Operacija

sonchy · 2699

sonchy

  • *
    • Prispevkov: 10
    • Točke: 0
: 03 Februar 2010, 20:50:51
Lep pozdrav vsem. Malo sem počekirala po forumu pa nisem podobne teme zasledila nikjer. Imam eno vprašanje, če bi mi lahko kdo od vas svetoval. Imam kratkodlakega jazbečarja starega štiri leta. Pred enim mesecem so mu kar naenkrat odpovedale zadnje noge. Veterinar je rekel da se mu je ukleščil živec, ker je to pač deformacija te pasme psov in mu predlagal terapijo z inekcijami. Dobil je štiri inekcije in tablete Medrol. Z veterinarjem sva bila dogovorjena, da ko poje vse tablete prideva nazaj. Po treh tabletah se mu je stanje izboljšalo. Skoraj normalno je že lahko hodil, ko se mu je kar naenkrat sredi noči zopet ponovila ista zgodba. Šla sva nazaj k veterinarju. Tokrat je predlagal operacijo, ki sicer ni tako draga-stane 300 evrov, je pa ena stvar. Ta operacija ni 100%, da bo potem vse vredu, je možno, da se zgodba ponavlja, poleg tega pa je dokaj rizična za mojega psa, ker je pred letom dni pojedel strup za krte na sosedovem travniku in si hudo poškodoval jetra, tako, da smo ga komaj pozdravili, po te operaciji pa bi moral dobivati dnevno dozo nekih zdravil, ki lahko pripomorejo k temu, da mu glede na njegovo stanje jetra dokončno odpovejo. Če imate kakršen koli predlog ali poznate kakšnega dobrega veterinaja pri nas ali v tujini, vas prosim, da mi svetujete. Vsakega komentarja bom zelo vesela in ga z veseljem prebrala.
Lep pozdrav, Irena.



Lojze

  • *
    • Prispevkov: 1.198
    • Točke: 4
Odgovori #1 : 05 Februar 2010, 09:14:31
Pa je bilo ukleščenje živca dokazano z kakšno preiskavo? Poleg tega če ima tvoj pes prizadeta jetra ne vem zakaj mu je predpisal Medrol,ki je kortikosteroid.JAz bi šla po drugo mnenje k Matkotu ali pa na kliniko v Postojno k Butinarju.
LP Tjaša



sonchy

  • *
    • Prispevkov: 10
    • Točke: 0
Odgovori #2 : 05 Februar 2010, 11:12:36
Ja, psa je slikal in na podlagi rentgenskih posnetkov dejal, da ima ukleščen živec. Kar se pa medrola tiče, ker se ne spoznam na zdravila,nisem imela posebnih vprašanj pri veterinarju glede teh tabletov, jih je pa psu predpisal isti veterinar, ki ga je zdravil ko si je poškodoval jetra zaradi zaužitja strupa. Najlepša hvala za nasvet, vsekakor se bom pozanimala še v Postojni. L.P.