Andreja, nisi pomešala je veliki šnavcer

Ja Botticelli, vem, oziroma sem seznanjena tudi s to informacijo, čeprav na drugi strani sem pa dobivala prav tako informacije, da britje celo utrdi in zgosti dlako,... pa informacije, da sploh nima veze,.... Pa vsi so govorili iz lastnih izkušenj, tko da niti ne vem kaj bi verjela, ampak kot sem rekla, na koncu mi je v bistvu že vseeno, kar se dlake tiče, ker razstavljam itak ne, parila tudi ne bom, da bi rabila zarad VP, pogum moram zbrat edino zarad izgleda (ker sem trenutno navajena na trimano dlako in ker se malo bojim kako bo izpadlo, tudi zato, ker bi to prvič sami čarali)

Pri moji je sicer tako, da nima preveč mehke dlake, nima pa tako trde, kot bi jaz želela oz. kot bi bilo vsaj blizu idealu po standardu. Veliko je pri nas odvisno tudi od hormonov (pred gonitvijo, po gonitvi,..), letnega časa - se mi zdi, da v deževnem obdobju je dlaka postala obupna (pa ker je psica not, ima temu primerno redkejšo dlako, oz. se ji kožuh tudi pozimi ne odlaka toliko kot če bi bila zunaj), pa tudi od tega, kako pogosto in temeljito jo potrimam mogoče .. pa definitivno je nekaj tudi v genih (mama je imela, ko sem jo videla, zelo slabo dlako, ampak jaz sem to takrat pripisala pač dejstvu, da je imela 12 preživelih mladičev) - čeprav se toliko enih možnih zadev prepleta, da nikoli ne vem kaj je zares krivo. Naprimer trenutno ima bolj trdo dlako, jeseni je imela obupno mehko.
Je pa tudi res, da je imela še najbolj idealno dlako po tem, ko jo je Meta iz Škofje Loke, na roke potrimala - dobesedno populila, oz. po tem, ko se ji je pač zarastlo nazaj.

.. ampak tega se pa ne grem več, ker za moje pojme to pes preveč trpi, čeprav takrat ni kazala nekih posebnih znakov stresa ipd... ampak če tako pomislim, mi pač ni do tega, da bi ji zaradi moje kaprice, da bi imela bolj trdo dlako, to počela, tako slabe, da bi ji iz drugih razlogov morala, pa tudi nima.