Iščemo dalmatinca

Bimbo · 11961

Bimbo

• *
: 17 Junij 2008, 20:04:06
A mi lahko kdo sporoči kje v Sloveniji so kakšni vzgojitelji dalmatincev in v naslednjih mesecih pričakujejo mladiče. Radi bi enega z veliko črnimi pikami.

cacy

• *
  • Bode, Lin, Arriel in Dreamy
Odgovori #1 : 17 Junij 2008, 20:09:38
Evo ene... http://www.pantheraunica.net/
Če bodo imeli mladičke morate pa vprašat.

lp

zoe

• Moderator
Odgovori #2 : 17 Junij 2008, 22:04:34
Če vas morda zanima se oddaja mlada dalmatinka: http://podarimo.si/12259-dalmatinka

"Get over your hill and see what you find there, with grace in your heart and flowers in your hair"

Tasa

• *
Odgovori #3 : 18 Junij 2008, 08:01:05
Velikost pik se meni ne zdi najboljši kriterij za nakup psa. Zakaj ne greš v zavetišče; tam ga dobiš skoraj zastojn, pike mogoče ne bodo ravno takšne velikosti, kot si želiš, boš pa imel psa, ki ti bo neskončno hvaležen do konca svojih dni, seveda, če boš lepo ravnal z njim. Pa nobenih probemov, ki jih imaš običajno z mladiči (lulanje, itd) ne bo. Pes je pes in tvoj bo vedno najlepši.

Bimbo

• *
Odgovori #4 : 18 Junij 2008, 08:18:07
Če vas morda zanima se oddaja mlada dalmatinka: http://podarimo.si/12259-dalmatinka

Zakaj bi po vašem mnenju kdo oddajal po slikah sodeč tako prikupno mlado dalmatinko. Sam s tem še nimam izkušenj, zato me zanima, kaj menite?

Chiba

• *
Odgovori #5 : 18 Junij 2008, 08:33:36
Po uporabniku sodeč jo podarja slovenski vzreditelj dalmatincev Multipla.
Bimbo, kontakt je na strani, če te zanima zakaj, pokliči.   :)

CANIS CARNIUM - vzreja staffordshire bull terrierjev
http://www.carniumsbt.com/

damayanti

• *
Odgovori #6 : 18 Junij 2008, 08:43:30
Zakaj bi po vašem mnenju kdo oddajal po slikah sodeč tako prikupno mlado dalmatinko. Sam s tem še nimam izkušenj, zato me zanima, kaj menite?

Svetujem ti da zveš iz prve roke. To pomeni da pokliči in vprašaj. ;) :)

kupec: Ima vaš pes rad otroke?
prodajalec: Ima! ...vendar priporočam da  ga vseeno hranite z briketi.

skogkatt

• *
  • MyMy&Neli&Miyu
Odgovori #7 : 18 Junij 2008, 08:45:56
Enako! Mislim pa, da jim je ostala iz enega legla ;)

A lahko vprašam, po čem ste se odločili za dalmatinca? :) Firbec pač :-[  ;D

tjas

• *
Odgovori #8 : 18 Junij 2008, 08:52:43
Enako! Mislim pa, da jim je ostala iz enega legla ;)

Če jim je res ostala iz enega legla, zakaj jo oddaja in ne prodaja?  :-[ :-\
Samo vprašam, ker si mi malo zdi čudno, da bi kdo rodovniške pse oddajal.  :-\
Je pa res najbolje, da pokličeš in izveš iz prve roke.  ;)

Bimbo

• *
Odgovori #9 : 18 Junij 2008, 09:34:00
A lahko vprašam, po čem ste se odločili za dalmatinca? :) Firbec pač :-[  ;D

Nimam kakega posebnega razloga. Psa smo si želeli že od nekdaj, a sam nisem pristaš psa v enosobnem blokovskem stanovanju. Zdaj smo si uredili hiško (v kateri bo dovolj prostora in ena soba tudi za pasjega prijatelja) in velik vrt in končno si bomo uresničili željo. Če že lahko izbiramo, pa nas je po izgledu in tem, kar smo doslej prebrali, najbolj navdušilla ta pasma.

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #10 : 18 Junij 2008, 11:10:57
Mogoče pa dalmatinka,ki se oddaja nima v redu rezultata tetsa slušnosti?
Vsekakor boš to izvedel samo če vprašaš

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!

Bimbo

• *
Odgovori #11 : 18 Junij 2008, 15:20:40
No zdej mi je pa že malo bolj jasno o tej psički. Podaritev v bistvu ni podaritev, ampak dajanje v najem. Psička bi bla naša, ampak leglo bi se pa moralo delit med nami. Ko sem pa rekel, da nas legla ne zanimajo in da naša psička pač ne bo rojevala (najverjetneje bi se odločili za sterilizacijo), bi mi jo pa dal za 800 evrov, pol pa lahko delam z njo, kar hočem. Govoril sem seveda z rejcem iz Multiple, lastniki v Šmarju pri Jelšah pri tem nimajo nobene besede. Kot je rekel, je psička menda precej ljubosumna, ker je bla navajena bit po cel dan z lastnico. Pa še nekaj mi je govoril, da niti hrane niso več packi pri njem kupoval, kot so sprva obljubil. Če je to to, potem je to enak način, kot kupovanje mobitela, kar pa se jaz ne grem. Aja drugače je pa menda čist zdrava itd...

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #12 : 18 Junij 2008, 15:29:43
Bimbo, temu se rece solastnistvo  ;)

Bimbo

• *
Odgovori #13 : 18 Junij 2008, 15:40:18
Ja meni je to čisto jasno, ampak v oglasu to ni omenjeno, Tam piše, da podarjajo, zato sem pa sploh zgoraj spraševal, kaj si večji poznavalci od mene mislijo o brezplačni ponudbi rodovniškega psa.

skogkatt

• *
  • MyMy&Neli&Miyu
Odgovori #14 : 18 Junij 2008, 15:41:24
Bimbo, če boš kupoval, kupuj od pantheraunice ;)

Se pa na Koroškem išče dom za enega dalmatinca: http://www.pesjanar.si/forum/index.php/topic,117.msg257377.html#msg257377

Ja, vizualno je dalmatinec en zelo atraktiven pes :) V ta namen so jih zelo radi kupovali, potem pa zapuščali, ko je bilo dela z njim. Psi so čudoviti a na trenutke podobni mačkam po naravi  8) So zelo aktivni in delovni psi, katere je treba ornk zaposliti, drugače... se pogosto začnejo težave  ;D Najbolje, da si prebereš še temo o njih na zgornjem linku, pa vprašaj če te še kaj zanima  :)

damayanti

• *
Odgovori #15 : 18 Junij 2008, 16:05:32
No zdej mi je pa že malo bolj jasno o tej psički. Podaritev v bistvu ni podaritev, ampak dajanje v najem. Psička bi bla naša, ampak leglo bi se pa moralo delit med nami. Ko sem pa rekel, da nas legla ne zanimajo in da naša psička pač ne bo rojevala (najverjetneje bi se odločili za sterilizacijo), bi mi jo pa dal za 800 evrov, pol pa lahko delam z njo, kar hočem. Govoril sem seveda z rejcem iz Multiple, lastniki v Šmarju pri Jelšah pri tem nimajo nobene besede. Kot je rekel, je psička menda precej ljubosumna, ker je bla navajena bit po cel dan z lastnico. Pa še nekaj mi je govoril, da niti hrane niso več packi pri njem kupoval, kot so sprva obljubil. Če je to to, potem je to enak način, kot kupovanje mobitela, kar pa se jaz ne grem. Aja drugače je pa menda čist zdrava itd...

Kaj ti bi bil tretji lastnik?  al kaj?... Kaj je pa z uno lastnico, na katero naj bi bila psička navezana in zato ljubosumna?

Ne to ni tako kot mobitel.... mobitel je po 24 mesecih tvoj :D :D ( tud če ti aparat takoj naslednji dan crkne- kar se ponavad zgodi ;) ;D)

Cena 800 eur je pa mislim da normalna za prodajo. ( vsekakor pa lahko zahtevaš v tej ceni še slikanje kolkov in veterinarsko spričevalo ;)- jaz bi sigurno) Če pa ne nameravate vzrejat je pa to čisto  vaša  odločitev.
Komu bi jo pa moral plačat?

kupec: Ima vaš pes rad otroke?
prodajalec: Ima! ...vendar priporočam da  ga vseeno hranite z briketi.

Chiba

• *
Odgovori #16 : 18 Junij 2008, 16:45:52
Kar se hrane tiče so "packi" zato, ker bi s kupovanjem pri njem on zaslužil.  :P
Če ti ni do mladičev, potem še najbolje da vzameš psička "pet kvalitete" se pravi, da z njim ni nič narobe, samo ni razstavni pes in ni namenjen za vzrejo in ponavadi tudi manj stanejo.
Tu je eno leglo na Hrvaškem:
http://www.dalmatian-croatian.com.hr/

CANIS CARNIUM - vzreja staffordshire bull terrierjev
http://www.carniumsbt.com/

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #17 : 18 Junij 2008, 18:26:47
DPMŽ koroška pa išče dom za eno leto starega dalmatinca-če te zanima ti sporočim številko.

Je pa ta pasma za začetnike precej zahtevna. So zelo aktivni psi-v hiši tudi. Tako da, se temeljito pozanimajte o pasmi-predvsem karkateristike-na besede enciklopedij raje pozabite-treba je v živo spoznat čim več predstavnikov v različnih okoljih in različne starosti. So precej samosvoji in veliko iznajdljivosti je potrebno, da se dalmatinca motivira za delo s človekom.

Pri dalmatincu, s katerim nameravajo imeti leglo-mora imeti testirana ušesa, prav tako vsaj 3 gneracije nazaj-drugače je skrajno neodgovorno parit! + brez alergij in težav z ledvicami-obojno je zelo pogosto.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!