Maruša, začni lepo s celim piščancem (ali pa polovico), lahko tudi s kuro - se jih dobi v PP štacunah ceneje kot piščance. Zraven pa lahko potem daš še ekstra kakšna prsa brez kosti, če bi bil kakec pretrd. Torej recimo pol piščanca (ali kure) + prsa.
Tole s prsmi ni vratovi je verjeto mišljeno za manjše pse. Vrat je za večje pse okej samo če se celega piščanca drži (čeprav če sem poštena, ga je moj tudi že kdaj kar takega dobil, pa ni bilo nobenih problemov, prav tako perutničke - ampak on zadeve kar fino zgrize, ne golta).
Poskusi recimo 1-2 tedna samo piščanca, potem pa dodaj še malo jetrc in organov, tudi piščančjih (lahko tisto zapakirano jetra/srca/vranico vzameš). Če res hočeš naredit izločevalno dieto, pol je fajn vsaj 4-6 tednov vztrajat kar na piščancu. Brez skrbi, dolgoročno je sicer nujno, da pes dobi tudi rdeče meso in več raznolikosti, zaenkrat pa to ne bo nič škodilo.