Pred kakšnimi 3 meseci sem se javila, ko sva s cotonko začeli s surovo hrano. Imeli sva probleme s pretrdim blatom in izcedkom sveže krvi po kosteh.
Potem sva našli neko pravo kombinacijo in sicer od mesa jelen, od kosti sem v obroku dala pol perutničke in preostanek piščančje želodce in še enkrat na teden en obrok drobovine. Kljub temu je imela občasno še vedno kri in vsakič znova ko je iztrebljala sem se tresla, da bo spet kri. Po jelenu je tudi zelo temno blato, ker vsebuje meso veliko krvi, tako da težko vidiš pravo barvo blata.
Pred tednom, pa se je začela bolj intezivno praskati in drsati z ritjo. Ravno v nedeljo, ko je imela rojstni dan, pa se ji je ritka vnela do krvi. Mislila sem, da je problem losos, ki ga je jedla s polento (njena torta) in sva samo mazali ritko. Potem pa sem včeraj raje obiskala veterinarja, ki me je nadrl, če sem zmešana, da dajem psu surovo hrano in piščančje kosti!! Ima vnete paraanalne žleze in verjetno še globje v črevesje. Dobila je antibiotik za 14 dni. Tukaj vsi tako hvalite kako je surova hrana zdravilna, jaz pa sem že tako obupana, da sploh ne vem kaj naj naredim z mojo 4,1 kg cotonko. Predno sva šli na surovo hrano, sva bili na briketih, ker je enostavno surovo hrano zavračala (bruhala, driska) in paraanalne žleze je imela non stop vnete. Pri veterinarju sva bili na prvem čiščenju še predno je dopolnila 3 mesece! Non stop se je praskala, čeprav sva brikete menjale kot gate, ni bilo boljše. Tudi sedaj, ko sva na surovi hrani, se še vedno praska, vendar precej manj. Če po 14 dneh kure z antibiotiki ne bo boljše, bomo morali narediti dodatne preiskave in očitam si, da sem njena prebavila zafurala.
Sem popolnoma proti umetni hrani in nimam vesti, da bi morala preiti spet na brikete. Vendar kaj naj naredim? Kakšna ideja, izkušnja....hvala... sem res obupana