Res me zanima... Če je tvoje mnenje in pisanje utemeljeno ali pa je samo provokacija
Pa kak link od kje si vse to izvedela me tudi zanima
Nekateri tule imamo mogoče več kot 14 let, tako ,da kar se provokacije tiče v takih zadevah in temah... je skoraj da malo neukusno.
Linka ti pa ne morem dat... ker izvedela sem v 8ih letih šolanja in 3h letih dela v mikrobiološkem laboratoriju.
Bo dovolj utemeljeno
A lahko prosim poveš pri katerih delih?
Ja lahko si vzamem čas in ti naštejem vse parazite kateri so lahko prisotni v surovem mesu... bodisi v hrbtenjačah, koži, mehlem tkivu- možganih( kot si zgoraj napisala)
Lahko ti še celo opišem kako poteka odvzen vzorca in analiza.
kaj se pregleduje in kaj se ne.... Kaj se da ugotovit in kaj ne
kako se parazit prenese v drugega gostitelja , koliko mu je inkubacijska doba, kaj je posledica....
Ampak bi si morala vzet čas pa voljo pa verjetno tudi željo da te izobražujem v tej smeri
Pa bi porabila časa juhuhu...samo za parazite.
Pri bakterijah še niti blizu ne bi bila
Ampak to bi ti morala vedet...
( pa še kakšna tvoja somišljenica) kot goreča zagovornica takega načina hranjenja bi smatrala ,da si vsaj dvakrat toliko izobražena v tej smeri in seznanjena z vsemi možnimi potencialnimi zadevami, ki se nahajajo v mesu + da v nulo poznaš kemijsko sestavo posameznega živila ki ga daješ psu .
Sedaj bom pa jaz tebe vprašala : Ali je TVOJA teorija utemeljena... zgolj na osnovi linkov oz interneta ali je utemeljena strokovno skozi izobraževanje??
Določenih stvari se na internetu ne najde
... to veš ali ne ?
Ker "hrana" je gospodarska panoga, ki vrti svetovo gospodarstvo...
In bi tule lahko o lobijih, zavarovalniških zadevah, FS pregledih...itd itd razpravljali na dolgo in široko
dam ti pa link da se seznaniš z tipi parazitov
Zgolj parazitov. ( ko bom imela čas ti bom pa še najdla encime, pa bakterije in celo še viruse
https://humaworm.com/parasitetypes.html že iz tega boš na podlagi prebranega ven lahko našla tudi take, ki se potencialno nahajajo v surovem mesu katerega ti svojemu psu futraš.
Če te bo pa zanimal postopek ugotavljanja prisotnosti , in še kaj v zvezi s tem....
pa lahko vprašaš
pa če bom imela čas in voljo... ti mogoče še celo odgovorim
Pa še živiljsko tehnologijo zraven postopke , kako se zagotovi da take zadevce niso več prisotne v živilih.
Lunette
vidim , da si dobila strokoven odgovor na salmonelo v briketih.
(
pa Slimisa CM-ja pod nos )
Odgovor najdeš tule
http://www.youtube.com/watch?v=cqp4Rm1LuBo na 2:59.. ti pove
tam prišteješ "higijeno" in upoštevaš da gre za Silos+ razlčni letni časi- optimalno klimatski pogoji za uspešno razmnoževanje.
S tem ,da veliko mesa ki gre v tak postopek je sekundarnega... to pomeni ,da se iz prodajnih polic vrne nazaj v predelavo.
Ni stalnica.... se pa lahko zgodi.