Uničevanje igrač

BlackDevil · 8771

BlackDevil

  • *
    • Prispevkov: 896
    • Točke: 0
: 28 Februar 2013, 19:28:03
Mene nekaj zanima. Jaz imam doma psa, ki mi je v preteklosti uničil vsako igračo v 5ih minutah (seveda piskajoče, ostale ga ne ganejo toliko). Zdaj se pa trudim da bi ga tega odvadila. Jaz si želim normalno igro z psom - prinašanje, cufanje  - ne moti me če igračo grize med prinašanjem itd. jaz samo načrtnega demoliranja nočem - torej da pes vzame igračo gre na prostor in jo raztrga.

Je to kar počnem napačno? Med samo igro vidim da ga zelo mika da bi igračo raztrgal, tudi med prinašanjem zgrabi tisti del ki bi ga drugače najprej uničil (ušesa, gobec itd.). Sicer tega ne stori ker sem mu jasno dala vedet, da tega ne sme počet (pes začel demolirat - jaz vzela igračo in zaključila igro).

Deluje mi zafustrirano, ker tega ne sme več počet. Ne vem če je to pač samo trenutno ali bo to izginilo če vztrajam z to omejitvijo? Pes je drugače odrasel. Če pobrskam po netu je polno lastnikov, ki trdijo da psom pustijo uničevanje igrač zato ker so takrat "srečni in se sproščajo". Ne vem več kaj si naj mislim o vsemu skupaj.  :-\



Every now and then a dog comes along who is truly special, a dog who touches the heart so deeply and connects to the spirit so strongly that it's clear no other dog who comes after will ever affect us in in the same way. Some call this their heart dog or soul dog. My soul dog was Mojo." N.W.


čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #1 : 28 Februar 2013, 19:29:55
Zakaj pa enostavno ne narediš menjave z isto igračo al pa s hrano? Al pa zvabiš v tek s tabo?

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


Yushy

  • *
    • Prispevkov: 107
    • Točke: 0
Odgovori #2 : 01 Marec 2013, 09:47:33
Moj je popolnoma isti in mu tistih igrač, ki vem da bodo takoj uničene ne pustim, da si jih odnese na prostor in jih žveči ampak so namenjen izključno igri(cufanje, prinašanje). Vedno, ko mu igračo vzamem dobi pač nekaj v zameno. To je lahko druga bolj trpežna igrača, ki je ne more uničiti v 5 minutah, kakšna žvaka, igra z mano brez igrače ali pa karkoli drugega kar mi takrat pade na pamet. Če boš delala tako, da bo vedno dobil nekaj v zameno, ne bo prav nič "zafrustriran".



airedale10

  • *
    • Prispevkov: 1.163
    • Točke: 0
Odgovori #3 : 01 Marec 2013, 20:01:48
Dino bi tudi delal to, če bi imel možnost (pa je nima) :P - vse igrače so spravljene na njemu nedosegljivem mestu, kong mu običajno pustim ko je sam (ali ko se ne ukvarjam z njim), z drugimi igračami pa se igrava samo skupaj in nima možnosti da bi jih odnesel in žvečil (mu vržem, prinese, se vlečeva, lovi..., potem pa zahtevam da spusti in je konec).  :) Sicer pa jaz ko pes začne uničevati igračo pač zahtevam da spusti in potem nekaj dobi v zameno, ker če ne bi se mu in zamerilo spuščanje in ne bi imel več toliko veselja. :-\



Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #4 : 01 Marec 2013, 21:48:09
ideje
http://www.youtube.com/watch?v=EjGyBhT3kk0
http://www.youtube.com/watch?v=x9mPoWuvnLg

Kot že povedano dve identične igrače ali pa dobri nadomestni priboljški. Pes vedno dobi nagrado za menjavo igrače. Ali je nagrajen z drugo enako igračo ali pa s priboljškom. Enim sede eno, drugim drugo, tretjim oboje. Pa fino je met psa na slednem, da ti kaj ne splene in te potem heca.
Igračo lahko navežeš na dalši štrik (sistem ribiške palice), da ti je zares ne more splenat, ti pa posledično ne hodiš igrače ''kradit'', ker ti je itak ni zares odnesel ;) Pa še psom, ki jim sprva ni igranje v bližini lastnika fun...si ti malce oddaljena. Razdalijo počasi zmanjšuješ.

Potem se lahko gresta ''pobeg z igračo''. Malo se pocufaš začneš it stran od psa (pri čemer igračo še malo držiš). Igračo spusitš in odlaufaš nekaj metrov stran -pobegneš. Pri čemur že iz žepa vlečeš tisto drugo igračo in psa zmotiviraš z njo (jo vrtiš po tleh, jo med rokami sama ''trgaš''...). Ga skoraj ni, da bi blesavo spustil tisto iz gobca in zalaufal za tabo.  :) Seveda tudi tukaj lahko imaš igrače na štrikih. Torej če je do sedaj vedno pes pobegnil z igračo zakaj od sedaj naprej nebi ti ;)

Igro povežeš v skupno dejavnost in ne kdo bo koga. 8) Psu igračo vlečeš po tleh, ker nagonsko pes prej gre za zajcem kot ptičem.  :P Torej ne mahaš visoko od tal. Ter seveda ne bit špil-farderber ti si smo zadolžena za to da ''plen izslediš da ga skupaj potamanita''.

Uničevanje igrač v skupne namene za kvalitetno igro niti ni napačno.  8) Obnesejo se tudi stare krpe (eventuelno notri zavita kaka piska, da ga motivira), flis, star jeans v kito pleten...kar ti na misel pride. Za uničit je poceni, dobre igre se pa itak tud z mastercardom ne na kupit :D Have fun.

Aja. Vseh ostalih oblik samostojne igre pa ni več. Ukinita. Igrače pospravit (kolikor je še celih), jih navezat na štrike pa se it skupaj zabavat.

Lep pozdrav,
Lunette &Co.


TibiQ

  • *
    • Prispevkov: 2.060
    • Točke: 0
Odgovori #5 : 09 Marec 2013, 21:19:13
BlackDevil. Če že misliš da mora imet neko igračo tudi ko se ne igrata vidva, mu pa kupi kakšno "neuničljivo" - kakšen kong ipd. pa mogoče rabi kakšno žvečko.. čeprav eni psi imajo pa prav potrebo nekaj strest in scufat vsake toliko in v tem primeru neuničljiva igrača sploh ne bo zanimiva - moja se tako včasih spravi na kakšen papirnat robček, kartonsko rolico ipd. če že ni drugega, čeprav ima kong ves čas na voljo.. ampak kong ni zanimiv. Kong je samo za dneve delavnika zjutraj, ko ji ga po ritualu, predno grem, nafilam s priboljški.

Moja psica ima sicer eno pliš želvo in enega mucka že 5 let. Oba sta že čisto shirana, ker sta že tako naluknjana, da fila kar sneži iz njiju, ampak ta dva ima že ves čas, ker se mi zdi, da jih prav rabi - zvečer ko se crkljamo na kavču si obvezno privleče enega od njiju s sabo, potem ga pa "prime za vrat" in stiska. Ne vem ali je to sproščanje ali kaj.. vsekakor ni moteče in ji pustim. Vsake toliko ju pošijem in operem in je.

Kar se pa tiče menjave "enakega" z "enakim" je pa pri nas včasih tudi tako; - sicer je to posledica nepravilnega odnosa in vzgoje z moje strani, ampak dejansko je psici velikokrat bolj zanimiva enaka žogica ki jo ima drug pes (sploh s pasjimi prijatelji si zelo radi menjajo igrače - z eno šnavcerko pa celo lastnici  :-[ ;D) .. in pa seveda.. včasih sploh ni fora v igrači, ampak v tem, da s to igračo doseže tvojo pozornost in igro s tabo (lovljenje npr., kadar bi ti rajši da ti mečeš, ona pa prinaša,..)



airedale10

  • *
    • Prispevkov: 1.163
    • Točke: 0
Odgovori #6 : 09 Marec 2013, 22:03:58
Citiraj
moja se tako včasih spravi na kakšen papirnat robček, kartonsko rolico ipd. če že ni drugega, čeprav ima kong ves čas na voljo.. ampak kong ni zanimiv. Kong je samo za dneve delavnika zjutraj, ko ji ga po ritualu, predno grem, nafilam s priboljški.
Pri nas je točno tako! Ko sliši, da dajem brikete v kong točno ve, da bom zdaj šla (in da bo mir :P), ampak jih samo zname ven in potem se sam več nič ne igra z njim...

Kaj pa, če pes noče zamenjati igrače za drugo igračo?  :-[ Res je, da ravno identičnih nimam (in če povem po pravici jih tudi ne mislim imeti, ker nimam denarja ravno na pretek da bi kupovala vedno po 2 igrači)... Ko mu vržem eno mu jo moram prijeti, poveljevati spusti in šele potem ko vržem drugo jo teče iskat, prej ne, nikoli ni kot vidim pri večini psov, da samo mečejo žogice na eno in drugo stran in pes spusti prejšnjo pri lastniku. :-\ S hrano pa seveda ni problema, za to bi itak naredil vse! 8)



TibiQ

  • *
    • Prispevkov: 2.060
    • Točke: 0
Odgovori #7 : 09 Marec 2013, 22:27:31
Meni kong zjutraj že kar sama prinese ko vidi da si čevlje obuvam.  :)

Airdale, kaj pa začne delat, če igrače ki ti jo prinese, ne spusti brez tvojega posredovanja s prijemom in poveljevanjem spusti? A jo odnese stran in začne žvečit? Če jo ne in ima željo po igri, samo počakaj da spusti sam od sebe, potem po možnosti stopi gor, če hoče spet prijet ko se skloniš in jo potem poberi in spet vrzi.

Pri nas je bolj problem, da psica sicer nosi nazaj in spušča (tudi brez menjave) ampak ko se pa enkrat utrudi (in pri njej to ni progresivno - se niti ne opazi da postaja utrujena, niti ni predvidljivo - enkrat gre lahko iskar 30x, drugič bo pa že po tretjem odhodu ležala) se pa uleže tam kjer jo je pobrala in začne tam žvečit.



airedale10

  • *
    • Prispevkov: 1.163
    • Točke: 0
Odgovori #8 : 09 Marec 2013, 23:54:35
Da igračo prinese sem ga naklikala, ker za to nima prav nobenega nagona (pa še je potrebno malo zvaditi). Če pa jo ne primem pa jo žveči ja, ali pa se s tacami z njo igra in jo cuka. Ja to pa tudi on, ko se mu ne da veš ne bo več prinašal ampak se bo sam z njo malo bavil.  ::) Ampak se trudim, da bi bilo tega čim manj... To bi tudi rada popravila pri njem, da se malo dlje igra, ker njemu je zunaj (v pesjaku je drugače) dovolj, da mu dvakrat vržem žogico, potem pa je še dovolj (no s kako cufo je seveda dlje 8)). (itak žogica ga včasih niti ni zanimala, no ampak zdaj sem ga naklikala in se sama igrala z njo, dokler ni postalo zanimivo :-[)



TibiQ

  • *
    • Prispevkov: 2.060
    • Točke: 0
Odgovori #9 : 10 Marec 2013, 00:16:00
http://kliker.si/?q=node/369 Tule je ena zanimiva objava, ki bo mogoče komu tako ali drugače pomagala v takih primerih  ;) Meni je sicer napisano zelo blizu, samo ker psico drugače težko zrekreiram  mi ni povsem v interesu, da bi opustila žoganje.

Airdale, kaj pa če bi namesto z žogico poskusila s frizbijem?



airedale10

  • *
    • Prispevkov: 1.163
    • Točke: 0
Odgovori #10 : 10 Marec 2013, 11:20:10
Frizbi pa je edina igrača, ki ga sploh ni zanimala, pa naj sem počela z njim karkoli (v zraku pa ga jazbečar niti ujeti ne more ravno enostavno)...



BlackDevil

  • *
    • Prispevkov: 896
    • Točke: 0
Odgovori #11 : 10 Marec 2013, 11:43:59
Igrač jaz niti nimam enakih. Imam samo par Kongovih žogic ampak mu je še tu uspelo eno malo pokvarit in se le-ta zdaj bolj čudno oglaša in mu je jasno ljubša od ostalih.

Sem naredila tako kot je Lunette rekla (vlekla cufo po tleh) pa je pes najprej poiskušal oboje spravit v gobec potem pa je spustil plišeka. Plišeka med prinašanjem kar konkretno stresa, ampak mu zdaj ko vidim da postaja zafrustriran dam drugo igračo, ki jo lahko žveka (žogice so super za to). Pomaga.

Nimam občutka da bi mu bilo igranje v moji bližini neprijetno ker mi nosi igrače, mi jih pritisne ob telo in žveka. Je pa skušnjava da bi igračo ubil ko sem jaz na drugi strani dvorišča res velika - traja do jo prinese - igračo malo pogrize, potaca, strese - in šele potem prinese.

TibiQ jaz sem kupila toliko plišekov pa ni niti eden preživel.  :'( Vsi so ostali brez glav, nog, peruti, drobovja.... Prav sistematično jih raztrga na najmanjše možne koščke. Je pa trganje kartona / papirja (najboljše so tako ali tako kuverte z mehurčki) tudi pri naju popularno.

Konga imava ampak jaz to niti ne jemljem kot igračo. Wobbler je na nek način igrača (ker jo pes vseeno obdeluje s tacami) ampak Extreme je pa v bistvu samo bolj tečne vrste skodelica za hrano - pa še tu moj pes samo poje tisto kar je na zažetku za ostalo pa počaka na mene da mu stresem ven.

Every now and then a dog comes along who is truly special, a dog who touches the heart so deeply and connects to the spirit so strongly that it's clear no other dog who comes after will ever affect us in in the same way. Some call this their heart dog or soul dog. My soul dog was Mojo." N.W.


čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #12 : 10 Marec 2013, 18:13:44
Jaz za mojo pravim, da je žogica zanjo antistresna. To čvekanja non-stop, prav rabi to. Ona veselo teka, hodi in čveka (tako kot mi stiskamo v dlani antistresne žoge). Zato je tudi uspela uničit everlasting fun ball.  ::) da ne omenjam koliko žog sem že kupila in koliko jih je že uničila. Pa saj zna spustit, ampak ji je res velik užitek.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


TibiQ

  • *
    • Prispevkov: 2.060
    • Točke: 0
Odgovori #13 : 10 Marec 2013, 20:08:48
Moja ima tudi tele http://www.petco.com/product/108579/JW-Pet-iSqueak-Rubber-Ball-Dog-Toy.aspx namesto žvečilnih gumijev  ;D Zelo hitro (z dvema stiskoma) uniči tisti del, ki vsebuje piščalko, ampak potem naprej so pa neuničljive in če jih ne izgubimo, trajajo. Imajo jih v različnih velikostih - jaz kupujem malo večje od ping-pong žogic, kar zna biti sicer nevarno zaradi kakšnih nesreč -možnost zadušitve, zato je pač potrebna previdnost.



BlackDevil

  • *
    • Prispevkov: 896
    • Točke: 0
Odgovori #14 : 10 Marec 2013, 20:27:19
Te so res super. Jih prodajajo v Alerju. Z mojim ta žogica zdrži približno 4 mesece, potem pa lepilo popusti.  :)

Every now and then a dog comes along who is truly special, a dog who touches the heart so deeply and connects to the spirit so strongly that it's clear no other dog who comes after will ever affect us in in the same way. Some call this their heart dog or soul dog. My soul dog was Mojo." N.W.


Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #15 : 12 Marec 2013, 16:30:05
Ne se igrat tako dolgo, da grata zafrustriran in ne tako na daleč, da lahko preizkuša skušnjave.  ;) Za začetek mogoče samo 2-5 ponovitev v radiusu metra ali dveh (če rad splene igračo je pač na povodcu ali v manjši ogradi/sobi). Pa nagrada s hrano (če mu je) pa spet čisto kratka sekvenca. Če ga imaš naštudiranega kaj mu je in kaj mu ni QL se temu prilagodiš. Igra mora bit FUN in to s tabo (seveda, če ti želiš takšno igro). Nič ni narobe s home-made igračami, če mu je kaj posebej ušeč. Npr. žoga zbasana v bombažno dokolenko (debelejše ''žabe'' lahko so že ponošene, zašite nazaj...psa ne bo motilo :P). Še vedno jo lahko žveči in stiska na drugi strani si pa ti ;) dokolenke so po navadi v paru, dokupiš dve poceni žogi in Voila - dve ident igrači  :) Psi imajo radi, da je ''strech'', statične vrvi jih znajo motit in nočejo cufat.
Seveda je igra za psa lahko BP tudi to, da samo uničijo (no saj to jim je prvobitni nagon ;)), če pa že ravno vodnik želi skupno igro je pa smiselno, da se še v tako ''neumno'' pasjo igro vključimo, pa pač sodelujemo v ''potamanjenju igrače''.  :D
Če bi kdo poslušal igro z mojim psicam  ::) one grrrrrr grrrrr aarrrrrr grurrrruuuu jaz dej jo, utrgi jo, primi, drži, ggrrrr, jaaaa, aaaahaaa, dej strgijo, na ti pomagam, pusti...trgaaaajjjj... ::) (pri tem lahko povem, da imajo spuščanje in prijemanje poštimano u nulo samo zaradi v začetku rednih menjav igrača - igrača ali igrača- hrana - igrača ter rednih ''zmag'' psa s takojšnjo menjavo za drugo igračo ali hrano...jo obsedeno nazaj direkt v roke ponujajo ''dej še'')

Lep pozdrav,
Lunette &Co.


airedale10

  • *
    • Prispevkov: 1.163
    • Točke: 0
Odgovori #16 : 12 Marec 2013, 16:58:55
Citiraj
Če bi kdo poslušal igro z mojim psicam  ::) one grrrrrr grrrrr aarrrrrr grurrrruuuu jaz dej jo, utrgi jo, primi, drži, ggrrrr, jaaaa, aaaahaaa, dej strgijo, na ti pomagam, pusti...trgaaaajjjj... ::) (pri tem lahko povem, da imajo spuščanje in prijemanje poštimano u nulo samo zaradi v začetku rednih menjav igrača - igrača ali igrača- hrana - igrača ter rednih ''zmag'' psa s takojšnjo menjavo za drugo igračo ali hrano...jo obsedeno nazaj direkt v roke ponujajo ''dej še'')
Točno tako je pri nas. :P In meni je seveda čisto normalno, potem pa mi najprej ni jasno, zakaj me ljudje čudno gledajo (tudi ko ga učim ko mu govorim da je ''majhen pes'', ''najboljši pes'' in podobne :D)...



Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #17 : 12 Marec 2013, 18:58:49
Točno tako je pri nas. :P In meni je seveda čisto normalno, potem pa mi najprej ni jasno, zakaj me ljudje čudno gledajo (tudi ko ga učim ko mu govorim da je ''majhen pes'', ''najboljši pes'' in podobne :D)...
Ja ne  :D sicer so se sosedje že navadli pa še vedno se nasmejejo, ko imam za sproščen klic namesto 'Seeeem'' pač ''muc muc muc'' in pa, ko najtamanjši pikici rečem ''sama dej sej si Vlka''  ::)
Tale ''seeem'' imam še iz klasike, pa ga, tudi če se potrudim, vedno izrečem zategnjeno klasično šolsko ::) hja se pozna nekaj kilometrine drilanja po poligonu.

Ne sam resno. Ljudje smo vokalna bitja (sploh ženske, a ne :D) in ogromno naše mimike pride šele z besedami. Psi razumejo ogromno več mimike telesa za sporazumevanje pa ''state of mind'' itd. In večini je res lažje to združiti. Torej z besedami si pomagamo do željene mimike in izrazja, ki ga psi razumejo. Seveda pri psih ki niso izrazito plašni. Torej za igro npr. si večina zram predstavlja ''kdo je bolj močen''...to avtomatsko izvajaš potem in se s psom bodeš v moči in tekmuješ z njemu. Morda celo povsem podzavestno  ;) Za razliko, če zraven psu govoriš (no mi se kar vživimo :P) ''lej plen, dajva gaaaaa jea''. Manjši preizkus za zabavo. :)

Lep pozdrav,
Lunette &Co.


čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #18 : 12 Marec 2013, 21:48:48
Pri moji je treba prav pazit, da se ne preveč razvnameš v igri, ker odneha, če maš ti energijo na polno in zavzetost. Mora biti človek bolj tih in nežen.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #19 : 12 Marec 2013, 23:30:54
Že že :) ampak se pa tudi ti z njo igraš manj v stilu ''moje je'' pa še second-hand psa imaš. Večina špil killerjev ki so pa samo ''samostojni umetniki'', ker so to lahko bili pa načeloma pali nekaj besed v drugačnem slogu. ;)
vem da je bil posnetek že vsaj parkrat objavlen pa vseeno  :D men je tok hecen ampak tako resnično  :D
http://www.youtube.com/watch?v=yzqs54qMgQA

Lep pozdrav,
Lunette &Co.


čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #20 : 13 Marec 2013, 09:22:26
Ja, tako nekako jo zmotiviram-ker kar je "prepovedano" je najslajše.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #21 : 13 Marec 2013, 16:09:54
 ;D zna bit, da si mogoče isto stvar predstavljama v malce drugačni obliki  ;)
Glede na tečaj oz. izbrano šolo (ter seveda ogrmno znanja, ki sta ga pridobili tako ali drugače) morda še nisi v živo videla točno tak način igre kot je na posnetku (opisan kot slab seveda) :) Ko imaš tu pa tam doma takega psa (iz take šole, ki uči točno to -becoming a bad dog trainer) je pristop ''mojeeee'' spuščanje pa ''puUUUsssstiiii'' ravno način kako ubit kvalitetno igro. Razno ;), če je kvalitetna igra to, da ti pes z vso močjo igračo strga iz rok in zmagoslavno zapusti ''krog igranja''  ter jo seveda po možnosti gre ubijat nekam zase ::) Žal imam priliko poznat nekaj inštruktorjev, ki so še danes prepričani o zmagi vodnika kot edini pravilni igri.

Seveda razni ''kdo je močen'' znajo tudi palit ampak še vedno najbrž konec koncev vajina pravila igre vsebujejo predvsem velik delež sodelovanja, načrtnega potrjevanja, ogromno občutka, koncentracije tudi s tvoje strani...tukaj besede res nimajo toliko pomena, ker je končen produkt feeling za igro predvsem s strani vodnika.  :)
Huh večino, ki se uči kvalitetne igre pa verjami, da zna zanesit tale ''moje je'' in grejo kar konkretno tekmovat v premagovanju psa ;)

Lep pozdrav,
Lunette &Co.


BlackDevil

  • *
    • Prispevkov: 896
    • Točke: 0
Odgovori #22 : 13 Marec 2013, 22:20:30
Včeraj sem mu dala novega zelo glasnega plišeka, dala sem mu ga v kuhinji on pa se je takoj pognal na ležišče da ga bo ubil v miru.

Danes je uničil žogo (žoga ni imela najbolj pametnega dizajna) - se je pa 15 minut matral s tem kako bi notranji del spravil ven.  ::)


Every now and then a dog comes along who is truly special, a dog who touches the heart so deeply and connects to the spirit so strongly that it's clear no other dog who comes after will ever affect us in in the same way. Some call this their heart dog or soul dog. My soul dog was Mojo." N.W.


TibiQ

  • *
    • Prispevkov: 2.060
    • Točke: 0
Odgovori #23 : 15 Marec 2013, 19:25:29
BlackDevil  :D Hehe.. jaz sem se tudi naučila kupovat primerne igrače. Ne smejo imet lukenj ali robov, ki jih je mogoče načet, ker tam se potem začne trgat in grickat in cufat in se vztraja toliko časa, dokler se ne zdemolira - edina izjema tu je srednji kong - svetlo moder in bel, za mladiče - tega ima moja psica že 6 let, je pa res, da ga ne uporablja za igro, ampak ji je res skledica za priboljške zjutraj, ko gremo od doma. Potem igrače ne smejo biti pretrde, ker take sploh niso zanimive. Trda plastika odpade, tudi rdeči Cuz - malo večji, ji je bil nezanimiv, ker ga je težko žvečila tako zaradi velikosti, kot zaradi trdote, nogic pa ni mogla zgrizt.  ??? Ne smejo biti premehke (razni latekski), ker gredo v dveh minutah. Ne smejo biti mali pliškoti, ker gre glava stran v enem dnevu. ::)



BlackDevil

  • *
    • Prispevkov: 896
    • Točke: 0
Odgovori #24 : 16 Marec 2013, 14:22:50
Vidim da imaš tudi ti dosti izkušenj s tem.   :D

Pri meni je tudi Kong Extreme edina igrača ki je ostala od časa ko je še bil mladič. Pa še to verjetno zato ker je pač nezanimiv.

Tejle igrači  na primer (boomer rugby) je spremenil dizajn potem se pa z njo ni več hotel igrat. (Namesto ročajev na obeh straneh je vrv na eni strani potegnil ven tako da je zdaj ročaj samo na tisti strani)



Skineez igrače, mehke iz lateksa (ala trixie) z ali pa brez polnila, plišeki itd. vse sem pobirala po celem dvorišču. Včasih je res grozno zgledalo ko sem kupila kakšnega realističnega plišeka in potem pred dovozom našla kakšno glavo.  ::)

Jaz vedno iščem neke zanimive igrače (poseben zvok, zelo glasne, zanimive oblike itd.). Tole JW sem kupila ker je na sredini imela plastiko (imitacija plastičnih steklenic ki jih imajo psi tako radi) ampak je bilo dovolj da je pes samo bolj močno stisnil in je bilo konec- na moje presenečenje mu je še vedno všeč kljub temu da ni nič notri.


Res upam, da jih bo nehal trgat. Brezveze da mu sploh kupujem igrače če so zanimive samo 5 minut (kolikor so pač v povprečju žive). Lunette se trudim da bi v krajših intervalih delala s njimi, ker se mi kar naenkrat osredotoči na šibke dele. Zunaj ga pa imam na slednem, če bi mu slučajno kaj na pamet padlo.

Zaenkrat sta Medved in Kača še živa upam da bo tako tudi ostalo.

Every now and then a dog comes along who is truly special, a dog who touches the heart so deeply and connects to the spirit so strongly that it's clear no other dog who comes after will ever affect us in in the same way. Some call this their heart dog or soul dog. My soul dog was Mojo." N.W.


Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #25 : 16 Marec 2013, 15:52:23
... ker se mi kar naenkrat osredotoči na šibke dele...
To pa pri vama je kaj?

Drugač pa berem, da se imate pestro  :) Lej, konec koncev, pes se zabava :D ti najbrž malo manj, ker igračo uniči hitrej kot ti spiješ kavo :D Ampak on je pa najbrž še vedno vesel.  ;)

Lep pozdrav,
Lunette &Co.


TibiQ

  • *
    • Prispevkov: 2.060
    • Točke: 0
Odgovori #26 : 16 Marec 2013, 21:32:44
Jaz sem se že navadila  ;D Kdaj ji zanalašč kupim ali dam kaj doma narejenega za uničit, od igrač, za katere želim da zdržijo, pa kupujem take, ki preverjeno zdržijo (RW žogice se kvečjemu kdaj izgubijo, sploh ko se igra z njimi več psov naenkrat in uporabljamo več žogic - potem kakšno kje pozabimo - sploh za te tamale ne vidiš ali jih ima pes v gobcu ali ne) ali pa jih preprosto spravim po tem ko se nehava z njimi skupaj igrat. Mi je pa ful smešno, ko kakšni obiski prinesejo darilo za kužka, pa pač ne vedo in so potem skoraj užaljeni, ko darilo po par minutah ni več v tisti originalni obliki  :D

Mimogrede, ko smo ravno pri igračah, uničevanju in sem načela še izgubljanje.. a se je komu od vas že zgodilo, da je pes "namenoma" menjal igrače z drugimi psi? Moja psica to počne že od malega - v zadnjem času sicer manj pogosto, ker tudi igrač ne vlačiva več toliko na sprehode. Na sprehod odnese neko igračo in jo nekje "izgubi", vendar na tem istem sprehodu najde neko drugo igračo. Pred leti sem imela občutek, da se nekako zmenijo kje si bodo pustili igrače za zamenjavo  ;D

No, glede igre pa ravno izkušnja z današnjega sprehoda s kolegico in njeno šnavcerko. Moja se je naveličala in se odločila da žogice ne bo več spustila, ampak jo bo rajši žvečila. Jaz pa potegnem iz torbe drugo žogico - psica še vedno nič. Se začnem igrat s psičko od kolegice in po drugem metu, je moja prinesla svojo žogico, mi jo vrgla pred noge in se vključila v igro. Včasih je marsikaj lažje z več psi  :)

Mimogrede.. a kdo ve v čem je hec - moja psica dostikrat reagira in se osredotoči na drugega psa rajši, kot na igračo. S to od kolegice sta prijateljici, se spoštujeta, si menjata igrače,.. ampak moji vsake toliko naredi klik v glavi in namesto da bi šla za žogico, gre za psom, ki z njo lovi žogico, ali pa ga gre blokirat in lajat vanj in ji je igrača zadnja briga. Saj to sicer ni problem.. se hitro zmenimo ali zmenita.. Me pa prav zanima v čem je finta, da to počne.



BlackDevil

  • *
    • Prispevkov: 896
    • Točke: 0
Odgovori #27 : 18 Marec 2013, 19:13:28
Ja saj verjamem da je vesel.  :P Ampak jaz bi raje da on žveka/uničuje stvari, ki jih lahko (kosti iz suhe kože, žogice itd)

Jaz sem popustljiva in on to dobro ve, po mojem samo čaka da si bom premislila in mu pustila da izvede svoj masaker.

Jaz si mislim da sem še imela srečo ker nisem dobila kakšnega terminatorja (psi ki uničujejo tudi Kong Extreme oziroma čisto vse kar dobijo v gobec + tisto s čimer si sami postrežejo) ne vem kaj bi s takim psom počela  :D

Every now and then a dog comes along who is truly special, a dog who touches the heart so deeply and connects to the spirit so strongly that it's clear no other dog who comes after will ever affect us in in the same way. Some call this their heart dog or soul dog. My soul dog was Mojo." N.W.


čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #28 : 18 Marec 2013, 20:35:04
Tako kot ljudje stiskamo v pesti antistresne žoge...tako je nekim psom zelo sproščujoče čvekarit, tak da moj "nasvet" kupi klasični rdeči kong, tak, da se bo vdal pod zobmi, sigurno se bo precej časa zabaval s tem.

Zato moji nonstop kupujem nobby žogica v žogici (majhni in veliki). Navadno imam dve na zalogi, pa vržem eno, potem drugo (ker je preveč mamljiva, da bi upoštevala pusti)....pa nekako gre. Konec sprehoda, pa zamenjam za priboljšek.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #29 : 19 Marec 2013, 17:26:39
Moja prejšnja je pa vse plišote pustila cele...edina uničena igrača pa je bil kong...črni in prevelik zanjo (manjši so šli še prej)...zdemoliran v 2urah moje odsotnosti.  ::)
Vsak si najde svoj hobi  :P

Hja lej, če si popustljiva...je edno to, da nehaš bit  ;D če seveda želiš spremenit to in, da vidiš, da je tu keč.
Sicer pa kot pravim - važno da uživa/ta. :)

Lep pozdrav,
Lunette &Co.