Krvavo blato

ŠARPEJKA · 9567

ŠARPEJKA

  • *
    • Prispevkov: 3
    • Točke: 0
: 24 Januar 2009, 22:17:58
Imam eno leto staro šarpejko. Pred mesecem dni je imela drisko, v kateri je bilo veliko sluzi in krvi. Zadeva se je že naslednji dan umirila in zato nismo šli k veterinarju. Od takrat je potem še nekajkrat krvavo kakala, vendar ne drisko. Potem pa spet naslednje blato-vse v redu. Sedaj smo le šli do veta. Izmerili so ji rahlo povišano temepraturo in naredili test na parazite-negativen. Diaganoza: vnetje črevesa, antibiotiki. Meni se zdi kot da ni to, saj je pejka ves čas zelo živahna in ješča, Ali ima kdo kakšne izkušnje s krvjo v pasjih iztrebkih?



Jamsi

  • *
    • Prispevkov: 497
    • Točke: 0
Odgovori #1 : 24 Januar 2009, 22:51:09
Moje izkušnje so take, da je po dveh dneh driske imel kri v blatu. Dala sem mu riž in je bilo naslednjič, ko sva šla ven, že v redu.
Ima pa ravno od moje kolegice prav isto diagnozo in je na antibiotikih, zunaj pa tako živahna.



Ch

  • *
    • Prispevkov: 246
    • Točke: 2
Odgovori #2 : 25 Januar 2009, 09:43:42
-Naj vet vzame kri in pregleda krvno sliko (tudi biokemijo). Po levkocitih se ponavadi da določit, če gre za vnetje.
-Daj jo na dieto (takoj). Najboljše, da narediš izločevalno dieto (izbereš en vir ogljikovih hidratov in en vir beljakovin, ki ju ni še nikoli jedla- niti v briketih). To potem hraniš vsaj (nekje) 6 tednov.
-Daj blato pregledat vsaj še na giardio (zajedalec), nam so to naredili v parazitološkem laboratoriju na Veterinarski fakulteti v Lj. Je bilo neg., je pa dobro vedeti.
-Pri nas se je čudežno obnesel probiotik. V lekarni dobiš linex in startaš z dozo 3x 2 tableti na dan, ko se stanje stabilizira, preideš na 3x 1 tableto. Probiotik so zgolj dobre bakterije, ki 'butajo' slabe bakterije in se lahko dajajo vsak dan.
-Ne se pustit odpravit, da ima 'počeno žilico' zaradi driske. Mi smo vztrajali na kolonoskopiji (preiskava črevesja), ki je dala jasen odgovor. Za kolonoskopijo smo se odločili, ker se je stvar dolgo vlekla. Psica je bila drugače živahna in ješča, po (mehkem in obilnem) blatu pa smo imeli kri-> ponavadi opoldne in zvečer.

Pa še nekaj vprašanj:
Kam jo voziš k veterinarju?
Iz kje je pejka?

Počohaj gubico in lp!



ŠARPEJKA

  • *
    • Prispevkov: 3
    • Točke: 0
Odgovori #3 : 25 Januar 2009, 21:05:42
Chi, hvala za odgovore. Pa lepo po vrsti: test Guardia so naredili v Pet vetu za Bežigradom. Je bila prijazna mag. Lukmanova, moram rečt. Test je bil negativen. Dali so nam tudi eno vrečko dietne prehrana od Hillsa (i/d). Dva dni naša pejka lepo sračka brez krvi. Je pa nekam mirna, ne vem, ali od antibiotikov? Linex je dobra ideja, samo po moje bi ga začela dajati po antibiotikih? Pa ne vem koliko časa bi ga dajala? Najbrž se prav preveč črevesje tudi ne sme navaditi na to? Upam, da nam na kolonoskopijo le ne bo treba?
Sicer pa, kot so nam rekli: tile kužki so res face, ampak kot bi imel dojenčka: skoz te nekaj skrbi, pa tudi veterinarje kar dobro obdaruješ, kajne? Kaj čmo: kar smo hoteli, to imamo.
Sicer je pa naša pejka iz Braslovč.

Lep pozdrav in vse najboljše!




Ch

  • *
    • Prispevkov: 246
    • Točke: 2
Odgovori #4 : 25 Januar 2009, 21:57:53
Šarpejka, super, da psica dva dni kaka bp.

Probiotiki se lahko uživajo vsak dan. Pri težavah s črevesjem je to celo zelo priporočljivo. Osnovni probiotiki so jogurt ali kislo mleko, kefir, kislo zelje ali repa(surova),
probiotiki v prahu ali kapsulah, napitki z visoko vsebnostjo probiotikov... sem sodi Linex. Teh koncentriranih probiotikov v kapsulah, prahu...je na tržišču že malo morje, dobijo se v lekarnah, zeliščnih lekarnah ipd. brez recepta in so posebej koristni tudi med uživanjem antibiotikov  ;). Pogooglaj probiotiki in kaj več preberi o tem. Jaz bi jih dodajala vsaj za čas jemanja antibiotikov in potem še vsaj nekaj časa. Sicer pa se o tem posvetuj z veterinarjem. Naš ne vidi nobenih zadržkov pri vsakodnevnem uživanju probiotika.

Držim pesti, lp.