POMOČ ŽABICAM PRI PREČKANJU CESTE

šnapi · 1460

šnapi

  • *
    • Prispevkov: 84
    • Točke: 0
: 17 Februar 2010, 11:46:32
DZZZ Lj pa je priskocilo na pomoc tudi pri akciji Pomagajmo zabicam v Hrasah, katero organizira drustvo Zverca. Zima se pocasi poslavlja, zabice pa se bodo iz zimskih prebivalisc ponovno selile v vodnata obmocja, pri cemer morajo preckati zelo prometno cesto. Vec informacij, kako lahko priskocite na pomoc, najdete TUKAJ.


(foto M.Kos)

Pomoč žabicam pri prečkanju ceste širom Slovenije
Ce so vam lokacije akcije predaleč, lahko seveda tudi sami s prijatelji pomagate žabicam čez cesto tudi v vašem kraju. Vendar nikar ne pozabite na obvezno opremo, saj selitve žabic navadno potekajo v večernih/nočnih urah. Priporočljivo je torej, da si vnaprej pripravite:
- odsevni jopič
- svetilko (najbolj priporočljiva je naglavna svetilka, da imate roke proste)
- vedro za prenos žabic
- zaščitne rokavice (niso nujne; priporočljive so predvsem zaradi zaščite žab, da se jih ne poškoduje)

Vsem tistim, ki tega niste še nikoli počeli, pa svetujemo, da pustite vse predsodke o teh zanimivih dvoživkah ob strani. V nasprotju z občim prepričanjem žabice namreč niso hitre in ne bežijo povsod naokoli, tako da jih lahko brez izdatnega truda primete. Prav tako jih pri tem ni potrebno pretirano stiskati, saj niso izmuzljive, njihova koža je gladka in občutljiva, tako da moramo biti pri prijemu previdni, da žabic ne poškodujemo.

Vtisi minulih akcij:
"Pomagajmo zabicam cez cesto", Radensko polje - KLIK
"Pomagajmo zabicam v Hrasah", Hrase pri Smledniku - KLIK


aro.si

  • *
    • Prispevkov: 48
    • Točke: 0
Odgovori #1 : 23 Marec 2010, 08:55:08
Akcija v Hrašah v polnem teku!!!

19.3. smo prostovoljci prenesli 185 žab, 20.3. smo čez cesto pomagali 1185 dvoživkam, 21.3. pa 3220 dvoživkam!!! Kljub temu je bilo še vedno veliko povoženih, ker nas je bilo premalo.

Sporočamo tudi, da so nam 22.3.2010 zaščitne mreže iz Maibacha (Nemčija)!!! :)

Tudi v naslednjih dneh bo vreme izredno primerno za žabice, zato nujno potrebujemo okrepitve... začnemo ob 18.30. V primeru dežja ne pozabite na škornje in dežno obleko! Številke prenešenih žabic prosim sporočite na  [email protected] !


foto: Barbara Škrjanec

Spletna trgovina za male živali ARO - www.aro.si