Irena ja jaz sem 100% za kaznovanje kršiteljev že obstoječega zakona. primerjava s horo legalis se mi zdi neumesna, res. vsi ljudje smo pred zakonom enaki, zato ne vem zakaj bi delali razlike med spuščenimi psi - v smislu njihovih pasem. zakaj je dobila lastnica spuščene nemške doge kazen zaradi pasme psa, ogromno število lastnikov bolj vsiljivih spuščenih psov pa uidejo kazni samo zato, ker nimajo t.i. "nevarne pasme"? in tudi to, da morajo policaji klicati kinologe za nasvet in ne poznajo zakonov iz tega področja se meni zdi sramotno. še za prečkanje ceste tam kjer ni prehoda boš prej pokasiral kazen, kot pa še imaš spuščenega psa, ki nadleguje okolico

s horo legalis si pa dala samo še en primer, ki dokazuje, da je naša zakonodaja potrebna korenite spremembe na veliko področjih.

in ja vem, da psi, ki so se sami sprehajajo naokoli brez nadzora lastnika ne spadajo v isto skupino, kot psi, ki so na sprehodu z lastnikom spuščeni. saj sem jih ločila, a jih nisem? je pa dejstvo, da tudi te psi povzročajo ogromno preglavic ljudem, ki jih srečujejo. evo če koga zanimajo izkušnje drugih naj se registrira na forum ljubiteljev psov tipa bull in si prebere tole temo:
http://www.slo-apbt.com/forum/viewtopic.php?t=1091&start=0uporabnica Franka ima na skoraj vsakem sprehodu probleme s spuščenimi psi in je prisiljena zapravljati denar za dazerje in druge stvari, ki jo obvarujejo pred napadi spuščenih psov na njo in njenega psa. in to psi iz obeh "skupin" - tisti, ki so spuščeni na sprehodu z lastnikom in tisti, ki se sami sprehajajo naokoli. žalostno je, da se morajo nekateri lastniki psov opremljati s stvarmi za odganjanje psov na vsakem sprehodu

meni se to ne zdi fer no...
glede poveličevanja tvojih psic sem pa tisto napisala zato, ker gledaš na druge pse skozi obnašanje tvojih psic. to, da si ti vložila kar nekaj truda v vzgojo svojih psic še ne pomeni, da so to naredili tudi drugi. zato tudi ne moraš vseh primerjati s svojimi psicami. glede na izkušnje ljudi, ki sodelujejo na temu in drugih forumih so vzgojeni spuščeni psi bolj izjema, kot pravilo

in mnogo lastnikov, ki imajo psa, ki je opisan v tistih 4ih točkah, se še vedno sprehaja s spuščenim psom in zatrjuje, da "njihov nikoli nič ne bo naredil"... potem pa ta pes naredi piz**rijo so pa čisto presenečeni in trdijo "da tega ni še nikoli naredil".

ahh... brezveze. jaz ne odstopam od svojega mnenja glede zakona, ker lastniki spuščenih psov niste edini, ki hodijo po tej zemlji (pa čeprav se obnašate tako), ampak poleg vas živijo tudi drugi.
glih prejle sem se spet odpravila v Šiško in sem na poti spet pobrala dva psa, ki se nista mogla odstraniti stran od Brine. pri prvem je bilo okoli vsaj 5 ljudi pa vsi so me čukastno gledali, ko sem psa podila stran. nimam pojma čigav je bil...

drugi je pa priletel iz ene kmetije na vodnikovi, ki je mimogrede dosti prometna cesta (na srečo glih gradijo stanovanjski blok in je cesta zaprta), in je šel spet direkt do Brine in ji sledil. res nimam miru na sprehodih...

se mi je pa zgodilo še nekaj, kar me je prav presenetilo. z mojimi prijatelji smo se dobili tam kjer se ponavadi zbiramo in je bila Brina res pridna, saj je lepo glodala kost in dala mir. je pa ene 150m stran tudi en lokalček in v tem baru je bila na pjači s svojimi prijatelji tudi ena mamica, ki je imela približno 2leti starega otročka (pomoje je glih dobro shodil tamal). in ta otrok se je sprehajal po celem prostoru tam, skakal naokoli brez nadzora in večkrat prišel tudi do nas. vmes se je pripeljal nekdo s tovornjakom in ga je blizu prakiral. tamal je šel pa direkt do tovornjaka, tlačil je roke v izpušno cev (še sreča, da ni bila vroča) in med drugim dal roke tudi v usta. starši so ga pa samo od daleč opozarjali in klicali... da bi pa kdo stopil do njega, to pa ne

no in potem je prišel spet do nas in se je začel igrati z Brinino posodo z vodo... polil je celo vodo, umazal posodo z mastno črno snovjo iz izpušne cevi in začel še tacati po politi vodi. starši pa spet nič... jaz sem za vsak slučaj Brino držala, ker ne vem kako se obnaša do tako majhnih otrok. ni jih še imela priložnosti spoznati od blizu. no in čez nekaj časa končno stopi mamica po tega otročka in sem ji spotoma še razložila, da imam psico, ki je bila pred kratkim vzeta iz zavetišča in zna biti nepredvidljiva. prosila sem jo, da otroka umakne, ker nočem imeti problemov po nepotrebnem

svašta, res... še otrok ne znajo imeti pod nadzorom, kako lahko pričakujemo, da bodo imeli pse?