Moja Lona je že od nekdaj med ta suhimi, nikoli ni imela kilc preveč, ali je normalna ali pa grozno suha.
Ko pa je imela alergije in smo imeli še te težave kaj hraniti je pa bila itak čisti okostnjak, preden smo nekaj natuhtali, so me že malo čudno gledali po cesti, njej
se še pa takoj rebrce vidijo zaradi kratke dlake.
Jaz sem opazila, da so nanjo briketi, konzerve, vsi kupljeni priboljški, tudi hrenovke, poli, itd. slabo vplivali, ko je imela najhujše obdobje alergij.
Sedaj to dodajamo občasno, če se spet praska, ukinem takoj. Imam pa 'srečo', da ni alergična na pšenico, je pa na jajca, zato kupim v Sparu bio testenine brez jajc.
Ampak samo od tega je pes ful suh ali pa bi moral pojesti grozne količine, kar pa po moje ni preveč ok. Jaz sem kuhala še ribo in kuro, pa dodajala zelenjavo. Ampak tudi na kuro je lahko pes alergičen. Tudi riž je povečini ok, ampak pri nas mora biti kak malo boljši, ne tisti čist poceni, ker po tistem bruha-obvezno!
Dajem ji tudi proseno kašo, ajdovo kašo, piro, krompir, itd. Po mojih opažanjih je tudi mleko pogosto alergen, zato se mu izogibamo.
Meni se je najbolj obneslo samo kuhanje, čisto brez kakih dodatkov, razen mogoče alg v prahu ali ribjega olja, dokler ni bilo stanje ok. Potem sem pa začela že malo eksperimentirat in dodajat še ostale stvari.
Po mojih dosedanjih opazovanjih in pogovorih z ostalimi so med najbolj pogostimi alergeni svinjina, govedina, divjačina, žita, koruza, mleko...
Pa ob dodajanju mesa se je kar hitro nazaj poredila, je naučinkoviteje delovalo v kombinaciji z ostalim.
Aja, pa moje mi še nikoli ni uspelo prav poredit, da bi imela kako kilo viška v rezervi. Ob več hrane enostavno več pokaka, celo driska ali pa se začne postit. Tako smo vedno na meji, če je kak dan bolj slaba pri jedi, se ji drugi dan takoj pozna.