Privezovanje psov in kazen - OBVEZNO PREBERI!!!

malinovec · 264089

all_

  • *
    • Prispevkov: 414
    • Točke: 0
Odgovori #210 : 29 Marec 2011, 11:56:27
Jaz sem kot otrok imela stik z naravo, tudi s psi. V vrtcu in v šolah nisem prenašala vrišča, cviljenja, kričanja, hrupa, klepetanja. In še danes sem taka. Kakšne trapasto igro si je izmislila ena učiteljica v OŠ-da te srat pritistne. Kričanje in cviljenje, dokler ni vrgla ključev na tla-obup in groza, jaz sem se samo umaknila čim dlje in tiščala ušesa dol, ker njej ni bilo razumljivo, ko sem ji rekla, da pa mene to blazno moti. Toliko o strokovnosti.

Starši dandanes premalo časa preživijo z otroki in jim ne postavljajo jasnih mej, nimajo stika z naravo in jih ne znajo naučiti primernega obnašanja do ljudi in živali.



Točno to, ne naučijo jih primernega obnašanja.

Jaz imam soseda, ki svojo tamalo "utiša" tako, da jo preglasi. Se pravi mala razvajenka začne jokat, on pa v roke kitaro in nabija ali pa da radio do konca. Ko hodita po bloku pojeta, itd. Pa tamala kot navita po cele dni skače po stanovanju iz ene strani na drugo, tako da ni važno kam v stanovanju grem, povsod jih slišim.

Mene glasni ljudje ful motijo, ker lahko vse poveš z normalno jakostjo in tudi tv/radio lahko poslušaš zase, ne še za vse ostale. Pa da ne bo kdo mislil, da pretiravam. Vem, da se v bloku lahko sliši marsikaj, da se pa vsak dan dereš, mi pa ni normalno. No, tu je pač fotr bedak in tamala bo ista, če ne še hujša, ko odraste, ker je že zdaj jasno, da nima nobene meje.



Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #211 : 29 Marec 2011, 12:04:09
haha, kot otrocu smo bili daleč od "pridnih", "vzgojenih" in nemotečih....ampak eno je pa bilo: če smo ušpičili lumparijo, smo  nosili posledice. In smo se tudi na ta način kaj  naučili. O odgovornosti recimo. Če pa mulc naredi p!"%arijo, starš pa odgovornost zanjo naprti drugemu, bo to v končni fazi najbolj škodilo mulcu samemu.
Sem zelo tolerantna in ne skačem u luft niti zaradi nadležnih psov, niti zaradi nadležnih mulcev, čeprav občasno, če sem pri volji z njihovimi lastniki/starši tudi kakšno rečem. Če pa počnejo kaj res nevarnega, pa je moja toleranca nična.
Če bom, ko bom prišla iz štacune našla mulca, ki sedi na moji privezani psici, ne bom popi...ampak bom kvečjemu povedala staršem, da bi se to pri drugem psu lahko žalostno končalo. Enako velja, če bo mulček, med sprehodom prijel psico za hrbet ali jo potegnil za rep. če pa bom zalotila enga, ki bo tlačil prste čez ograjo, ko bodo psi zunaj, mene pa ne bo zraven, bo hudo. Če je majhen, jih bodo slišali starši, če je velik jih bo šlišal on. Če ga bom zasačila še drugič, jih bo dobil po prstih. Pa ne mi spet o nasilju nad otroki in podobnimi: če starši niso opravili svoje naloge in ne lepa ne grda beseda ne zaleže več....


roy2

  • *
    • Prispevkov: 426
    • Točke: 0
Odgovori #212 : 29 Marec 2011, 16:07:58
me sicer veseli , da ste bile ve kot otrok pridne, vzgojene, nemoteče in sicer polne spoštovanja do psov in odraslih,

Če bi mene mama videla, da psa izzivam, bi jih dobila prej od nje kot od psa.



Davor

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 2.279
    • Točke: -50
  • Beag-ology
Odgovori #213 : 30 Marec 2011, 17:21:50
Citiraj
je pa tako, da se tale problematika, ko krivdo nosi "lastnik" "stvari" (sem dala v narekovaje, ker govorim s splošnega in pravnega vidika - sicer daleč od tega, da bi pse obravnavala kot stvari), ki poškoduje, razteza na vse.. če imaš neustrezno zavarovan delovni stroj in se nekdo poškoduje, si kriv ti, če imaš neustrezno zavarovano zemljišče in se nekdo na njem poškoduje ker se spotakne ali mu zdrsne, si spet kriv ti.... Zakoni so pač pisani tako, da zavarujejo "nebogljene" - beri "dostikrat neumne

pa to je bistvo;

Citiraj
Če bi mene mama videla, da psa izzivam, bi jih dobila prej od nje kot od psa.

mogoče v stari šoli, sedaj je to kaznivo
Sicer pa tle prvo na oko pade, da ste domala tle vse brez otrok, pak ko se ti lasten otrok derje, živčka in razgraja je mal zorni kot drugačen in toleranca orenj nižja; general pa je lahk vsak
Če bi imel Lanabelo za teto sosedo bi pa kot mulc jih itako stalno fasal...


When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.


Yo

  • *
    • Prispevkov: 1.920
    • Točke: 0
Odgovori #214 : 31 Marec 2011, 08:16:20
Jaz imam 2 najstnici doma. Kva pa zdej?  :P


deteljica

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 4.353
    • Točke: 35
Odgovori #215 : 31 Marec 2011, 08:25:18
Davor, jaz imam svoje otroke in se mi nič ne smilita, če jih fašeta ker si zaslužita. In če kateri rine v pse mu razložim, da če bo pogrižen, naj si ne predstavlja,da ga bom jaz na urgenco vozila, si lahko kar taksi naroči.
In ja jaz sem bila spoštljiva do psov, ko pa sem bila enkrat neumna in sem šla k privezanemu, so me pa pol pač šivat peljali, pa seveda sem jih slišala jaz in ne pes ali lastnik, ampak brez neke drame. In tudi ni bilo drame. Iz ugrizov se dela čist preveč panike in histerije. Kolk otrok se težko poškoduje, ko padejo pri rolanju, kolesarjenju, smučanju kar tako.... še pri nogometu dobijo lahko tak šus u glavo, da je moj sin imel uč plav 10 dni, da ne bi o tem ,da mu je sošolc med telovadbo zob zbil , ko sta se mal zaletela, pa se noben več ko tolk ne sekira za dokaj velike poškodbe.  Za eno minimalno prasko od psa pa navadno taka drama kot bi bilo res kaj resnega . Večina poškodb od psov je minornih in nenevarnih.
Sicer pa to je tema o privazovanju in to nima veze z grizenjem oz ugrizi. Ugrizne še prej privezan kot odvezan pes. S privezovanjem vse povsod je tako kot pri vseh bedastih, neživljenskih zakonih. Bedastih ne upoštevam kjer je le možno in seveda pazim,da me ne dobijo. Če pa me pa pač plačam in si mislim, da je cena pač primerna oz da se splača glede na vse skupaj.
Tako, da mene osebno bolj vodi morala kot zakoni. In ta pravi,da ne ne tvoji psi ne otroci ne smejo nadlegovati drugih, kako pa to dosežeš je pa vseeno.

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!


Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #216 : 31 Marec 2011, 10:42:44
Davor, vprašaj mojga sina, kolikokrat jih je dobil od mene. Pa noben sosedov otrok jih še ni dobil, ker se vsem da zlepa dopovedat. Se je pa zgodilo eno parkrat pri mimoidočih, ki si niso dali nič dopovedati ne zlepa ne zgrda. Pa da ne boš mislil, da so psi za cesto razstavljeni, tako da samo roko mimogrede stegne....Pač, boljš da jih od mene dobi po prstih, kot da bi jih od psa.


nata

  • Gost
Odgovori #217 : 31 Marec 2011, 14:24:04
oh davor ... moj je preživel mojo vzgojo ... še malo pa bo svojega vzgajal ... nič mu ne manjka ... pa tud z vso sosedovo mularijo sem na TI in se super štekamo ...

boh ne daj, da sem tvoj otrok .... včasih so rekli ... RED, RAD I DISCIPLINA  :D :D :D



inka

  • *
    • Prispevkov: 981
    • Točke: 0
Odgovori #218 : 01 April 2011, 12:06:29
Sicer pa to je tema o privazovanju in to nima veze z grizenjem oz ugrizi. Ugrizne še prej privezan kot odvezan pes. S privezovanjem vse povsod je tako kot pri vseh bedastih, neživljenskih zakonih. Bedastih ne upoštevam kjer je le možno in seveda pazim,da me ne dobijo. Če pa me pa pač plačam in si mislim, da je cena pač primerna oz da se splača glede na vse skupaj.
Tako, da mene osebno bolj vodi morala kot zakoni. In ta pravi,da ne ne tvoji psi ne otroci ne smejo nadlegovati drugih, kako pa to dosežeš je pa vseeno.
S temle se še kako strinjam. Edino s tem se pa ne morem, da bi se sprijaznila s plačilom tako visoke kazni kot je zdaj za neprivezanega psa.
Namreč, mestni redarji očitno izvajajo kontrole skoraj izključno samo na našem viško-koseškem PST-ju, v Tivoliju in v samem mestu pa zelo po redko - pravzaprav za to sploh še nisem slišala, a je morda kdo drug?
Nič nimam proti kazni za nepobrane dreke, ker me resnično motijo in jih je pri nas že kar nekaj videti zadnje dni, kar je koristno, sicer lahko stopiš vanj, ker so tudi sredi poti >:(. Pobrat za mojim je zame najmanjši problem. Ampak, da je tako visoka kazen za neprivezanega psa, s katerim npr. prideš z velikega travnika ob PST-ju ravno v bližino redarja med akcijo (to se je zgodilo eni znanki z borderko) in te vpraša še po vrečki, ko je koš z vrečkami 20 m stran ... ja, ne boste verjeli, dobila je kazen za oboje!
Ko grem po robu Tivolija s privezanim psom, pa gledam vse tiste spuščene pse (arg. doge, bulmastife, sami veliki), ki se preganjajo po travniku, me pa res pograbi jeza - tam pač ni redarjev, očitno. Ne na Rožniku niti ob PST tako "sproščenih" psov in lastnikov ne vidim tako pogosto, kot prav tam. Lastniki se namreč sploh ne brigajo za okolico in pse, veselo klepetajo, jaz pa ugibam, ali je slučajno tam pes, ki mu moj ne bo všeč, če moram ravno po poti mimo njih ...



deteljica

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 4.353
    • Točke: 35
Odgovori #219 : 01 April 2011, 12:22:45
A ti redarji imajo kakšne uniforme ali so civil ?

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!


Davor

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 2.279
    • Točke: -50
  • Beag-ology
Odgovori #220 : 01 April 2011, 12:33:06
"Na Mestni občini Ljubljana(MOL) pripravljajo spremembe mestnega odloka o urejanju in čiščenju občinskih cest
in javnih zelenih površin, s katerim bodo globe za lastnike oziroma skrbnike psov, ki ne bodo odstranili
iztrebkov, povišali s 40 na 200 evrov."

Citiraj
včasih so rekli ... RED, RAD I DISCIPLINA 

s3j, sedaj pa ta generacije stare šole meče otroke skozi okna

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.


damayanti

  • *
    • Prispevkov: 1.879
    • Točke: 3
Odgovori #221 : 01 April 2011, 12:35:30
Me nekej  zanima  ;D
Kako pa to legitimira ? Oz . podatke dobi kam poslat kazen?
 jaz z osebno ali pa dokumenti nikoli psov ne sprehajam...
 
 čisto tako >:D... če bi me že  slučajno kdaj kdo hotel štrafat
 bi mu dala podatke  aham  ;D...čist točne

Štefanja Premru
Za Zevnkam 10
 pošta;  Žmažvošve
 napiš položnco :P...pa pošlji  ;D

kupec: Ima vaš pes rad otroke?
prodajalec: Ima! ...vendar priporočam da  ga vseeno hranite z briketi.


Davor

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 2.279
    • Točke: -50
  • Beag-ology
Odgovori #222 : 01 April 2011, 12:39:19
saj tudi če te policija legitimira te lahk gre brez osebne preverjati, dvomim da je veliko ki tvegali še prijavo zaradi izdajanja lažnih osebnih podatkov

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.


damayanti

  • *
    • Prispevkov: 1.879
    • Točke: 3
Odgovori #223 : 01 April 2011, 12:44:51
saj tudi če te policija legitimira te lahk gre brez osebne preverjati, dvomim da je veliko ki tvegali še prijavo zaradi izdajanja lažnih osebnih podatkov
... govorim o redarjih... policaji  se pa itak raje po grmovjih skrivajo in radarje nastavljajo :P

kupec: Ima vaš pes rad otroke?
prodajalec: Ima! ...vendar priporočam da  ga vseeno hranite z briketi.


EnNa

  • *
    • Prispevkov: 421
    • Točke: 0
Odgovori #224 : 01 April 2011, 13:07:58
Po mojih podatkih ima sedaj tudi redar pravico, da od tebe zahteva osebno izkaznico. Če je nimaš sledi kazen (okrog 200€)... Kako je pa v praksi pa ne vem. Ponavadi se ne sprehajamo tam "kjer je pričakovati večje št. ljudi" (Tivoli, PST), če pa že, imam privezane, ker se mi ne da pazit na vse ostale odvezane pse, kolesarje, panične mame... Ko pa imam mladiča je pa skoraj povsod spuščen in tako sem enkrat naletela na 2 policaja, ki sta se samo nasmejala in šla naprej, tako, da očitno, še ostajajo "razumni" policaji :) In ravno včeraj, ko so patruljirali policaji po zajčji, sem metala frizbi Nishi, vmes prileti name (oz. bolje rečeno na frizbi) malina in tako sem se, dokler se lastnik ni pojavil, zabavala z dvema spuščenima psoma,  pa policaji tudi trznili niso 8)

Bolj kot spoznavam ljudi, bolj ljubim pse (CHAMFORT)
"Šele, ko boste posekali zadnje drevo, zastrupili zadnjo reko, ulovili zadnjo ribo, šele takrat boste spoznali, da denarja ne morete jesti...
http://www.youtube.com/user/vabavaimu


Inanna

  • *
    • Prispevkov: 1.960
    • Točke: 0
Odgovori #225 : 01 April 2011, 13:16:39
Načeloma mora imeti vsaka (polnoletna?) oseba vedno pri sebi osebno izkaznico oz. osebni dokument. Tak je zakon.
Meni so enkrat resno zakomplicirali, sicer pri vožnji z neopremljenim kolesom ponoči...ampak...nisem imela nobenega dokumenta... Polna izgovorov sem bila, potem so mi pustili oditi brez kazni in preverjanja, ampak peš poleg kolesa :-[ ::)
Meni je zoprno, če je pred kakšno trgovino, tik pri vhodu ali celo v vmesnem prostoru (ne)privezan pes. Ko dejansko moraš čisto blizu, skoraj pohoditi, in ne veš kako bo reagiral. Do teh nisem povsem ravnodušna. Kdaj se najde kakšen, ki ni najbolj prijazen, vsaj ne, če je privezan. Tam res nima kaj iskat.


roy2

  • *
    • Prispevkov: 426
    • Točke: 0
Odgovori #226 : 01 April 2011, 13:17:46
Jaz upam,da so vsi redarji enako dosledni do vseh neprivezanih psov, pa naj bo to maltežan ali pa bulmastif.



inka

  • *
    • Prispevkov: 981
    • Točke: 0
Odgovori #227 : 01 April 2011, 13:21:38
A ti redarji imajo kakšne uniforme ali so civil ?
Majo, majo, samo niso preveč vpadljive, ta gospa ga recimo ni pravočasno opazila.



inka

  • *
    • Prispevkov: 981
    • Točke: 0
Odgovori #228 : 01 April 2011, 13:23:16
Me nekej  zanima  ;D
Kako pa to legitimira ? Oz . podatke dobi kam poslat kazen?
 jaz z osebno ali pa dokumenti nikoli psov ne sprehajam...
 
 čisto tako >:D... če bi me že  slučajno kdaj kdo hotel štrafat
 bi mu dala podatke  aham  ;D...čist točne

Štefanja Premru
Za Zevnkam 10
 pošta;  Žmažvošve
 napiš položnco :P...pa pošlji  ;D

 :D ja ta gospa, ki se ji je to zgodilo, je bila tudi brez osebne, pravi, da hodi s psico okrog tako kot ti ;). Pa si je zapisal njen naslov in ime ... se ni upala zlagat.



Inanna

  • *
    • Prispevkov: 1.960
    • Točke: 0
Odgovori #229 : 01 April 2011, 13:26:14
Sej po mojem nas je veliko takih. Jaz pogosto nisem vzela s seboj niti telefona, nič, da je malo miru...
Osebno imam pa ponavadi v denarnici in res ni praktično, niti se ne bi spomnila.


inka

  • *
    • Prispevkov: 981
    • Točke: 0
Odgovori #230 : 01 April 2011, 13:26:44
Po mojih podatkih ima sedaj tudi redar pravico, da od tebe zahteva osebno izkaznico. Če je nimaš sledi kazen (okrog 200€)... Kako je pa v praksi pa ne vem.
Točno to je ta gospa slišala od redarja :-\. Tako da vsem svetujem, da nosite na take sprehode tudi osebno ali vozniško ;). Jaz mam vedno eno malo torbico čez rame, s pripomočki zaradi psa in redarjev ;). Ker smo veliko na PST-ju, seveda :D.



damayanti

  • *
    • Prispevkov: 1.879
    • Točke: 3
Odgovori #231 : 01 April 2011, 13:42:41
:D ja ta gospa, ki se ji je to zgodilo, je bila tudi brez osebne, pravi, da hodi s psico okrog tako kot ti ;). Pa si je zapisal njen naslov in ime ... se ni upala zlagat.

Sicer  mi smo tu bogu izza nogu...  nimamo redarjev ;D Policaji se pa mimo vaških bifejev vozijo, da potem zastonj ne ustavljajo ::)

Ja sej vem... glede resničnih podatkov..( in kazni za nenošenje dokumentov- vse lahko Štefaniji v Žamažmovše pošlje :D ) folk se ponavad pokaka. Mene je enkrat en policaj masiral... sicer že dolga leta nazaj... ker nisem šla čez prehod za pešce... po sredini ampak zraven ... ;D...
 in nisem imela  osebne ( mislim sem  ;D- ampak nisem  ;)) in sem mu smrtno resno dala podatke " taprave >:D"... še cenkala sem se za popust  >:D... na koncu ga je dal :o ... sam kam je pa položnico poslal...pa ne vem :P

kupec: Ima vaš pes rad otroke?
prodajalec: Ima! ...vendar priporočam da  ga vseeno hranite z briketi.


Davor

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 2.279
    • Točke: -50
  • Beag-ology
Odgovori #232 : 01 April 2011, 15:13:26
Citiraj
Sicer  mi smo tu bogu izza nogu...  nimamo redarjev 

se ne bi preveč žanašal na to, sedaj ko je država lačna denarja; tudi mi smo tam zadaj, pa so čez noč uvedli medobčinsko redarstvo in sem ravno zadnjič ko sem  na hofu parkiral pred lokalno pekarno skasiral kazen, manj kot kilometer stran od kmetije; to pove marsikaj ko država začne talat listke že v rovtah

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.


damayanti

  • *
    • Prispevkov: 1.879
    • Točke: 3
Odgovori #233 : 01 April 2011, 15:21:19
Če z avtom po kruh hodiš ;D, normalno da ne moreš bit potem "štefanija" ker te registrska izdaja ... da si pa peš..in brez dokumentov ;)...
 niso oni ravno Horatio Caine is FCI Miami da bi po vonju ugotovil kdo si.... al kako ;) :D

kupec: Ima vaš pes rad otroke?
prodajalec: Ima! ...vendar priporočam da  ga vseeno hranite z briketi.


damayanti

  • *
    • Prispevkov: 1.879
    • Točke: 3
Odgovori #234 : 01 April 2011, 15:36:04
is FCI Miami
:o
iz CSI  sory  :D :-[

kupec: Ima vaš pes rad otroke?
prodajalec: Ima! ...vendar priporočam da  ga vseeno hranite z briketi.


Inanna

  • *
    • Prispevkov: 1.960
    • Točke: 0
Odgovori #235 : 01 April 2011, 15:38:02
:o
iz CSI  sory  :D :-[
Sej je hecno izpadlo FCI Miami  :o :o Pasji detektivi  :P


*LuNa*

  • *
    • Prispevkov: 806
    • Točke: 10
Odgovori #236 : 01 April 2011, 22:10:05
Ko smo ravno pri privezovanju: mojo mami so policaji na konjih opomnili, da mora dat psico na vrvico. Pa to na sprehodu ob Savi, kjer dvomim, da je sploh javna površina. Mi je bilo pa smešno, ker jo ima res praktično vedno na vrvici in jo je spustila samo zato, ker je hotla it v vodo. Sem bila pa potem ful pozorna, kako ragirajo na spuščene pse ob hipodromu - no zanimivo, tam je javna cesta, pa očitno ni noben problem, če se psi "konjenikov" prosto sprehajajo povsod. Očitno dvojna merila.  :P

Psarna Lunca's - vzreja labradorcev
http://luncas.vovk.si


Inanna

  • *
    • Prispevkov: 1.960
    • Točke: 0
Odgovori #237 : 02 April 2011, 07:42:49
Konkretno ob rekah je vedno državna zemlja. Našo so si pred leti prilastili zaradi tega, 3 meterski pas ali nekaj takega, ko se je uredilo strugo in nasip.
Domnevam, da so to potem javne površine, če je lastnik država.


damayanti

  • *
    • Prispevkov: 1.879
    • Točke: 3
Odgovori #238 : 02 April 2011, 08:44:39
Ko smo ravno pri privezovanju: mojo mami so policaji na konjih opomnili, da mora dat psico na vrvico. Pa to na sprehodu ob Savi, kjer dvomim, da je sploh javna površina. Mi je bilo pa smešno, ker jo ima res praktično vedno na vrvici in jo je spustila samo zato, ker je hotla it v vodo. Sem bila pa potem ful pozorna, kako ragirajo na spuščene pse ob hipodromu - no zanimivo, tam je javna cesta, pa očitno ni noben problem, če se psi "konjenikov" prosto sprehajajo povsod. Očitno dvojna merila.  :P


In kaj ponavadi iščejo za savo  naši "vrli plavci" ;) ::)...
 nad nekom se je bilo treba znest , a ne, če jih je že špicelj napačno informiral  kje njivca raste..

 če bi se resnih stvari lotili tako dosledno kot se takih bedastoč, bi bila naša država "Crimefree"
Samo primer... pomlad je ... pri nas že cel teden krožijo uni"zbiralci starega železa"... in zbirajo... če pa nič ne zberejo kar jim dajo...pa malo drugače zberejo ;)
 marsikomu je zmankalo že marsikaj... železnega.. ki niti slučajno ni bilo staro železo.
pa se vozijo z avtomobili- registrska tablica- folk jih vidi in si jih zapomni....
 in kaj naredijo policaji....NIČ. Ko nekdo prijavi krajo, da so mu zmankale stvari...  nikoli jih ne najdejo. Pa mislim , da imajo vse pogoje da bi jih... :-X

kupec: Ima vaš pes rad otroke?
prodajalec: Ima! ...vendar priporočam da  ga vseeno hranite z briketi.


Inanna

  • *
    • Prispevkov: 1.960
    • Točke: 0
Odgovori #239 : 04 April 2011, 09:53:37
Samo primer... pomlad je ... pri nas že cel teden krožijo uni"zbiralci starega železa"... in zbirajo... če pa nič ne zberejo kar jim dajo...pa malo drugače zberejo ;)
 marsikomu je zmankalo že marsikaj... železnega.. ki niti slučajno ni bilo staro železo.
Hmm, najboljše je, ko začne padat dež in folk ugotovi, da jim manjkajo žlebovi  :o >:D
Pa ta kosovni odvoz...sokrajani so ravno v tem, neprimernem, času prenavljali oz. delali novo kuhinjo. Ko so jo dostavili iz tiste trgovine, so jo čez dopoldne še pustili pred vhodom (zapakirano), da so noter dokončali in naj bi jo začeli sestavljati. In je ni bilo več...vmes so jim jo pa že odpeljali (beri: ukradli  novo kuhinjo)... ::) In to ni bilo ravno ob cesti in očitno namenjeno na odpad.  ::)