, da mi je v bistvu že takoj rekel, da lahko še počakam z operacijo, samo naj pazim, ker se zna pruhek včasih zakomplicirat in potem je joj :(-ko sem to slišala, me je zgrabila panika in sem psičko raje takoj naročila na operacijo, ampak potem sem se malo pogovarjala z različnimi ljudmi in prebrala par stvari in se mi zdi, da narkoza pri tako mladem psu ni preveč pametna zadeva :-\, sam pruh pa tudi ni življenjsko nevaren; pravzaprav ga baje imajo eni psi vse življenje, pa ni nič narobe.
Bambi, obe z Lučko drživa pesti in tačke za Sambeka!!! Poročaj kako je šlo na obsevanju!
SKY, tebi pa želim, da najdeš prijatelju čimboljšega malinoisa!


TOBI

  • *
    • Prispevkov: 297
    • Točke: 0
Odgovori #332 : 05 December 2008, 09:49:37
Sem vedela, da sem nekaj pozabila :)
Bambi, zakaj pa hočeš na vsak način zrediti svojega črnuha? A zato, da bi bil bolj po standardu ali je za njegovo zdravje res boljše, da ima več kil? Moja Lučka se vsak teden zredi za cca. 0,5 kg, (no, seveda pa še ona raste in se razvija), ampak res, ko jo potipam, pa so je same kosti in koža, sploh hrbtenička je kar špičasta ;D. Upam, da ni presuha, trenutno ima okoli 9,5 kg (stara pa 3 mesece). Canis, kaj pa tvoja tamala pikica? Ja, in Canis, prav imaš: jaz imam svojo belgijko sedaj komaj slab mesec doma, pa me je že čisto zasvojila :o :o :o.


Bambi

  • *
    • Prispevkov: 636
    • Točke: 9
Odgovori #333 : 05 December 2008, 13:23:34
Sambo ima 62 cm, torej toliko, kot naj bi samci imeli, pa je imel do svojega cca 5. leta 23-24 kil (po standardu naj bi jih imeli 27-30 nekako). Kot vemo, je teža relativna stvar, tako pri ljudeh kot pri psih, nekateri so suhcani, pa imajo dosti več kil kot nekdo, ki je bolj baročen  ;). Vsi, ki poznajo Sambota, vedo, da je totalni 'aušvicar' in da  ima namesto bokov radiatorje. S tem sem se sprijaznila, jaz tako in tako preferiram bolj vitke pse, se mi tudi zdi bolj zdravo, vendar je bilo tistih 23 kil dejansko grozljivih za potipat in me je skrbelo za njegovo zdravje... On je pač tak, ni jedel zajtrka, pa ni jedel večerje, pa je potem naslednji dan pojedel 2,6 briketa, pa spet ni jedel, pa potem dva dni ni jedel... Vmes pa seveda nabiral kilometre, jasno  ::). No, ko se je prvič postil ene 4 dni me je skoraj kap, na kolenih sem ga prosila, da kaj poje, pa nič. Potem je prišel dan, ko sem obupala nad tem, on ni jedel ene 3 dni, pa mu še jaz en dan nisem dala... Ko sem se nehala sekirat, je njegov apetit počaaaasiii prišel na obisk. Obiskoval naju je par let, pri njegovih 5ih letih pa je rekel, da je kar luštno z nama in je ostal  ;), tako da zadnjih nekaj let ponavadi celo blagovoli jesti. Takrat se je tudi zredil na svojih standardnih 27 kil - kdor ga pozna pri njegovih 27ih, si lahko samo predstavlja, kak je bil s še 4 kilami manj  :-\

Med in po zdravljenju pričakujem, da bo imel ponovno manj apetita, kot prvo zaradi narkoz (za vsako obsevanje ga morajo nokavtirati), kot drugo zato, ker je velika verjetnost lokalnih poškodb kože in sluznice na mestu, kjer bo obsevan. Kar pomeni, da bo imel 'ranjen' gobec in bo težje jedel, če bo seveda sploh hotel. Zaradi vsega naštetega (in še zaradi narkoze) sem sklepala, da bi bilo koristno ga zrediti, kar so mi tudi drugi potrdili.

Večina literature sicer pravi, da so belgijci zelo ješči in je treba paziti, da se ne zredijo, ampak Sambo prav gotovo ni med njimi (za razliko od njegovih dveh prijateljev, blondinca in črnuha, ki se tega kar držita, vsaj včasih sta se). Kar meni čisto ustreza, da le nima več tistih starih 23 kil  ::). Za standard pa je meni vsaj v teh primerih bolj malo mar  ;), poglavitna sta mi zdravje in funkcionalnost psa.

Sambek ima dobrih 9 let, tako da sem že 'malo' pozabila, kako je bilo z njegovo kilažo v mladih mesecih, bo Canis verjetno znala v številkah povedati, kako njena tamala zver napreduje.

 



Canis

  • *
    • Prispevkov: 182
    • Točke: 2
Odgovori #334 : 05 December 2008, 13:54:26
Kot je rekla Bambi so si vsi belgijci različni.

Blue - groen, ki živi pri mojih starših on je prva zgodba. Prvi dve leti ni jedel, tako zelo ni jedel, da smo ga morali zdraven stat in mu gledat v krožnik, on je pa ves nesrečen gledal nas in svojo posodo. Danes ima Blue 6 let in pol in je bil že na dieti, ker poje vse kar mu daš. Ima pa 29 kg - razen vsakodnevnih sprehodov in laufanja po dvorišču nima drugih aktivnosti.

Saia - zdej dve let je od vedno zelo šlang, od vedno dobro je in ne pride čez 14-15 kg (je pa drobne konstitucije) - plečne ima 58 cm, z njo pa delamo agility, poslušnost, frisbee in večkrat na dan gremo na sprehod.

Emily - naš najmlajši terorist, je imela pri 2 mesecih dobrih 5 kg in jih ima zdej pri 18-tih tednih 11 in kakšen dekagram za povrh. Bo večja in konstitucijsko bolj močna kot Saia zato tudi pričakujem, da bo težja. Je pa suhica, vsa rebrčka se lahko otipa, poje pa ko termit vse kar ji daš. Ona tudi divja s Saio na sprehodih, klikamo in v splošnem smo aktivni in tudi večino pokurimo.

Za primerjavo Emily-na mama Savannah je pa totalna muka, velika 60 cm in je imela največ 17 kg (do mladičev), že prej jo je hotela Sandra načrtno zredit pa je ratalo nekje do 19 kg, ...težko je, ker je bila lahko tudi po 5 dni brez hrane. No od mladičkov naprej kar dobro je...tako, da ji je koristilo - zdej jih ima pa cca 20, kar je ok.

Še dobro, da ne velja kakršna mati taka hči  :P



Canis

  • *
    • Prispevkov: 182
    • Točke: 2
Odgovori #335 : 05 December 2008, 13:59:36
No, pa, da ne govorim v prazno še malo slikic  :)

Aja, Saia je na sliki brez dlake, da ne bo kdo mislu, da imamo tudi malinovca  :D



andreja

  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 7.101
    • Točke: 28
  • vedno z mano
Odgovori #336 : 05 December 2008, 17:01:09
Luštne babe!  :-*

http://blueberry.moj-album.com/

http://www.youtube.com/watch?v=CbKsgaXQy2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P


Lilit

  • Picko in Packo
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 5.669
    • Točke: 23
  • Wapi, Grin
Odgovori #337 : 05 December 2008, 17:24:15
Sam je res Emily pravi tank v primerjavi s Saio ;D

battito animale


Canis

  • *
    • Prispevkov: 182
    • Točke: 2
Odgovori #338 : 05 December 2008, 20:10:46
Jaaaaaaaa Emily je en tak medo  :D, že kot zelo majhna je imela večje in močnejše tačke kot Saia zdej, ki je odrasla :o :o :o.

Tudi karakterno sta popolnoma različni, zanimivo je videt dva tako različna psa iste pasme. Saia je itak en živc, Emily pa tak...balzam...al pa sva midva že tako utrjena od Saie, da se nama zdi ta mala popolnoma nenaporna  :P ;)



MajaO

  • *
    • Prispevkov: 231
    • Točke: 1
Odgovori #339 : 06 December 2008, 19:53:59
pozdravljeni,

najprej en lep pozdrav vsem. bambi spremljam tvoje pisanje na forumu in držim pesti, da se vse skupaj dobro isteče za sambota. si pa predstavljam, da ti ni najlažje. meni je bilo že pri riku zelo grozno, ko smo ugotovili artrozo in mi je veterinar povedal, da bo vedno slabše....zdaj pač normalno živimo in se rekreiramo, samo od treningov smo se pa poslovili. sem pred kratkim probala malo agija, pa revež sploh ni mogel odriniti in pravilno nameriti oviro...in je guma skoraj padla nanj. tako da sem bila pol kar jezna nase, da se sploh probala.

drugače pa je moj "mali" galant ravnokar upihnil prvo srečko in je prav tako trenutno na "zdravljenju" svoje buče. ima en precej nadležno lastnost, da se mu totalno zmeša, če kdo pride zraven mojega avta. in pred kratkim se je mogel pošteno nabunkati, kajti danes se mu je vse odprlo in ima gobček kot kakšen bojni pes... no ampak vseeno smo danes uživali na dolgem sprehodu (ker končno ne dežuje)...

skratka vidim, da se druščina belgijcev veča in veča...za vse, ki me še ne poznate, imam dva malinoisa (1 leto in 7 let)...
aja samo za primerjavo kilogramčkov naših belgijcev, rik je imel v svoji delovni kondiciji tam okoli 30 kg (pri 62 cm višine), zdaj na "stara leta" se je malček zredil in razširil, tako da je pristal nekje na 33 ali včasih tudi 34 kg. sicer zelo pazim na to, da se ne zredi preveč, ampak je včasih malček težko...sicer pa je za lastnike drugih pasem popolnoma normalen, le za lastnike delovnih malinoisev, je nekoliko predebel...
no galant je nekoliko višji od njega (mora biti tam nekje 64 cm) in samo na uč ima tam okoli 29-30 kg. Je pa še precej otroške postave in ravnokar dobiva bolj mišičasto telo, tako da predvidevam, da bo teža tudi še narasla. ko se pozdravi njegova buča se bom potrudila poslati kakšno novo fotko z obema...

lp

maja




TOBI

  • *
    • Prispevkov: 297
    • Točke: 0
Odgovori #340 : 09 December 2008, 10:13:53
Ej, Canis, kake luštne pupike imaš doma! Meni je Saia fuuul luštna, se mi zdi, da se že na slikah vidi, da je taki živec: sloka in elegantna. To mi je pri belgijcih tudi strašno všeč: da so taki vitki in živahni, pa verjetno imajo zaradi tega tudi manj problemov s sklepi. Si napisala, da je Saia na slikah brez dlake-kdaj (pri kateri starosti) jo je izgubila in kdaj jo je dobila nazaj?
Jah, Emily, pa...CUKER!  :o :o :o Pravi teddy bear za v pojstlo!  ;D ;D Ej, se mi zdi, da se jim nekje pri 4, 5 mesecih povečajo uhlji in gobec (sem gledala tudi druge slikice na netu), ker moja Lučka je samo kakšen mesec mlajša od Emily, pa se mi zdi, da še zgleda ful bolj otročje (krajši gobček, male uhice...)
Canis, a ti imaš sterilizirano Saio? (Mi lahko malo razložiš zakaj da oz. ne?)Kdaj pa se je prvič gonila?
Aja, še nekaj! Kdaj približno pa belgijci zrastejo do končne višine?

MajaO, maš pa kar krepke malinoise doma! Čakamo na slikice!!!

LP vsem! ;)


piscura

  • *
    • Prispevkov: 110
    • Točke: 0
  • sheepdogs
Odgovori #341 : 09 December 2008, 19:14:25
Canis, lepotici!  :-*

Kako se pa zastopita? Ju imaš zunaj ali v stanovanju? Kaj počneta, ko sta sami?



Bambi

  • *
    • Prispevkov: 636
    • Točke: 9
Odgovori #342 : 15 December 2008, 14:04:21
Navijačem sporočam, da smo skoraj na polovici terapije, danes smo dali skozi 5. obsevanje. Prvi teden je prestal presenetljivo dobro, definitivno nad mojimi pričakovanji; mislila sem, da ga bodo narkoze precej zdelale, da bo izgubil apetit... No, pa me je zafrknil  ::) ;). Imela sva cel teden ob 16.15, samo v sredo je imel pavzo, pa je bil vsak dan popolnoma ok do odhoda v Postojno, zvečer pa je bil sicer malo matast in malo je imel telečje noge, ob prihodu domov je pretežno počival, ampak dobre volje, z apetitom in brez večjih posledic - razen zame, sem si en dan zvečer oblekla pasjo bundo, da bi šla ven smeti nest, sklonila glavo, da bi si zapela zadrgo, pa sem fasala tako čelno, da sem še jaz dobila telečje noge  ::) :-[ (Sambo je 'spal' na svojem ležišču par metrov stran in ko je videl pasjo bundo, je sklepal, da greva na sprehod, veselja pa načeloma ne izkazuje z vsemi štirimi na tleh).

V glavnem, tele narkoze ga na srečo za zdaj ne ganejo kaj dosti, apetit je kar še tu  :o, skratka, geriatrik se drži trdno kot hrast in se ne pusti kaj dosti motit, lahko potrdita tudi Petra in Živa, ki sta bili s pesjani na obisku v petek  :). Nerealno se mi zdi pričakovati, da bo do konca terapije tako fit, ampak za zdaj se drži fantastično, tako da hvala vsem za pozitivne vibracije, takšno in drugačno pomoč in podporo  :-*.

Pozdrav od mene in Sambeka, ki šarmira z rumeno podvezico




piscura

  • *
    • Prispevkov: 110
    • Točke: 0
  • sheepdogs
Odgovori #343 : 15 December 2008, 23:10:44
Go Sambek!

ps: Danes sem na Rožniku srečala tervurena Pana v družbi blue merle različnookega avstralca/avstralkice...  :-*



zoe

  • Moderator
  • *****
    • Prispevkov: 6.645
    • Točke: 25
Odgovori #344 : 16 December 2008, 00:20:03
Še naprej pošiljamo pozitivne vibracije za Sambota :D

Piscura, a je bil blue merle avstralec mogoče border ;D

"Get over your hill and see what you find there, with grace in your heart and flowers in your hair"


Bambi

  • *
    • Prispevkov: 636
    • Točke: 9
Odgovori #345 : 16 December 2008, 00:25:06
Plesniv avstralec je najbrž border Ice  ;), ker načeloma pride Pan v kompletu z njim. Drugače pa - če bi se na rožniški razgledni točki obrnila v desno in pljunila, bi zadela naju na dvorišču, tako da naslednjič hočemo sprehod!  :P

S Sambotom sva zvečer bila na deževnem sprehodu in spet je migotal levo in desno, v glavnem, trenutno je videti neuničljiv. Veselo vufa, mi meče tace v naročje, skače v rit in iz zasede ubija moje copate (po njegovo - če ti je dolgčas in se ti ne posvečajo dovolj, si sam narediš žur tako, da se skriješ za kavč, parkrat pokukaš, da preveriš situacijo, potem pa iz zasede z zaletom naskočiš copat, se s sprednjimi nogami na njem zaslajdaš po tleh kot po rolki in ga na koncu manevra primeš, streseš in mu zlomiš tilnik, potem pa stečeš zmagoslavni krog po dnevni sobi z repom kot bigl  8) ).



Urška

  • *
    • Prispevkov: 2.619
    • Točke: 10
Odgovori #346 : 16 December 2008, 01:11:17
Go Sambo  ;D ! Mi stiskamo vseh 12 šap.  :-*


piscura

  • *
    • Prispevkov: 110
    • Točke: 0
  • sheepdogs
Odgovori #347 : 16 December 2008, 09:37:03
Piscura, a je bil blue merle avstralec mogoče border ;D

Plesniv avstralec je najbrž border Ice  ;), ker načeloma pride Pan v kompletu z njim.

Se posipam s pepelom in klečim na fižolu v kotu!  8) Jaz imam v DNK zapisano, da je border črnobel in zdravo. Potem je logična posledica, da je karkoli šekastega avstralec. Se opravičujem, Ice! Naslednjič ko se srečamo, dobiš piškot.  :)

Drugače pa - če bi se na rožniški razgledni točki obrnila v desno in pljunila, bi zadela naju na dvorišču, tako da naslednjič hočemo sprehod!  :P

Bambi, saj nisem prilezla do vrha  :-[. Tam okoli Rožne smo mingljale, mokre kot cucki  :P.
Glede na to, da vsi navaljujemo na ta hrib iz vseh smeri, ni hudič, da se enkrat ne srečamo!?  :o



terry

  • *
    • Prispevkov: 434
    • Točke: 0
Odgovori #348 : 16 December 2008, 17:57:02
(po njegovo - če ti je dolgčas in se ti ne posvečajo dovolj, si sam narediš žur tako, da se skriješ za kavč, parkrat pokukaš, da preveriš situacijo, potem pa iz zasede z zaletom naskočiš copat, se s sprednjimi nogami na njem zaslajdaš po tleh kot po rolki in ga na koncu manevra primeš, streseš in mu zlomiš tilnik, potem pa stečeš zmagoslavni krog po dnevni sobi z repom kot bigl  8) ).

 :o :o jp, to se je verjetn od Bena naučil  :D :D konstante bitke imava  :P Sambek je pa itak faca.  ::) Pa igrača je tud že pokojna (beri:mali netopir je bil na delu  ::) )



Bambi

  • *
    • Prispevkov: 636
    • Točke: 9
Odgovori #349 : 17 December 2008, 14:27:18
Urška, hvala za 12 šap  :). Saj ni čudno, da imam bullet proof psa, če pa tako navijate  ;).

Piscura, ni hudiča, da se kdaj kje snidemo, če pogosto oblegate naše kraje. In - a Sambo pa ne dobi piškota? Pa Panasonic, njegov prijatelj?  :'(

Eva, ubijanje copatov je že dolgo njegova strast  ::), ni pa izključeno, da si kdaj kakšne neumnosti ne prišepneta na treningu in drug drugemu dajeta ideje  >:D.

Sambek je v soboto z mano šel na RO trening in čeprav je bilo mišljeno, da bo le spremljevalec, se s tem ni niti najmanj strinjal  ::). Ker sem zadnjič v pasji ruzak po dooolgem času dala aport, da bi ga povadila za RO, sem si mislila - pa da vidimo  :P. Takole je videti njegov aport po dveh letih brez enega treninga - http://www.youtube.com/watch?v=R1UL2X1_ZBM&feature=channel_page   :D 8) . Veri najs! (če ne štejem svojih vokalnih mojstrovin  :D )




piscura

  • *
    • Prispevkov: 110
    • Točke: 0
  • sheepdogs
Odgovori #350 : 18 December 2008, 15:21:23
In - a Sambo pa ne dobi piškota? Pa Panasonic, njegov prijatelj?  :'(

Tudi Belgijcem bomo talali!! Glavno, da je ovčarsko  :P. Hec.



piscura

  • *
    • Prispevkov: 110
    • Točke: 0
  • sheepdogs
Odgovori #351 : 18 December 2008, 22:45:53
Ugante, koga smo danes spet srečale  8).
In ja, dobil je piškot. Ta zadnjega..

Bila je že tema in smo korakali proti Tivoliju 4 dvonožni in 6 štirinožnih (tervek, 4x border, NO in šelti) - cel šnelkurz dela ovčarskih pasem  :P.



Bambi

  • *
    • Prispevkov: 636
    • Točke: 9
Odgovori #352 : 18 December 2008, 22:50:05
Itak, in Sambo ni bil povabljen. I know, it's because he's black  :'(.




piscura

  • *
    • Prispevkov: 110
    • Točke: 0
  • sheepdogs
Odgovori #353 : 18 December 2008, 23:05:35
Itak, in Sambo ni bil povabljen. I know, it's because he's black  :'(.

...and scary!  :D



Canis

  • *
    • Prispevkov: 182
    • Točke: 2
Odgovori #354 : 19 December 2008, 18:03:54
Citiraj
Ej, Canis, kake luštne pupike imaš doma! Meni je Saia fuuul luštna, se mi zdi, da se že na slikah vidi, da je taki živec: sloka in elegantna. To mi je pri belgijcih tudi strašno všeč: da so taki vitki in živahni, pa verjetno imajo zaradi tega tudi manj problemov s sklepi. Si napisala, da je Saia na slikah brez dlake-kdaj (pri kateri starosti) jo je izgubila in kdaj jo je dobila nazaj?
Jah, Emily, pa...CUKER!  Shocked Shocked Shocked Pravi teddy bear za v pojstlo!  Grin Grin Ej, se mi zdi, da se jim nekje pri 4, 5 mesecih povečajo uhlji in gobec (sem gledala tudi druge slikice na netu), ker moja Lučka je samo kakšen mesec mlajša od Emily, pa se mi zdi, da še zgleda ful bolj otročje (krajši gobček, male uhice...)
Canis, a ti imaš sterilizirano Saio? (Mi lahko malo razložiš zakaj da oz. ne?)Kdaj pa se je prvič gonila?
Aja, še nekaj! Kdaj približno pa belgijci zrastejo do končne višine?

Tobi se opravičujem, ker sem tole popolnoma spregledala...

Torej, da odgovorim.

Najprej o dlaki:
Saia je imela že kot mladič manj dlake (kot Emily) in najmanj v leglu - vsi ostali so bili doooooooosti bolj kosmati. Šele tokrat je dobila lepo gosto dlako, ampak čakamo na dolžino. Pri samicah je z zgubljanjem dlake tako, da je že pravi cikel. Psica izgubi dlako cca 4 mesece pred gonitvijo (Saia izgublja približno mesec in pol) nato pridobiva, gosto in lepo dlako približno dva meseca, po enem mesecu, ko je v res dobri dlaki se goni. Dlaka nato drži še naslednje tri mesece - potem se cikel ponovi.
Pri nas je tako, dlako je popolnoma izgubila februarja, marca in aprila je pridobivala, junija se je gonila - dlaka je trajala do sredine septembra, gola je bila najbolj oktobra in novembra, zdej je pa v fazi, ko dobiva nazaj - prognoza - gonila se bo februarja.
Prvič se je gonila za svoj 1. rojstni dan  ;).

Saia kot je razumet iz zgornjega pisanja ni sterilizirana, nismo je želeli sterilizirati, ker smo hoteli videti kako se bo razvila, potem je prišla prva operacija nogice, pa druga...in z njo narkoza - zato je nismo dali sterilizirat.

Belgijci rasejo - samice do prve gonitve oz. do enega leta cca.

Emily je pa cuker ja :D se strinjam :D, mi je kar žal, da tako hitro rase (zdej smo v fazi menjavanja zobkov in puhka...pa ga kr ni konec  :o)

In to o ušesih si popolnoma pravilno ugotovila  :D. Emily je dost skladna, Saia je bila doooosti hujša, pri štirih mesecih je izgledala kot netopir :o - velika ušesa in majhna glava - to se v naslednjih mesecih uravnovesi, glava zrase in ušesa izgledajo dosti bolj normalna  :o :o :o....Pri šestih mesecih ostanejo še kakšni čupki okoli ušes...mislim, da do enega leta izgledajo še kr "zeleni".
Spodaj so slike od Saie v najbolj čudnem obdobju, slike od Emily pa morem malo pomanjšat preden jih dam sem gor.

Citiraj
Canis, lepotici!  Kiss

Kako se pa zastopita? Ju imaš zunaj ali v stanovanju? Kaj počneta, ko sta sami?

Kako se razumeta? Haha kot dve sestri - tisti, ki ima sestro ali brata že ve kako to je  :D
Punci sta noter...nisem ravno prepričana o tem kaj počneta, ko sta sami...kdaj najdemo kakšno razturjeno revijo...ali papirnate robčke, drugače pa imata na razpolago igrače in žvakice, mislim pa, da večino časa prespita ;).

Spodaj pa nekaj slik od Saia - v najhuši fazi in potem pri enem letu.



Canis

  • *
    • Prispevkov: 182
    • Točke: 2
Odgovori #355 : 19 December 2008, 18:35:41
Še današnja slika Saie in Emily - sta popolnoma različni, konstitucijsko in glede dlake - popolnoma drugačen tip. Emily je načeloma bolj umirjena bolj navezana, se naju drži in se ne oddaljuje, Saia pa...hmmm ona more vse prekontrolirat, vse prevohat, bohvari da bi kaj zamudila, vedno prva povsod  :).
Ampak, ko je čas za divjat...takrat pa...ni razlik...obe divjata do konca  :o :o :o :D :D :D





cacy

  • *
    • Prispevkov: 3.427
    • Točke: 4
  • Bode, Lin, Arriel in Dreamy
Odgovori #356 : 19 December 2008, 18:40:04
OOOOOOOOO kok je tamala zrastlaaaa :o :o :o Pa še ne dolgo nazaj sm jo videla :o :o
ne morm vrjet :o :o
Ful je luštna :-* No itaq sta obe luštni  ;D



ninci

  • Odvisnik št.1
  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 12.814
    • Točke: 24
  • Cloto
Odgovori #357 : 19 December 2008, 20:05:14
Kaj ma Emily dober flekec med očmi :o Ampak sta si pa na videz res različni.  :)



Lilit

  • Picko in Packo
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 5.669
    • Točke: 23
  • Wapi, Grin
Odgovori #358 : 19 December 2008, 20:27:19
Ahahah kaksna je Emily, cela razstelana :D

battito animale


Majchy

  • ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • *****
    • Prispevkov: 5.608
    • Točke: 99
  • *love dogs*
Odgovori #359 : 19 December 2008, 20:30:39
Koook je Emily že velika!  :o
Ful sta dobri!  :-* :-*

LP, Maja


SPLETNA STRAN: http://www.majchy.com
PORTFOLIO: http://www.majarokavec.com