Jaz pa predlagam da se forum Učenje spremeni v Vzgoja in šolanje. Se mi zdi bolj primerno ime, ker tam dejansko niso samo teme o učenju psov, ampak tudi o vzgoji, kar pa ni isto kot šolanje. Se seveda povezuje, zato je prav da to ostane en forum. Poleg tega pa se beseda učenje pa se bolj reko uporablja v kinologiji v takem smislu. Psa vzgojimo in šolamo, ne pa učimo.
No ja, se pa lastniki učimo pravilnega dela s psom, torej bi lahko bil naslov foruma Vzgoja, šolanje in učenje.
Tudi jaz sem za razporeditev po FCI skupinah, samo da sploh ni treba napisat FCI 1, FCI 2,... Ampak samo Ovčarski in pastirski psi, Velike pasme in drugi molosi (ali kaj je že)... Za nas, ki vemo kaj je to FCI grupa in v katero grupo spada kakšna pasma, ne bo problem kliknit na 5. okenček, čeprav ne piše FCI 5.
Po abecedi se mi ne zdi fer do pasem na V, Z, Y, U... Bodo vedno čisto spodaj. Pa še lahko se pojavijo problemi o pravilnem imenu... Recimo pri švicarskem belem ovčarju... nekdo bo mislil da je samo beli ovčar, ali pa kanadsko-beli ovčar... in iskal pod napačnimi črkami. Pa škotski ovčar in dolgodlaki škotski ovčar...
Pa pri opremi in negi mi je hecno, ker je tam tema o jajcih, ki so hrana.
Je pa res da se te tri teme kar tesno povezujejo.
lp, rina