Kelpie

SKY · 114183

SKY

• *
Odgovori #210 : 29 December 2008, 18:48:15
Točno, še ena zanimivost glede moje tamale črnuhinje.

Na sprehodu (večinoma se sprehajamo tako, da sta oba spuščena), je ona dokaj sproščena, dokler je normalno svetlo. Takoj ko se začne mračiti, se njeno obnašanje spremeni. Ponavadi teče nekje 10-15 metrov pred mano, se ustavi, dvigne glavo, prevoha zrak, pregleda če se kaj dogaja, potem pa počaka, da pridem do nje, pa spet steče za omenjeno razdaljo in postopek se ponavlja.
Kolegica mi je rekla, da je možno, da je nesigurna, pa sem jo opozoril na Briino telesno govorico. Mala namreč vse to opravi z visoko dvignjeno glavo, repom nošenim nad hrbet in ušesa strogo pokonci.

Ne vem ali se tudi drugi kelpiji obnašajo podobno.

Lp Z.

IF IT`S NOT A BORDER COLLIE, IT`S JUST A DOG!

Dina

• *
Odgovori #211 : 29 December 2008, 22:29:37
Ne se sekirat :P Moja podnevi in ponoči (ko je spuščena - se pravi večji del sprehoda), če nima žogice/frizbija ali če ni "na poslušnosti" misli, da sem njena ovca in v krogih laufa okrog mene :o Tudi svoje pasje prijatelje mora po travniku gonit v krogih - vzame pa čim bolj zunanjo linijo >:D

...sledi svojim sanjam

Alka

• *
Odgovori #212 : 06 Januar 2009, 08:19:47
Chuna se čez dan ne ozira na ljudi, ki nam pridejo naproti. Attie jih ponavadi še leti pozdravit. Ne lajata na njih. Ko se zmrači pa, kot si rekel Sky, se obnašanje spremeni - z visoko dvignjeno glavo in repom "pregledujeta" okolico. Če se nam kdo približuje, je seveda treba na njega opozoriti in ga včasih tudi nalajati.

Očitno so kelpiji čez dan pastirji in ponoči čuvaji.

Čokoladka polna energije ...                              http://chunaslegacy.wordpress.com/

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #213 : 06 Januar 2009, 15:18:38
Moja je podnevi in ponoči enako butasta.
Če ji kaj ni jasno, dela "buh" in poskakuje z vsem štirimi v zrak na mestu, če pa se gre o psu, se mu v vsakem vremenu in vsaki vidljivosti vrže pod noge na hrbet in se zvija ko črv.

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!

martina.o

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #214 : 06 Januar 2009, 15:49:57
http://www.janwesen.com/

Jaz se ne spoznam na kelpije ampak tukaj je eno leglo v ZDA z delovnimi sposobnostmi - če koga zanima.
Treba je na Litter announcement

I don't regret my past, I just regret the time I wasted with the wrong people.

SKY

• *
Odgovori #215 : 06 Januar 2009, 21:16:13
Moja je podnevi in ponoči enako butasta.
Če ji kaj ni jasno, dela "buh" in poskakuje z vsem štirimi v zrak na mestu, če pa se gre o psu, se mu v vsakem vremenu in vsaki vidljivosti vrže pod noge na hrbet in se zvija ko črv.

Maš še srečo.   :o
Moja se pri nekaterih obnaša podobno, oz. enako, druge bi pa najraje požrla.   ::)

Pa pri tem nima nobenega vzorca. Nekateri ji sploh niso všeč, drugi so ji všeč vedno, tretji so ji en čas všeč, pa potem spet ne,...    8)

Lp Z.

Dina

• *
Odgovori #216 : 06 Januar 2009, 22:04:29
Maš še srečo.   :o
Moja se pri nekaterih obnaša podobno, oz. enako, druge bi pa najraje požrla.   ::)

Pa pri tem nima nobenega vzorca. Nekateri ji sploh niso všeč, drugi so ji všeč vedno, tretji so ji en čas všeč, pa potem spet ne,...    8)

Lp Z.

Sky, če torej povzamemo, tvoj pes je tak kot aprilsko vreme >:D

...sledi svojim sanjam

loncha

• *
Odgovori #217 : 06 Januar 2009, 23:29:46
Maš še srečo.   :o
Moja se pri nekaterih obnaša podobno, oz. enako, druge bi pa najraje požrla.   ::)

Lp Z.

Ja, tole lahko pa kar jaz potrdim...no bol moja Xana :) Bri je namreč lep čas kazala vse znake da jo bo ob najmanjšem "prestopu meje" požrla...na lepem pa se je odločila da bosta prijateljici in tako je še vedno...za enkrat...bomo videli za koliko časa hehe Aja pa ravno danes sem na treningu ugotovila, da bo Bri reševalka z definitivno najvišjim C-jem :P

SKY

• *
Odgovori #218 : 07 Januar 2009, 11:12:29

Ja, tole lahko pa kar jaz potrdim...no bol moja Xana :) Bri je namreč lep čas kazala vse znake da jo bo ob najmanjšem "prestopu meje" požrla...na lepem pa se je odločila da bosta prijateljici in tako je še vedno...za enkrat...bomo videli za koliko časa hehe Aja pa ravno danes sem na treningu ugotovila, da bo Bri reševalka z definitivno najvišjim C-jem :P

To pa res.   :-[

Huda panika je, če mene ni zraven, če se grem skrit je še slabše, ker potem bi me ona iskala, če pa grem delat z Lokom, potem je pa cel koncert cviljenja, tuljenja, lajanja,..., ker potem pa poleg tega, da grem jaz stran, še delam z Lokom in seveda mora (kot vsaka ženska) zganjat ljubosumje.  ;)

Lp Z.

Bbarb

• *
Odgovori #219 : 08 Januar 2009, 19:17:49
En lep pozdrav vsem! Sem ponosna lastnica  :) čokoladnega psa, avstralskega razstavnega kelpija z imenom Asher, iz Chuninega legla. Alka, hvala!

Chuna se čez dan ne ozira na ljudi, ki nam pridejo naproti. Attie jih ponavadi še leti pozdravit. Ne lajata na njih.

Asher je pravi čuvaj :). Če gre kateri človek mimo hiše (tudi podnevi), se ves naježi (od glave do repa), obstane par metrov pred človekom in laja kot zmešan nanj, nato sledi človeku par metrov zadaj, laja, vendar je vedno na varni dolžini. Drugače je, če smo kje na sprehodu, takrat je ves en sladek in sluzav do drugih ljudi, seveda če ga kdo ogovori (drugače se jim raje izogne) ;D.

Če sreča kakšnega neznanega psa, mora biti on glaven, ni važno kakšen je nasprotnik. Bognedaj, da bi se mu kateri zoperstavil, takrat postane še bolj divji. Drugače se obnaša med svojimi brati in sestrami, sploh mamo, takrat se kar zvija po tleh.

Asher je zelo energičen, vedno v pripravljenosti na akcijo (sploh če je blizu kakšna ovca :), ekstremno prijazen, učljiv, .... kaj več pa še drugič ;).

Dina

• *
Odgovori #220 : 08 Januar 2009, 19:41:58
Sem ponosna lastnica  :) čokoladnega psa, avstralskega razstavnega kelpija z imenom Asher, iz Chuninega legla.

...srečnica :-|~

Pozdravljena na forumu :)

Daj še kakšno sliko Asherja  :-*

...sledi svojim sanjam

SKY

• *
Odgovori #221 : 08 Januar 2009, 19:48:49
En lep pozdrav vsem! Sem ponosna lastnica  :) čokoladnega psa, avstralskega razstavnega kelpija z imenom Asher, iz Chuninega legla. Alka, hvala!

Asher je pravi čuvaj :). Če gre kateri človek mimo hiše (tudi podnevi), se ves naježi (od glave do repa), obstane par metrov pred človekom in laja kot zmešan nanj, nato sledi človeku par metrov zadaj, laja, vendar je vedno na varni dolžini. Drugače je, če smo kje na sprehodu, takrat je ves en sladek in sluzav do drugih ljudi, seveda če ga kdo ogovori (drugače se jim raje izogne) ;D.

Če sreča kakšnega neznanega psa, mora biti on glaven, ni važno kakšen je nasprotnik. Bognedaj, da bi se mu kateri zoperstavil, takrat postane še bolj divji. Drugače se obnaša med svojimi brati in sestrami, sploh mamo, takrat se kar zvija po tleh.

Asher je zelo energičen, vedno v pripravljenosti na akcijo (sploh če je blizu kakšna ovca :), ekstremno prijazen, učljiv, .... kaj več pa še drugič ;).

O bratec in njegovi lastniki!    :o

Pozdravljeni!

Sedaj je tudi čas, da opozorimo vse, da bo to soboto popoldan pri oddaji O živalih in ljudeh predstavljena pasma Avstralski kelpie.   ;D

Tam boste lahko videli Chuno, Asherja, Attieja, Alisho in Ambreen (Bri).   ;)

Lp Z.

Bbarb

• *
Odgovori #222 : 08 Januar 2009, 20:37:40
Še nekaj bolj frišnih fotografij:

Ga je problem slikati, na soncu je presvetel, na snegu pretemen ... Je pa malenkost temnejši od Chune. Kot pravi Alka: Chuna je 70 % čokolada, Asher pa 90 % ;D.

Sobotno popoldne je na SLO1 ob 15.55. Glejte nas! :)

P.s.: A tale forum vedno tako štrajka in kar naprej ven meče?  >:(

Dina

• *
Odgovori #223 : 08 Januar 2009, 20:38:56
Sky, je zdaj še kdo doma pri Nives ali so vsi našli nov domek?

...sledi svojim sanjam

SKY

• *
Odgovori #224 : 08 Januar 2009, 20:55:32
Sky, je zdaj še kdo doma pri Nives ali so vsi našli nov domek?

Doma je ostal Attie in pa pri Nivesini mami "mala" Alisha, ki je pa sedaj večja od Bri.  ;)

P.s.: A tale forum vedno tako štrajka in kar naprej ven meče?  >:(

Samo zadje čase.  ;)

Lp Z.

Dina

• *
Odgovori #225 : 08 Januar 2009, 21:00:13
A to tista Alisha, k jo Nives ni prodajala, ker je bla tok micena? ...sej mi smo skoz vedl, da bo ratala prava baba :D :-* :-*

...sledi svojim sanjam

SKY

• *
Odgovori #226 : 08 Januar 2009, 21:27:33
A to tista Alisha, k jo Nives ni prodajala, ker je bla tok micena? ...sej mi smo skoz vedl, da bo ratala prava baba :D :-* :-*

Ja, to je tista Alisha.  ;)

se je punca res ful nardila.

Lp Z.

Dina

• *
Odgovori #227 : 09 Januar 2009, 06:49:33
No vidiš...vi ste tuhtal, če bo sploh prežvela, mi smo pa skoz govoril, da bo na konc še tavelka baba ratala :P ...sam vrjet moraš ;D

...sledi svojim sanjam

SG

• *
Odgovori #228 : 10 Januar 2009, 16:11:09

Sobotno popoldne je na SLO1 ob 15.55. Glejte nas! :)

Smo vas gledali. Superzvezde!!!! ;D ;D ;D

SKY

• *
Odgovori #229 : 10 Januar 2009, 21:49:59
http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rtvoddaje&op=web&func=read&c_id=22062

Pod arhivom oddaj in oddaja z dne 10.1.2009.  ;)

Lp Z.

Border Collie Lover

• *
Odgovori #230 : 11 Januar 2009, 09:15:58
Sem gledala.

A tisti border collie je bil slučajno Lok? Ker ga nisem ravno dobro videla..
Pa nisem gledala od začetka, nekje v sredini sem.

lira

• *
Odgovori #231 : 11 Januar 2009, 11:09:42
lep prispevek!
mladina se zelo lepo razvija, upam, da se bomo se kdaj srecali.
mene je ta pasma res navdusila in enkrat bo sigurno pri meni kaksna predstavnica  :-*

SKY

• *
Odgovori #232 : 11 Januar 2009, 11:45:47
Sem gledala.

A tisti border collie je bil slučajno Lok? Ker ga nisem ravno dobro videla..
Pa nisem gledala od začetka, nekje v sredini sem.

Ja, to je Lok.  ;)

Lp Z.

Alba

• *
  • I like my dog better than I like most people.
Odgovori #233 : 11 Januar 2009, 11:56:46
Tudi jaz sem vas videla, super ste bili.

Psi so najbolj iskreni prijatelji :):):)

http://www.mojalbum.com/rink/

Border Collie Lover

• *
Odgovori #234 : 11 Januar 2009, 12:09:39

Ja, to je Lok.  ;)

Lp Z.

Se mi je zdelo ;)
A ti si bil tudi tam?

Drgač pa je bil Lok zellooooo luškan. :-*

SKY

• *
Odgovori #235 : 11 Januar 2009, 12:14:46
Se mi je zdelo ;)
A ti si bil tudi tam?

Drgač pa je bil Lok zellooooo luškan. :-*

Če je bil Lok, sem bil seveda tudi jaz.  ;)

Lp Z.

Border Collie Lover

• *
Odgovori #236 : 11 Januar 2009, 12:38:16
Hotla sem vprašat, če so te kej posneli ;)

SKY

• *
Odgovori #237 : 11 Januar 2009, 18:50:58
Hotla sem vprašat, če so te kej posneli ;)

Ja, tud posneli so me na hitro. Tisti model z očali in modro bundo sem jaz.   ;)

Lp Z.

Alka

• *
Odgovori #238 : 14 Januar 2009, 12:26:19
Kon?no smo Sky-ja spravili na TV, pa ?eprav se je upiral z vsemi dvanajstimi!

Na za?etku, ko smo pse spustili na travnik, je Robert rekel, da po?akajmo, da se bodo malo umirili. Sem mu rekla, da potem pa lahko dolgo ?akamo in smo kar za?eli s snemanjem. Po eni uri so psi še vedno divjali pred kamero. Škoda, da je bila taka megla, ?eprav je dala posnetkom svoj pravlji?ni ?ar.

Šele, ko sem gledala posnetek, sem opazila, da sem govorila v lepi naši koroš?ini. Ene besede stoprocentno ne boste razumeli, vsaj ve?ina ne.  ::)

Da se sami zanurajo. = Da se sami zamotijo.

Čokoladka polna energije ...                              http://chunaslegacy.wordpress.com/

SKY

• *
Odgovori #239 : 17 Januar 2009, 19:42:43
Pri nas pa po novem nismo ve? hudi na vse pse, ampak do ve?ine prav p******o slinasti! Kot je za svojo že napisala tudi deteljica.

Po pravici povedano, ne vem, kaj me  bolj moti.  ;)

Lp Z.