Saga se nadaljuje.
Dobila odgovor. Potem, ko najprej inšpektorica ni mogla najti na mojem naslovu nobenega registriranega psa (razen enega, že odjavljenega), je potem le našla Nežko in ugotovila, da ni cepljena in zahtevala od mene da pri Gmajnicah uredim vnos podatkov. Pridno sem klicala Gmajnice, kjer so mi povedali, da program, ki ga imajo in ki jim ga je dal VURS njim ne daje možnost vnosa podatkov o cepljenju stekline. O tem je seznanjen VURS, in inšpektorji (vključno z našo v Grosupljem) so dobili okrožnice.
Kako naj potem človek komunicira s takšno blondinko?
Na žalost se je podoben incident ponovil ta vikend.
Lastnik pitbula se sprl s fantom iz vasi. Ker mu verbalno očitno ni bil kos, je tekel domov in pripeljal psa ter grozil, da ga bo spustil nanj. Dogodek se je razvil s tem, da se je vmešal še oče tega fanta in lastnik pit bula je naprej grozil, da bo najel bando, ki bo očeta pretepla itd.
Kaj res ne bo miru, dokler se ne bo zgodilo kaj hudega.
Aja, še to.
Fantovi starši so poklicali lokalnega policaja, ki je obljubil, da pride še isti večer, potem je poklical, da ne more in da se bodo zmenili za kasneje ....
Znana taktika odlaševanja, posebej tipična za našega lokalnega policaja. Naslednji dan so se ljudje že umirili in vprašanje je, če bodo stvar peljali naprej. Zanimivo, da je lastnik psa in vsi njegovi, nekam odšel in jih preostanek vikenda ni bilo videti. Mogoče krajši neplaniran dopust. Ali eden od načinov kako se ne soočiti s policijo.
Pa še to. Zvedela sem, da lastnik pitbula pogosto izziva in poziva na pretep, je pa vedno tepen, ker se ne zna tepst.