Avtor Tema: Purina- pro plan, friskes  (Prebrano 39010 krat)

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Spol: Ženski
Purina- pro plan, friskes
« : 22 Julij 2005, 10:43:32 »
Moj pes sicer ne je ne pro plana ne friskisa ...ampak me zanima oboje dela purina ( friskes in pro plan) ...kaksna je razlika sploh v hrani? drugace pa ima kdo izkusnje s temi briketi?

lp

trigi

• Administrator
  • Spol: Moški
  • V eni roki nosim sonce, v drugi roki zlati smeh...
    • Moja Najljubša Stran ;)
Re: Purina- pro plan, friskes
« Odgovori #1 : 22 Julij 2005, 10:54:08 »
Pri nas je bila Rumba ves čas odraščanja na Pro Planu in sem zelo zadovljen z njim.

Doma pa so tudi že imeli Friskies in glede na to da je oboje od iste firme se mi zdi zelo velika razlika v kvaliteti hrane. Že sam vonj hrane mi je čisto drugačen tako da je prav zanimivo.

Verjetno je pač Friskies namenjen za reklamiranje, za "navadno rajo" kakor bi rekli ;) Sicer nisem nevemkakšen nutricist da bi lahko rekel katera hrana je res bolša, ampak po mojem občutku je v Pro Plan vloženo malo več razvoja in je zato verjetno boljši.

LP, Črt

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
« Odgovori #2 : 22 Julij 2005, 16:07:44 »
Laho dam primerjavo Animonde, imaš 2 vrsti konzerv, ene so 100% meso, druge pa... toliko da samo na daleč dišijo po mesu. Nekako taka razlika je pomoje tudi med hrano Friskes in Pro Plan ;)

Lp nina

Petra

• *
    • Dalmatinec Mond
« Odgovori #3 : 22 Julij 2005, 17:15:30 »
uf, pomojem je razlika ogromna!!
že če se pogledaš same sestavine(procenti mesa in ostalih sestavin)je v pro planu veliko manj umetnega in več mesa kot v friskisu...
Pro plan je pač višji rang hrane, zato je tudi dražji in veliko bolj kakovosten.saj vemo kako to gre; malo denarja, malo muzike ;D
Ravno včeraj pa sem razmišljala o konzervah; prejšnji teden sem namreč v navadni trgovini kupila konzervo, vse ok, Mondu ni ravno dišala ampak pojedel je vseeno, včeraj pa sem šla po konzerve v specializirano trgovino...in je v "boljši" konzervi 60% mesa, v tisti iz trgovine pa samo 4%, medtem ko je cena skoraj ista!! :o
tako da razlika sigurno je, in to velika.
Jaz imam s Pro planom res same dobre izkušnje.Sploh zato ker je imel Mond ves čas probleme s prebavo, ni hotel jest, dlaka mu je odpadala....no in s pro planom se je vse to nehalo, tako da ne zamenjam več!! ;)

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #4 : 24 Julij 2005, 22:51:12 »
no saj meni se je tudi zdelo...ze cena je drugacna samo se nisem nevem kaj poglobljala....ravno sem po mr.petu nekaj iskala in sem zagledala ko sta bla skupaj.

katya

• *
« Odgovori #5 : 31 Julij 2005, 08:43:16 »
Ko smo imeli mladičke smo se odločili, da jih bomo hranili samo z pro plan briketi (pred tem smo se tudi veliko pozanimali,kaj bi bilo najbolje)...Pri izbiri briketov ni toliko pomembna cena,ampak to da pes nima potem probleme z dlako,odvajanjem blata,...No za primerjavo:Evkanuba briketi veljajo za dokaj dobre oz. so veljali-ampak obarvajo barvo vsaj prinašalcem-sicer dlake ne poškodujejo ampak samo obarvajo,zato tudi midva vsake toliko časa dava Gani malo Evkanube, da je bolj zlate barve...Opazila sva pa da kadar smukne v kuhinjo in poje kaj od mačje hrane se to potem tudi pozna ;D,tako da je mala barabica pol cel dan na driski :Dpa je še sedaj ni izučilo ;D ;D ;D

sarci

• *
« Odgovori #6 : 21 Avgust 2005, 13:11:26 »
Chucka hranimo s to hrano - ProPlan, pa jo ima kar rad ;) zraven pa vedno se kaj dobi, makarone, meso, konzervo.. nekaj pac . ;)

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #7 : 25 September 2005, 10:56:48 »
zadnjič sem v mr.pet-u pogledala tedve hrane...in me je prav sram :-[, da sem tisto vprašala! Čisto drugačna sestava in vse :)

lp

sarci

• *
« Odgovori #8 : 17 Oktober 2005, 18:41:46 »
Zdejle je Misek dobil ProPlan.. Briketki so res ful mejhni, tko da se kar vztraja pri skledi in so mu dobri ..  ;D ;D Yuma pa itak vse pozre, ker je ena pozeruhinja.

rosa

• Alenka
  • *
« Odgovori #9 : 02 November 2005, 15:08:50 »
Tud jaz sem zdaj presla iz hillsa na pro plan.
Ampak minilo je premalo casa da bi lahko ocenila reakcijo na njo. ;)

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #10 : 04 November 2005, 21:40:45 »
ja itk, velka razlika med ceno je ja!! Friskies je 3 kg 900 SIT in še nekaj!!

rosa

• Alenka
  • *
« Odgovori #11 : 10 November 2005, 18:30:04 »
Reakcija moje male je na Pro plan se slabsa kot pa na Hills.

Prej je imela samo prhljaj, zdaj ima se vec prhljaja pa se kar naprej ima prebavne motnje. ???
Tako da sumim, da ji sploh ne odgovarjajo zitarice (psenica, oves...).

Tako da sem se odlocila, da bom zdaj poskusila Arden grange (glede na to da ne vsebuje psenice) potem bomo pa videli kaj bo. 

Marko

• *
  • Spol: Moški
  • Pasji Kot Hudič
    • Slike
« Odgovori #12 : 10 November 2005, 18:36:43 »
Pa kdo še sploh uporablja Pro plan, pa Hills,.... Haha  ;) ;) ;D ;D

rosa

• Alenka
  • *
« Odgovori #13 : 10 November 2005, 19:53:32 »
Ocitno se mogoce samo jaz... :-\

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #14 : 10 November 2005, 19:56:01 »
Jaz bom začela če bo vse po sreči ProPlan futrat, pa mislim da ga ma ena od lastnic dalmatincev. Jasmina če se ne motim. Mogoče celo obe. Se ne spomnim. Pa Špela. Za ostale ne vem.

Jasmina

• *
    • Johny & Very
« Odgovori #15 : 11 November 2005, 12:52:56 »
jup jaz hranim z proplanom obadva- malo in vlkega.. mala ga je ze od rojstva.. johny pa kaka dva meseca- in sem full zadovoljna- majhni kakeci, vedno trdi.. dlaka je tudi ok, ni spremembe.. tak da super..  8)
pa petra mislim da je tudi presla nazaj na proplan, ko je vmes probala neko drugo hrano ;)

sarci

• *
« Odgovori #16 : 11 November 2005, 12:54:55 »
Jaz bom začela če bo vse po sreči ProPlan futrat, pa mislim da ga ma ena od lastnic dalmatincev. Jasmina če se ne motim. Mogoče celo obe. Se ne spomnim. Pa Špela. Za ostale ne vem.

Po tanovem imata oba pri meni ProPlan .. Mishkotu sem jih sicer prej mesala z Techni-Calom .. Zdej ma pa sam PP .. Pa so mu dobri, jih zmerej pomljaska..

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #17 : 26 December 2005, 12:58:10 »
Čestitajte mi....

Neon po novem papca ProPlan salmon and rice...če bo vse po sreči bo ostal za vedno...čisto brez mojih žrtev ni šlo...ampak viiii pes ma pa normal food  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
« Odgovori #18 : 26 December 2005, 13:09:20 »
Čestitajte mi....

Čestitamo. In držimo pesti, da ostane za vedno. A to je prinesel božiček ??? ::)

Lp nina

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #19 : 26 December 2005, 13:12:53 »
Neyka ni bilo zaman ;).Ne držanje pesti in ne tvoj trud :-*

Neonu pa dober tek ;D

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #20 : 26 December 2005, 14:35:09 »
Čestitamo. In držimo pesti, da ostane za vedno. A to je prinesel božiček ??? ::)

Lp nina

Ne to je prnesla moja taktika da sem okupirala mami za 3 jurčke jaz pa še vedno primaknem 2. Ostalo pa stari (ki je mimogrede glavni problem ker noče dat niti tolarja več kot je to počel običajno  >:( ) Hrana bo ostala, če le ne bo Slavko spet mami kako prepričal da ste vi fanatiki in da sem jaz naivna ali pa tok prsmuknena ko vi  ::) ::)

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #21 : 26 December 2005, 14:41:09 »
to so men tut pravli ... zdej sam še moja sestra neki trmari, ker pravi da je zrd tega prikrajšana, sam ji mami vedno gofljo zapere .. hehehe  ;D

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #22 : 26 December 2005, 19:20:45 »
Kaj nej rečem...Neonnu so všeč, me je skoraj odnesel v pesjak ko jih je zavohal Imajo namreč močen vonj po ribah :P  :P Pil ni nevem koliko tako da mu tudi preslani niso...uglavnem upam da bo ostalo pri njih  ;D

Jasmina

• *
    • Johny & Very
« Odgovori #23 : 26 December 2005, 19:44:00 »
neyka 20kg zakelj si kupla? koliko si dala za njega??

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #24 : 26 December 2005, 21:21:26 »
Ja 20kg --> 10 čukov

Jasmina

• *
    • Johny & Very
« Odgovori #25 : 27 December 2005, 00:18:16 »
neyka te das tak isto kot jaz.. :)
bos vidla da je super hrana, pa losos je se ok za dlako ;)

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #26 : 27 December 2005, 13:30:56 »
Hehe sem vzela losos predvsem zaradi njegove kože ker ma neke težave pa kr neki...zaenkrat ga rad je naprej bomo pa vidli. Če ne bo šlo bom pa kake dodatke dajala zraven da malo spremeni okus.

Geri

• *
  • Tiffany in Geri
    • Gerilum
« Odgovori #27 : 25 Maj 2006, 00:55:22 »
Ojla!

Purina ima zravem ProPlana in Friskiesa še One in še eno vrsto hrane. Te hrane se razlikujejo po kvaliteti. So pač narejene za različne cenovne razrede. Tudi izdelujejo jih drugje itd. Jaz imam vse 4 na ProPlanu že cca 1 leto.
Z Geri smo imeli nekaj težav z izbiro hrane. Po Hillsu je dobila mehko blato, po Eukanubi je postala rumenkasta, po RC pa se je kar rediti začela čeprav ni preveč jedla. Nekaj časa je jedla Animondo, ker mi je vzrediteljica to priporočila in je bilo ok, smo pa potem prešli na ProPlan. Dajem pa ponavadi Lamb&Rice, pa včasih primešam piščanca ali lososa. Pozimi dajem pol piščanca, pol ovčetine, poleti pa dajem ovčetino pa včasih lososa ker je lažja hrana in poleti rabijo psi manj maščob. Tudi ostali imajo radi ProPlan in z veseljem pohrustajo ;) Sicer je meni bolj odgovarjala hrana Nutro, ki se mi zdi res ful kvalitetna, ampak ni tako ješča in je psi niso tako marali... tako da smo mogli menjati. Zakaj sem zbrala ProPlan? Ker pišejo sestavine v odstotkih, kar je bolj zanesljivo kot če pišejo brez. Če so odstotki mora bit vedno tako sestavljena hrana, če jih ni pa morajo biti sestavine napisane po vrstnem redu vsebnosti v hrani- česar je največ je najprej. Razni proizvajalci naredijo trik in namesto žita napišejo pšenična moka, ekstrakti iz pšeničnega olja itd. Razbijejo torej žita, da lahko napišejo meso na prvo mesto.. če je v odstotkih točno veš kaj je in kaj ni.

Tako da, mi smo zadovoljni, psi tudi.. upam da tako tudi ostane ;D

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
« Odgovori #28 : 25 Maj 2006, 14:08:07 »
Jaz imam tudi PP in sem zadovoljna.
Sem pa slišala, da je tudi po PP-ju ena psička malo spremenila barvo. Ma kdo še kakšne podobne izkušnje?

Sicer je pa skoraj cel naš KD na PPju :)

rožica

• *
  • Athos & Best
    • http://www.athos-best.com
« Odgovori #29 : 25 Maj 2006, 15:18:44 »
Atos je kot mladiček jedel Pro Plan in je bil rdečkast po glavi.