Kuža strmi vame?

Lara88 · 4267

Lara88

  • *
    • Prispevkov: 26
    • Točke: 0
: 13 Marec 2010, 11:05:05
No zadeva je sledeča, mene full mot, ko me moja psička gleda, ko jem. Gleda me grdo in strmi vame :-[ Drugač ma zmeri za jest, same najboljše stvari od pribolšjkov do briketov, kuhamo ji vsega ma povno rit. A je res tok nesramna? A ma še kdo podobne izkušnje? Sem pa jz edina v družini, ki ji zelo redko dam mal sirčka oz. karkoli druzga in še ostalim težim, če ji kej dajo...
 



sasha

  • *
    • Prispevkov: 2.188
    • Točke: 2
Odgovori #1 : 13 Marec 2010, 11:16:07
Ne ni nesramna, ampak strmi vate, ker caka, kdaj bo kaj dobila. Fehta pa zato, ker si jo navadila, da kdaj kaj dobi.

Moja psica nikoli ni dobila nicesar od mize in ko jeva mirno lezi na svojem prostoru in se ne zmeni za naju.



justMe

  • *
    • Prispevkov: 90
    • Točke: 0
Odgovori #2 : 15 April 2010, 07:38:04
Sedanjega psa nimam v stanovanju (hiši) ampak je v boksu.
Ti pa lahko rečem, da si zaj.... takrat ko si psu prvič dala nekaj od mize.
Pri prejšnjem psu je bilo tako da je dobil za jest preden smo mi šli jest in tako je dal mir. Nikakor pa hrane ni imel ves čas na voljo.

Scrtlala si ga  :P

Lp Andrej


TibiQ

  • *
    • Prispevkov: 2.060
    • Točke: 0
Odgovori #3 : 15 April 2010, 09:00:53
Ah no.. res je, da psička strmi, ker fehta, ker so jo tako navadili, ampak glede dajanja od mize imam pa jaz svoje mnenje.

Moja psica dostikrat dobi od mize pred, med in po obroku mali košček mesa ali podobno in to samo, če pridno leži na določenem mestu. In dejansko pridno leži na mestu ob mojem stolu. Res, da takrat ponavadi gleda in čaka priboljšek, ampak to me ne moti, ker ni direktno v mojem vidnem polju. Kar se mene tiče, je to celo odlična situacija za vajo samokontrole in odlaganja   :D . V restavraciji ponavadi leži pod mizo in spi. Pri mojih starših je pa zgodba popolnoma drugačna. Tam se psica kar naprej mota okrog mize in jim dobesedno teži, leze mami pod roke v krožnik,... In ker starši nočejo sodelovati pri mojem načinu vzgoje, jo tam pač pustim, da teži - kot so jo navadili, tako naj jo prenašajo, dokler ne bodo pripravljeni sodelovat - jaz imam doma mir, ker sem jo navadila drugače.

Ali nas moti, ko pes gleda in čaka da bo kaj dobil, ali ne, ali nam celo leze v naročje,..., je stvar posameznika in seveda je dolžnost posameznika vzgajat psa temu primerno.

Torej Lara, tvoja psička naj si priboljške zasluži z ubogljivostjo. Kar lahko pomeni, da te med kosilom lahko gleda le če leži na določenem mestu, za kar bo dobila potem nagrado. Če ne leži na mestu, ji ne daš nič.

Če pa te močno moti da te gleda in se po možnosti ob tem slini (moja psica se na srečo ne), potem je zadeva preprosta. Ob mizi ji nikdar več ne daj priboljška. Če že misliš da moraš, ji po končanem obroku reci naj izpolni neko "povelje" (naj nekaj naredi, da si bo zaslužila priboljšek), in to v drugem prostoru, ne v jedilnici, potem pa jo nagradi, ampak spet le, če bo naredila kar želiš od nje. Pogoj je seveda, da razume in zna, kar želiš da naredi.



damayanti

  • *
    • Prispevkov: 1.879
    • Točke: 3
Odgovori #4 : 15 April 2010, 10:24:00
No zadeva je sledeča, mene full mot, ko me moja psička gleda, ko jem. Gleda me grdo in strmi vame :-[ Drugač ma zmeri za jest, same najboljše stvari od pribolšjkov do briketov, kuhamo ji vsega ma povno rit. A je res tok nesramna? A ma še kdo podobne izkušnje? Sem pa jz edina v družini, ki ji zelo redko dam mal sirčka oz. karkoli druzga in še ostalim težim, če ji kej dajo...
 

 :o :o :D :D :D :D :D

Ja nesramna je :D.... moreš mislit naš je še celo tolk nesramen da se zraven še slini.... celi špageti sline mu visijo iz gobca.
jaz sem pa še bolj nesramna >:D >:D.... kljub temu da se slini- zija vame nepremično  in da dela poplavo sline mora sedet na svojem prostoru  :P :D :D :D

... tako je ... to so fehtarji, kljub temu da imajo polno rit vsega ;D

kupec: Ima vaš pes rad otroke?
prodajalec: Ima! ...vendar priporočam da  ga vseeno hranite z briketi.


jablana

  • *
    • Prispevkov: 280
    • Točke: 0
Odgovori #5 : 15 April 2010, 11:56:32
 ;D ;D ;D ;D

Lea je tudi imela take ideje ja... ::)
Pa smo takoj ukinili... njen prostor kadar se je je pod mizo v položaju  prostor-kot pravi tibiQ.
In v tem se tudi strinjam z njo da je psa potrebno nagraditi za poslušnost, lea vedno dobi kaj iz krožnika, seveda le če je bila na prostoru, pa še to ko vsi za mizo končajo z jedjo, tako da zadnja dobi hrano. sedaj že leži pod mizo ko pripravljam pribor in mirno čaka :P pa še ker je pod mizo mi ni treba unih učkou prosečih gledat ::)

To pa da sem jo hranil pred obroki pa itak ni pomagalo, ker šnicl na talarju lepše diši od briketov!  :D

pa definitivno je od lastnika in njegove okolice odvisno kako je pes vzgojen. če enemu paše da mu rine v talar... prav, mene to moti, če pa okolice (kot v tibiQovem primeru starši) to ne moti in jo še vzpodbujajo pa naj jim kar teži... :P

Sign on bulletin board: Puppies for sale. The only love that money can buy.
- Pam Brown


resa

  • *
    • Prispevkov: 191
    • Točke: 0
Odgovori #6 : 16 April 2010, 06:11:27
Oh, jaz pa nisem čisto prepričana, da je dobro, da kuža tistih par let kolikor mu je namenjeno bit na svetu, dela vse tako kot je prav   :), zakaj bi moral bit prav on v vsem popoln in nam v vsem ustreči, človek naj izpolnjuje vse našteto, kuža pa mora bit malo nagajiv, samosvoj in tak kot je   ;). Mene nič ne moti, če me fehta, še celo tako nas ima preštudirane, kdo bo prvi pojedel, kje najprej čaka - saj ne teži, samo gleda in pridno čaka  ::). In ko popraskaš po krožniku, točno ve, da bo konec in možnost, da dobi nekaj. In tudi vedno dobi. Razen sin ji nikoli nič ne da in ona to ve, pri njemu se obne stran in leži in gleda v drugo smer. Bi rekla, da je bolj pametna od nas   :-*. Meni je to všeč. Taka je, unikatna, nikoli več ne bo take tečke ob meni   :'(.



TibiQ

  • *
    • Prispevkov: 2.060
    • Točke: 0
Odgovori #7 : 16 April 2010, 09:22:51
Resa, ljudje smo različni in imamo različna pričakovanja, želje,...

Jasno je tudi, da kužki niso stroji, ki jih sprogramiraš, da bodo delali tako kot želimo, pa celo stroji ne delajo vedno kot želimo in saj v končni fazi niti ljudje nismo popolni. Je pa živim bitjem in strojem skupno nekaj; namreč njihov (naš) način delovanja je odvisen od fizičnih lastnosti in omejitev (pri strojih pač strojna in programska oprema, pri živih bitjih pa genetika in splošne fizične lastnosti - pes npr. nima kril in ne more leteti, pa če se mi še tako trudimo) in pridobljenih informacij - vnešenih (v stroj) ali pridobljenih v obliki odzivov okolja ali navodil iz okolja.

In ker ljudje ponavadi postavljamo pravila in pričakujemo neko delovanje v okviru svojih potreb in želja, se moramo zavedati, da smo ponavadi mi tisti, ki smo nekje naredili napako in vnesli napačne informacije, zaradi katere se naš ali računalnik, ali pa kuža, ne odziva v skladu z našimi pričakovanji ali željami. Dostikrat so tudi naše želje nerealne in segajo preko zmožnosti nekega stroja ali živega bitja. In ponavadi moramo tudi popravljati napačno "vnešene" informacije, ki niso prišle od nas.

Ampak dejstvo je, da imamo vsi ljudje svoja pričakovanja in svoje meje glede tega, kaj želimo tako od strojev, kot žal tudi od svojih bližnjih. Normalno, da nobeno živo bitje ali stvar, ne bo popolna, še manj popolna za vsakega, lahko pa se s pravilnim pristopom potrudimo, da bo naš vnos informacij tak, da bomo brez nekega stresa in škode lahko naše računalnike normalno uporabljali in s svojimi bližnjimi (tudi kužki) lahko normalno sobivali  ;)

In seveda.. živa bitja so popolna in nam popestrijo življenje ravno zaradi vseh tistih malih ali velikih "nepopolnosti", s katerimi se potem mi ukvarjamo  :)

Vseeno.. ko sem prej govorila o mejah, moraš razumeti še nekaj. Tvoje meje so pač, da kužku dovoliš da te fehta in se mota okrog mize, sigurno pa imaš meje nekje postavljene in verjetno kužku ne dovoliš toliko nagajivosti, da bi zunaj na sprehodu nadlegoval druge ljudi,... Če jih nimaš, bi jih morala imeti, ker naše meje se končajo tam, kjer so postavljene meje drugih, v okviru nekih normalnih pravic, ki jih zagotavljajo tudi zakoni. Poskusi razumeti, da meje nekoga drugega, da kuža strmi vanj pri jedi, to niso, ker pač ne mara dlak v krožniku in je to še vedno čisto OK.  ;)



resa

  • *
    • Prispevkov: 191
    • Točke: 0
Odgovori #8 : 16 April 2010, 18:51:19
RAZUMEM   :P :P :P :P :P :P :P :P  govorili smo o mejah pri gledanju vate, kadar se je, ne o nadlegovanju ljudi na sprehodih   :P



andreja

  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 7.101
    • Točke: 28
  • vedno z mano
Odgovori #9 : 17 April 2010, 10:44:56
Pes je vedno tak kot je. Če se mu splača bo bulil ali lajal ali cvilu ali mirno ležal kje ali nam kazal hrbet ali pa mu bo vseeno. Vse je odvisno od našega odziva na njegova dejanja. In s psom živimo tako kot nam paše dokler ne posegamo v svobodo drugih. Seveda po zdravi pameti.
Če pes fehta ali ne ni nikoli prav ali narobe, ampak kot nam paše.  ;)

Kaj je pa lažje za življenje s psom, ki ga hočemo imet povsod z nami je pa čisto druga pesem.  :P

http://blueberry.moj-album.com/

http://www.youtube.com/watch?v=CbKsgaXQy2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P