Vnetje želodca

maya · 2977

maya

  • *
    • Prispevkov: 1.632
    • Točke: 5
: 13 Marec 2009, 20:56:01
Živjo!

No takšne teme nism zasledila nikjer.
Nara ima vnetje želodca..Sicer je bilo pa tako, da je bila zadnji teden v februarju zelo čudna. Imela je zelo slabo prebavo, skoraj nič ni pila in bruhala je skoraj po vsakem obroku. 
Pa smo bili pri veterinarjih tisti petek- 27. In so pač povedali, da ima hudo vnetje želodca. Dobili smo ranital (pol ure pred vsakim obrokom), antibiotike (po obroku) in dietno hrano- hill's. Pa še brizgo za pitje vode.  In prejšni teden smo imeli konec antibiotikov in ranitala. Potem čez vikend je bila čisto v redu, ampak v ponedeljek je začela bruhati in pa v torek, dvakrat. Pa smo v torek poklicali h vetom. Rekli so naj pridemo samo po ranital in da naj ga jemljemo še prbl. 1 teden. In to je bilo to. No in danes je tudi bruhala. In popoldne je imela zelo močno drisko. tam pri želodcu ima še močneje stisnjeno kot ponavadi, pa tako oteklo se čuti. Vode se niti malo noče dodakniti, tudi če notri nadrobim briket. Se malo bojim, da bi dehidrirala.. ker že od takrat ko smo šli prvič h vetom ni hotela piti. Pa zdajle ji res zelo zelo ropota po želodcu. Drugače je pa še vedno živahna in vesela.. ampak je bilo danes prvič, da ni hotela iti na sprehod. In dlesni ima take bolj blede... ko malo gor pritisnem se nič ne naredi "bledkasto"..ker je že..
V glavnem, je imel kdo podobne težave? Kaj naj naredim..predsem kako naj jo pripravim, da bo pila vodo?
Hvala za odgovore.



Lojze

  • *
    • Prispevkov: 1.198
    • Točke: 4
Odgovori #1 : 14 Marec 2009, 07:34:01
maya,probaj ji podaljšati dieto.Samo en teden pri hudem vnetju želodca ni dovolj.Pa zraven ji še kaj skuhaj.Jaz sem mojemu samcu skoraj mesec dni kuhala dietno hrano.Pri tem sem uporabljala kuhan riž,kuskus,kuhan ješprenj,zelenjavo in pa samo belo meso(kuhana piščančja prsa in bele ribe).Zraven je dobival Actimel,pa probiotične jogurte z ovsenimi kosmiči.Pa malo briketov.Na Ranitalu je bil skoraj dva meseca.Pri kuhani hrani boš vsaj malo vode vnesla v organizem.Bi bilo pa dobro,da ji v vodo dodajaš rehidracijske preparate,ki vsebujejo elektrolite,da ne bo preveč dehidrirala.Če ne dobiš teh v trgovinah vprašaj v lekarni če imajo Hartmanovo raztopino za infuzije,pa ji tisto vmešaš v vodo.
LP Tjaša