Bullmastifi napadli človeka!

MIŠA · 609149

Tadeja

• *
Odgovori #960 : 14 Februar 2010, 11:00:45
Karmen, imaš prav...  ??? Glede tega primera je toliko nerazjasnjenih vprašanj in bolj, ko vrtaš, več vprašanj se pojavi.

"Odgovoren si za tisto, kar si udomačil..." (A. de Saint-Exupery)

masyka

• *
Odgovori #961 : 14 Februar 2010, 12:21:46
Na linku http://www.mojpes.net/modules/pomoc/article.php?storyid=215 lahko podpišete peticijo za pravno državo, prijazno ljudem in živalim. Mislim, da bo tudi jutri na agility tekmi to možno pri Jean, prav tako pri meni v Kinoteki v Ljubljani, kjr je ob 13. uri predavanje o odgovornem lastništvu.

Peticijo boste lahko podpisovali tudi v trgovini Smrček na Malem trgu 5 v Ljubljani.

LP, Maša

"Za vedno si odgovoren za tisto, kar si udomačil." (Mali princ)

TibiQ

• *
Odgovori #962 : 14 Februar 2010, 16:21:28
Samo dejstvo, da sta prisla dva resilca ne pomeni nujno da je bilo vpletenih vec oseb. Na tak klic se pac lahko odzove vec intervencij hkrati, sploh ce niso zasedeni.

Saj ne recem, po eni strani je prav, da se takole razmislja v vse strani,.. ce se ne bi, bi vse skupaj slo pod preprogo, po drugi strani se mi zdi pa vse skupaj ze kar malo absurdno in se bojim, da zna prevec nekriticnega napletanja celo skodit. Bojim se, da bo s casom izzvenelo oz. potihnilo tako, kot je izzvenela "svinjska gripa".  :-\

Drugace se pa pridruzujem Niki, glede odnosa ljudi do nasih psov. Prav zares se velikokrat sprasujem kje nekateri zivite. Sama se z mojo, kar veliko mrcino, ki bi jo potencialno lahko uvrstili med "nevarne pasme", gibljem po razlicnih koncih Ljubljane in okolice, pa se vedno dozivljam samo prijetne komentarje. Ravno vceraj na sprehodu na Roznik sva bili delezni en kup prijaznih nasmehov in pozitivnih komentarjev in vprasanj.

Tudi mi je zanimivo, da sva srecali 90% spuscenih psov. Moja je bila sicer privezana, pa ceprav je v takem okolju povsem neproblematicna, ravno zato, ker v tem kriticnem casu ne zelim dodatno provocirat neljubiteljev, ampak nekako sem imela obcutek, da se ljudje izven takih in podobnih forumov, ne ukvarjajo kaj prevec s tole zadevo. Zalostno, po eni strani.

anas

• *
  • Lu
Odgovori #963 : 14 Februar 2010, 16:52:12
15. člen
Prepovedana ravnanja so:
– zbadanje živali, stiskanje, natezanje ali zvijanje delov telesa živali, obešanje, če ne gre za strokovne posege, udarjanje, potapljanje ali drugačno dušenje živali, metanje, suvanje ali namerno povoženje živali ter spolna zloraba živali;

4. člen
Mučenje živali je:
– vsako ravnanje ali opustitev ravnanja, storjeno naklepno, ki živali povzroči hujšo poškodbo ali dalj časa trajajoče ali ponavljajoče trpljenje, ali škodi njenemu zdravju;

Poglejte, kaj so včeraj objavili v Dnevnikovem Objektivu: http://www.dnevnik.si/tiskane_izdaje/objektiv/1042337257  >:(

Meni ni nič več jasno ??? Sem poslala uredništvu mail z linkom do zakona o zaščiti živali, s prošnjo naj popravijo napako.

Na linku http://www.mojpes.net/modules/pomoc/article.php?storyid=215 lahko podpišete peticijo za pravno državo, prijazno ljudem in živalim.

Zelo dobro napisano. Upajmo, da nas čimveč podpiše.

anas

• *
  • Lu
Odgovori #964 : 14 Februar 2010, 16:56:19
Drugace se pa pridruzujem Niki, glede odnosa ljudi do nasih psov. Prav zares se velikokrat sprasujem kje nekateri zivite. Sama se z mojo, kar veliko mrcino, ki bi jo potencialno lahko uvrstili med "nevarne pasme", gibljem po razlicnih koncih Ljubljane in okolice, pa se vedno dozivljam samo prijetne komentarje. Ravno vceraj na sprehodu na Roznik sva bili delezni en kup prijaznih nasmehov in pozitivnih komentarjev in vprasanj.

Tudi jaz. :) Nekateri me celo prigovarjajo, da naj jo spustim ::)
Res pa je, da imam pasmo, ki je ne bi nihče prištel med ti. "nevarne"

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #965 : 14 Februar 2010, 17:10:25
Citiraj
ampak nekako sem imela obcutek, da se ljudje izven takih in podobnih forumov, ne ukvarjajo kaj prevec s tole zadevo. Zalostno, po eni strani.

Hvala bogu. Če bi se, nam res ne bi bilo več za živet.

TibiQ

• *
Odgovori #966 : 14 Februar 2010, 18:34:06
Hvala bogu. Če bi se, nam res ne bi bilo več za živet.
Ja, sem napisala po eni strani. Ta vidik, ki si ga napisala je eden pozitivnih, drugi vidik je, da je vse preveč potencialno nevarnih psov zato se vedno spuscenih, da ne pobirajo iztrebkov niti s plocnikov in shojenih poti,.. in dajejo tisoč in en razlog za komentarje tistim, ki psov ne marajo.

Irena, mimogrede, imaš ZS.

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #967 : 15 Februar 2010, 09:24:58
Kopiram iz tega linka: http://www.jutarnji.hr/ljubljana--psi-koji-su-rastrgali-dr--sasu-baricevica-bili-su-seksualno-zlostavljani/560466/

Navodno je još jedna osoba ozlijeđena u toj nesretnoj garaži, a pronađen je i okrvavljeni ženski ogrtač koji je pred TV kamerama odnesen s mjesta nesreće. Postoje tvrdnje da se ta druga osoba iz Oržanove 11 odvezla u osobnom automobilu. Također, navodno su tamo pronađeni i tragovi sperme. Kako, a Sašo je rođen kao žena pa nije imao penis? Nije valjda ta druga žena... Novi krug “dimnih bombi” ili ovoj jezivoj priči zaista još nema kraja?

A je bilo to omenjeno kje v naših časopicih ali tv pa sem jaz spregledala???

irzi

• *
Odgovori #968 : 15 Februar 2010, 20:40:13

"I did then what I knew then, when I knew better, I did better."
Maya Angelou

_Dakota_

• *
  • - Če ne tvegaš,ni vredno živeti! -
Odgovori #969 : 15 Februar 2010, 21:14:41
Kopiram iz tega linka: http://www.jutarnji.hr/ljubljana--psi-koji-su-rastrgali-dr--sasu-baricevica-bili-su-seksualno-zlostavljani/560466/

Navodno je još jedna osoba ozlijeđena u toj nesretnoj garaži, a pronađen je i okrvavljeni ženski ogrtač koji je pred TV kamerama odnesen s mjesta nesreće. Postoje tvrdnje da se ta druga osoba iz Oržanove 11 odvezla u osobnom automobilu. Također, navodno su tamo pronađeni i tragovi sperme. Kako, a Sašo je rođen kao žena pa nije imao penis? Nije valjda ta druga žena... Novi krug “dimnih bombi” ili ovoj jezivoj priči zaista još nema kraja?

A je bilo to omenjeno kje v naših časopicih ali tv pa sem jaz spregledala???

am, nekateri smo bolj trdi za hrvaščino .. bi se dalo prevest? sicer nekaj sem razumela ....  :-[

isla

• *
  • ash
Odgovori #970 : 15 Februar 2010, 21:27:08
Neverjetno, še nikoli ni nihče prosil za prevod angleških strani?! SIcer pa ne piše nič tako novega razen, da sumijo prisotnost še ene osebe, ostalo pa so natolcevanja hrvaškega rumenega tiska. Je treba vedet za kakšen časopis gre.

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #971 : 15 Februar 2010, 21:53:19
Neverjetno, še nikoli ni nihče prosil za prevod angleških strani?!

No kdaj pa že ;) Meni se to, da nekdo ne razume hrvaško en zdi nič takega. Najbrž je precej pogojeno tudi z generacijo.

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
Odgovori #972 : 15 Februar 2010, 21:54:36
Ja anglesko se uci(mo) v soli, hrvasko pa niti ne 8)

battito animale

isla

• *
  • ash
Odgovori #973 : 15 Februar 2010, 22:05:42
No ja potem pa si te dva stavka očitno res zaslužita prevod!  ::)

"Domnevno je bila v tej nesrečni garaži poškodovana še ena oseba, najden pa je tudi okrvavljen ženski "kopalni plašč", ki so ga z mesta nesreče odnesli še preden so tja prišle tv kamere. Pojavljajo se trditve da se je ta druga oseba z Oražnove 11 odpeljala v osebnem avtomobilu. Prav tako so tam domnevno našli tudi sledove sperme. Kako je to mogoče, če je bil Sašo rojen kot ženska in ni imel penisa? Da ni slučajno ta druga ženska... Novi krog "dimnih bomb" ali pač tej strahotni zgodbi še ni videti konca?"

Kar se mene tiče, se izključujem iz te debate, ker se vsi tule ukvarjajo le z novimi umazanimi detajli  namesto, da bi se pogovarjali o tem kako bomo zaščitili tako lastnike kot pse pred pasjemrzneži, ki po tem dogodku rastejo kot gobe po dežju oz so jim sedaj zrastla krila, pa si dajejo duška z razno raznimi komentarji.
Pa da ne bo pomote, o tem se je seveda treba pogovarjati, ampak mislim da je tole pasji forum z podforumom pes in okolica ne pa politični čvek.

Tadeja

• *
Odgovori #974 : 15 Februar 2010, 22:09:29
Po zadnjih podatkih so pasja trupla izginila z VURSa.  ??? Ta država mora biti pa res gnila...

"Odgovoren si za tisto, kar si udomačil..." (A. de Saint-Exupery)

lupus

• *
Odgovori #975 : 16 Februar 2010, 10:06:08
osebno me zanima,kje je uradno stališče KZS v tem primeru.Ali se moramo res
sprenevedati do onemoglosti?Stališče vzrejne komisije,komisije,ki je ocenjevala.koliko
so ti psi nevarni in ne nazadnje kako je možno dati pozitivno mnenje RR.da so psi varno
nameščenii.Ne vem,kako tem strokovnjakom ni jasno,da pes,ki je enkrat bill uspešen pri
ustrahovanju človeka,ne bo ostal samo pri prvem.Samo vprašanje časa je,kdaj se bo
ponovilo drugič tretjič itd.,vendar bo vsakokrat huje.

KARMEN

• *
Odgovori #976 : 16 Februar 2010, 10:50:24
To, kar se je tokrat zgodilo, je popolnoma normalna reakcija vsake živali, ko ji je povzročena bolečina. Odvisno je le od velikosti, moči in pasemskih značilnosti živali. To pomeni, da bi to lahko storil katerikoli pes in v bistvu nima veze s preteklimi dogodki, oziroma prejšnjimi napadi psov. Prepričana sem, da če psi ne bi bili spolno zlorabljani, ampak bi živeli "normalno" življenje, se ta dogodek ne bi pripetil.
Žal mi je le, da jim prvič niso uspeli najti druge, sposobne in "kinološko izobražene" in izkušene nove skrbnike, kjer bi posamično lahko živeli in dočakali spodobno starost.

_Dakota_

• *
  • - Če ne tvegaš,ni vredno živeti! -
Odgovori #977 : 16 Februar 2010, 15:06:07
Po zadnjih podatkih so pasja trupla izginila z VURSa.  ??? Ta država mora biti pa res gnila...

no, histoloških preparatov verjetno nio ukradli .. vsaj upam  :-\ res, ta država je podn vseh podnov  >:(

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #978 : 16 Februar 2010, 15:15:17
Ni res, to ni normalna reakcija na bolečino. Ali je genetsko, da se ne zna ustaviti ko enkrat začne, ali pa je posledica dolgotrajnega hudega mučenja. Za varno življenje v novih domovih je bilo že 2006 prepozno.
Tudi ni res, da so psi napadali ZATO, ker so bili krdelo. Psi v krdelu ne počnejo stvari, ki jih kot posamezniki nikakor ne bi. Pes, ki kot posameznik nikoli ne grize, tudi v napadu krdela ne bo. So pa kot krdeli veliko učinkovitejši, predrznejši in vztrajnejši.

Od umazanih podrobnosti, ki pravzaprav nobenega nič ne brigajo, pa od razno raznih teorij zarot mi je že orenk slabo. Histološke preparate oz. vzorce za toksikološke preiskave so policaji veterinarjem vzeli, trupel pa niti ne rabijo več. Prikriti se kaj dosti zdaj več niti ne da, če je bila takrat v garaži še kakšna oseba, se bo to tudi izvedelo. Dejstvo pa je, da se javnost o podrobnostih preiskave niti pri najhujših zločinih ne obvešča sproti, ponavadi pridejo podrobnosti na dan na sojenjih.

Edino, kar je pri vsem skupaj še zanimivo je to, kaj so na kraju zločina počele osebe, ki tam niso imele kaj početi in zakaj ni bilo oseb, ki bi tam morale biti.

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #979 : 16 Februar 2010, 15:25:53
in kdo so osebe, ki so tam bile bile, pa so se uspešno potuhnile ali izginile kljub hordi policistov in ostalih tam za trakom prisotnih ......

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #980 : 16 Februar 2010, 15:29:15
ja pa še to je zanimivo, kako ti trije pasji junaki niti v registru nevarnih niso bili vpisani. A si predstavljaš, kako hitro bi bil notri moj ali tvoj, ki bi tako za hec enega dosti tečnega mimoidočega uščipnil za peto?

BojanD

• *
Odgovori #981 : 17 Februar 2010, 17:01:50
TVSLO1 - OMIZJE - Na sporedu: sreda, 17. 2., ob 23.15

Napovednik: Bo Slovenija po tragičnem napadu bulmastifov na njihovega lastnika prepovedala nekatere pasme psov? Ali nevarne pasme sploh obstajajo ali so nevarni le lastniki? Bi morali lastniki morebiti nevarnih psov opraviti psihološke teste? O novi zakonodaji s tega področja, sobivanju človeka in psa, kateri psi so primerni za katere ljudje, kako pogosti so napadi psov na ljudi in kako pogosto ljudje zlorabljajo ter zanemarjajo pse, pa tudi o tem, kako so psi pogosto res najboljši človekov prijatelj, saj rešujejo življenja. S strokovnjaki kinologi, psihiatri in drugimi v Omizju.

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
Odgovori #982 : 17 Februar 2010, 17:54:11
TVSLO1 - OMIZJE - Na sporedu: sreda, 17. 2., ob 23.15
Na pravo uro so dali. ::)

http://samchica.com
http://samchica.com/sammy

"Qei me amat, amat et canem meum." - St. Bernard

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #983 : 18 Februar 2010, 13:48:05
No tko, zdej se pa ve, kakšen bo predlog za omejitev števila psov (no vsaj okvirno). Kot sem predvidevala, najbolj butasta možnost: trije psi do 40cm ali dva nad 40cm (obstaja še manj verjetna možnost v kilah in še malo možni dodatek, da mora biti vodnik od psov težji za 30 kil)

Glede na to, da očitno novi zakoni lahko veljajo tudi za nazaj, se lahko navadni lastniki psov (ki niso vzreditelji in ne tekmujejo) samo še butajo z glavo ob steno, ker so bili tako butasti, da so svoje pse cepili, čipirali in s tem vpisali v register.

Danes je v Poletu en fin članek na pasjo temo (Psi rabijo meje od Maje Prijatelj) tam lepo piše, kako je zgledalo v Nemčiji (pa še kje drugje tudi) ko so prepovedali določene pasme (tudi tam je bilo podobno kot pri nas: en kretenski diler je imel pitbula in asta, oba sta že večkrat napadla in bi po zakonu morala biti vedno in povsod na povodcu in z nagobčnikom, lastnik se tega ni držal, psa bi mu morali že zdavnaj vzeti, pa ju niso, v parku sta ubila otroka - in hopsla nov zakon. In so morali nič krivi lastniki svoje pse takpoj oddati, nazaj so jih dobili šele, če so opravili ne vem kakšne teste in plačali negravžno visoko takso. tako visoko, da je vsi niso zmogli in so celo po cajtengah zbirali denar.

Aja, Matoši in podobnim pa ne morejo preprečiti preprodaje zaradi prostega pretoka blaga in storitev.

Nika

• *
  • Buda
Odgovori #985 : 18 Februar 2010, 14:17:20
Omejitev bo veljala za osebo ali na gospodinjstvo?

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #986 : 18 Februar 2010, 14:21:52
Gospodinjstvo seveda (oz, kot je napisano na stanovanje)

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #987 : 18 Februar 2010, 14:29:44
aja, pa namesto joka in stoka, bi bilo treba tvorce (KZS) zasuti s protesti.

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #988 : 18 Februar 2010, 14:35:01
aja, pa namesto joka in stoka, bi bilo treba tvorce (KZS) zasuti s protesti.
mogoče bi KZS kaj prizemljilo, da se jim pošlje peticijo, da se na leztošnjo evropsko razstavo ne bo nihče prijavil pač pa bodo "navadni" lastniki psov raje organizirali demonstracije na dohodu k raztaviščem  :P
Pa kakšna delagacija bi lahko Vidica obiskala  ;)

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
Odgovori #989 : 18 Februar 2010, 14:40:16
in še malo možni dodatek, da mora biti vodnik od psov težji za 30 kil)

Jah nič, eni se boste morali zredit ... Ali pa psa shujšat ...  :P Jaz mam srečo, da sem tam tam. ::) Ne vem več, ali se naj smejim ali zgražam. Kot da bi bla moč v rokah, s katero bi naj po mnenju teh velepametnjakovičev morali obvladati psa (namesto s psiho), odvisna od kilaže. Decembra sem v okviru organizirane rekreacije brez težav kljubovala dvema zajetnejšima osebama, ki sta bili vsaj 20 kg težji od mene.

A KZS podpira takšno spreminjanje zakona? Zanimivo.

http://samchica.com
http://samchica.com/sammy

"Qei me amat, amat et canem meum." - St. Bernard