Ščuvanje

Tasa · 14519

Tasa

• *
Odgovori #30 : 11 Avgust 2008, 08:05:18
Saga se nadaljuje.
Dobila odgovor. Potem, ko najprej inšpektorica ni mogla najti na mojem naslovu nobenega registriranega psa (razen enega, že odjavljenega), je potem le našla Nežko in ugotovila, da ni cepljena in zahtevala od mene da pri Gmajnicah uredim vnos podatkov. Pridno sem klicala Gmajnice, kjer so mi povedali, da program, ki ga imajo in ki jim ga je dal VURS njim ne daje možnost vnosa podatkov o cepljenju stekline. O tem je seznanjen VURS, in inšpektorji (vključno z našo v Grosupljem) so dobili okrožnice.
Kako naj potem človek komunicira s takšno blondinko?

Na žalost se je podoben incident ponovil ta vikend.
Lastnik pitbula se sprl s fantom iz vasi. Ker mu verbalno očitno ni bil kos, je tekel domov in pripeljal psa ter grozil, da ga bo spustil nanj. Dogodek se je razvil s tem, da se je vmešal še oče tega fanta in lastnik pit bula je naprej grozil, da bo najel bando, ki bo očeta pretepla itd.

Kaj res ne bo miru, dokler se ne bo zgodilo kaj hudega.

Aja, še to.
Fantovi starši so poklicali lokalnega policaja, ki je obljubil, da pride še isti večer, potem je poklical, da ne more in da se bodo zmenili za kasneje ....
Znana taktika odlaševanja, posebej tipična za našega lokalnega policaja. Naslednji dan so se ljudje že umirili in vprašanje je, če bodo stvar peljali naprej. Zanimivo, da je lastnik psa in vsi njegovi, nekam odšel in jih preostanek vikenda ni bilo videti. Mogoče krajši neplaniran dopust. Ali eden od načinov kako se ne soočiti s policijo.

Pa še to. Zvedela sem, da lastnik pitbula pogosto izziva in poziva na pretep, je pa vedno tepen, ker se ne zna tepst.

Ribica_Tina

• *
Odgovori #31 : 11 Avgust 2008, 09:12:32
Ok, če mene vprašaš tole niti pod razno ni več nedolžna zadeva. Grožnje in še enkrat grožnje.

Kaj pa če enostavno pokličeš policijo, omeniš, da ti je tip grozil, da se je pripetil omenjeni incident in se počutiš TI osebno ogrožena? Pa pustimo pse ob strani. Ti si se mu zamerila, tip je s psom grozil nekaj osebkom, ti si ga prijavila. Dejansko si ogrožena...očitno je, da pri ljudeh, ki znajo zavrtet ta pravo telefonsko številko, lahko takle incident sproži že resno intervencijo s strani policije...žal pa mi, navadni smrtniki, nekako ne moremo imeti enake pravice pri obravnavanju >:(

Tasa

• *
Odgovori #32 : 11 Avgust 2008, 11:25:30
Policijo sem obvestila že jaz, torej so seznanjeni. Če bo gospod zares prijavil, bo to že druga prijava in to menda jemljejo bolj resno. Bojim se, da ne bo prijavil, ali pa da lokalni policaj ne bo javil naprej. Ali pa bo obravnavano posebej in ne bo narejena povezava med dvema incidentoma.

Se strinjam, da je stvar že zelo resna. Jezi me inšpektorica, ki je, namesto, da bi raziskala prijavljeno zadevo do konca, raje začela raziskovati mene in, glej ga šmenta, uspejo ji je najti dlako v jajcu.

Ne vem, če se mi sploh splača, da ji odpišem. Ali naj ji rečem, naj bere okrožnice? Sicer je pa register in dostop do njega interna zadeva VURS-a.
 >:( >:( >:(

Ribica_Tina

• *
Odgovori #33 : 11 Avgust 2008, 12:23:19
Samo se mi zdi, da je prijava nekaj drugega, kot to, da greš na policijo in rečeš, da se počutiš ogroženega.

Ker je bla že podana prijava zoper njega, baje da lahko to narediš in se potem sproži postopek. Daj, če želiš, preveri, kako je s tem.

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #34 : 11 Avgust 2008, 12:32:36
To, da kličeš policaje in rečeš, da se čutiš ogroženega ne "pali" - vsaj pri nas ni. Sicer ni šlo za pasjo zadevo pa vseeno. V ulici smo imeli mentalnega invalida, ki pač ni imel 100 pik pa če je mel pikaste gate in se ni malokrat zgodilo, da je folku grozil, ga pošiljal na vse konce in kraje in za nameček mahal z koso proti ljudem. Razlog? Verjetno jeza samega na sebe.  Na klic policije sem dobila: gospodična brez panike..dokler ne strori kaznivega dejanja in ostaja pri besedah smo nemočni. Če bo kaj narobe pa le pokličite :-X Sicer je bilo pred leti..  ampak... nelagoden občutek ostaja :-\

Tasa

• *
Odgovori #35 : 13 Avgust 2008, 07:43:21
Ta tip je meni tudi že grozil in policija se ni niti zmenila.
Gospod in njegov sin bi morala narediti prijavo. Tukaj nimam nič zraven. Upam, da sta jo. Potem nismo več govorili. Takrat je bil zelo razburjen in mi je prišel pvedat, ker ve, da mi lastnik pit bula in njegova mama težita, naslednji dan pa je bil že čisto umirjen. Ti moški se med sabo zmenijo tako, da drug drugemu grozijo s pestmi in gredo narazen in čez dve uri je vse pozabljeno.

Si predstavljam ,da bi jaz, ki me je manj kot 1.6m grozila s pestmi več kot pol mlaješemu moškemu 1.8 m ali več? Verjetno bi počil od smeha vsak, ki bi to videl.

Policija zares čudno reagira na podobne ali skoraj identične situacije.
Tudi pri nas je bila ženska z diagnozo skicofrenika, ki pa so jo sosedje po kratkem postopku spravili v Polje. Menda je samo kanto za smeti podrla in razsula smeti po lastni poti, ki so jo uporabljali tudi sosedje. Spor je bil seveda zaradi souporabe poti in nezapisanih in neizpolnjenih obljub v tem zvezi.
Ženska je skrbela za svojega ostarelega očeta in skupaj sta nekako rinila naprej. Sedaj je ona v Polju, očeta so spravili v dom, hiša pa ...

To ni pasja tema. Hotela sem samo dati primerjavo, kako čudno policija ukrepa in da je na žalost dosti reči prepuščeno presoji policista samega. Ne vem potem zakaj imamo zakone. Ko sledijo obračuni z vilami in noži, šele takrat odreagirajo.

damayanti

• *
Odgovori #36 : 13 Avgust 2008, 08:56:54
Ta tip je meni tudi že grozil in policija se ni niti zmenila.
Gospod in njegov sin bi morala narediti prijavo. Tukaj nimam nič zraven. Upam, da sta jo. Potem nismo več govorili. Takrat je bil zelo razburjen in mi je prišel pvedat, ker ve, da mi lastnik pit bula in njegova mama težita, naslednji dan pa je bil že čisto umirjen. Ti moški se med sabo zmenijo tako, da drug drugemu grozijo s pestmi in gredo narazen in čez dve uri je vse pozabljeno.

Si predstavljam ,da bi jaz, ki me je manj kot 1.6m grozila s pestmi več kot pol mlaješemu moškemu 1.8 m ali več? Verjetno bi počil od smeha vsak, ki bi to videl.

Policija zares čudno reagira na podobne ali skoraj identične situacije.

na prijavo morajo reagirat. Prednost zate je ,da imaš pričo, ki te grožnje lahko potrdi.

Nihče nima pravice nekomu grozit- po zakonu!....

Ne spuščaj se na njihov nivo.... če ti grozi se samo nasmehni . In še parkrat ga vprašaj kaj boš naredil( z nasmeškom na obrazu :)) ....da bo ponovil grožnje( če nimaš priče pomaga diktafon.... pa povej  mu da si ga posnela ;))
Če ima vsaj 75 IQ mu bo prebilo kaj delaš...... če je pa totalni ritardo, mu pa povej, da za take so zaprti oddelki z  tapiciranimi sobicami

p.s. če pa nič ne pomaga....potem pa v tečaj karateja.... Bruce Lee je bil tud majhen, pa je vse " gorile" razbil ko kante za smeti 8)

kupec: Ima vaš pes rad otroke?
prodajalec: Ima! ...vendar priporočam da  ga vseeno hranite z briketi.

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #37 : 13 Avgust 2008, 10:51:56
Raje kot karate judo ali pa jujitsuu, kickbox. Sem trenirala karate-sicer je uporabna stvar ampak premeti in prijemi na pravih mestih so še bolj. ;) Če ne pa v akcijo in zapecat kakega policaja, vojaka...potem se bodo bolj zganili. Je pa res tale naša zakonodaja totalno čudna in policaji dejansko pri samih grožnjah ne morejo kaj dosti narediti. Žal.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!

damayanti

• *
Odgovori #38 : 13 Avgust 2008, 13:04:34
Raje kot karate judo ali pa jujitsuu, kickbox. Sem trenirala karate-sicer je uporabna stvar ampak premeti in prijemi na pravih mestih so še bolj. ;)

:D :D :D..... sem karate omenila zgolj zaradi Bruce Lee-ja :o  je bil bolj j majhen in začel s karatejam :D
Pol pa jasno Taekwondo,Wushu ,Kung Fu, Shotokan  Judo, kikbox( vse! ni da ni :D) Najboljš da kar master Miyagija( iz karate kida) najame .......  :o :D :D :D...
  Tasa the Ultimate Fighter

ok. mal heca :-[....... samo a nisi rekla Tasa,  da vedno izziva in jih tud vedno faše, ker se ne zna tepst ;D?
Nalom ga. >:D( z bejzbolko ga počakej za vogalom :D)

kupec: Ima vaš pes rad otroke?
prodajalec: Ima! ...vendar priporočam da  ga vseeno hranite z briketi.

Tasa

• *
Odgovori #39 : 15 Avgust 2008, 08:07:59
Pri grožnjah diktafon zares pomaga. Jaz sem si ga nabavila. Imam sosede, ki že 15 let zlivata svoj žolč name kadar se jima zdi (vedno kadar sem sama in brez prič)  in to je bil vzrok, da sem si ga nabavila. Takrat, ko mi je grozil lastnik pit bula, ga še nisem imela.
Povedat, da pogovor snemaš, moraš takoj, sicer je vse kar je bilo povedano prej, neveljavno.
Moje sosede niso verjele, ko sem jima ga molila pred nos in se počutila kot POP TV reporter. Šlo je za izsiljevanje denarja, obtožbe in žaljivke. Sem nesla na policijo in spet nič. Policaj mi je rekel, da bi mi morale žali vsaj starše, da bi lahko napisali kazensko ovadbo. Je pa obljubil, da jih bo obiskal in jim rekel, da se to ne sme. Meni je svetoval privatno tožbo. Vsi vemo, kako dolgo to traja, ampak čudo čudes, sedaj imam mir pred njima.   

delfinčika

• Gost
Odgovori #40 : 26 Avgust 2009, 19:39:32
Obstaja  enih par zakonov.
1 - prijazno ga nagovoriš- da tega ne počne več.
2-  malo manj prijazno ga nagovoriš, da tega ne počne več.
3-  o njegovem početju obvestiš policijo.( če bodo reagirali... seveda ;) )

Vsekakor ti pa ostane še zakon ki se imenuje " s primitivci -primitivno"
- se skriješ za hišo in čakaš da bo prišel .... ti s šlaufom v roki >:D - ko se postavi k ograji in začne ščuvati- z močnim vodnim curkom našpricaš/ zaliješ  njega in njegovega cucka  ;)
js bom pol z vodno pištolco okrog hodila.Včas mi grejo na živce mali cucki (pa ne vsi) k se kr zaganjajo vame lastnik pa ob njih hot pa nč ne nardi.Tiste cucke mal z vodno pištolco pošpricaš