Stojnica za 24. april – Svetovni dan živali v laboratorijih

šnapi · 1438

šnapi

  • *
    • Prispevkov: 84
    • Točke: 0
24. april, Svetovni dan živali v laboratorijih je namenjen opozarjanju o milijonih in milijonih živali, ki so dnevno mučene in ubite v laboratorijih širom sveta v »imenu znanosti«. Na ta dan različna društva in organizacije za pomoč živalim organiziramo različne lokalne dogodke, s katerimi opozorimo na nepotrebnost, neodgovornost in etično moralno spornost testiranj na živalih.

V ta namen bo Društvo za zaščito živali Ljubljana v soboto, 24. aprila, med 10.00 in 15.00h uro na Prešernovemu trgu v Ljubljani pripravilo izobraževalno in osveščevalno stojnico in se tako pridružilo svetovni akciji ob Svetovnem dnevu laboratorijskih živali.

Na stojnici boste lahko premierno kupili tematske majice, ki opozarjajo na nepotrebnost in krutost testiranj na živalih, na voljo bo veliko izobraževalnega gradiva, delili bomo belo listo (izdelki, ki niso testirani na živalih) in črno listo (izdelki, ki so testirani na živalih) izdelkov, z veseljem pa bomo odgovorili tudi na vsa vaša vprašanja in vam svetovali glede alternativnih, živalim prijaznih možnosti, ki že obstajajo na našem tržišču. Na stojnici boste lahko celo videli in preizkusili določeno cruelty free kozmetiko in se tako prepričali, da ni nobenega opravičila ali razloga za uporabo kozmetike, ki še vedno opravlja kruta in sporna testiranja na živalih.

Vabljeni!
VIR


delfinčika

  • Gost
Nekaj me zanima, za tiste, ki so šli:
katera ličila poiskušajo na živalih (če je kdo pogledal črno listo).



šnapi

  • *
    • Prispevkov: 84
    • Točke: 0
Še poročilo sobotne stojnice - Ob Svetovnem dnevu laboratorijskih živali smo na ulicah osveščali mimoidoče





Tistim, ki letos niste utegnili obiskati stojnico, sporocamo, da bo stojnica na voljo sedaj vsako leto!

Se nekaj informacij, ki pridejo prav 365 dni na leto:
Testiranja na zivalih
Zgodba mucka Roberta
Crna (testirajo na zivalih) in bela lista (ne testirajo na zivalih) podjetij (listi se bosta nenehno dopolnjevali)
Tematske maje v drustveni spletni trgovini Nakupi iz srca (kmalu na voljo!)