Belgijski Ovčar [Chien de Berger Belge,Belgian Shepherd Dog]

ursa · 532131

deteljica

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 4.353
    • Točke: 35
Odgovori #1110 : 21 April 2010, 11:14:07
sem pogledal na njegovo spletno stran in našla podatek, da bo imel v oddaji 4 tačke prispevke o šolanju:

http://reisenadler-aktualno.blogspot.com/2010/04/nova-oddaja-4-tacke-na-tv-slo-vse-ki.html

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!


SKY

  • *
    • Prispevkov: 2.404
    • Točke: 4
Odgovori #1111 : 21 April 2010, 11:35:16
sem pogledal na njegovo spletno stran in našla podatek, da bo imel v oddaji 4 tačke prispevke o šolanju:

http://reisenadler-aktualno.blogspot.com/2010/04/nova-oddaja-4-tacke-na-tv-slo-vse-ki.html


Sem bil dolgo tiho, ker se mi je zdelo, da kljub konfliktnemu in samovšečnemu znčaju možakar vseeno marsikaj ve. Da se pa po samo nekajmesečni avanturci v reševalnih vodah, kjer niti ni delal kaj omembe vrednega, upa strokovno obdelovati tudi to, reševalsko, plat kinologije pa se mi kot reševalcu z 18 letnim staležem zdi mal, oz. zelo vprašljivo.

Ker imam trenutno z Lokom težave na psolušnosti, mi je Nikita dal nekaj sicer dobrih nasvetov, ki pa jih ne morem upoštevati, ker so pri meni psi najprej člani družine in šele potem "orodje" za doseganje rezultatov. Če bi njegova navodila upošteval, bi mogoče že imel vse popravljeno, ne bi pa bilo več tistega odnosa, ki ga želim in ki ga imam z obema svojima psoma.



Drugače pa,glede na to, da je tole tema o belgijskih ovčarjih, moram priznati, da sem velik oboževalec malin in da, če bo kdaj prostorska možnost, je velika verjetnost, da se mi pripadnik te pasme tudi pridruži.
Trenutno imam zelo lepo priložnost spremljati eno naših daleč najbolših reševalk, kako napreduje in kako bo napredovala s svojo mlado malinovko in čez čas mi bo verjetno to merilo ali se za to pasmo odločit, ter ali sem sploh sposoben narediti psa, ki je daleč preveč psa za večino ljudi.


Lp Z.

IF IT`S NOT A BORDER COLLIE, IT`S JUST A DOG!


Teski

  • *
    • Prispevkov: 206
    • Točke: 1
Odgovori #1112 : 21 April 2010, 12:18:12
Mislim, da je prav, da si vsak naredi mnenje (tako negativno, kot tudi pozitivno) o posamezniku SAM in NE PREKO GOVORIC drugih - in tudi ne preko napisane besede, ki je lahko zelo dvoumno razumljena, temveč preko lastnih IZKUŠENJ.

Zato ne obsojajte (isto velja za pohvale, vendar te človeka običajno ne prizadenejo) na osnovi govoric drugih, temveč na osnovi vaših lastnih izkušenj (kamor pa izključno pisana beseda ne spada ravno najbolje...).

"Vsake oči imajo svojega malarja" - pravijo. Zato pravim, da si SVOJE mnenje oblikujte sami - na osnovi vaših lastnih izkušenj in ne na osnovi govoric drugih - zato pa je VAŠE. In beseda "mnenje" ima tudi svoj pomen in moje mnenje (vse kar sem napisala) je tudi le mnenje... Mnenja se tudi spreminjajo z novimi izkušnjami itd...

Po svojih izkušnjah in sliki, ki sem si jo izoblikovala, je moje mnenje o Nikiti zelo dobro - o njem kot prijatelju in o njem kot človeku z izvrstnim smislom za psa.




SKY

  • *
    • Prispevkov: 2.404
    • Točke: 4
Odgovori #1113 : 21 April 2010, 12:48:03
Sam sem podal popolnoma svoje mnenje, ki sem si ga ustvaril sam. Kot že napisano, mi je dal dobre nasvete, ki pa so za moj način življenja s psi neprimerni.

In pa še vedno sem mnenja, da nekdo, ki je samo na daleč okusil reševanje, o njem ne more dajati niti komentarjev, kaj šele kaj več, pa je lahko tudi državni prvak. Sicer sem tudi sam državni prvak v reševanju, pa mi na kraj pameti ne pride, da bi strokovno ali kakorkoli drugače komentiral športno kinologijo oz. "klasiko".  ;)

Verjamem pa, da ga ti vidiš drugače.


Lp Z.

IF IT`S NOT A BORDER COLLIE, IT`S JUST A DOG!


orfea

  • *
    • Prispevkov: 149
    • Točke: 0
  • Cuba in Atena
Odgovori #1114 : 21 April 2010, 13:11:07
Žal imam svojo izkušnjo z njim, ki me je načeloma pustila odprtih ust da kaj temu človeku je.
Težki zato pravim da je boljše ne komentirati Nikite. Po drugi strani pa ima Sky popolnoma prav. Še jaz se počutim še mladič,
ki delam 5 let. Nekateri moji kolegi po takem stažu si mislijo da so že eksperts of search and rescue. Da o Nikiti sploh ne govorimo.
Žal je preveč konflikten. Nihče pa ne reče, da se lahko kdo drug super ujame z njim...sam ko gre meni o mojem učitelju solit pamet.
In razlaga svetu da je njegova metoda edinstvena ko je popolnoma jasno pri komu se je vsega tega naučil. Zame ni edinstvene metode na tem svetu,
so le ljudje ki razumejo svoje pse. In več učiteljev in metod poznamo, več jih lahko prilagajamo psom.

Se pa moram pohvalit kako me je Atena prijetno presenetila. Zadnjič smo imeli na poligonu žurko. In je bilo cirka 40 ljudi z otroci vred. Seveda vsi pesjanarji.
Tako da otroci so bili pravi mali kužki ;) . Nekaj časa sem se obotavljala in razmišljala ali naj spustim Ateno. Zakaj? Hmmm. Ker enostavno do odraslih ima to manijo da jim skače v naročje (prosim ne gledat mojega bloga in česa jo učim ;) ). Pa mi reče Andreja:"pa kje boš dobila boljšo priliko za stestirat njen karakter". In OK se odločim. Grem iskat Ateno in jo spustim med ostale agilitaške in reševalske krdelnike. Opazovala sem jo cirka 20 minut. Nikakor se nisem mogla sprostit in odlepit pogleda od nje. Tenči obožuje otroke. Takoj je šla do njih in jih "terorizirala" z žogico. Ponosna "mama" Urška je stala zraven in gledala ter občudovala to harmonijo. Ni se ukvarjala z odraslimi ampaksamo z otroci. Celo enoletnega mulca je nalajala da naj ji vrže žogico. Pa mali se je sklonil in jo vrgel pred njo. Pa ona nežno nazaj njemu.
Pol je z ostalimi otroci laufala v tunele. Niti enega ni ne ruknila, ne uščipnila. Nič čisto nič. Pa me je ponovno pozitivno presenetila. In tako je z njimi ene dve urce divjala sproščeno. Pol je končno en dan dala mir ;) Tudi njena nežnost in občutljivost ob crkljanju je presunljiva. Zadnjič sem jokala pa mi je prišla nežno v naročje obrisat solze. Cubica je tista, ki ji je dovolj samo ležat ob meni. Atena pa...rabi toplino, bližino, objeme...svašta.
Edino žogica jo pol zjebe in ne razume več nič. Postane čisto borderska ;)...Gojko še 1x hvala za to neprecenljivo malino :D, tudi ona mala črna in divja ;)

Tako preprosto, da ne smem povedati nikomur ;)

http://coco-cuba.blogspot.com/

http://www.kd-obala.si/


deteljica

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 4.353
    • Točke: 35
Odgovori #1115 : 21 April 2010, 13:38:56
Jaz o osebi  nimam nobeneg mnenja- ker ga osebno ne poznam ;).
Glede oddaje pa :v primerjavi z ostalim poflom, ki nam ga ponujajo s področja hišnih živali v teh oddajah, bo predvidoma boljša  ::) . Nekih oddaj s konkretnimi napotki z ašolanje itak ni.
Če je verjeti člankom na njegovi spletni strani, lahko karkoli bo že povedal, povprečnim lastnikom bolj koristi kot škodi. Res ni vse kar piše nobena nova znanost , še manj najnovejša, niti ni detaljirano analitično razčlenjeno, ampak smer razmišljanja je u tipu sodobnih trendov.
Tisti, ki so izkušeni pa tako in tako vse nauke (upam vsaj  ;)) sprejemajo z rezervo. Za njih bo pač samo še eno zanimivo podajanje pogleda na stvari nekoga iz kinoloških krogov. Ne da bi bilo zato treba z njim stopit v direkten kontakt, ki zna bit, kot kažejo posti precej naporen  :D.

(Ob tem bi čist neodvisno od debate opomnila, da poškodbe glave pa lako pustijo težave tudi na področju komuniciranja in vpostavljanja odnosov oz vplivajo na osebnost).

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!


orfea

  • *
    • Prispevkov: 149
    • Točke: 0
  • Cuba in Atena
Odgovori #1116 : 21 April 2010, 13:50:25
Strinjam se. To je pa tudi vse.

Tako preprosto, da ne smem povedati nikomur ;)

http://coco-cuba.blogspot.com/

http://www.kd-obala.si/


Teski

  • *
    • Prispevkov: 206
    • Točke: 1
Odgovori #1117 : 21 April 2010, 20:32:12
Moj namen ni bil komentar ne oddaje (za katero sploh ne vem kako izgleda), ne reševanja in metod in tudi ne metod za delo s psi (sploh pa ne propagirat katerokoli, ker itak ni univerzalne - je le tisto kar bolj ali manj ali pa ne deluje pri tvojem psu - in kar vodniku bolj ali manj ali ne leži) in tudi ne dejanj kogarkoli. Ker tudi nisem ne poklicana za to, niti nimam dovolj izkušenj in niti me ne zanima - sploh ne soliti pameti drugim ali pa koga napadati in tudi ne nikogar ščititi - če je kdo tako razumel.

Želela sem samo spomniti, da ima vsaka medalja dve plati. In da ne sodimo prehitro oz. enostransko - pa ne glede na to o kom ali o čem se govori.

Pomembno je ravnotežje - tudi mnenj.  ;)



SKY

  • *
    • Prispevkov: 2.404
    • Točke: 4
Odgovori #1118 : 22 April 2010, 12:11:06
He, he, he, gredo pa komentarji na forumu hitro naprej do "prizadete" osebe.

Pa niti preberejo se ne dobro, oz. se niti nočejo razumeti. Tudi sam sem dotično osebo iz prejšnjih postov kljub vsemu videl malo drugače kot drugi, ampak kot vedno, se prava človekova nrav zelo hitro pokaže.


Je pa dobro, da ima človek tako dobre prijatelje/prijateljice, da skrbijo za njegov dobrobit, tako ali drugače.  :)


 V tej Sloveniji je res skoraj vse brezveze. Nekateri lahko govorijo in počnejo karkoli hočejo, če pa kdo proti njim reče samo besedo, pa je vse narobe.


Pa pustimo temo belgijskim ovčarjem.  ;)



Lp Z.

IF IT`S NOT A BORDER COLLIE, IT`S JUST A DOG!


Florinca

  • Mali Pesjanar
  • **
    • Prispevkov: 2.154
    • Točke: 15
Odgovori #1119 : 22 April 2010, 12:34:41
Teski, osebe o kateri je govora ne poznam in še nikoli nisem slišala zanj, sem pa prebrala vse poste, v kateri se je govorilo o njem, pa glej čudo nihče se ni šel "reklakazala" vsak je napisal svojo izkušnjo.  ;)  Če praviš, da je, citiram "potrebno ravnotežje mnenj",  ne vidim kje problem, če so nekateri napisali svoje osebno mnenje o neki osebi.  :-\

Kristinca & Florinca


Dina

  • *
    • Prispevkov: 3.458
    • Točke: 0
Odgovori #1120 : 22 April 2010, 14:17:22
He, he, he, gredo pa komentarji na forumu hitro naprej do "prizadete" osebe.



 V tej Sloveniji je res skoraj vse brezveze. Nekateri lahko govorijo in počnejo karkoli hočejo, če pa kdo proti njim reče samo besedo, pa je vse narobe[/b.





Lp Z.

Itak. V to si pa lahko več kot prepričan - iz lastne izkušnje govorim :) če je trajal od včeraj do danes, je bilo še relativno dolgo :D
Nekateri se pač že rodijo s pravico svobodnega izražanja in pravico do svojega mnenja, drugi pa tega gena pač nismo dobili :P

...sledi svojim sanjam


orfea

  • *
    • Prispevkov: 149
    • Točke: 0
  • Cuba in Atena
Odgovori #1121 : 23 April 2010, 07:48:16
Včeraj je na to temo, padel en dober komentar: "razumem da je na slabšem ker je invalid, ampak ko začne nekdo to svoje invalidnost izkoriščat,..."
Drugače da ne bo narobe razumeti, njegovo delo s psmi, nihče ne kritizira. Kritizira se njegovo obnašanje do ostalih ljudi. In ja jaz sem imela izkušnjo z njim in o tej izkušnji imam svoje mnenje, ki sem ga podala.

Včeraj sem prebrala še eno dobro misel: "Dva kinologa se strinjata le v eni stvari - da tretji kinolog nima prav"

Atena je drugače super punca in upam da ima kdo kakšno pametno slikco belgijcev za priopat na forum, ker bi ta forum rada brala in gledala zaradi te prekrasne pasme.

Tako preprosto, da ne smem povedati nikomur ;)

http://coco-cuba.blogspot.com/

http://www.kd-obala.si/


TOBI

  • *
    • Prispevkov: 297
    • Točke: 0
Odgovori #1122 : 23 April 2010, 09:53:30
No, bom spet jaz tista, ki bo malo razelektrila ozračje  :P ;)

Ta teden sem bila par dni  službeno na Slovaškem in sem se oglasila na obisku pri vzrediteljici moje Lučke, kjer imajo leglo presladkih malih skoraj 8 tednov starih tervuerenčkov...najbrž ne rabim poudarjat, da sem šla domov skoraj solznih oči, ker noben papi ni šel z mano... :-\ :D :D

Slikice:


















(Se pa še zdaj režim ob tej izjavi-in se seveda strinjam z njo)


 "Dva kinologa se strinjata le v eni stvari - da tretji kinolog nima prav"



kala,runo,bella

  • *
    • Prispevkov: 5.522
    • Točke: 1
Odgovori #1123 : 23 April 2010, 10:07:01
Ah daj Tobi no, ne dajaj gor fotk malih tervurenčkov, to je čist preveč cukra, pa skominov, pa ...   saj mi ni treba govorit da so krasniii  :-* :-*


malinovec

  • *
    • Prispevkov: 47
    • Točke: 0
Odgovori #1124 : 24 April 2010, 13:58:48
Ewo, končno moj malinovec doma  ;D








Urška

  • *
    • Prispevkov: 2.619
    • Točke: 10
Odgovori #1125 : 25 April 2010, 19:11:34
Čestitke. Kdo pa so starši dolgouhe mrcine?


malinovec

  • *
    • Prispevkov: 47
    • Točke: 0
Odgovori #1126 : 25 April 2010, 21:22:45
Čestitke. Kdo pa so starši dolgouhe mrcine?

Mama: Gisy vom der Wautz

Oče: Da Eder vom den Brunnenstadt

Glede na mojega prejšnjega "malinovca" iz Smreške sem se odločil še za enega z istim "priiimkom", pa bomo videli kako uspešen bo ;)





Urška

  • *
    • Prispevkov: 2.619
    • Točke: 10
Odgovori #1127 : 25 April 2010, 23:53:11
Pametna izbira.  :)  Malo me firbec matra, če je Zdeno kaj zase zadržal iz tega legla.


Šapa

  • *
    • Prispevkov: 1.659
    • Točke: 2
Odgovori #1128 : 26 April 2010, 00:29:36
Malinoji so pa vedno bolj pogosti v zavetiščih  :-\ Tale lepotička čaka na nov dom v Gmajnicah:



Zavetišče za zapuščene živali Ljubljana
Gmajnice 30
1000 Ljubljana
Tel.: +386 (0)1 256 02 79
www.zavetisce-ljubljana.si



SKY

  • *
    • Prispevkov: 2.404
    • Točke: 4
Odgovori #1129 : 26 April 2010, 04:47:54
Pametna izbira.  :)  Malo me firbec matra, če je Zdeno kaj zase zadržal iz tega legla.


Upam,da ne širim dezinformacij, ampak naj bi imel doma še vsaj dva mladiča.


Lp Z.

IF IT`S NOT A BORDER COLLIE, IT`S JUST A DOG!


malinovec

  • *
    • Prispevkov: 47
    • Točke: 0
Odgovori #1130 : 26 April 2010, 08:12:11

Upam,da ne širim dezinformacij, ampak naj bi imel doma še vsaj dva mladiča.


Lp Z.

To sem tudi jaz upal, pa sem mu speljal zadnjega "deca". Obdržal pa si je psičko za naprej....



Urška

  • *
    • Prispevkov: 2.619
    • Točke: 10
Odgovori #1131 : 26 April 2010, 10:38:27
Malo napiši o mrcini, kakšen je, ker me blazno zanima, se mi mama tvojega mrcinca zelo dopade, oče pa seveda tudi ni od muh  :)


malinovec

  • *
    • Prispevkov: 47
    • Točke: 0
Odgovori #1132 : 27 April 2010, 08:33:29
Glede na to, da ga imam šele en teden je še prezgodaj, da bi lahko karkoli trdil o njegovem karakterju. Je malo nezaupljiv do ljudi, kar se zna kazati v agresiji, ampak mislim, da ne bo večjih težav. Drugače pa ga lahko tudi sama prideš pogledat, če želiš  :P



Urška

  • *
    • Prispevkov: 2.619
    • Točke: 10
Odgovori #1133 : 27 April 2010, 22:48:44
Ta nezaupljivost bo z dobro socializacijo poniknila neznano kam, tako, da samo veliko vozi psa med ljudi, ki vanj ne silijo. Se pa brez problema kdaj dobimo, samo pojma nimam od kod si.


malinovec

  • *
    • Prispevkov: 47
    • Točke: 0
Odgovori #1134 : 28 April 2010, 06:58:43
Ta nezaupljivost bo z dobro socializacijo poniknila neznano kam, tako, da samo veliko vozi psa med ljudi, ki vanj ne silijo. Se pa brez problema kdaj dobimo, samo pojma nimam od kod si.

Ljubljana Vič, bolj točno Brdo.....



Urška

  • *
    • Prispevkov: 2.619
    • Točke: 10
Odgovori #1135 : 28 April 2010, 09:46:17
Hehehe, super,  potem si samo en pljunek stran, kar pomeni, da se lahko vidimo kadarkoli.


MajaO

  • *
    • Prispevkov: 231
    • Točke: 1
Odgovori #1136 : 29 April 2010, 17:55:19
Simpatičen mali...Na KD Ljubljana, ki je predvidevam v tvoji neposredni bližini je kar nekaj predstavnikov malinoisev, tako da upam, da te tudi kaj vidimo v šoli.

lp

maja



malinovec

  • *
    • Prispevkov: 47
    • Točke: 0
Odgovori #1137 : 29 April 2010, 20:01:33
Kdaj pa so ponavadi malinovci na KD Ljubljana?



aljaž

  • *
    • Prispevkov: 29
    • Točke: 0
Odgovori #1138 : 29 April 2010, 22:18:29
Malinoisi so res super psi...specialci med psi( poleg NO)  :)

Že sam naslov posnetka pove svoje... ;D ;)

http://www.youtube.com/watch?v=x-K2_CqVD-c&feature=related



Urška

  • *
    • Prispevkov: 2.619
    • Točke: 10
Odgovori #1139 : 30 April 2010, 14:31:22
No, zame je perfekcija tole http://www.team-heuwinkl.de/video-best-of-heuwinkl-2009/

Pa hkrati trenutno najboljši tim na svetu.