Depresija?

flsh · 1686

flsh

  • *
    • Prispevkov: 1
    • Točke: 0
: 27 December 2009, 20:17:48
pozdravljeni,
mladička smo dobili pri 6 tednih. Sedaj je star 2 meseca in pol, od prvega dne je bil zelo živahen, igriv, vedno je imel velik apetit, ni rabil veliko spanca.

Sedaj že 2. dan nima apetita, poje čisto malo, pa še to mu dajemo po roki. Pije sicer veliko, vendar je depresiven, veliko prespi, ni mu do igranja. Občasno ima drisko, merili smo mu vročino - 38,9. Zelo pogosto hodi na vodo, vendar verjetno zaradi precejšnje količine popite tekočine.

To je naš prvi pes in nimamo pojma kaj bi lahko bilo. Ugibali smo da bi lahko bile gliste, vendar v blatu ni bilo zaslediti ničesar, ne smrdi mu iz ust, niti ne bruha. Bil je veliko zunaj, tudi na snegu, tako da smo razmišljali tudi v smeri prehlada, vendar mi je čudno da se je to pojavilo šele zadnje 2 dni. Imamo ga na očeh vedno, ko je zunaj, vendar rad brska po zemlji, tako da je možno da je kje kaj takega pojedel. Jutri ga imam namen peljati k veterinarju, zanima me pa, če je imel kdo podobne izkušnje oz. se ne bi branil kakršnegakoli nasveta.


lp



Urška

  • *
    • Prispevkov: 2.619
    • Točke: 10
Odgovori #1 : 27 December 2009, 22:51:50
Nujno k veterinarju. Kuža je lahko resno bolan. Depresija je znak slabega počutja, opisano pa mi ne deluje ravno nedolžno. Mladički so zelo občutljivi, zato ne čakajte.


mika-nelly

  • Gost
Odgovori #2 : 28 December 2009, 11:24:29
pes je žival, ki instinktivno skriva bolečino - se pravi, ko pogruntaš da je kaj narobe, je že RESNO!!!

TAKOJ K VETERINARU!!!

pregledal mu bo kri in urin, po vsej možnosti je prehladil mehur in po antibiotiku bo hitro ok, če pa boš oklevala se lahko razvije v kaj hujšega...vnetje ledvic, ki je pa zelo resna stvar!!!