Vidim da je cartkan, ampak brezveze govoriš nekaj,res
Jaz mam mačko, oziroma moja mama jo ima, odkar sem se preselila. In je taka mešanka, da večje mešanke ni bilo nikoli nikdar
Pa jo mam najraje od vseh mačk na svetu, pa vedno jo bom imela, in zame je ona super. Je pa res, da smo jo dali sterilizirat, zato ker je mešanih mačk že dovolj, pa ne samo mešanih, potepuških..Saj veš kako je z mačkami, da jih je res polno teh vandravk, ki so se pač na tak način priborile do življenja
Torej, ko sem bila majhna sem imela mešančka. Pa mi bo vedno ostal v lepem spominu, leprav nismo vedeli kako se bo obnašal, glede na to, da nismo vedeli ne kdo je mama in ne kdo je ata
Cenim ljudi, ki skrbijo za mešančke, to ni lahka naloga, zahteva veliko truda, prav tako kot vzgajati čistokrvnega psa. Vsaj po mojem.
Kar se tiče nastanka pasem, imaš popolnoma prav. Tako so nastale pasme. Ampak, kaj je res potreba da ustvarjate nove??'Sicer pa, mešanje pasem ni nobena amerika, nihče ničesar ne odkriva, ustvarja, ampak brezveze meša
Razumem tvoje stališče, tudi jaz sem vedno mnenja, da je moje zame najboljše, in preko tega ne grem, ampak...je res potrebno takšno mešanje? Psi res niso ničesar krivi, večina mešancev je super prijaznih in veselih ter vdanih gospodarju, ampak, moraš pa se zavedati, da to niso vsi...Pa še to, z mešanci po mojem tudi v večini primerov ni nič narobe, so pač ponesreči spočeti in zdaj so tu. Prav tako si zaslužijo dobrega gospodarja in vse to bla bla...Ampak, pojdi enkrat na obhode po azilih slovenije, pa poglej kakšni kosmatinci so tam v večini. Jaz vem, sem bila. Prav mešanci
Pa to niso krivi oni sami, ampak ljudje ki večno hrepenimo po čistih, lepih psih. Eni pač ratajo takšni, da so res smešni, zato pristanejo v azilu. Ali pa mešanec z nemškim ovčarjem, ki noče lajat in zato pristane v azilu. Ravno zato, ker z mešanjem uničujejo karakteristike pasme in s tem se uničuje trud ogromno ljudi, ki pa svoje pse načrtno parijo z partnerji, ki jim ustrezajo, tako pasemsko, kot tudi da niso rodovniško povezani
Poznam mešanca, nevem med čem, ker mi ni podoben nobeni pasmi, ime mu je Mali, ker je majhen, in je faca stoletja, vesel, prosto se sprehaja po vasi, pride pozdravit, nikoli nikomur nič žalega..potem pa poznam rodovniškega cucka, ki pa se vedno ko grem mimu spravi na mene, da je enkrat že dobil šus v glavo
torej, mešanci so lahko isti kot rodovniški, oziroma ne isti, podobni po uslužljivosti, veselju, razigranosti in vsemu ostalemu kot pa rodovniški
ALI ME ZDAJ KONČNO KDO RAZUME? ali se moram spet po nepotrebnem zagovarjati, ker pač nekdo misli, da bi dala pobit mešance??? kar seveda nebi!