Za našega prvega psa smo imeli plastičnega in se je dobro obnesu. Pes je lahko dihal brez problemov in tudi poleti ni bilo težav... Zehat žal ni mogel... 
Tokrat bom kupila kovinskega ker se mi zdi bolj zračen in odprt. Ampak res ne vem kako se lahko nagobčnik zgrize. Ko ga ima gor je okrog gobca, ko pa ga nima je lepo spravljen. Tudi kovinskega lahko uniči, sploh tisto mehko podlogico...
Se oproščam za svoje nepoznavanje... Kdo pa je ga. Šeruga? Kaj vse izdeluje?
Šeruga izdeluje vso pasjo opremo. Njbolj je znana po vrvicah, oprsnicah in ovratnicah (vsaj meni).
Pes plastični ali usnjeni nagobčnik lahko zgrize oz scufa, tako da se nasloni in s prvimi zobmi obdeluje...
Pravi mačoti tudi v delčku skunde snamejo vse neprofesionalne nagobčnike. To so taki , ki nimajo nosnega jermena med ušesi in dotanega jermenčka tik okoli vratu, pa podaljšave na ličnice. Celo pri taki opremi marsikateri uspe snet v akciji- videla večkrat na lastne oči, ko so želeli trenirat napad z nagobčnikom, pa se je v hipu spremenil v napad brez nagobčnika

.
Zato je zakon o obveznem nošenju neumnost. Ovčke bodo pustile nagobčnik gor po nepotrebnem , klavci pa se ga bodo itak naučil na hito znebit.
Pojavi se z nagobnikom na psu v javnosti- strah bo še tiste , ki jihsicer ne bi bilo.
Srečaj se z mojim prijaznim starim samcen z nagobčnikom in želela si boš , da bi bil brez, ker boš že od pozdrava podpluta.
+1