Na kratko, netoleranca in alergijske reakcije na vso možno hrano (je nismo mogli prav določit, testi itak pokažejo samo trenutno stanje) - verjetno zato, ker nisem hranila z briketi, ki jih je priporočila vzrediteljica, ampak sem se šla eksperimetiranje. Bilo mi je lepo in korektno povedano in svetovano, naj ostanem na tistih briketih, nisem bila zavedena ali kaj podobnega, ampak očitno njegova prebavila niso bila pripravljena na druge vrste hrane. No, sčasoma smo pogruntali, kaj mu ustreza in je problemov bistveno manj oz. nič, poleg tega dosti takih netoleranc izzveni ko je pes star 2-3 leta, upam, da bo tako tudi pri nas. Ker pač tudi za v prihodnje vem, da bom hranila z različno hrano, bom pozorna, da bodo mladiči spoznali vso možno hrano že v leglu.
Kot drugo smo imeli displazijo komolcev (tudi kolki so C), kjer pa je spet težko določit, koliko je to bilo že prirojeno, koliko pa smo k temu prispevali sami (spet, druga hrana od priporočene (količina glukozamina/hondroitina?) - čeprav je šlo vseskozi za kvalitetno hrano; preveč gladka tla, ko je norel po njih in mu je drselo). Od vseh testiranih mladičev v leglu je menda on edini, pri katerem se je to zgodilo. Se sprašujem, če ima kaj veze tudi to, da je bil skoten najmanjši in najšibkejši, ali pa je bil to zgolj slučaj. Vsekakor, zdaj sem pozorna na možnost displazije in bom v prihodnje mladiča takoj pri 6 mesecih dala poslikat, ne glede na rodovnike/kolke/komolce staršev in linij za nazaj in tudi ne glede na zunanje fizične znake.