Dragi kokeraši!
Kar nekaj časa me ni bilo... Nimam opravičila... Še vedno se spopadam z žalostjo in depresijo... Bolj ali manj "neuspešno".. Mojega Misterja ni več.. Jaz pa še v sanjah nisem pričakovala, da me bo tako "ruknilo" (beri zvilo)...
Prihajam pa še vedno na obisk na "pesjanarja", rada...
Imamo novega družinskega člana. Upam, da za najmanj novih 15 let. Črni koker.. Nismo ravno "inovativni"..
Rodovniško ime: Anthony Schonez.
Tony..., Tonček balonček .... Mu pristoji...
Je pa naš Tonček mladenič, star je 11 mesecev... Jaz sem bila z to vzrediteljico, gospo Zojo na "vezi" že nekaj časa.
In ko mi je omenila to leglo, iz katerega izhaja Tonček balonček, sem jo prosila, če mi ga lahko "zadrži" za nedoločen čas. Razložila sem ji, kako in kaj je pri nas... In da dokler je moj Mister z nami (in bog daj, da bi bil čim dlje), tako dolgo ga ne bomo pripeljali domovi...
In je rekla , da ni problema... Ona ima doma 4 psice in da ji noben problem poskrbeti še za ena "usta"... In sva se dogovorili....
Vmes sem ga šla 2x obiskat.... Tony je izpolnil moja pričakovanja...Tonyeva"mama" je evropska prvakinja lanskega leta, oče pa je tudi krasen gospod... In oba izhajata iz "DELOVNE LINIJE", kar je prevesilo tehtnico...
Kar pa je bilo meni še pomembnejše, je to, da je ta gospa vzrediteljica že mnoga leta in meni osebno so njeni psi zelo všeč. Razen tega, da so lepi, so "poštimani " tudi v glavi...
Je pa Tonček "drugačen" od naših kokerjev.
Mali "šminker". Jaz sem bila navajena svojega Misterja - big boy... Velik, močan, robusten, velika glava....
18-20 kg. Z lahkoto je nesel dva zajca... Za tega pa ravno nisem prepričana...
In ker smo doma imeli vedno "moškega" predstavnika, smo si ga zopet zaželeli... Nekaj nam je manjkalo!
In dokler si ga lahko privoščimo (na srečo), smo se pač odločili tako...Ker drugače bi se morala žal zadovoljiti s plišastim... Pa saj vsak hobi nekaj stane... To je pač moj hobi....Dediščina, ki sem jo podedovala od mojega očeta... In tega mi nihče ne more vzeti...
Psički sta ga "lepo sprejeli". Ena skrb manj....
Imam pa še vedno krizo. Strašno mi manjka moj dečko..., dečko na prečko... Še kar ga iščem.... Pa ga ne najdem
Pokopan je doma... Vsak dan "visim" na njegovem grobu...Se pogovarjam z njim, mu kaj povem... Se "sprehajava" po starih poteh... Zunaj je čudovita pomlad, moj Mister pa je ni dočakal.... Sprašujem se, zakaj v življenju ne morem obdržati tega, kar imam rada..
Saj tako malo želim... Ni pošteno...
Moj Mister in jaz sva bila "ena duša". Telepatija... Vedel je, kdaj prihajam...
Pa ni poznal ure. Sosedje so mi povedali, da vedno vedo, kdaj bom prišla... Kakšnih 10 do 15 minut prej je odšel k dvoriščnim vratom, se vlegel... In čakal... In res. ... Ko sem z avtom vozila na dovozno pot, je že lajal od veselja... , nato pa velik objem in moker poljub.... In sosedje so rekli: Pa je le prišla tvoja "mama".
Zdaj pa... Nič...V mojem srcu pa grozna žalost in bolečina... Peče..., včasih ne morem dihati... Diham na škrge...
Še vedno imam nekaj njegovih stvari... Ne morem in ne morem se "posloviti"..Kaj bi dala, da bi bil zdaj tukaj, z mano... Pa vsaj malo... Da bi ga lahko povohala, se ga dotaknila... Da me umiri..., da mi pove, da mu "tam" ni hudega... da me čaka....Vsako večer zunaj puščam luč... Še vedno....Za vsak slučaj... Spim še vedno spodaj, v dnevni sobi, ker ne more po stopnicah...Če bo morda prišel..., pa me ne bi bilo...
Vedno bolj se mi dozdeva, da mi je bil "osebni terapevt"... Praznina...
Pa saj upam, da bo bolečina popustila... Pravijo, da s časom.... Da bom uživala s Tonyem... Je zelo prijazen in ustrežljiv... Veliko že delava, trenirava... Nama kar dobro gre... Vsak dan osvoji kaj novega... Pa tudi očeta smo "zaposlili". Tudi njemu je težko padlo... Mister je bil "njegov ponos, njegova" šola"...Tony se je že "zaljubil" v njega... Jaz pa se zamotim... Hvala bogu...
Večeri pa niso ravno prijetno... Še kar "nekaj" čakam. Se ne umirim...
Pa saj bo.. Jutri je nov dan, si rečem... Pa pod tuš in probam zaspati...Da bi manj bolelo...
Pa še "slaba" vest je prisotna.
Včasih pomislim, da Misterju moja nova odločitev in pridobitev ne bi bila po godu, pa mu "povem", da je on edini, "unique"- nenadomestljiv...
Morda bo jutri boljše....
Glede razstav- nisem se še odločila... Nisem ravno prepričana, da si želim zopet "plesati na "razstavnem parketu".
Da bi tekla "nov krog? "... Ne vem. Ta leta so za mano... Veselja, jeze, razočaranj.... Saj sami veste... Tisti, ki razstavljate...Morda pa sem sebična in želim "svoje mercedese " zase... Meni so večji "izziv" delovne tekme...
Pa tudi "vzdrževanje" dlake za razstave... Ne znam.. Dlaka? Takšna, kot se za delovnega psa" spodobi"... Vedno pa čista...
Naši so "svobodni" in posledica tega je "slabša" dlaka. Ker rinejo povsod... , in v vsakem vremenu... Mokri, blatni....nič lepi... Meni pa najlepši...
Pri nas pač niso doma "mični gospodiči in in mične gospodične v "večerni toaleti"... Politi in naliti z raznimi "šajni"...
Pa bo verjetno treba "oddelati" eno ali dve... Bom videla..
V soboto, 16.4.2011 je Radgona - CAC razstava izključno LOVSKIH PSOV vseh pasem.
O, tu pa bomo "plesali". Med svojim...Med lovci...Med našimi prijatelji... Z največjim veseljem.. In se družili...
Kako lepo je videti lovca v svečani lovski opravi, ob njegovi nogi pa lovskega psa, njegovega "najboljšega " prijatelja.. Meni. Saj veste; isti ptiči letijo skupaj...
In njih ne skrbi, če ima njihov kuža razstavno frizuro, če zna "pozirati" v razstavnem ringu... Oni se "hvalijo" in ponašajo z delovnimi uspehi... In o teh se vedno radi pogovarjamo, obujamo spomine...
V maju je CACIB razstava v Mariboru, dvodnevna... Pred nosom imam... Pa oklevam...Mogoče pa me je strah "neuspeha"... Da me bodo "premagale" mične gospodične in mični gospodiči.... Z lepo" frizuro in obleko"... Ki fazana ali zajca vidiijo samo na Animal Planetu.... In njhov gospodar (sem prepričana), doma nima gumi škornjev in zelenih hlač...
Morda pa samo telesna ocena in PNZ za začetek..
Imam slabo vest... Zaradi Tony-ja . Saj ne, da Tončka nimam rada, ampak srce mi še ne "zaigra" prav... Morda pa bo jutri... Vem pa, da bo! Samo malo časa še rabim...
Lepo bodite. Obljubim, da bom večkrat prišla na "obisk". Da ne bo Nezzek "osamljena"... Da bom lahko "klepetala" s Suzico... Se veselim...
Tatjana
P.s
Fotografije naše nove "pridobitve" -

(http://www.shrani.si/?3U/o0/32YFrSX6/tony1.jpg)

(http://www.shrani.si/?3t/8E/4SdA4BwM/tony2.jpg)

(http://www.shrani.si/?p/W4/1HaFIVJ3/tony3.jpg)

(http://www.shrani.si/?1j/gG/4qZhFPjG/toniy4.jpg)