Ne vem lahko novo temo odprete,sicer sodi bolj pod navadne igrače...ampak vseno.Prestavite,če je na tem

.
Meni je super igrača frizbi

.Mi smo ga imeli nekaj časa...pa ga je naša pošast toliko časa nosila okoli,da se je izgubil

.Je pa super za razgibanje psa

.Ima pa lovljenje frizbija tri dele.Met,ulov,prinašanje.Najbolj zanimiv je seveda ulov.Nekateri psi počakaj,da frizbi pade na tla in ga poberejo,drugi ga ujamejo brez skoka,tretji spet s skokom.
Naučiti pesjanarja,da ujame frizbi v letu se seveda da.Psu držite frizbi na dglavo in ga spodbujajte,da ga zagrabi tako,da s epovzpne na zadnje tačke ali malce skoči.Pri tem ga zelo pohvalite in nadaljujte.Kmalu bo pokapiral,da ob ulovu skoči.Seveda to uveljajte kasneje ,da se pes navadi in razvije občutek za ugriz in skok.
Ob prinašanju pa je zaželjeno znanje ukaza "prinesi" in pa "spusti".Pri povelju "spusti" lahko trgujete za kakšno drugo igračko

.Pri vsakem uspešnem spuščanju ga nagradite z novim metom.S časoma bo pes sam spustil frizbi in komaj čakal na nov met.
Pri povelju "prinesi" pa na začetku lahko trenirate s kakšno drugo igračko in kasneje preidete na frizbi.
Ko bosta tako vodnik in pes že vajena metanja frizbija lahko mečete z različnimi oblikami meta (za hrbtom,med nogami,nazaj itd.).Psa dajte v povelje sedi in nekateri psi,ki so v lovljenju frizbija že profesjonalci bodo sčasoma s položaja rok ugotovili smer leta.
Metanje frizbija je večini psom v veliko veselje.Iz lastnih izkušenj lahko rečem,da se frizbiji iz blaga bolje obnesejo,saj ga pes lažje prime in si težje poškoduje zobe.Je pa seveda odvisno od psa do psa.
Seveda pa je potrebno paziti,da pes nima kakšnih zdravstvenih težav---težave z okostjem,dobro razvite mišice.
Pa veliko užitkov

Pa še to:Avtorica besedila (to je preurejeno in skrajšano) je Danica Simončič,Vir za zgodovino frisbija: Wikipedija
Vir: mojpes.net