Yorkshirski terier [yorkshire terrier]

Alya · 1716592

arieta

  • *
    • Prispevkov: 138
    • Točke: 0
Odgovori #4590 : 27 April 2010, 16:51:09









 
Pogodbo sem dala uradno prevest.
Mislim pa glede na Alenin odziv da sploh nimam garancije na dedne bolezni.

Prodan naj bi bil zaradi tega ker se je njim zdel prevelik,da vedno zase obdržijo najmanše v leglu.
POpolnoma sem  obupana in razočarana nad ljudmi da nimajo nobenega sočutja do bogih živali .Ali ni dovolj da se to dogaja  neredovniiškim  kužkam.

Vem nikjer ni 100% da se nemore nobenemu vzreditelju zgodit tudi če so starši pregledani za luksacijo patello in če so še toliko pošteni in vestni.
Apak v takem primiru pričakuješ od vzreditelja en korekten in pošten odnos.

Lordya bo operiran 13.5 10 v Topolščici pri dr Matkotu najprej na eni nogici .Po praznikih nesem izvide še do dr Zorkota .


Arieta šta vi mislite o dr Matkotu ,za svog pasa želim samo najbolje.
Zelo me je strah operacije da se nebi kaj zakompliciral in da se mi več ne zbudi iz nerkoze.

l-p



Osobno ne poznajem dr Matkotu i nisam nikada trebala njegove usluge ,ali znam da ga mnogi preporucuju i iz Hrvatske tamo idu na operacije !
Znate da vam nitko ne moze garantirati da ce pas dobro podnijeti narkozu ,nazalost ponekad se unatoc velikom trudu veterinara desi ono sto nitko od nas ne zeli ! Ali treba imati vjeru i nadati se da ce sa psom biti sve ok !

Zelim dati  savjet ljudima koji tek planiraju kupiti psa bilo koje pasmine jer u svakoj pasmini ima problema i nazalost svakakvih uzgajivaca !
1) dajte si vremena i nemojte kupovati psa od danas do sutra
2) kontaktirajte uzgajivaca osobno i nadite zajednicki jezik ,a ako to nije moguce nadite drugog uzgajivaca sa kojim cete moci vi bez posrednika komunicirati
3)pitajte da li garantira za eventualne genetske bolesti i u kom postotku ce pokriti troskove lijecenja ako do njih dode
 ali jos vaznije pitajte ga da li on radi testove na svojim psima !!!!
4)nemojte kupiti premlado stene iz vise razloga ....idealno je uzete stene u dobi izmedu 3 i 7mj starosti ...moze i starije ako je kod uzgajivaca dobro drzano i nije imalo traumaticnih iskustava
5) da bi sve to znali MORATE doci bar jednom kod uzgajivaca doma ,vidjeti njegove pse uzivo ,kada nisu dotjerani za izlozbe ,gledajte kako se ponasaju ,kako hodaju i kako su tretirani i drzani od strane uzgajivaca
....ipak kupujete psa za jako dugi niz godina ako dobro izaberete i kupite zaista zdravog psa !
Sretno !



nelli

  • *
    • Prispevkov: 268
    • Točke: 0
Odgovori #4591 : 27 April 2010, 17:13:01
Tinka nikoli si nebi mogla zamislit da si zmožna kaj takega napisat.  Bocitel sploh ni bilo zdraven  ko si ti meni pripeljala psa,Ampak Petvall in njen fant,

Ker je lordi imel težave z ušesi ste se enkrat  spotoma oglasile  pri meni  Ti , Bocitell in Petval in to je bilo vse .

Ti si meni po emeilu napisala da imam garancijo  na dedne bolezni in da nima prepovet vzreje.

Na ostalo kar si napisala sploh nimam besed.

Za vzrejni mi je popolnoma mar ,nikoli nigdar nebi vrnila mojega psa  ,pa če bi mi Alena  dala najlepše pse iz svoje psarne  .

Tudi če bi imel nevem vse možne dedne bolezni nikoli  in nigdar  ga nebi vrnila .

Moj kuža je meni kot moj otrok in zamojo družino pomeni vse. In zanga bomo poskrbeli ni važno koliko košta.

Če te zanima Lordiyeva kartoteka jo imaš pri Zaninoviču in Matkotu vse piše kake težave je imel in kaj ga čaka

Zelo žalostno Ko misliš da laho komu zaupaš in misliš da je pošten  in da lahko pričakuješ en pošten odnos se ti takole vse obrne.

Jaz se nimam česa sramovat , sramota bo zate in  vzrediteljico.

Raja se posvetim mojemu kužiju ,ker ga čaka teška operacija .

Bog je velik prej ali slej se ti bo vrnilo .
 






botticelli

  • Vzreditelj
  • *
    • Prispevkov: 2.785
    • Točke: 4
Odgovori #4592 : 27 April 2010, 19:01:17
Mislim da tole obračunavanje nikakor ne sodi na forum. Verjamem pa tudi da Tinka sigurno ni hotela nobenemu namerno prodati psa ki nebi bila zdrav, tako da se mi zdijo obtoževanja v to smer neupravičena. Je pa res da mogoče nebi smela napisati vsega kar je napisala/rekla.

Mislim da je krivda tukaj izključno na strani vzrediteljice in je ona edina oseba, ki jo lahko upravičeno karkoli obtožuješ. Težko verjamem da starši Lordyja nimajo težav z pogačicami, glede na to da je luxacija pri Lordiju tako huda. Kot rečeno, tudi moja Tara ima luksacijo na obeh pogačicah, ampak na srečo operacija ni bila potrebna in živi srečno življenje.

Žal še vedno mislim, da vzrediteljica nebo odreagirala kot je etično pravilno, mogoče se pa lahko vsi, ki bodo prebrali ta forum kaj naučijo iz tega in se bodo ognili v velikem loku vzrediteljev, ki ne opravljajo osnovnih zdravstvenih testov - velja tako za vzreditelje pri nas kot v tujini.

Vsekakor želim da bo operacija potekala brez težav, Matko je res strokovnjak in če bi kam peljala psa z tako težavo, potem bi ga k njemu.


Honey

  • Gost
Odgovori #4593 : 27 April 2010, 19:59:06
Ne glede na vse napisano: če bi bila vzreditelj jaz in da se to zgodi psičku iz moje vzreje, bi ABSOLUTNO povrnila vse stroške, ki bi jih mel lastnik z zdravljenjem, operacijami, ipd.! Ne vem, zelo nesramno se mi zdi, kako je odreagirala ta Čehinja. Mater, pa saj ja gre za kužka iz njene vzreje in nenazadnje tudi za njen ugled, če je že kao tako FUL AH IN OH DOBRA IN USPEŠNA VZREDITELJICA in kao najboljša v Evropi.

Ne vem, meni se to zdi zelo nesramno od človeka - LJUBITELJA ŽIVALI. Žal, moje mnenje je, da ta ženska gleda vse samo skozi denar (če ne bi blo tako, bi prav gotovo vsaj poskušala pomagati oz. bi opravljala vsaj te res osnovne zdravstvene teste), o srčni kulturi še ta ženska nikoli ni slišala. Mene bi na njenem mestu bilo sram - zelo sram.

Kar solze se mi potočijo v očke, ...preprosto ne razumem kako so ljudje lahko takšni - tako sebični, tako grabežljivi, tako brezbrižni, tako ohhh kaj vse bi še napisala, pa itak ne bo imelo učinka !

Ampak veš Nelli, na žalost in morda nekoga srečo je tako, da se vse enkrat povrne in vsak tak človek slej ko prej dobi nazaj porcijo. Ker, to kaj ti psi (živali nasploh) vračajo nazaj ni poplačljivo z nobenim denarjem in bogastvom tega sveta, če se lahko tako izrazim.

Ne obstoji zastonj rek ali kako bi se izrazla, ki pravi: "" A dog is the only thing on this earth that loves you more than he loves himself " Josh Billings

Držim pesti, da bo z Lordyem vse v redu v prihodnje in da bo vse operacije in karkoli bo revček že mogel prestati, dobro prestal. V to ne dvomim, saj iz tvojih pisanj in vsakega normalnega človeka izhaja, da bo za (svojega) kužka poskrbel v najboljši možni meri.

Lp




Denina

  • *
    • Prispevkov: 46
    • Točke: 0
  • Tori
Odgovori #4594 : 27 April 2010, 20:45:58
Ljube pesjanarke, žal je prišlo do hudih besed, škoda.


Jaz ravnam drugače, nikoli nisem bila jezna na vzreditelja in mu verjamem, da ni za nič kriv, da smo pač imeli smolo. Sam pa svojih kot vem tudi ni pregledoval za pogačico. Alergija se je pri Tori pojavila že pri 3 mesecih, za pogačico pa smo zvedeli pri njenih 5 ali 6 mesecih. Vem, da bi jo lahko vrnili, a smo se odločili, da jo obdržimo, saj jo imamo radi in ji je pri nas najlepše. 
Res pa smo po dogovoru zato plačali 300 evrov manj, a še vedno več  kot Nelli.

Tinka, res si se ponudila, da pomagaš, a mi smo hoteli zdravnika blizu (no ja, tudi Topolšica je kar nekaj iz Ljubljane). Pa vseeno hvala, Tinka. Ko berem forum, vidim, da si dober človek in da rada pomagaš, zato te je to vse zelo prizadelo. Hotela si najboljše, zdaj pa očitki. Pa tudi vem, da je Matko naredil vse najboljše in se je res potrudil. In mu tudi v naprej zaupam. Je pa takoj rekel, da ima Tori neverjetno tanke kostke, vagala je le 1500 g. In morda se plastična vez zato ni dovolj raztegnila. Je pa zdaj boljše.

Nelli je drug tip človeka in jo je zgrabila sveta jeza, ker jo je strah, pa še stroški bodo veliki. Tudi njo razumem. A, ko bo bolj premislila, bo videla, da ji ni nihče podtaknil bolnega kužka. Se pač zgodijo tudi hude stvari. Tudi otroka vsak želi zdravega, pametnega, lepega, veselega, a se žal vsem ne izteče tako. Pa ga imajo radi. In, če ob tem krivijo druge, so zraven še jezni. Jeza pa ne pomaga nikomur. Zato, Nelli kar korajžno, vse bo še dobro.

Lepo se imejte, vsem hvala za podporo. Pozdravčki vsem, uživajte in cenite življenje, ki je žal včasih tudi tudi "oblačno," a znamo ravno zato ceniti, ko je sončno.

En glasen hov, hov od Tori za vse male medvedke, ops, yorkije.

http://denina.moj-album.com/

Za dva groša fantazije v žepu moraš le imet, pa že delaš coprnije, da vse lepši je ta svet.


Gigosy

  • Vzreditelj
  • *
    • Prispevkov: 663
    • Točke: 0
Odgovori #4595 : 27 April 2010, 21:53:18
Pogodbo sem dala uradno prevest.
Mislim pa glede na Alenin odziv da sploh nimam garancije na dedne bolezni.

Prodan naj bi bil zaradi tega ker se je njim zdel prevelik,da vedno zase obdržijo najmanše v leglu.
POpolnoma sem  obupana in razočarana nad ljudmi da nimajo nobenega sočutja do bogih živali .Ali ni dovolj da se to dogaja  neredovniiškim  kužkam.

Vem nikjer ni 100% da se nemore nobenemu vzreditelju zgodit tudi če so starši pregledani za luksacijo patello in če so še toliko pošteni in vestni.
Apak v takem primiru pričakuješ od vzreditelja en korekten in pošten odnos.

Lordya bo operiran 13.5 10 v Topolščici pri dr Matkotu najprej na eni nogici .Po praznikih nesem izvide še do dr Zorkota .


Arieta šta vi mislite o dr Matkotu ,za svog pasa želim samo najbolje.
Zelo me je strah operacije da se nebi kaj zakompliciral in da se mi več ne zbudi iz nerkoze.

l-p




Nelli kar se tiče dr. Matkota se nimaš česa bati, on je namreč za to področje največji specialist in bo kuža sigurno, glede na težave ki jih ima, v najboljših rokah.


dolicamm

  • *
    • Prispevkov: 17
    • Točke: 0
Odgovori #4596 : 28 April 2010, 07:21:27
Nelli-kot pravi Gigosy-dr. Matko je zagotovo najboljši ortoped v celi Evropi; kar se tega tiče-ne imej strahu...Seveda držimo pesti za tvojega Lordija !!!! In tudi ti se drži !!!!!
Kar se tiče ostalega-se pridružujem Arieti-kupujte kužka pri vzreditelju-ne pa prek posrednika !!! In ne po "znižanih" cenah-te so vedno sumljive !!!!!
Tinka-tebi pa svetujem da prodajaš plaščke in podobno-ne pa yorkije iz znanih linij izpod cene...Oglasov je bilo že nekaj-redno spremljam oglasnik-in vsi ti kužki niso primerni ne za razstave (velikost je le pretveza !!!) ne za vzrejo...Razlog pa tiči ravno v zdravstvenih deformacijah...Žal...
Alena je res v svetovnem vrhu...Ampak takšnega kužka kot je Lordi zagotovo ne bi prodala "doma"...Njej niso potrebni oglasi, ne posredniki; verjemite...Razen če je s kužkom kaj narobe-kot je bil primer pri Nelli...
Nimam besed; res ne...Sama sem vzreditelj te pasme in sem šokirana,resnično !
Toliko je pisanja na tem forumu...Pametnih nasvetov in vsega...Zame je tole zgolj preprodaja; na žalost...In pa tudi čisti "nateg"-podtikanje -ljudem, ki so žal še vedno zelo naivni....Posledice seveda trpijo ravno ti, pa kužki seveda...
Nelli-resnično ti stojimo ob strani !!!!!



arieta

  • *
    • Prispevkov: 138
    • Točke: 0
Odgovori #4597 : 28 April 2010, 07:26:00


Gledajte nije iskljucivo uzgajivac kriv -ne mislim sada o ovom slucaju ,vec opcenito kada se desi da pas ima neki genetski predisponiranu bolest  jer vecina uzgajivaca yorkica ( posto to nije strogo obvezno!!) ne rade testove na zdravlje psa  i sada ako nas par radi testove  to ne moze spasiti cijeu pasminu  ,a i mi moramo negdje ici na parenja ako zelimo napredovati ...i sta sad a...odemo na parenje sa sampionm ,lijepim psom ali ne znamo da on ima patellu jer se manji stupanj patelle cesto prostim okom ne vidi ! I  makar nasa zenka ima test i sve je ok .....ona osteni bebe koje kasnije neke imaju patellu ...i pitanje je tko je tu kriv? Ali uzgajivac kojoi uredno radi testove o ima svoju liniju unazad par generacija definitivno moze sa vecom sigurnoscu dati garanciju ,a to ne moze kada ima 1-3 zeneke i pari sa tudim muzjacima jer zaista je sve moguce !
Pogledajte samo koliko je novo registriranih uzgajivaca yorkia unazad nekoliko godina ,a da ne znaju dovoljno o samoj pasmini ,a kamoli o mogucim problemima!!! Vecina se njih ukljucila u uzgoj iskljucivo iz materijalne koristi na koju racunaju sa minimalnim ulaganjem u pse ,a kada vide da i sa minimalnim ulaganjem imaju dosta tekucih troskova onda se trude jos manje i gledaju samo sto povoljnije spariti pse i isto tako cim prije prodati stenad da imaju sto manje troskove ! Ali zanimljivo je da bas takvi uzgajivaci privuku mnoge ljude jer kao nikome rodovnica ne treba kada ionako ne misle ici na izlozbe pasa ...hmmm...i tako prica ide u krug!
Osobno mislim da bi krovna organizacija FCI trebala uvesti pravilo da svaki pas prije nego ide u daljnji uzgoj mora proci odredene testove i tada bi masa uzgajivaca samo mogli staviti kljuc u bravu i zatvoriti uzgajivacnicu ili prijeci na stanc yorkia bez papira !
Nije bilo lako na pocetku moga uzgoja jer sam kupila  izlozbenog yorkica za velike novce -a u biti zo je bio pas sa patellom ....i  nikada ga nisam koristila u daljnjem uzgoju ,ali sam jako puno izgubila jer smo u njega  dosta ulozili i pas je postao  sampion -dakle sve je moguce !
 Srecom pa ne zivim od prodaje pasa i imam obzirom na broj pasa malo legala jer sam na tom psu imala ako gledamo na novac veliki gubitak! A uzgajivac od kojeg sam psa kupila nije ni okom trepnuo ...nije mu bilo niti zao ...nije ponudio neku naknadu ...bar da mi je dao drugog zdravog psa u pola cijene jer tu se nije radilo o 1000€ ili manje ...vec o puno visem iznosu !
 A kada se sve to desilo odlucila sam ako nastavim dalje jer bilo je teskih trenutaka u kojima sam rekla -mozda bolje da prestanem - davati cu sve od sebe i u uzgoj cu pustiti samo sasvim zdrave pse ,a ljudima koji uzmu psa cu dati pisanu garanciju sto znaju oni koji imaju moje bebe  i  znaju da u ugovoru pise vrlo precizno koje i kolike troskove lijecenja snosim  i iako to nije utjeha ako pas bude bolestan pomaze da znas da je netko ipak na tvojoj strani i uvida teskocu situacije i voli svoje bebe!
Ali gledajte sa strane uzgajivaca  -nije da nekoga branim - vecina ljudi trazi psa za kucnog ljubimca i ne zeli platiti puno ,tocnije zeli platiti sto manje ,a uzgajivac ima troskove  . I zato se vecina uzgajivaca okrenula proizvodnji velikog broja stenaca koje onda prodaje u vrlo mladoj dobi za male novce jer masa ljudi to trazi,a onda se svasta desi sto je vec pisano na hr.forumima o nekim uzgajivacnicama  koje su prodale isto malene pse koji su cak i uginuli!!
Znate ono zakon trzista -ponuda i potraznja !!
A ,ljubav ...hmmm kod masovnog uzgoja se definitivno izgubila ako je ikada postojala !
Zato svi mi u zivotu imamo izbor  ,a kazem nije isto kupiti kaputic pa da ti ga netko donese ili zivo bice !!! Idite sami pogledati psa ,uzgajivaca ,popricajte i donesite svoj sud o cijeloj situaciji i tek onda odlucite hocete li tom uzgajivacu pokloniti povjerenje i kupiti psa od njega ili necete-nemojte preko trece osobe dogovarati psa  !
Nije problem ako vam netko preporuci uzgajivaca ali nemojte da ta osoba za vas pregovara i uzima psa koji ce biti vas clan obitelji !!!Ali neka vas ne vodi samo cinjenica da je stene beskrajno slatko ...jer svi maleni psici su neodoljivi !



petval

  • *
    • Prispevkov: 447
    • Točke: 0
  • LOU-LOU
Odgovori #4598 : 28 April 2010, 08:33:53
IZVEN KONTEKSTA  ;D ;D ;D

YORKIJADA BO 8.5. POTEKALA NA KD TABOR TAKO DA VSI KI SI ŽELITE NAŠE DRUŽBE MI JAVITE LAHKO NA ZS, VEČ NAS BO LEPŠE BO  ;D ;D ;D

KOMAJ ČAKAM-PRAVI LOULOU  ;D :P ;D ;D



nelli

  • *
    • Prispevkov: 268
    • Točke: 0
Odgovori #4599 : 28 April 2010, 13:18:01
Dolcemina  hvala za tvoje besede

Arieta se strinajm za vašmi besedami.



nelli

  • *
    • Prispevkov: 268
    • Točke: 0
Odgovori #4600 : 30 April 2010, 23:50:15
TINKA

Tebi zelo zamerim ker sem te imela za pošteno punco iz teh emeil iz teh se vidi da nisi bila poštena , .?zakaj taka dvoličnost.

 MOJ  Email  :Pozdravljena hvala ti za slike,preden si mi poslala sem gledala slike na tvoj album in sem videla Lordia v kletki zdrugimi kužki in se mi je kar zdelo da je on, ima zelo lepo glavico neki posebnega nebi ga mogla zgrešit,koliko je star sedaj??Kar se tiče hrane ,će boš kupla isto kakor je dozdaj imel  pol vzami 1kg ,počasi ka bom navajala na  Kanuba,  Hils ali pa Roal canin,, točno še nevem,radi bi da ima čim bolj kvalitetne brikete kaj misliš?Ali so kakšni pogoji glede vzreje,sa vsak slučaj prašam še enkrat???????????????

TVOJ  EMEIL: Joj hrano sem pozabla al itak je v LJ lahko dobiš. Mislim da je RC. Niso nobeni pogoji za vzrejo lahko ga tud rastavljaš ker je res kvaliteten . No pa se slišimo jutri v SLO. Pa kaj boš prišla v MB al n


MOJ EMAIL .Kako to da ima  vzrediteljica 700 eur ceno za mladiča ali je samo zaradi tega ker bo bolj temen, ker sem slišala , da ima precej višjo  za svoje mladiča


 TVOJ EMAIL:Ja tud pri nas je kriza in ljudi niti nimajo denar za pse a ne. Seveda če ni bi bla kriza bi bil kuža ziher 1000 eu !!!



nelli

  • *
    • Prispevkov: 268
    • Točke: 0
Odgovori #4601 : 01 Maj 2010, 12:56:39
Jaz mislim da taj mladick bo vec tamnejsi in ko odrasel bo imel okrog 2,8kg . Visino pa ne vem. Taj mali se ni prodan ker verjetno polno ljudi ne ve , da slab ugriz ni nic takega specialnega , edino to , da pac kaksen krat strli jazicek psu van, men je to pa ljubko. Je kar dosti pogosto videti  to pri jorkih. Taj pa bo imel okrog 1,8 kg. To pa je zame kar dosti prijaznejsa tezina recimo. Ce ne mislite rastavljat itak van ni pomebno da bo pac pas vzrejni al ne. Ali to je samo vasa odlocba. Zmeraj ste dobrodosla pri gospi Bystrianske ,vse kuzke vam rada prikaze



nelli

  • *
    • Prispevkov: 268
    • Točke: 0
Odgovori #4602 : 01 Maj 2010, 13:16:15
Popolnoma se strinjam z dolicom,to je čisti nateg in  zavajanje naivnih ljudi naj bo rodovniški ali nerodovnški

Punce vi pa same sedaj presote

Stari izrek pravi  Resnica ima kratke roke ,Laž ima dolge noge



petval

  • *
    • Prispevkov: 447
    • Točke: 0
  • LOU-LOU
Odgovori #4603 : 01 Maj 2010, 19:51:14
PASJE RADOSTI TRALALALALA......   ;D ;D ;D





IN NAŠA NOVA PRIJATELJICA IZ AMERIKE ISABELA.... ;D ;D ;D






Tinkapletinka

  • *
    • Prispevkov: 334
    • Točke: 0
Odgovori #4604 : 02 Maj 2010, 10:25:19
Jooooooooj Neli pa daj pomiri se že !!! Vse kar sem ti imela za povedat sem ti že napisala prošli link in ostalo potem na meil !!!! Moj zadnji meil je bil da me lahk tožiš in pika . Jaz se nimam več kaj s tabo pogovarjat in ti ne bom več niti pisala na to temo. Vzemi vse papirje od zdravnika in pridi na rastavo v Portorož do Alene in mene al pa na bilo kakšno drugo rastavo ker tudi gospa Alena nima kaj skrivat in bo tudi naprej prihala na slovenske rastave.
Mislim da lih takšnoj vzrediteljici ni potrebno prodavat bolne kužke in si kvarit svoj ugled zarad par euro.
Še enkrat poudarjam da si lahko sama šla gor in si izbrala mladička in se natačno zmenila znjo osebno !!!

Če bi bla kak preprodajalec pa bi imela vsak mesec oglas za nerodovniške pse ki bi prodajala brez pogodbe in ostalih obveznosti a ni tako ?!

Tvoj Lordi je imel baje nekaj z ušesi , pol pa si rekla alergijo pol pa srčno napako in še do zdej nisem vidla nobenih potrdil od veterinarja in zdej še patelo !
Zanimljivo da NOBEDEN iz legla ni imel do zdej še nič od tega  ::)
Za to te prosim da vse kar maš prineseš osebno na rastavo pa da vidimo kako in kaj in kdo je tle v pravu. Razumem daje češka malce daleč al 1 urco vožne do Portoroža boš valjda zdržala.

Brat od Lordija živi v MB in bojo verjetno prišli tudi na jorkiado pa se lahko tudi tam ti in ostali prepričate o njegovo zdrastvenom stanju  ;)

Za vsih ostalih ki tle napadajo "POCENI" jorke iz češke pa dodajem link o številu psarn u SVETU iz vsake države posebi kot ma lepo pregledno ena vzrediteljica na svojoj strani navedeno    :    http://www.yorkshire.cz/cz-odkazy.htm
Pa mislim da je očigledno zakaj so pri nas take cene !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Če mi kdo neverjeme ma seveda pravico do svojga mišljenja in me ma še naprej za preprodajalko in bilo kaj druzga.
S tem pa končujem to temo ker nima časa za take bedarije ker če itak nekdo neverjame ne boš ga prepričal. Najlaže je krivit druzga za vse .
Še zmeraj bom naprej zagovarjala nakup rodovniškega jorka pred brezrodovniškim al seveda lahko kupite po sreči ki jo je imela Petval brezrodovniško samičko ki bo lepa in zdrava in tud lahko rodovniški jork lahko zboli al je grd. Takšno pa je življenje nažalost.

LP Tina


kalsang

  • *
    • Prispevkov: 1.781
    • Točke: 3
Odgovori #4605 : 02 Maj 2010, 11:05:41
Tinka, zakaj si pisala v mailih takrat, ko je nelli kupovala psa, da je oh in sploh lep, primeren za razstave in vzrejo, če naj bi ga vzrediteljica prodala po tako nizki ceni, ker ni bil perspektiven? Zakaj je zdaj tvoja zgodba tako drugačna kot takrat?



dolicamm

  • *
    • Prispevkov: 17
    • Točke: 0
Odgovori #4606 : 02 Maj 2010, 11:50:17
Popolnoma se strinjam s Kalsang. Sedaj je zgodba povsem drugačna,...
Čehi imajo kužke še vedno od 1000 € naprej-kvaliteni mladički pa so od 1500 € naprej. Na bolhi so bili vedno oglasi znanih linij po smešnih cenah...Razlog ??? Že znan. Samo žal ljudje tega ne vedo. In še vedno trdim, da je to "natega" in zavajanje !!!!
Prav nikogar ne obsojam...Pravijo, da je po "vojni" vsak heroj...
Predlagam, da se resnično dobite-in pogovorite-in najdete eno skupno rešitev-seveda Lordiju v prid !!!!!
 



botticelli

  • Vzreditelj
  • *
    • Prispevkov: 2.785
    • Točke: 4
Odgovori #4607 : 02 Maj 2010, 11:58:37
Še moja pripomba. V tujini se da dobiti kvalitente rodovniške mladičke za hobby tudi po nizkih cenah, od 500€. To je recimo v primeru, da je kuža res premajhen ali prevelik in ni primeren za vzrejo in razstave. Tako da cena 700€ je popolnoma korektna za hišnega ljublječka, posebno še so starši neznani, ne glede na to iz katere psarne izhaja.
Alena ima poleg nekaj razstavnih predvidevam še cel kup vzrejnih psic, ki se nikoli niso razstavljale in so tam da producirajo mladičke. potomci teh psic sem pa prepričana da se tudi na češkem prodajajo za ceno okoli 500€ - ali pa še manj.


kalsang

  • *
    • Prispevkov: 1.781
    • Točke: 3
Odgovori #4608 : 02 Maj 2010, 12:12:13
Naj mladič stane 2000, 1000 ali 500 evrov, kupec mora vedeti, kaj kupuje. Seveda mora tudi sam narediti domačo nalogo, ampak vsakršno zavajanje iz kakršnih koli razlogov s strani vzreditelja ali posrednika je nesprejemljivo, prav tako sprenevedanje, ko pes zboli.

Imeti par vrhunskih psov za razstave in več psic za "produciranje" mladičev je zame popolnoma nesprejemljivo. Takšnih vzrediteljev je več, tudi pri moji pasmi, pa še zdaleč niso cenjeni in spoštovani. Jim ne pomaga noben šampionat njihovih paradnih psov. Gre za navadno šteparijo ne glede na to, da imajo tudi ti manj kvalitetni psi rodovnike. Nenazadnje gre za namerno rejo manj kvalitetnih psov ne samo po izgledu, temveč tudi zdravstveno.



Gigosy

  • Vzreditelj
  • *
    • Prispevkov: 663
    • Točke: 0
Odgovori #4609 : 02 Maj 2010, 12:18:01
Še moja pripomba. V tujini se da dobiti kvalitente rodovniške mladičke za hobby tudi po nizkih cenah, od 500€. To je recimo v primeru, da je kuža res premajhen ali prevelik in ni primeren za vzrejo in razstave. Tako da cena 700€ je popolnoma korektna za hišnega ljublječka, posebno še so starši neznani, ne glede na to iz katere psarne izhaja.
Alena ima poleg nekaj razstavnih predvidevam še cel kup vzrejnih psic, ki se nikoli niso razstavljale in so tam da producirajo mladičke. potomci teh psic sem pa prepričana da se tudi na češkem prodajajo za ceno okoli 500€ - ali pa še manj.

Botticelli se strinjam, ampak žal večina teh vzrediteljev, ki prodaja mladičke po taki ceni, NE DELA nobenih zdravstvenih pregledov na svojih psih, ki jih uporabijo potem za vzrejo!!! Žal! Vsakdo se mora sam odločiti ali raje kupi mladička katerega starši so zdravstveno pregledani vsaj za tiste osnovne bolezni katerim je pasma podvržena in zanj plača nekoliko več in s tem zmanjša možnost, da bo kupil mladička s podedovano boleznijo na minimum ali pa plača za mladička, katerih starši niso pregledani manj in prevzame riziko za tako odločitev nase.


dolicamm

  • *
    • Prispevkov: 17
    • Točke: 0
Odgovori #4610 : 02 Maj 2010, 12:24:39
Glede cen se seveda strinjam. Mislila sem zgolj na znane linije; na perspektivne mladičke. Za Lordija pa je bilo rečeno, da ga je možno razstavljati in pariti. In to je natega !!!!
Sedaj ima vsak svojo zgodbo, vsak svoja stališča...
Ampak poanta vsega pa je-da človek, ki kupi kužka-pričakuje,da bo le-ta zdrav...Sploh ;če je obljubljeno vse, kar je bilo v tem primeru...



Gigosy

  • Vzreditelj
  • *
    • Prispevkov: 663
    • Točke: 0
Odgovori #4611 : 02 Maj 2010, 12:45:17
Glede cen se seveda strinjam. Mislila sem zgolj na znane linije; na perspektivne mladičke. Za Lordija pa je bilo rečeno, da ga je možno razstavljati in pariti. In to je natega !!!!
Sedaj ima vsak svojo zgodbo, vsak svoja stališča...
Ampak poanta vsega pa je-da človek, ki kupi kužka-pričakuje,da bo le-ta zdrav...Sploh ;če je obljubljeno vse, kar je bilo v tem primeru...


Absolutno se strinjam! Vendar mi v tej zgodbi še vedno ni povsem jasno kaj je bilo Neli povedanega s strani vzrediteljice in kaj s strani Tinke. Kolikor sem prebrala nekaj postov nazaj (mail posredovan Neli s strani vzrediteljice) naj bi vzrediteljica Neli povedala, da psiček ni primeren ne za razstave in ne za vzrejo ampak izključno za hišnega ljubljenčka. Informacije, pridobljene s strani Tinke se s tem ne skladajo. Tega ne razumem. Ali to pomeni, da si dobila 2 različni informaciji????
V končni fazi pa sploh ni pomembno, kajti tudi če je bil Lordi kupljen izključno za hišnega ljubljenčka, se pričakuje da bo zdrav. Vzrediteljica je v mailu napisala, da je bil itak prodan za hišnega ljubljenčka in jo ne zanima, če je pes sedaj bolan, kot da je pa sedaj opravičena prodaje bolnega psa pač zato, ker je bil prodan samo za ljubljenčka????!!!!!


dolicamm

  • *
    • Prispevkov: 17
    • Točke: 0
Odgovori #4612 : 02 Maj 2010, 13:10:45
Seveda je sedaj iz tega nastalo več zgodb; vsak zagovarja svojo plat...
Ampak Nelli ni želela razstavljati; želela je le zdravega kužka...In to me žalosti, da Alena ne prevzame odgovornosti...Oziroma žalosti me to, da ji ni popolnoma nič mar-in da je tako na kratko odslovila Nelli...
Žal se po vsem tem res vidi, tako kot pravi Kalsang-da je to za nekatere zgolj  "proizvodnja"; in čisto nič drugega....
Nikogar ne zagovarjam; nikogar ne obtožujem...Žalosti me, da vedno kužki potegnejo "ta kratko"...
Seveda pa Nelli popolnoma razumem..Ona bo imela sedaj stroške, da pa ne govorim o temu, da gledaš bitjece, katerega vzljubiš, kako trpi....



kalsang

  • *
    • Prispevkov: 1.781
    • Točke: 3
Odgovori #4613 : 02 Maj 2010, 13:21:47
Absolutno se strinjam! Vendar mi v tej zgodbi še vedno ni povsem jasno kaj je bilo Neli povedanega s strani vzrediteljice in kaj s strani Tinke. Kolikor sem prebrala nekaj postov nazaj (mail posredovan Neli s strani vzrediteljice) naj bi vzrediteljica Neli povedala, da psiček ni primeren ne za razstave in ne za vzrejo ampak izključno za hišnega ljubljenčka. Informacije, pridobljene s strani Tinke se s tem ne skladajo. Tega ne razumem. Ali to pomeni, da si dobila 2 različni informaciji????
V končni fazi pa sploh ni pomembno, kajti tudi če je bil Lordi kupljen izključno za hišnega ljubljenčka, se pričakuje da bo zdrav. Vzrediteljica je v mailu napisala, da je bil itak prodan za hišnega ljubljenčka in jo ne zanima, če je pes sedaj bolan, kot da je pa sedaj opravičena prodaje bolnega psa pač zato, ker je bil prodan samo za ljubljenčka????!!!!!

To sporočilo vzrediteljice je nelli prejela zdaj, ko jo je obvestila, kako je z Lordijem in kolikor razumem tudi potem, ko ji je Tinka sama na tem forumu svetovala, naj obvesti vzrediteljico in da bo ta zagotovo prevzela stroške zdravljenja. Potem, pa se je Tinkina zgodba spremenila...

Kaj je vzrediteljica povedala nelli pred nakupom in če sta sploh bili v stiku (kot kaže je bila glavni vir informacij posrednica Tinka) pa ni jasno. Jasno je samo, da je Tinka naredila kar nekaj reklame za tega mladiča, zdaj pa bi se rada oprala vsakršne odgovornosti. To res ni fer!

In ja, to, da psa prodaš kot ljubljenčka, pet kvalitete, vsekakor ni izgovor za dedne bolezni in okvare! Vzreditelj in posrednik sta odgovorna za takšen nateg. Na koncu pa seveda potegnejo ta kratko tisti, ki niso nič krivi, v tem primeru Lordi, ki je sad nepremišljene vzreje (šteparije).

Bruh.

PS: Še nekaj me zanima. Tinka je v enem od svojih postov pisala o vitaminskem sirupu, s katerim na Češkem zdravijo patelo pri psih, češ, da je operacija popoln nesmisel. Meni se zdi popoln nesmisel vitaminski sirup. Je še kdo kdaj slišal za kaj takega ali gre še za eno bučko vrle posrednice?




botticelli

  • Vzreditelj
  • *
    • Prispevkov: 2.785
    • Točke: 4
Odgovori #4614 : 02 Maj 2010, 13:25:27
Lahko rečem, da verjetno več kot 90% ˝svetovno˝znanih in uspešnih vzrediteljev, ki imajo ne vem koliko uspešnih razstavnih psov, ima doma veliko vzrejnih psic. Ker če vzrejaš z eno ali dvema samicama, posebno pri pasmi ki ima malo število mladičev, nikoli neboš znan in imel ne vem koliko šampionov iz svoje vzreje.
Meni ta način nikakor ni všeč in ne podpiram tega. Žal pa je to kruta resnica. Eni vzrejamo zato, ker nam je pasma všeč in imamo nek idela pasme in nam je to hobi, veliki večini je pa biznis in so psi kot osebki nepomembni. In nam ki smo v vzreji iz popolnoma drugačnih razlogov, in nam je važno zdravje psov in delamo teste, ki niso zahtevani in dejansko izbirano kombinacije tako da ja dobiš najboljše mladičke ... nikoli ti ne more potem biti jasno, kako ima lahko kdo sobo z kletkami od tal do vrha in pse ki preživijo svoje življenje v kletki.

Malo off topic, vsekakor pa en nasvet - tudi če ti kdo pomaga kupiti psa, je fajn da gremo osebno po kužka in da se sam prepričaš kako in kaj je. Ni vse zlato kar se sveti.
In ne glede zakaj je pes prodan, mora biti zdrav. Se lahko seveda zgodi kaj nepričakovanega, ampak v tem primeru je potrebno odreagirati pravilno.

In ja, vzreditelj ki testira svoje pse ima pravico da postavi višje cene. Žal pri nas še vedno testira premalo vzrediteljev, z nekaj svetlimi izjemami :)


arieta

  • *
    • Prispevkov: 138
    • Točke: 0
Odgovori #4615 : 02 Maj 2010, 14:16:54
Botticelli ,ne slazem se sa tobom oko toga da ako zelis biti uspjesan i poznat uzgajivac moras imati masu pasa koju drzis u kavezima !
Da bi bio uspjesan uzgajivac moras prvo i osnovno voljeti pse ,a ne novac na prvom mjestu ,a onda moras dati cijelog sebe u uzgoj ,a ne pariti kako mnogi pare -neprovjereno ,sa psima bez zdravstvenih testova ,pa do atipicnih primjeraka pasmine !
Za dobar uzgoj covjek treba imati smisla kao i za sve drugo u zivotu..mora biti entuzijast i raditi srcem ,ali i razumom .....mora imati jako puno znanja , stalno uciti i razvijati se kao uzgajivac!
I cak kada radis sve kako treba moze se desiti problem kod nekog steneta ,ali onda ako si prvo i osnovno posten covjek ,a onda i uzgajivac koji drzi do ugleda svojih pasa i naravno svoga pokusat ces zajedno sa vlasnikom bolesnog steneta naci najbolje rijesenje !
U tome se razlikuje uzgajivac od "uzgajivaca" kojem je masa pasa pred kvalitetom i pred samim dobrobitom pasmine !
A ,iskreno nije mi zao kupaca koji cak ni ne odu osobno uzgajivacu domama kako to mozda grubo zvucalo i kupe bice koje ce sa njima jako dugo zivjeti na nekom parkiralistu ili pitaj Boga gdje
Treba ici kod uzgajivaca doma ,vidjeti pse ,uvjete u kojima psi zive jer samo to je dovoljno da covjek shvati  koliko se  brige ,truda i ljubavi ulaze u pse i kada vam je sve jasno odlucite hocete li vjerovati tome covjeku-uzgajivacu ili ne  !!!!
!



Gigosy

  • Vzreditelj
  • *
    • Prispevkov: 663
    • Točke: 0
Odgovori #4616 : 02 Maj 2010, 14:41:07
Botticelli ,ne slazem se sa tobom oko toga da ako zelis biti uspjesan i poznat uzgajivac moras imati masu pasa koju drzis u kavezima !
Da bi bio uspjesan uzgajivac moras prvo i osnovno voljeti pse ,a ne novac na prvom mjestu ,a onda moras dati cijelog sebe u uzgoj ,a ne pariti kako mnogi pare -neprovjereno ,sa psima bez zdravstvenih testova ,pa do atipicnih primjeraka pasmine !
Za dobar uzgoj covjek treba imati smisla kao i za sve drugo u zivotu..mora biti entuzijast i raditi srcem ,ali i razumom .....mora imati jako puno znanja , stalno uciti i razvijati se kao uzgajivac!
I cak kada radis sve kako treba moze se desiti problem kod nekog steneta ,ali onda ako si prvo i osnovno posten covjek ,a onda i uzgajivac koji drzi do ugleda svojih pasa i naravno svoga pokusat ces zajedno sa vlasnikom bolesnog steneta naci najbolje rijesenje !
U tome se razlikuje uzgajivac od "uzgajivaca" kojem je masa pasa pred kvalitetom i pred samim dobrobitom pasmine !
A ,iskreno nije mi zao kupaca koji cak ni ne odu osobno uzgajivacu domama kako to mozda grubo zvucalo i kupe bice koje ce sa njima jako dugo zivjeti na nekom parkiralistu ili pitaj Boga gdje
Treba ici kod uzgajivaca doma ,vidjeti pse ,uvjete u kojima psi zive jer samo to je dovoljno da covjek shvati  koliko se  brige ,truda i ljubavi ulaze u pse i kada vam je sve jasno odlucite hocete li vjerovati tome covjeku-uzgajivacu ili ne  !!!!
!


Arieta mislim da si narobe razumela kar je napisala Botticelli. Ona hoče povedati, da ima večina tisith vzrediteljev, ki vzredijo veliko šampionov, doma ogromno število psic, ki jih uporabljajo za vzrejo. Če imaš ti doma 5 psic nikoli ne boš mogel vzrediti tako veliko število šampionov kot če jih imaš 40. Seveda je od celotne vzreje takih vzrediteljev potem še vedno samo peščica tistih, ki postanejo šampioni ampak, glede na veliko število mladičev, ki jih sproducirajo, je seveda tudi precej šampionov. In ti šampioni se potem objavljajo in kažejo na razstavah, ostala množica psov, ki pa niso tako kvalitetni so pa pač doma na kavčih in jih nihče ne vidi. V končni fazi pa se vidi samo to kako zelo veliko šampionov je tak vzreditelj vzredil.

Kvaliteta vzreje seveda nima nobene veze s tem, da psi živijo ali ne živijo v boksih, Botticelli hoče samo povedati, da pri teh vzrediteljih, ki imajo tako množico psov za vzrejo ti psi živijo po boksih. To je seveda posledica ogromnega števila psov, ki jih je nekako potrebno "pospraviti".


arieta

  • *
    • Prispevkov: 138
    • Točke: 0
Odgovori #4617 : 02 Maj 2010, 14:49:45
Ispricavam se ako sam pogresno razumjela .
Sampion se stvara ...ok...potrebna je kvaliteta psa ali u danasnje vrijeme masa pasa na izlozbama pobjeduje jer su taj dan u toj klasi bolji ali to ne znaci da su visoko kvalitetni  ....a sto vise idete na izlozbe imate vecu sansu da pas postane sampion slicno je kao i sa fakultetom koji zavrsavaju najuporniji  !
Ima jako puno super pasa koje vlasnici ne izlazu u toj mjeri ,i nemaju mnogo sampionata ali su daleko kvalitetnji predstavnici pasmine od ovih drugih sa puno titula .
Za mene kada odlucim sa kojim psom cu pariti uopce ne igra ulogu da li pas ima sampionat ili nema ,nego kakve je on kvalitete ,da li je zdrav i kakve stence producira !



nelli

  • *
    • Prispevkov: 268
    • Točke: 0
Odgovori #4618 : 02 Maj 2010, 14:57:32
Zelo semi roke tresejo ko tole pišem , da se moram toliko dokazovat da me je TINKAPLETINKA ogulfala KUPOPRODAJNO POGODBO je TIna  v svojih emejlih  v svoj prit spremenila ,Glede garancije in prepoved vzreje kar je dokazano z njenimi imeili .

Jaz za to psarno sem izvedla  na tem formu .

17 .1.2009 sem šla na pasjo raztavo ,dam je bilo kar nekaj psaren ki so raztavljali yorkije ,tudi njena je bila ampak nič posebnega se nisem znjo pogovarjala ,ker neznam ne agleško ne češko, oprašala sem po slovensko koliko so teški  in jih požala in povedala je da doma ima šteneta in to je bilo celi konktakt kar sem jaz sploh imela z njeno psarno.

Nekaj časa po tistem sem vidla na bolhi TINKINPLETINKA oglas iz te psarne da se prodajata dva Yorkija za LOrdya je pisalo Lahko ga raztevljete ali vztrejatev  ali imate za hišnega ljubljenčka.

IN tako sem jaz KOnktaktrirala TINKOPLETINKO Z Alenno nisem imela nikakeršne kontakte glede prodaje pogodbe ali česar drugega .

SEm  mnenja da je TINA ogulfala   mene in ALeno kar dokazuje z svojo izjavo na temu formu.





 



Gigosy

  • Vzreditelj
  • *
    • Prispevkov: 663
    • Točke: 0
Odgovori #4619 : 02 Maj 2010, 14:59:10
Ispricavam se ako sam pogresno razumjela .
Sampion se stvara ...ok...potrebna je kvaliteta psa ali u danasnje vrijeme masa pasa na izlozbama pobjeduje jer su taj dan u toj klasi bolji ali to ne znaci da su visoko kvalitetni  ....a sto vise idete na izlozbe imate vecu sansu da pas postane sampion slicno je kao i sa fakultetom koji zavrsavaju najuporniji  !
Ima jako puno super pasa koje vlasnici ne izlazu u toj mjeri ,i nemaju mnogo sampionata ali su daleko kvalitetnji predstavnici pasmine od ovih drugih sa puno titula .
Za mene kada odlucim sa kojim psom cu pariti uopce ne igra ulogu da li pas ima sampionat ili nema ,nego kakve je on kvalitete ,da li je zdrav i kakve stence producira !

S tem kar si sedaj napisala pa se absolutno strinjam!!!