MB azil ukinjajo?

ostrzek · 37101

Sleepy

  • *
    • Prispevkov: 642
    • Točke: 0
Odgovori #90 : 24 Maj 2012, 15:10:11
Hehe kako se ne čudim  :)

Zdaj vidim, da se lahko, samo verjetno mora storitev opravljati veterinar iz ambulante, ki koncesijo ima. Vsaj tako sklepam iz napisanega.
Prav sklepaš.

ker sem se že enkrat čudila, zakaj so mačke vozili na Šentiljsko, če pa imajo ambulanto v hiši. Takrat mi je bilo razloženo, da nimajo dovoljenja, da bi jo uporabljali, ker da to nekaj časa traja.

Na kaj se navezuje to, pa res ne vem. Si morda odgovarjala komu drugemu, pa sem spregledala vprašanje?
In zaradi tega zgoraj je bilo napisano tole spodaj:

Menda naj bi veljali enaki predpisi za vsa zavetišča, njihovo izvajanje pa naj bi nadzoroval isti urad. Zakaj eni lahko tako  drugi pa morajo (ali pa "morajo", sej ne vem) drugače, mi nikoli ne bo jasno, ampak dokler lahko eni in naj bi to bilo v skladu s predpisi, lahko tudi drugi. Lahko seveda ne pomeni da morajo.

Smile... Tomorrow will be worse. 8)


andreychika

  • *
    • Prispevkov: 64
    • Točke: 0
Odgovori #91 : 24 Maj 2012, 19:43:54
Meni sicer še vedno ni jasno, kaj bi naj pomenil tisti tvoj pripis. Ampak se bom sprijaznila, da se mi očitno pozna, da sem blond, če ostali razumejo.  :-[



Sleepy

  • *
    • Prispevkov: 642
    • Točke: 0
Odgovori #92 : 24 Maj 2012, 22:07:46
Ni nujno da si blond, samo kakšnih reči verjetno ne veš pa mogoče premalo poznaš vursovo charter interpretacijo predpisov, pa še kaj. Namreč imamo pravilnik, ki predpisuje pogoje glede opreme, prostorov in kadrov, ki jih morata izpolnjevati živalski vrt in zavetišče za pridobitev koncesije za opravljanje javne veterinarske službe. Tam je natančno opredeljeno kako mora tak prostor zgledat, kakšno opremo mora imet... S pridobljeno koncesijo zavetišče lahko zaposli veterinarja, ki opravlja veterinarske storitve, sicer mora imeti sklenjeno pogodbo z eno od vet. organizacij.
Pravilnik o pogojih za zavetišča predpisuje prostor, za opravljanje veterinarskih storitev. To je vse. Prostor. L. 2004 je bil spremenjen njegov 14. člen takole:

(1) Zavetišču se lahko podeli koncesija za izvajanje storitev zdravstvenega varstva živali v zavetišču, če izpolnjuje pogoje iz pravilnika, ki ureja pogoje, ki jih morata za pridobitev koncesije izpolnjevati živalski vrt in zavetišče za zapuščene živali.

(2) Če zavetišče ne izpolnjuje pogojev iz pravilnika, ki ureja pogoje, ki jih morata za pridobitev koncesije izpolnjevati živalski vrt in zavetišče za zapuščene živali, mora za izvajanje storitev zdravstvenega varstva živali v zavetišču skleniti pogodbo z verificirano veterinarsko organizacijo.«.

No in pač očitno eni (kot si recimo sama ugotovila v primeru MB) potrebujejo posebno dovoljenje za uporabo tega prostora in živali vozijo v pogodbeno ambulanto, za koga drugega pa velja, da lahko pogodbeni veterinar opravlja tudi kirurške posege v prostoru za opravljanje veterinarskih storitev. Ampak predpisi pa naj bi bili enaki za vse, pa tudi organ nadzora isti... če lahko verjameš.

Smile... Tomorrow will be worse. 8)


andreychika

  • *
    • Prispevkov: 64
    • Točke: 0
Odgovori #93 : 24 Maj 2012, 22:46:36
Aha, ok, mi je veliko bolj jasno. Nisem vedela, da pa kdo drug to sme. Se strinjam, da bi morala veljati za vsa zavetišča enaka pravila, ampak verjetno lahko o tem res samo sanjamo. Sicer pa pri nas ni to čisto nič čudnega, ker si pravila na vseh področjih vsak interpretira čisto po svoje.  :-\ Pač, kolikor pravnikov, toliko mnenj.

Se mi pa zdi res trapasto, da se živali k veterinarju vozi na neko drugo lokacijo, če imajo v zavetišču primeren prostor, da bi lahko stvari opravili tam. Je verjetno manj stresno za živali.



Sleepy

  • *
    • Prispevkov: 642
    • Točke: 0
Odgovori #94 : 24 Maj 2012, 23:00:54
Seveda, se strinjam. Ampak morajo bit pravila za vse enaka (ne samo za tiste, ki jih želijo upoštevat), ta prostor pa mora izpolnjevat vse pogoje in imet predpisano opremo, da so postopki za živali varni (tudi kadar gre kaj narobe).

Aja, pa še en hec je. Verifikacijo opravi veterinarska zbornica, koncesijo podeli vurs. V čem je catch? Nimam pojma. Ta trenutek res ne vem točno (sem pozabila  :-[), če in kaj lahko verificirana vet. organizacija izvaja. Enivej, po verifikaciji se lahko prijavi na razpis za podelitev koncesije. En od pogojev, ki jih je potrebno za pridobitev koncesije izpolnjevat, je, ti šment, verifikacija. Za verifikacijo pa je en od pogojev oz. dokumentov, ki jih je potrebno predložit, glej ga zlomka, uporabno dovoljenje  ;D. V Pravilniku o pogojih, ki jih morata za pridobitev koncesije izpolnjevati živalski vrt in zavetišče pa, glej ga zlomka, tega pogoja ni. Ampak po izdani odločbi s trani vurs pa se zavetišče lahko prijavi na javni razpis za pridobitev koncesije... kot verificirana vet. organizacija... no, s to razliko, da ta mora imet uporabno dovoljenje, zavetišču ga pa zgleda po vursovo ni treba imet, ker jih to ne zanima. A kdo to razume? Jaz ne, razumem pa zakaj je na tem področju taka štala in tak kup nezakonitosti...

Smile... Tomorrow will be worse. 8)